Airco monteur die diensten via social media aanbood aangehouden

13
gevangenis suriname

Een 23-jarige man is afgelopen week door de Surinaamse politie aangehouden wegens oplichting. De verdachte bood via social media zijn diensten aan voor het repareren van airco’s, maar installeerde defecte onderdelen. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Een aantal mensen reageerden op zijn advertentie op social media, waarna de verdachte een afspraak met hen maakte om het probleem te verhelpen. Hij keek dan de airco’s na en verving de pomp van de airco’s met een andere. Na het afgesproken bedrag voor de dienstverlening in ontvangst te hebben genomen, vertrok hij.

Drie klanten constateerden naderhand dat de pomp die door deze zogenaamde reparateur was vervangen een defect pomp was en deden aangiften bij de politie. De man, Shiva J. is op dinsdag 15 oktober door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden voor oplichting.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de ‘airco monteur’ ingesloten. De politie vermoedt dat hij meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau te Geyersvlijt voor het doen van aangifte.

13 REACTIES

 1. De klanten hadden dus wel verstand van airco’s of was het een second opinion?
  Waar jij je airco hebt gekocht kan je toch weer vragen het na te kijken.
  Nooit problemen gehad hoor en onderhoud is behoudt.
  En niet de bedrijven met geweldige namen zijn goed is mijn ervaring.


  Maak melding

 2. Ik ken er een en die is heel goed doet zijn werk al 40 jaar. Radio, roep hem op om zich te melden. Hij is betrouwbaar en zijn werk is up to date. Vraag als hij zich wil melden met de naam ARMAND H. Hij gaat straks met pension dus hij staat klaar om je van dienst te zijn.

  NO JOKE!!!!!


  Maak melding

 3. #Huilie, laat me niet huile😵
  Hij verving goede onderdelen die slimmerik, foei Shiva je doet je naam geen eer aan.
  Mensen zijn te goed van vertrouwen, maar ikke niet vertrouw mijn eigen schaduw niet😎


  Maak melding

 4. ik zou deze shiva een pak voor zijn donder geven dan naakt maar levend in Marowijne afzetten. Laat de boelers van Abob hem servicen. Want in politie en recht heb ik geen vertrouwen.


  Maak melding

 5. Ik vraag mij stellig af, wie nog betrouwbaar is hier in ons land? Het is dagelijks schering en inslag om je eigen volk te belazeren. Ik ken een waargebeurd verhaal. Een vrouw uit Holland heeft een lening gedaan om een huis te kopen in Suriname. Het gaat om een flink bedrag 50.000 euro. Zij nam een goede kennis in vertrouwen, die zij als een broer zag. Hij kreeg dat geld uit goed vertrouwen om dat huis voor haar te kopen. Je raad het al, hij heeft dat geld ontvangen en nooit meer iets van zich laten horen. Diverse telefoontjes mochten niet baten. Het doel van deze goed vertrouwende vrouw was om terug te keren naar haar geboorteland. Zonder dak boven haar hoofd kan zij niet terug. Waarom zitten sommige mensen zo in elkaar. Deze vrouw werkt nu dag en nacht om deze schuld bij de bank af te lossen inclusief rente. Verschrikkelijk is dit. Deze jongeman geeft niet thuis. Je eigen volk bestelen. Het is te triest voor woorden. Het zal je maar overkomen.


  Maak melding

 6. Niet te vertrouwen
  Je moet je niet alleen afvragen “waarom zitten mensen zo in elkaar”.
  Je zou je ook moeten afvragen “waarom zijn mensen toch zo dom”


  Maak melding

 7. Ik heb geen woorden voor zulke gasten.23 jaar en je verpest je toekomst door zoiets tedoen.ga eerlijk werken mang.ook mij had je mooi tepakken gehad met jouw mooie praatjes dat je terug zou komen om het af temaken.nadat je een deel hebt ontvangen.sari tori


  Maak melding

 8. Niet te vertrouwen 21 oktober 2019 at 08:47

  Dit is niet iets van de laatste jaar maar zit in de aard van de Surinaamse volk. Mijn vader wilde iets voor het land terugdoen. Wilde het land helpen opbouwen en stuurde landbouwmachines en andere gereedschap naar SU in de hoop zijn bijdrage bij de opbouw te leveren. Alles werd vanuit Nederland netjes afgeleverd. Na levering werd alles 24 uur per dag bewaakt.
  Wat denk je dat gebeurde ? Juist de bewakers hebben ervoor gezorgd dat de machines doorverkocht werden en natuurlijk wisten zij van niets.

  In Nederland is het helaas niet anders met Surinamers. Vorige week werd mijn Surinaamse collega ontslagen omdat zij als invalkracht niet op haar werk verscheen. Zij was onbereikbaar en had iedereen die haar moest bereiken geblokkeerd. Mevrouwtje had namelijk geen zin om te werken.
  Andere collega’s (ook Surinaamse) hebben zich diep geschaamd voor haar gedrag en vragen zich af waarop Surinamers zo trots op zijn.

  Het zal in SU altijd een puinhoop blijven en mensen die het land hebben kunnen verlaten moeten GOD op de blote knieën dankbaar zijn dat zij de ellende achter zich hebben kunnen laten.


  Maak melding

 9. Niks nieuws hoor, we zijn een Zuid-Amerikaans land met Caraibische WIC zeerovers piraten mentaliteit. In bijna elk land hetzelfde. Overal moet je goed opletten dat je niet word bestolen en benadeeld. Zowel bedrijven, families, collega’s, kennissen en “vrienden”.

  Daarom op platteland is prettiger. Kan voorzien in eigen dingens en hoef dan buiten weinig te kopen.

  Hangt van jouwzelf af, wat wil je.
  Wil je geweldige luxe en dingens dan reken op meer hoofspijn. Wil je plattelandsleven, is wel harder werken, maar ik vind minder hoofspijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.