Actievoeders willen Suriname behoeden voor nieuwe financiële ramp

18
Actievoeders willen Suriname behoeden voor nieuwe financiële ramp
Stemming in De Nationale Assemblee van Suriname.

Diverse vakorganisaties, bedrijfsleven, politieke organisaties, burgergroeperingen, maatschappelijke- en andere organisaties bieden vanmiddag om 13.00u een petitie aan bij De Nationale Assemblée. Ze zeggen in eenheid verenigd te zijn in hun streven om Suriname te behoeden voor een nieuwe financiële ramp.

De organisaties doelen op het voorstel van NDP-parlementariër Amzad Abdoel voor wijziging van de wet op de Staatsschuld. De wetswijziging geeft de minister van Financiën de ruimte om meer te kunnen lenen. De actievoerders geven aan dat Suriname in de periode 1996-2000 al in een financiële crisis was beland, door het onverantwoord leengedrag van de regering.

De Surinaamse Assemblee neemt de initiatiefwet vandaag in behandeling. De ondertekenaars willen daarom met de petitie genaamd ‘Handen af van de Wet op de Staatsschuld’ dat alle leden van De Nationale Assemblée, indachtig hun mandaat het belang van de Surinaamse bevolking te dienen, tegen elke wijziging van de Wet op de Staatsschuld stemmen.

Volgens Starnieuws verwachten dat organisaties de wetswijziging wordt doorgedrukt.

Archieffoto: De Nationale Assemblee heeft in december 2016, met 28 stemmen voor, ingestemd met een voorstel van de regering om Financienminister Gillmore Hoefdraad te machtigen tot afwijking van het obligoplafond voor de Staatsschuld als bedoeld in de Wet op de Staatsschuld (S.B. 2002 no. 27, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2016 no. 63).De goedkeuring van deze machtigingswet gaf de regering meteen ook groenlicht om een lening van US 98.4 miljoen dollar bij China te mogen nemen ter financiering van een project inhoudende een landelijk plan ter uitbreiding en verbetering van het Nationaal Breedband infrastructuur.

18 REACTIES

 1. Bokito Boefdraad blijft lachen het volk belazeren. Hij heeft letterlijk twee gezichten. Lenen,stelen. Het gehele volk naar de verdoemenis helpen samen met Abdoel die ook flink in de geldpot mee aan het graaien is. Er wordt hoog van de toren geblazen waarvoor er geld geleend moet worden niet. Niets wórdt naar behoren afgebouwd en in gebruik genomen. Bokito Boefdraad heeft letterlijk een groot gat in zijn handen. Wat heeft hij gedaan met al die geleende miljarden. Verdwenen in zijn zak en die van zijn vriendjes. Men moet van hem eisen om tot de laatste cent te verantwoorden. Bewijsstukken aanleveren.
  Dit leengedrag moet nu voor altijd afgelopen zijn. Hij heeft teveel speelruimte gehad om de boel te belazeren. De functie als zogenaamde Minister van Financiën is veel te hoog gegrepen voor hem. Ons land zit financieel aan de grond. Hij kan met de financiële middelen die er zijn en al de voorgaande leningen geen staathuishouding runnen. Hij help ons land verder de verdoemenis in. Weg met deze chaoot. Wie gaat straks al die leningen terug moeten betalen en de rentes? De generatie na hem? Het is niet voor niets
  dat ons land onder Failed State valt
  Bokito is een financiële crimineel.
  Hij heeft nooit geleerd te roeien met de middelen die wij hebben. Ons land wordt verkocht waar het volk erbij staat. Het is hoogtijd om drastisch in te grijpen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Kijk naar die foto , hoe die blauwe vet klep naar die holle-waterhoofden uitjouwt, ja inderdaad naar die paarse aanhangers die op Bouterse hebben gestemd. In zijn hart tikt het” bravo mi kisi dong dagoes volk”! Volk , ik stel voor : stem nog 5 voor de ndp, wAnt ik wil nog meemaken wat ik denk er gaan gebeuren in Suriname . Ik begin nu al op het puntje van mijn stoel te zitten . Succes ermee ..


  Maak melding

 3. Wat heeft deze regering allemaal gedaan met het geleende bedrag van circa 3,5 miljard USD. Dit is het totaal van de Staatschuld die nu hangt aan de nek van Suriname.

  Nu willen ze nog meer gaan lenen: Hoe gaan ze in hemelsnaam deze 3,5 miljard + gaan aflossen. Let wel aan Rente en Aflossing.

  Per jaar zal Suriname minstens 100 miljoen USD moeten aflossen wat gaat betekenen dat er heel weinig geld zal overblijven voor ONDERWIJS, GEZONDHEIDSZORG enz..

  De verdiencapaciteit van het land is dusdanig dat de rente en aflossing van de diverse leningen met moeizaam zal kunnen worden terug betaald.

  Het is nodig om deze regering duidelijk te maken dat ze moeten stoppen met onnodig geld lenen.

  Alleen als er productie op gang kan worden gebracht is een lening gerechtvaardigd.


  Maak melding

 4. Henry,er is nog zoveel meer gestolen. Het mooiste zou zijn om NDP nog een jaar te geven en kijken hoe ze dan als ratten het schip verlaten richting Holland.


  Maak melding

 5. Er kunnen nog zoveel groeperingen tegen zijn, uiteindelijk beslissingen die 26 paarse jaknikkers, die de opdracht van de regering hebben gekregen om voor deze wet te stemmen, want ondanks ze daar met hun mooie praatjes voor het volk zitten, hebben deze paarse ratten, minachting voor het volk, en gaan liever voor ėėn persoon uit hun partij, deze gasten moeten na hun verloren verkiezing, want het volk gaat met ze afrekenen in 2020, opgesloten worden.


  Maak melding

 6. Henry,
  Deze corrupte, criminele paarse schurkenbende heeft slechts 1 missie……de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar uit de bajes te houden. In ruil daarvoor worden ze rijkelijk beloond en word de staatskas tot op de bodem leeggeroofd om dit te kunnen realiseren.
  Het geïndoctrineerde volk fungeert slechts als
  stem- en klapvee in ruil voor een paars vlaggetje, t-shirt, petje, een lauwe soft en een bak oud vreten.


  Maak melding

 7. ..MENEER-ABDOEL..(WIJ)..HET..SURINAAMS..VOLK..STAAN..100..PROCENT..
  ACHTER..UW..STAND..PUNT..(DE..OUDE..WET..IS..NIET..MEER..VAN..DEZE..TIJD)..


  Maak melding

 8. De Chinezen lachen zich rot nog meer lenen en Suriname is van hun met al haar rijkdom. Misschien ook goed want dit schiet ook niet op in al die verloren jaren. WAKE UP. Suriname is net een schilderij die veranderd continue alleen daalt ie in zijn waarde.


  Maak melding

 9. Als je export 3 miljard per jaar is en je importeert 4 miljard per jaar
  dan kom je elk jaar 1 miljard te kort.
  Dat Nederland deze 1 miljard aanvulde was er dus geen tekort.
  Doordat Nederland nu niet meer bijdraagt aan het jaarlijks verlies
  Oorzaak is dat de Nederlandse regering geen criminele regeringen ondersteund.
  Het ligt dus niet aan de ndp dat het zo slecht gaat


  Maak melding

 10. Snelle Henk,

  Ai, boi: Het ligt dus aan Nederland dat het zo slecht gaat in Suriname. Je zegt dat het niet de schuld is van de NDP dat het zo slecht gaat in Suriname.

  Mi Gado: Mi ede yere.


  Maak melding

 11. Ai boi…!!
  Ik kan me niet voorstellen dat de volgers van NDP zo dom kunnen zijn. Jullie gaan lijden. Jullie leider heeft geen moer met jullie te maken als jullie lijden of niet. Hij geeft een paar percelen weg maar je moet moet nog erop bouwen. Waar ga je het geld vinden? Beginnen jullie je te sparen als je dat kan want jullie gaan echt pienaren en Bouterse lach zich kapot…Hahahaha nu tjies deng ka dong mang baka!!! Bouterse zak zit al vol. Hij heeft niemand meer nodig. Maak hem geen moer meer uit of hij de verkiezing wint of niet. Maar jullie arme domme volgers jullie gaan DOKKEN..voor al die leningen die hij heeft afgesloten. GADO NE HEPIE DJA..!! Hebben jullie ook genoten van dat geld? Nee…,!!! Go Pai Now!


  Maak melding

 12. Veel geschreeuw en weinig wol, daar in Suriname. De indieners van de petitie vragen ‘dat alle leden van De Nationale Assemblee, indachtig hun mandaat het belang van de Surinaamse bevolking te dienen, tegen elke wijziging van de Wet op de Staatsschuld stemmen’, terwijl iedereen bliksemgoed weet dat dat niet zal gebeuren. De leden van de coalitie hebben gewoon het lef niet om tegen het voorstel van Abdoel te stemmen. Dat is ze door de partijleiding maar al te goed duidelijk gemaakt. Hun mandaat is het belang van de partij te dienen. De wet wordt dus met een meerderheid van stemmen aangenomen.
  En dan zal moeten blijken hoe georganiseerd en massief het verzet is! Ik ben bang dat we daar niet veel van hoeven te verwachten. Er zal, zoals gebruikelijk, worden geroepen dat op 25 mei 2020 moet worden afgerekend met het parlement, en daar blijft het bij, de Surinamers kennende.

  Het is eigenlijk ook stuitend hoe men tegen beter weten in voor het gebouw van de DNA gaat staan roepen om de leden van de coalitie tot inkeer te brengen. Ze kunnen toch bij voorbaat weten dat het niet zal gebeuren! Alsof men een vreemde in eigen land is. Je zou van de indieners van de petitie toch mogen verwachten dat ze de mentaliteit van hun landgenoten in de coalitie beter zouden moeten kennen.


  Maak melding

 13. De Paarse Berm-partij Bende …. moet de Wet wijzingen … anders gaan ze bij Bosjes … het gevang in.
  Boefdraad heeft ze allemaal in zijn Pocket !!! Het zijn Onverbeterlijke Abanies … ” geloofd u mij ” zou de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse zeggen. !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.