SLM vliegt niet meer verder met huidige Airbus A340

24
SLM vliegt niet meer verder met huidige Airbus A340

De SLM gaat niet verder vliegen met de huidige Airbus A340. Het SLM directieteam heeft gisteren in de namiddag, in samenspraak met de RvC, na de laatste ontwikkelingen met de Airbus A340 besloten de uitfasering van dit toestel eerder uit te voeren. Vanaf vandaag zullen de SLM vluchten van en naar Amsterdam vooralsnog met ingehuurde toestellen worden uitgevoerd.

Na de laatste A-check bleken er opnieuw technische issues te zijn met enkele motoren en was de SLM genoodzaakt met ingehuurde vliegcapaciteit de vluchten van en naar Amsterdam vertraagd uit te voeren. De hoge vertragingskosten, de terugkerende technische issues, reputatieschade en de druk op de uitdagende financiële positie van de SLM waren reden genoeg voor het directieteam om de knoop door te hakken. De uitfasering van de Airbus komt twee maanden eerder dan gepland.

De focus wordt nu gelegd op continuering van de dienstverlening en de intrede van de B777. De trainingen tot de infasering van B777 zijn grotendeels opgestart en de certificeringsprocessen zijn gaande.Aan het personeel werd gevraagd met vereende krachten hun schouders onder het werk te zetten om zo de vele lopende trajecten op kort termijn te kunnen realiseren.

De SLM werkt met man en macht aan het zo snel als mogelijk kunnen inzetten van haar eigen ‘nieuwe’vliegtuig op de Mid-Atlantische route.

24 REACTIES

 1. zodra ik SLM hoor of lees krijg ik kippenvel. De eens zo fiere en trotse maatschappij is als een broko krosie geworden, door de vele negatieve reactie en verwensingen die op onder andere social media worden geuit. Mensen staan er niet bij stil wat voor gevolgen hun uitspraken hebben. De meeste willen gewoon leuk doen, maar de effecten blijven niet uit.
  het wordt weer tijd dat de leiding van het bedrijf, de staf en het personeel stappen zetten om het bedrijf te reinigen. en afstraffen degenen die onheil voor het bedrijf wensen en uitspreken. het is nog niet te laat.


  Maak melding

 2. Kom op SLM,wordt weer een top maatschappij, geef je de reislustigen weer vertrouwen. Dit geeft aan dat er met man en macht gewerkt wordt aan de veiligheid van de reislustigen. Laat dit horen en zien want je krijgt commentaar als het vertrouwen en veiligheid weg valt. En terecht ¨vrije meningsuiting¨. Jullie radeloos wij ook radeloos. En werk ook aan je personeel want ze zijn ook niet allemaal even aardig. Vooral de gene die boven in de lucht ¨bovenlucht bediende zijn¨.
  Concurreren: veiligheid, vertrouwen, aardige personeel en de vliegticket omlaag.
  Laat weer trots op je zijn.


  Maak melding

 3. Tante Lena, als je toch gaat demonstreren tegen KLM en Tui, zet wel een masker op hoor. Want mensen moeten niet zien dat Dong Dong familie van ons is. Nu vliegt Evelop voor SLM. Noooooooooooooit van gehoord. Van de Suri trots voorlopig niets te merken!!!


  Maak melding

 4. Als de SLM met die A340 nooit winst heeft gemaakt, denken die dombo’s in de directie dat ze echt winst gaan maken met die duurdere B777?

  Hoeveel gaat het niet extra kosten om de A340 eerder uit te faseren en de komende twee maanden een vliegtuig in te huren?

  De directie moet echt terug naar de lagere Pola lanenschool om te leren rekenen.


  Maak melding

 5. Het is droevig en voorzien.
  Het migratie proces naar de B777 blijkt nog niet geheel opgestart te zijn. Ook dat gaat uit lopen.
  Ondertussen kan een moderne en jonge maatschappij (EVELOP) met A330 gaan vliegen en geld op halen bij SLM terwijl het SLM personeel duimen zit te draaien.

  Een migratie naar een A330 was behoudens ETOPS certificering veel sneller verlopen en had ongetwijfeld veel coulance opgeleverd bij Airbus en de leasemaatschappij.
  Nu zullen de rekeningen blijveb komen en kan de leasemaatschappij in SLM tijd de D check uitvoeren.

  Veel van dit gedoe is mede veroorzaakt door voor TUI te gaan vliegen (meer uren dan geanticipeerd en kortere vluchten waardoor het materieel anders belast wordt.
  Met een beetje inzicht kan zelfs een niet professional beter voor uit kijken dan de mensen van SLM.


  Maak melding

 6. Beetje raar, het is juist airbus waar het deze tijd goed mee gaat. Boeing zit in een “crisis” omdat bijv. de 737 max al een paar keer is neergestort door fouten van hun. JE MOET GEWOON GEEN 25 JAAR OUDE TOESTEL HUREN EN VERWACHTEN DAT HET DEZELFDE PRESTATIES LEVERT ALS EEN GLOEDNIEUWE.


  Maak melding

 7. Flordelyn Pejana

  Je gelooft dus dat de SLM ten onder gaat door wiesie en fanodoe en nog meer van die belachelijke Surinaamse flauwekul.
  Wel de SLM gaat ten onder door incompetente bestuurders, falend toezicht, oneerlijk personeel enz.
  Ook SLM bewijst dat mismanagement vaak ongehinderd plaats kan vinden en kan voortduren
  tot het moment dat een financiële afgrond in zicht komt.
  SLM staat nu voor een dreigend faillissement.


  Maak melding

 8. Die Airbus moest toch in november ingeleverd worden? Waar gaat dit over? Mensen zijn jullie de eerdere berichtgeving ineens vergeten? 1 november gewoon einde leasecontract. De Airbus moet weer ingeleverd worden en de slm heeft zijn zaakjes wéér niet voor elkaar. Toch wel erg toevallig deze datum 1 november.
  Zoals door velen al met een glimlach voorspelt…..vanaf 1 november vliegen we voorlopig weer met een leentoestel.


  Maak melding

 9. Ben benieuwd of we ooit nog een vliegtuig op Schiphol gaan zien in onze “eigen” SLM kleuren. De komende maanden zeker niet (alleen maar ingehuurde toestellen) en daarna is het maar de vraag of de Boeing 777 klaar is om ingezet te worden…


  Maak melding

 10. Boeroe,

  Die Boeing 777 is klaar om ingezet te worden. Geloof me. De vraag is of de slm klaar is om met deze triple seven te gaan werken. Ik zal je direct het antwoord geven, nee, ze zijn er niet klaar voor, Dit krijg je van dat vervloekte korte termijn denken. Om moedeloos te worden.


  Maak melding

 11. De economische levensduur van het toestel was mijn inziens helemaal verstreken. Het enige wat men kon doen was de technische levensduur verlengen. Maar telkens als men de technische levensduur denkt te verlengen komen nieuwe mankementen aan het licht.Dit brengt heel veel kosten met zich mee. Een wijs besluit van de directie om het toestel van de hand te doen.


  Maak melding

 12. nex noh fout vlieg met SLM na joe libie nabestanden zullen wel voor jou treuren
  Slm die gaat geen shit omgeven omtrent je dood .1 ding SLM oeng mpp pot soema liebie op spel


  Maak melding

 13. Wat een bla over een zogenaamd oud toestel ! typische dom reageren. Die 737 max was nieuw !!!! 2 keer!!! Boeing triple 777 was die niet verdwenen met Malaysia Airlines en zoveel motor storing ongelukken. Die a340 dan maar, tot heden geen doden, vanaf 1991. Wie kan deze cijfers overleggen??? Zeker niet 777 en of 747. En voor de duidelijkheid 1 NOV 2019 is precies eind lease datum. So far for research!


  Maak melding

 14. Die slimmeriken hadden in het verleden een Airbus A430. Na de contractperiode van dit vliegtuig hebben ze voor de tweede keer het zelfde type vliegtuig gehuurd. Hoe dom kan je zijn. Ezels zijn het.


  Maak melding

 15. @RobG
  “De economische levensduur van het toestel was mijn inziens helemaal verstreken. Het enige wat men kon doen was de technische levensduur verlengen. Maar telkens als men de technische levensduur denkt te verlengen komen nieuwe mankementen aan het licht”

  U beuzelt weer algemeenheden.
  Het was in 2010/2009 (Vene tijd ik ben kritisch in alle richtingen) al verre van optimale keuze om voor een A340 te kiezen. Helaas heeft een maatschappij als SLM niet zoveel te wensen. Het mocht immers niet twee motorig vliegen en wilde denk ik qua imago niet een stapje terug doen. Dat betekend dat SLM wel moet kiezen voor incourante vliegtuigen in de laatste cycli als passagiersvliegtuig of charter kist. De A340 was de goedkoopste optie qua kapitaal lasten.
  Dat er in 2014 niet naar vervang door een A330 of een B767 of een B777 toegewerkt is, zal een econoom als laakbaar of verwijtbaar kunnen benoemen. Dit omdat viermotorig vliegen behoudens A380 en Boeing 747 geheel uit gefaseerd wordt.

  Het trieste is dat elke keuken tafel econoom na wat studie de juiste analyse kan maken maar SLM met haar waterhoofd dat niet kan. Net zoals ze slecht is in het vinden van strategische Allianties. TAM/GOL/TAP/ LAN zijn natuurlijke partners en niet TUI/Turkish etc.

  Ook het richten op een B787 is een waan idee voor een kleine operator als SLM. Dat gaat alleen als zij een harde partners heeft met B787’s. zodat onderhoud goed geregeld kan worden.

  Verder worden we door SLM weer bij de neus genomen. Op basis van publieke informatie is duidelijk dat de lease of per 1 nov of 30 november is afgelopen. Ofwel er is op de datum van einde contract GEEN vervangend vliegtuig beschikbaar. SLM wordt vernietigd door een aandeelhouder die niet transparant en niet instaat is een RvC en bestuur aan te stellen dat tijdig gezonde beslissingen neemt.


  Maak melding

 16. Nou overheid… Ik wil jullie de voordeel van de twijfel geven dus bewijs het maar. Doe wat aan het personeel van de SLM want ze zijn erg onbeschoft en ongeduldig. Kan aan de mentaliteit liggen maar ik neem aan dat ze goed opgeleid worden en vooral geduld moeten beoefenen. Laten wij trots zijn op onze SLM overheid en toon ons dat wij ongelijk hebben. Ik wens jullie veel geluk en succes mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.