Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden

71
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De Surinaamse minister van financiën Gillmore Hoefdraad, heeft op zijn Facebook pagina een eerste reactie gegeven op de aangifte van de VHP tegen hem, inzake overtreding van de Wet op de Staatsschuld. Hoefdraad noemt het een ‘afleidingsmanoeuvre richting de verkiezingen en wil de wet laten aanpassen.

De Wet op de Staatsschuld is bedoeld om burgers te beschermen tegen buitensporig leengedrag door regeringen. De VHP heeft de Procureur-Generaal verzocht om conform artikel 140 van de Grondwet, te vorderen bij De Nationale Assemblee dat minister Hoefdraad in staat van beschuldiging wordt gesteld. 

Hoefdraad noemt het een probleem dat de huidige wet teveel ruimte geeft aan wie dan ook om constant een minister aan te klagen. “Ik wil spoedig met DNA zitten zodat we grondig gaan werken aan het aanpakken van de wet, zodat het voor iedereen duidelijk is en dat niet elke grappenmaker richting de PG gaat om te zegen van hij of zij de wet heeft overtreden” aldus de minister.

Ondertussen zegt fiscaal-jurist Robby Makka dat Suriname, met het huidig leenbeleid van de regering, een 3e wereld-, tot een 4e wereldland wordt. Hij zegt tegen ABC Online nieuws dat het een negatieve ontwikkeling is, dat de regering zo kort voor de verkiezingen ruim $500 miljoen wil lenen. Hiermee is het schuldenplafond ook ruim overschreden.

Maar Hoefdraad geeft aan dat hij zich absoluut geen zorgen maakt en dat hij heel goed blijft slapen. De samenleving hoeft zich geen zorgen te maken, aldus de minister in onderstaand filmpje:

https://www.facebook.com/gillmorehoefdraad/videos/2366609220258115/

71 REACTIES

 1. Als hij goed en eerlijk bezig is dan hoeft hij de wet toch niet aan te passen ?

  Crimineel Hoefdraad G. ziet de bui al hangen en weet dat hij schuldig is. Hoefdraad G. heeft zijn eigen land en volk opgelicht.

  Wij willen gerechtigheid in Suriname !

  Justitia Pietas Fides !


  Maak melding

 2. Citaat:””Regeringsleden moeten krachtens artikel 140 van de Grondwet en de Wet in Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdrager eerst door het parlement in staat van beschuldiging worden gesteld, voordat het Openbaar Ministerie tegen hun mag optreden in gevallen waar ze bij de uitoefening van hun ambt een strafbaar feit hebben gepleegd””
  VHP heeft in het parlement geen meerderheid. M.a.w. deze actie is meer een luchtballon, die door 26+2 leeg geprikt gaat worden.


  Maak melding

 3. @Wan Pipel 17 oktober 2019 at 13:50

  Misschien ben jij dan ook zo bijdehand om uitleg te geven waarom de zwarte corrupteling de wet wenst aan te passen. Of denkt deze demagoog dat zijn fascistische partij de verkiezingen zal verliezen ?


  Maak melding

 4. Egoistische Klootzak ,kijk naar zijn gezicht ,een echte crimineel die suriname in uitverkoop heeft gedaan.

  Btw : Neks No Fout, Nog 5 Jaren en in die 5 jaren op weg naar Somalia.


  Maak melding

 5. De wet veranderen om aan je onschuld te ontkomen. Dit is anders gezegd, een regelrechte coup zoals desi in de jaren tachtig deed met de telefoon. Wat een ARROGANTIE. ik ben benieuwd wat er van Suriname gaat worden als deze paarse bende de verkiezing in 2020 mocht winnen. Volk wees wijs en stem deze bende weg in mei 2020


  Maak melding

 6. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das
  Yess we can)

  Beste lezers

  Dat deze hoefdraad bij de IMF gewerkt heeft is geen Nws.. en dat deze Hoefdraad als postboden binnen deze organisatie diende is ook geen nws meer.

  Deze zelfde Hoefdraad is nu in dienst van Bouterse .
  Bouterse weet dat hoedraad heelveel kontakten heeft kunnen vergaren ten tyden van de IMF.

  Met Hoefdraad Is Er Een Deal Af Gesloten.. Op elk 5 Milioen Us Die Hij Leenend Binnen Sleept Krijgt Hij 5 Ton Us Dollar Kado. Ga Maar Eens Optellen Hoeveel Er Al Geleend Is En Hoeveel Hij Nog Lenen Zal.

  Dat is de Suriname van anno 2019 Beste mensen

  Kijk maar naar hoefdraad hoe die eruit ziet.. Als een V12 Diesel Motor.

  Zo een Diesel motor verbrand veel en is duur in onderhoud.
  Dat is de reden waarom hij als een ongeleid projectiel te werkt gaat.


  Maak melding

 7. De volgende regering die regeermacht in Suriname krijgt, zal een schuld hebben dat u tegen je zegt.

  Deze mira udu’s hebben zoveel geleend dat de mannelijke zaad al een schuld heeft, die nog eruit moet komen.


  Maak melding

 8. 8 decembermoorden: aanpassen van de wet plus invoeren van de amnestiewet.

  Hoefdraad overtreedt het leningsplafond: aanpassing van de wet zodat niet elke “grappenmaker naar de PG kan”‘

  Wie is de volgende minister die mogelijk de wet overtreedt cq een vermeende misdaad begaat en ook de wet die op hem/haar van toepassing is gaat veranderen???

  Of wordt een wet die het hele regeerteam vrij pleit??


  Maak melding

 9. Wan Pipel
  LKees goed wat jezelf aangeeft. Als dit zo is dan kan Hoefdraad zeer zeker worden aangeklaagd want hij
  Hoefdraad is geen regeringslid maar een minister. een regeringslid is een DNA lid dus leden die de regering vormen.

  Waarom zou je een wet veranderen als je niet schuldig bent aan een misdaad / overtreding van een wet?
  Kijk maar hoe vaak een wet is veranderd voor eigen / parij gewin.
  Wet op lenen, aanpassing kredietplafond, wetwijziging DNA leden, Amnestie wet (president die schuldig is amnestie verlenen)
  Dus deze hoefdraad is inderdaad schunnig bezig en hij slaapt lekker. dat zal wel als de wet is aangepast


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Het Paard Van Troje

  Toen het Surinaams volk 10 jaar geleden zijn Stem op de NDP lied vallen ..deed men dat uit volle overtuiging.

  Men zag in Bouterse de Redder Des Vader Lands.. Tevergeefs

  Wat Blijkt Nu.. Het Surinaams Volk Heeft Zich Vergist
  Het Is De Paard Van Troje Waar We Op Gestemd Hbbn.

  Met Een Hoefdraad als een soort van Ellis In Wonderland Is De Gaost Compleet

  Wat gaat over blijven.. een verwoestend land met een door gedraait volk.


  Maak melding

 11. Als er in een wetstekst al een grammaticale fout zit, zal dit niet de enige fout zijn.

  “voordat het Openbaar Ministerie tegen hun mag optreden in gevallen waar ze bij de uitoefening van hun ambt een strafbaar feit hebben gepleegd”
  tegen hen mag optreden in gevallen enz.


  Maak melding

 12. Bigi Sma 17 oktober 2019 at 15:00; schreef:
  Hoefdraad is geen regeringslid maar een minister. een regeringslid is een DNA lid dus leden die de regering vormen.
  ============
  Zou het kunnen dat uw betoog niet klopt?

  “Een regering is een orgaan van de staatkundige organisatie, belast met de uitvoerende macht voor een bepaald grondgebied. Met andere woorden: de regering heeft de bevoegdheid om de wetgeving tot uitvoering te brengen binnen de grenzen van het grondgebied waarover ze die bevoegdheid heeft.

  In nagenoeg alle democratische landen worden verkiezingen gehouden voor de wetgevende organen. Hierbij vormt de grootste politieke partij de regering (meerderheidssystemen zoals Frankrijk of Groot-Brittannië) of neemt de grootste partij het initiatief bij het vormen van een coalitieregering door te onderhandelen met andere partijen.”

  Het Parlement controleert de regering en zijn (mede)wetgever. De Kamers hebben speciale rechten om die taken goed te kunnen uitvoeren.


  Maak melding

 13. Fedex 17 oktober 2019 at 15:08
  Als er in een wetstekst al een grammaticale fout zit, zal dit niet de enige fout zijn.

  “voordat het Openbaar Ministerie tegen hun mag optreden in gevallen waar ze bij de uitoefening van hun ambt een strafbaar feit hebben gepleegd”
  tegen hen mag optreden in gevallen enz.

  Wat is dit voor een achterlijke wetsbepaling ? Tegen hun/ hen mag optreden ? Ja Sinterklaas naga ing barba. Het OM MOET tegen hen optreden !


  Maak melding

 14. De video van hem spreekt boekdelen. Een kat in het nauw. Kijk goed naar zijn lichaamstaal.
  Zenuwachtig met zweterige\klamme handen en een blik in zijn ogen die toch doet vermoeden dat het allemaal niet helder is daarboven bij hem. En dan nog die slappe afhangende schouders. Nee dat is niet de lichaamstaal van een zelfverzekerde Minister.
  En dan de verklaring van hem dat hij zich absoluut geen zorgen maakt en nog iedere avond goed slaapt kan ik helemaal begrijpen. Dat geloof ik direct. Er blijft veel geleend geld aan zijn strijkstok hangen en hij zeker dat hij van alle blaam zal worden verschoond door die slappe lammetjes in de DNA. Maar dat de samenleving zich geen zorgen hoef te maken is ONZIN. Alleen al om deze uitspraak moet je hem vervolgen. Je mag niet jokken. Dat zal hij, hoop ik althans, ook van zijn moeder hebben geleerd.
  Allen de waarheid van de dag is dat deze man niets anders doet dan LIEGEN. Maar aangezien die makke lammetjes (Lees dong cow) vd coalitie in de DNA lekker mee genieten komt hij er steeds mee weg.
  Dus volk van Suriname u bent gewaarschuwd. Je gaat langzaam richting Venezuela en Zimbabwe. 99% is arm en 1% heeft alles. En daar hebben jullie zelf voor gezorgd.
  Ook deze komende verkiezing zal je je lekker laten verleiden met een paar simpele niets omvattende spullen. Vroeger hebbende kolonisators het gedaan en die hebben jullie veroordeeld. Terecht. Maar wederom laten jullie je opnaaien door een nwe kolonisator. Deze keer zit die in je eigen land. Je stond erbij en je kijk ernaar. Je kijkt hoe ze je leeg zuigen en je nazaten gaan opzadelen met armoede.
  Maar wees blij, want voor nu krijg je waarschijnlijk weer een geasfalteerde straat of een groot feest in Ocer met eten en drinken.
  Droevig en zeer kortzichtig.


  Maak melding

 15. Volgens mij worden wetten gemaakt om land en volk te beschermen en niet om personen In bescherming te nemen die in de fout zijn gegaan..
  Maar bij deze bende is alles mogelijk, we wachten af wat er gaat komen..


  Maak melding

 16. Niemand is onschendbaar zelfs een minister niet. Dit zegt genoeg over hem gelijk laten aftreden. Jullie hebben een voorbeeld functie dus gedraag je ook naar. Een voorbeeld functie hebben jullie dus gedraag je ook naar. Een crimineel wordt gestraft en waarom een minister niet. Ga u schamen meneer dit voorspeld niets goeds. Hopelijk komt dit niet door… Wat achterlijk om de wet te veranderen meer vrijheid dus om de Surinaamse bevolking uit te buiten. Ga afvallen zo dik niet goed voor het hart en des te meer over voor de bevolking.


  Maak melding

 17. Psalm 82
  God staat op in de vergadering van koningen.
  Hij is de Rechter en spreekt recht over hen.
  2 “Hoelang zullen jullie nog onrechtvaardig rechtspreken?
  Hoelang nog laten jullie slechte mensen vrijuit gaan?
  3 Ik wil dat jullie opkomen voor de arme mensen en de weeskinderen!
  Wees rechtvaardig voor hen!
  4 Red de mensen die in nood zijn!
  Red hen uit de handen van slechte mensen!

  5 Maar jullie weten niets en begrijpen niets.
  Jullie lopen in het donker rond.
  De aarde wankelt ( Suriname ) op haar fundamenten
  door jullie onrechtvaardigheid.
  8 Kom, God, wees Rechter over de aarde.
  Want alle volken zijn uw eigendom.

  Psalm 73
  Ze denken dat ze kunnen doen wat ze willen.
  Ze vinden het heel gewoon om geweld te gebruiken.
  7 Hun ogen puilen uit van het vet.
  Ze denken dat ze heel wat zijn.
  8 Ze spotten met alles,
  ze misbruiken hun macht.
  Op alles en iedereen kijken ze neer.
  9 Tegen God in de hemel hebben ze een grote mond.
  Over de mensen op aarde ( In Suriname )zeggen ze wat ze maar willen.
  10 Daarom komen de mensen ( De dwaze ndper’ s ) naar hen toe.
  Ze drinken hun woorden op als water.
  11 Ze zeggen: “Het kan God niets schelen.
  Hoe zou God het weten? Hij ziet het niet!” (Neks no fout )
  12 Het zijn slechte mensen, maar toch gaat het goed met hen.
  Ze worden rijker en rijker en hebben geen zorgen. ( Ze liegen, bedriegen, moorden, drogeren en beroven het volk en zadelen hetop met mega schulden )

  13 Het heeft geen zin gehad dat ik eerlijk heb geleefd.
  Helemaal voor niets heb ik altijd eerlijk gehandeld.
  14 Want ik heb elke dag moeilijkheden.
  Elke ochtend heb ik nieuwe ellende.
  15 Maar als ik net als zij zou spreken,
  zou ik ontrouw zijn geweest aan U en aan uw volk.
  16 Ik probeerde het te begrijpen.
  Ik bleef het moeilijk vinden.
  17 Totdat ik Gods heiligdom binnenging.
  Toen begreep ik hoe het met hen zou aflopen.
  18 Want God brengt hen naar glibberige plaatsen,
  zodat ze uitglijden en worden gedood.
  19 Hun einde is verschrikkelijk.
  In één ogenblik zijn ze verdwenen.
  20 U wil niets met hen te maken hebben.
  Als U ingrijpt, verdwijnen zij,
  zoals een droom verdwijnt op het moment dat je wakker wordt.

  21 Toen ik er boos en bitter over was,
  dat het zo goed met hen gaat,
  22 was ik een grote dwaas.
  Ik was als een dier zonder verstand.
  23 Want ik mag altijd dicht bij U zijn.
  U houdt mijn hand vast.
  24 Zo leidt U mij en geeft U mij raad.
  Later zult U mij eervol ontvangen.
  25 Wie heb ik in de hemel behalve U?
  Ook op aarde verlang ik niets anders dan U.
  26 Zelfs als ik zou sterven, bent U alles voor mij.
  U bent de rots onder mijn voeten.
  Voor eeuwig bent U alles voor mij.
  27 Maar het loopt slecht af met de mensen
  die zich niets van U aantrekken.
  U vernietigt de mensen die ontrouw aan U zijn en U verlaten.
  28 Maar ik, ik vind het heerlijk om dicht bij U te zijn.
  Ik vertrouw op U en ik zal vertellen over alles wat U heeft gedaan.


  Maak melding

 18. Dus een nieuwe regering krijgt de BITTERE PIL na de verkiezingen te verwerken. En dat is niet zomaar opgelost want men verwacht dan dat het binnen een jaar is opgelost. Dit zijn geen normale leningen.Dus zoals eerder gezegd dan is de CHAOS echt COMPLEET.
  EN DAN PAST KRIJG JE EEN ¨RAZENDE VOLK¨.


  Maak melding

 19. Het mooie van Suriname is het democratische gehalte waar zij van tijd tot tijd invulling aan geeft. Elk land is onderhevig aan nieuwe inzichten waarbij nieuwe wetten, dan wel wijzigingen of toevoegingen nodig zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de decemberperikelen zie je dat de amnestiewet reeds zijn intrede gedaan had en additioneel ook de decembertaferelen ingelijfd werden. De meest pure vorm van democratie is de wet van de meerderheid . In de DNA worden concepten voorgelegd en vanwege het meerderheidsbeginsel , al dan niet tot wet verklaard. Dat is dus democratie in zijn meest vereenvoudigde vorm. Het betekent dat de huidige regering het vrijstaat concepten in te dienen. De maatschappij staat nimmer stil. Voortschrijdende inzichten nopen tot verandering. Indien de regering besluit de wet van de staatsschuld aan te passen ,heeft zij volkomen recht daartoe. Het moet de DNA passeren en er zal worden gestemd. De meerderheid bepaalt dan of de wet aangenomen wordt of niet. Het valt moeilijk te rijmen dat men dan verontwaardigd gaat reageren wanneer men democratische beginselen toepast. Hiermee niet gezegd dat de wet inderdaad zal worden aangepast. Dat is afwachten. De oppositie moet zich gewoon focussen op het verkiezingsprogramma dat zij hebben en het volk niet misleiden. Deze tactiek zal namelijk als een boemerang gaan werken.

  Het citaat van Wan Pipel is weliswaar een citaat , echter niet een citaat dat in het wetboek voorkomt. Het is een bericht dat opgesteld is door de zogenaamde VHP deskundigen. Die hebben dit citaat geschreven .


  Maak melding

 20. BOURGONDISCH SURINAME

  Hier Op Aarde Worden Wij Surinamers Als 1 Groot Grap Aanschouwd.. Als Dat Niet Genoeg Is Kiezen We Voor Een Presidendt Met Crimminelen Trekjes.. Met Een Andere Fa Dih Karing Als Minister Van Financien.

  De Rest Is Geschidenis


  Maak melding

 21. EN DAN PAS**

  Waar is al het geleende geld gebleven is er ooit een nota geweest om het volk te informeren en dat het controleerbaar is. Zoveel geld kan je nooit en te nimmer 2 geasfalteerde straten wat duikers een paar houten bruggen en een ziekenhuis van betalen. Waar is al dat geld. Als men (VOLK) dat vraagt en het volk ziet dat het ook uitgevoerd wordt of niet dan moeten ze toch opstaan om tekst en uitleg. Je kan toch niet zitten en ja en nee knikken???? EN KLAGEN.


  Maak melding

 22. Zo redeneren en denken vele oerdomme ndp paria’ s te Abra Broki. Lokoe no, efoe baas taki Hoefdraad sa ai moes doe, dan hij moet et doen, tog. Is echt zo is neks no fout no als ze blijft lenen. Eeh is neks erg als we wort als Venesuela, Haijti, Zimbabwe of Cupa, is tog daarvoor we hept gestemd tog. Is neks nieuw, is paars kuut, a wiens wi potie dong ndp paria’ s e ka, nanga alle pikien sa moes kong ete, wi e go ka weer voor vijf voor gratis pakket ete en drinke enne schooltas voo me kindere


  Maak melding

 23. Dus boefdraad wil de wet aanpassen om verder ongestoord te kunnen lenen en de bevolking verder op te zadelen met staatschulden..zover gaat deze boef om zijn leen hobby te blijven uitvoeren..en zelfs dan zijn er mensen ,die zich surinamer noemen, en zogenaamd begaan zijn met het land eens met hem..SCHANDALIG! Suriname zakt verder de afgrond in…


  Maak melding

 24. Als Bouta deze 500 miljoen investeert in coke dan verdient hij het tienvoudige. Ziedaar de oplossing, de helft voor hem en consorten en de andere helft voor de Surinaamse bevolking. Zo heeft iedereen er wat aan en kan deze schuld meteen afgelost worden.


  Maak melding

 25. De huidige slavendrijvers en kolonisator zijn vele malen erger dan de voormalige kolonisator. De voormalige kolonisator bracht de koloniën op eigen kracht tot ontwikkeling en heeft ervoor gezorgd voor een goede infrastructuur en welvaart. De huidige uitbuiters denken alleen aan het vullen van de eigen zakken en die van familie. Grote leningen worden afgesloten om zogenaamd het land verder te ontwikkelen echter in werkelijkheid verdwijnt een groot deel van de leningen in de zakken van de huidige slavendrijvers … met welbevinden van de Surinamers die alleen een grote mond kunnen opzetten als ze van bovenhand geïnstrueerd worden om hun haat tegen de voormalige kolonisator te etaleren.


  Maak melding

 26. Ja hoor, voor de zoveelste maal past die corrupte, criminele paarse schurkenbende de wet aan, in hun eigen voordeel. Wat een overduidelijk bewijs, dat het land een dictatuur, in zijn ergste vorm, is geworden.
  Alles wat deze boevenbende de afgelopen 10 jaar heeft bedacht en aangeraakt is mislukt en/of naar de kloten geholpen.
  FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 27. Het is toch van de zotte dat elke politieke analfabeet bij het minste of geringste loopt te verkondigen dat de heer Hoefdraad vervolgd moet worden. Reden? Door hun dwangstoornis zou hij in hun gedachtegang het leningsplafond hebben overschreden. Ik geef de heer Hoefdraad daarom groot gelijk als hij aan de regering gaat voorstellen om de wet te wijzigen. De figuren van de oppositie maken misbruik van een wetsartikel die niet langer houdbaar is. Ze halen in elk geval nul op het rekest bij de PG.


  Maak melding

 28. Tuurlijk als schoonpapa dat doet, moet het ook voor hem geen probleem zijn. Die boevenbende aan de top beschermen elkaar, en Hoefdraad is de grootste schooier die er rondloopt.🤑🤑🙈🙉🙊


  Maak melding

 29. Beste RobG
  Vrijwel de hele economische wereld geeft aan dat het Oblio Plafond over schreden wordt.
  U hoeft slechts even naar de website van het bureau staatsschuld te gaan om het zelf vast te stellen
  Er is een doorwrocht document samengesteld rondom de overzichten van het bureau van staatsschuld.
  SRD 20. miljard staatschuld en BBP van SRD 22.5 miljard zouden u ook genoeg moeten zeggen.
  De staatsschuld wordt gekenmerkt door een aantal groet leningen die over lange tijd afgelost moeten worden. Nu kost de staatsschuld per jaar evenveel als de salarissen van de ambtenaren en de subsidies. Samen meer dan de inkomsten van de staat. Dit kan voor een jaar maar dit gaat al jaren zo en het einde is niet in zicht.
  Hoefdraad leent zich te pletter en wil nog eens bij Oppenheimer aan kloppen.

  Hoefdraad wil niet voor niets de wet weer aan passen. Hij klacht dan over dat zijn voorgangers ook ale mast hadden van deze wet die prudent lenen bedong. Boefdraad is inconsistent omdat de huidige wet onder zijn regime ontstaan is en hij en abdoel hun stempel op deze wet gezet hebben.
  Dat hoefdraad de wet wil veranderen zegt genoeg beste RobG.

  De VHP heeft niet meer gedaan dan de leners waarschuwen dat zij als zij leningen geven die wel eens niet legaal zullen zijn.
  Bij een regime change zal Oppenheimer te maken krijgen met een regering geconfronteerd worden die hun kan voorhouden dat de lening niet legaal verleend is en betwist zal worden,


  Maak melding

 30. De eindconclusie luidt dus
  Regeringspartij A had de meerderheid en heeft toentertijd een wet aangenomen dat er een leningsplafond moest worden ingesteld. Hiermee maakte deze partij het zich zelf lastig en voorkwam het dat toekomstige regeringen teveel zouden lenen.
  De gedachte hierachter spreekt voor zich
  Partij B is aan de macht en overschrijdt dit plafond alsof het nooit bestaan heeft en wil zelf de wet hiervoor aanpassen.

  Welke politieke voorkeur je dus ook moge hebben partij A stelde het landsbelang voorop
  Wat de gedachte van partij B is …………


  Maak melding

 31. De paarse Roede ‘Amen, spotten met de Gods woord met in de ene hand een kruis en in het ander een geweer/wapen dit gedrag zie bij alle Christelijke landen zoals Amerika, Engeland, en verder alle europese landen etc.. en dat heb je overgenomen judas dat je bent. Je bent ook zo één die de hele dag in bed wil blijven liggen en dat alles nou gratis tegemoet komt zonder iets voor te willen doen…ga nou eens een keer werken!


  Maak melding

 32. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das

  Als ider Surinamer of als de massa geest hier in gelooft ben ik ervan overtuigt dat alle negatieve energie verdreven word door positieve krachten met gevolg dat wij Surinamers weer met opgeheven hoofd door het leven kunnen gaan . Dat gaat ons het gevoel geven van:

  Mi Na Wang Dja Dja Sranang Mang ( uma )


  Maak melding

 33. Lets make surinam great again

  Daar geloof ik ook in. Na wang tra winti mus wai no in sranang. Alla kondre eh go vr uit srang eh ta baka.
  Sari tori man


  Maak melding

 34. Ik heb 4 kids met een Surinaamse ik hou van dat land.
  Ik was niet lang terug in suriname in mijn ogen is die zwaar achteruit gegaan. Ik hoop dat die leuke tyden gauw terug komen

  Lets make surinam great again. YESS WE CAN


  Maak melding

 35. Alleen de Hindoestanen van de VHP de partij van denkers, kan Suriname nog redden. De VHP staat op goede voet met de rest van de wereld en dat kan niet gezegd worden van andere partijen. Personen die de VHP als een etnische partij zien die niet in Suriname thuishoort zijn racisten.


  Maak melding

 36. Mik sranang kong biggie bakka
  Weg met corruptie en wanbeleid
  Weg met achterkamer politiek
  Mi lob sranang na mi kondre

  Make sranang great again so a di mi mamg nex no fout


  Maak melding

 37. Daar gaan we weer dit had niet nu maar alang moeten gebeuren dus vhp hoef ook niet te doen als of zij dat hebben gezien machneus zij dat al hofwijks zij dat al dus vhp had gewoon met al deze mensen met hun onderzoek al eerder die handrem moeten treken maar nee eest veel geld laten lenen en dan wanneer het op is wijzende vingertjes is hoefdraad nee is heel die politiek die het toe liet is hier voor moreel aansprakelijk ook vhp dus wanneer de kalf verdronken is …vhp de put


  Maak melding

 38. Suriname kan de lening op haar buik schrijven. Geloof niet dat de Opperheimer funds na deze gedoe Suriname een lening toe kent. Gaat gewoon niet gebeuren


  Maak melding

 39. @ Koos
  Wat moet Opper met haar geld doen
  1. In kas houden
  2. Beleggen met weinig tot geen risico
  3. Beleggen met veel risico
  a. Zonder onderpand, maar een hele hoge rente
  b. Met onderpand en een redelijk rente

  Alle drie, oftewel spreiding
  Su zit in categorie drie
  Beleggingsinstituten kunnen het zich niet permitteren om op hun geld te gaan zitten. Dit levert te weinig rendement op. Het gevolg is dat ze verschrikkelijk zullen worden afgestraft door aandeelhouders


  Maak melding

 40. Jojo, het is allemaal stemmingmakerij en een poging van de VHP om het ontwikkelingsproces te dwarsbomen. Zij willen graag de macht in handen krijgen en dat gepaard met vuile spelletjes, verdachtmakingen, valse beschuldigingen, de media bespelen met valse informatie en ga zo verder.

  De professionals van Oppenheimer zijn ook niet dom. Zij weten dat er verkiezingen in Suriname aankomen en zij weten ook als geen ander dat de VHP graag de bestuursmacht in handen wil krijgen. De rituelen van de VHP hebben tot doel om de regering te demoniseren. Oppenheimer gaat in alle eerlijkheid na of Suriname de leningen voor de ontwikkelingen van het land kan aflossen. De afgelopen 10 jaar heeft de regering bewezen dat zij niet in gebreke bleef om leningen af te lossen. Dit trekken de bankiers na. Tevens zijn de rentetarieven op de kapitaalmarkt aan de zeer lage kant. Voor overheden is het nu zeer gunstig om op de kapitaalmarkt te lenen.


  Maak melding

 41. Rob
  De rente is voor Suriname, een derde wereldland niet laag
  Oppenheimer wil helemaal geen aflossing van leningen.
  Waarom zou ze dat willen?
  Ze willen een hoog rendement behalen.
  Dat doen ze middels dehoge rente die Suriname hen moet geven


  Maak melding

 42. @Paarse-futuboy :

  Rendement Miljardenleningen is 0,0000000 !

  Productie is ondanks die miljarden gedaald en staat stil !

  Bevolking wordt ONNODIG via onzinnige leningen en
  ondoelmatige grote leningen DIEP IN DE SCHULDEN
  GEDOMPELD !

  Het overlevingsgevecht van Opa Desie kost alle
  Srananmans MILJARDEN !
  Men vernietigd alles wat los en vast zit in SRANAN !

  DOEL IS HET UIT DE BAJES HOUDEN VAN OPA !


  Maak melding

 43. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das

  Die 500 Milioen waar men het over heeft lijkt veel geld maar op de Internationale Capitaal Mark Is Het Snoep Geld.. Is Veel Minder Dan De Jaar Omzet Van Albert Heyn Ikea Of Hema.

  De Bouterse Clan Gaat alles Op Alles Zetten Om Dit Geld Te Lenen.. Men Gaat Dan 100 Milioen In Land Pompen
  En Die 400 Milioen Word Lekker Verdeeld Tussen Bouterse En Zijn Inner Cirkle

  Dat Is Het Verhaal Rond Dit Snoep Geld Van 500 Milioen


  Maak melding

 44. Melvin 17 oktober 2019 at 21:07
  De paarse Roede ‘Amen, spotten met de Gods woord met in de ene hand een kruis en in het ander een geweer/wapen dit gedrag zie bij alle Christelijke landen zoals Amerika, Engeland, en verder alle europese landen etc.. en dat heb je overgenomen judas dat je bent. Je bent ook zo één die de hele dag in bed wil blijven liggen en dat alles nou gratis tegemoet komt zonder iets voor te willen doen…ga nou eens een keer werken!

  Melvin 17 oktober 2019 at 21:11
  De paarse Roede slaapt de hele dag met zijn Bijbel en geweer in bed, mensen kijken jullie uit voor deze vals getuigen!

  We merken dat je de bijbel nauwelijks hebt gelezen, paarse idioot. Je zou juist Hoefdraad moeten bekritiseren, blind dwaze paarse debiel.


  Maak melding

 45. De Paarse Masochist … mislukt product van de Spinazie Universiteit … @ RobG … begint zodra hij de Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse of Boefdraad ziet en hoort … begint hij te Masturberen.


  Maak melding

 46. Er is een God daarboven, die toen sprinkhanenplaag, overstromingen etc. heeft ingezet om de mens te straffen! Want libi soema takroe! Loekoe baas fesie sa a gersie! Loekoe “Leendert” Hoefdraad ai, zwarte kringen plus ai blaas e gwe in de breedte! Deng Miljoen die deng ai foefoeroe e go dray deng tapoe, pai datra, pai dresie nanga long go tek’ wasie, bika ogri mofo lai tap’ deng! Ik zou niet in hun schoenen willen staan, en mensen: Deze NDP moet nooit meer politiek bedrijven! NOOIT MEER! Ik zeg niet dat Chan Santhok heilig is, maar deze groep hoort thuis op Charlesburgs’ vuilnisbelt! Mei 2020 plaatsen we ze bij het GROFVUIL!


  Maak melding

 47. @ Ph 17 oktober 2019 at 15:30
  Hoefdraad je liegt! Gado no e sribi.

  En zo is het! Maar denk je dat de leiders van Suriname in een god die in de hemel zijt geloven ? Natuurlijk niet anders hadden deze mensen toch wel rekening gehouden met de gevolgen van hun daden? Wie steekt moordt verkracht komt nooit de hemel in. Maar ze weten dat God een figuur is dat door hen zelf is bedacht. Daarom misdragen ze zich als Farizeeers.


  Maak melding

 48. volk van suriname wees wijs bij de komende verkiezing en stem deze criminelen weg anders gaan onze kinderen een hoge prijs voor de rest van hun leven betalen


  Maak melding

 49. Hij weet dat hij veel op zijn Kerfstok heeft, wat niet door de beugel kan en juist daarom wil hij de wet aanpassen. Dus onschendbaar net als Bouta dan kan hij zijn gang gaan. Niks wet aanpassen. Hij pleegt continue strafbare feiten. Boefdraad heeft Suriname om zeep geholpen met zijn leningen. Geen enkel wet, Opsluiten deze gast. Geen enkele rechter of overheidsinstantie moet hieraan meewerken.
  Deze man is een advocaat van de duivel. Weg ermee. De lekken in zijn gezicht geven aan dat hij een Agama is, hij verandert steeds van kleur en tactiek. Boefdraad heeft 2 huidskleuren.


  Maak melding

 50. Als de rechters recht zijn kan dit niet je kan niet achter af de wet om zetten en denk dat wat je voor af gedaan hebt ook goed is wat een water hoofd die boef draai kont.


  Maak melding

 51. Rob
  Wat je in alinea 1 schrijft zou zomaar kunnen.
  Wat leningen van banken, beleggers en dus ook Oppenheimer betreft;
  Als een verderstrekkende instantie haar geld heeft uitgeleend en daar een mooie rente voor kan vangen
  (Suriname 9%?) dan wil ze haar geld NIET terug.
  Wat moet ze dan met al die miljarden doen? Weer op zoek gaan naar een goede belegging?
  Zo’n instelling wil een rendement behalen waar ze mee thuis kan komen, waar beleggers blij van worden.
  Het gevolg is dat er geld van beleggingsinstellingen wegvloeit naar beleggingsinstellingen met mooie resultaten.
  Ga eens googelen of kijk hier eens.
  iex.nl/Koersen/Beleggingsfondsen.aspx
  Het barst van de beleggingsfondsen en instellingen. Oppenheimer is ook een bank

  Ik twijfel er dan ook niet aan dat lenen gemakkelijk zal zijn. Als de minister dus straks komt aanzetten met
  de opmerking we hebben X geleend en hier uit blijkt dat het buitenland vertrouwen in ons heeft dan is dat gewoon kul

  De minister en ik zijn elkaar tegenpolen.
  Ik kan niet met mijn eigen geld omgaan, wel met andermans geld. Daar ga ik prudent mee om
  De minister kan goed met zijn eigen geld omgaan, niet met andermans geld. Daar gaat hij verkwistend mee om.
  In economische termen
  Ik voer een krap geld beleid/een monetair deflatoir beleid
  De minister voert een expansief beleid/ een monetair inflatoir beleid.

  Ik heb ooit eens geschreven dat ik een boek aan het lezen was over Westerse psychologie.
  Ik vond het hier in de kast
  Lastig (bijna) alle bladzijden moet ik 10 keer nalezen.
  Ik schrijf dit omdat ik de volgende gedachte wel leuk vind passen
  Si failor sum van Keizer ???? Als ik mij vergis, ben ik
  ( Descartes, de Franse filosoof heeft zijn ” cogito ergo sum” hier vandaan gehaald? las ik in dit boek)


  Maak melding

 52. Deze man is de enige die jullie van de ondergang probeert te redden, zie hier boven alle negativiteiten beste Mr. Hoefdraad namens het hele Surinaamsche gemeenschap, wil ik u mededelen: ROT OP.


  Maak melding

 53. Boefdraad zit te schijten bij de gedachte aan een gevangenisstraf daarin wilt hij de wet wijzigen zodat hij uit de gevangenis kan blijven.
  De volgende regering moet alle bezittingen van deze corrupte klootzak afpakken, hem gevangen nemen en hem net zo lang dwangarbeid laten verrichten totdat alle leningen die hij genomen heeft afgelost zijn of hij eraan dood gegaan is.


  Maak melding

 54. Volgens ECHTE economen en deskundigen kan een land als Suriname een schuldenlast van tussen de 40% en 50% v.h. BBP dragen.
  SU heeft nu echter een schuldenlast van ongeveer 90% v.h. BBP. Dat is dus fors meer.
  Als men wilt weten wat er gaat gebeuren wanneer een land opgezadelt zit met teveel schulden dan hoeft men alleen maar te kijken naar wat er met Griekenland gebeurd was. De kans is heel groot dat dat (een schuldencrisis) onze toekomst zal worden en dat allemaal door het wanbeleid van Boefdraad en Bouta.
  De volgende regering moet keihard en genadeloos afrekenen met Boefdraad & co.


  Maak melding

 55. Wat een kut regering om zijn hachje te redden wil hij de wet veranderen wat een lafaard als je niks te verbergen hebt moet je de wet ook niet veranderen, wat een corruptie iedereen is corrupt daar.
  Niemand is haar beter.
  Land is naar de klote niet meer te veranderen en handhaving meer mensen bereid je voor op het ergste het komt oorlog in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.