VHP doet aangifte tegen minister Hoefdraad inzake overtreding Wet op Staatsschuld

43

De VHP heeft vandaag, woensdag 16 oktober 2019, aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie van overtreding van de Wet op de Staatsschuld. Deze wet is bedoeld om burgers te beschermen tegen buitensporig leengedrag door regeringen. De VHP heeft de Procureur-Generaal verzocht om conform artikel 140 van de Grondwet, te vorderen bij De Nationale Assemblee dat minister Hoefdraad in staat van beschuldiging wordt gesteld. 

Deze aangifte is zorgvuldig voorbereid door een team deskundigen van de VHP, meldt de partij in een persbericht. Hiermee roept de VHP een halt toe aan het continue onverantwoord leengedrag van deze regering. Elke Surinamer weet dat het leenbeleid van de regering de spuigaten uitloopt. In 2010 was de staatsschuld nog 3,3 miljard SRD. Deze bedraagt nu 20,4 miljard SRD oftewel 40 duizend SRD per burger. Als klap op de vuurpijl is nu in de maak een haastige lening van honderden miljoenen USD bij Oppenheimer.

Vele generaties Surinamers zijn hiermee het slachtoffer geworden van de incompetentie en corruptie van deze regering. De VHP maakt zich hierover grote zorgen en neemt daarom concrete actie. De Wet op de Staatsschuld bepaalt dat er een plafond is aan de staatsschuld. Op overschrijding van dit plafond staat gevangenisstraf. 

Dat dit plafond de facto reeds was overschreden is bekend. Echter, naar de letter van de wet (de jure) was dit nog niet het geval omdat de coalitie op slinkse wijze de leenruimte kunstmatig had verhoogd door het opportunistisch wijzigen van de Wet op de Staatsschuld. Hierbij is voorbijgegaan aan de intentie en het doel van deze wet.

Dit alles heeft de ontembare leenzucht van de regering echter niet weten te beteugelen. Alle extra ruimte die was gecreëerd, is sinds enige maanden ook al op. Daarmee is het plafond nu ook de jure overschreden. Dat de overschrijding niet eerder aan het licht is gekomen, komt door de wijze van presentatie van cijfers door het Bureau voor de Staatsschuld. 

De regering heeft door foefjes het leenplafond optisch verhoogd. Wat het nieuwe plafond is, wordt echter niet gepubliceerd. Dit werd tot 2018 nog wel gedaan; maar om redenen die te raden zijn, wordt dit nu achterwege gelaten. Daardoor is het niet mogelijk om in één oogopslag vast te stellen of er een overschrijding is.

Door de regering wordt een rookgordijn opgeworpen door te stellen dat “vanwege de wetswijziging van 2017, het de Minister van Financiën toegestaan is het wettelijke obligoplafond te overschrijden”. Dit klopt in zoverre dat effecten van een hogere wisselkoers niet meer doorwerken op de hoogte van de schuld. Maar dat wil anders dan gesuggereerd niet zeggen dat er dan helemaal geen plafond meer is.

Elke nieuwe lening die wordt aangegaan, mag nog steeds het plafond niet overschrijden. Het ligt nu onomstotelijk vast dat het verhoogde plafond de facto en de jure is overschreden. Dit volgt uit de eerder door het Bureau voor de Staatsschuld gepubliceerde data. De druppels die de emmer deden overlopen zijn de schatkistpromesse in verband met de monetaire financiering van SRD 620 miljoen en de veelbesproken leningen bij lokale banken van twee keer 40 miljoen EUR en 10 miljoen USD.

De VHP heeft alle bewijsmateriaal aan de Procureur-Generaal overhandigd. De VHP gaat er vanuit dat de regering er alles aan zal doen om het verdere proces te frustreren. Bijvoorbeeld, door het “corrigeren” van de cijfers van het Bureau voor de Staatsschuld. Mocht dit gebeuren, dan bevestigt dit de kwade houding van deze regering. Het mag voor een ieder dan duidelijk zijn welk belang door hen gediend wordt.

43 REACTIES

 1. Maisha Neus had toch ook aangifte gedaan tegen LEENDERT: Meneer de Procureur, wat is er met deze aangifte gebeurd?

  VHP, jullie moeten ervoor zorgen dat LEENDERT, DE INCOMPETENTE MINI-STER van Financiën achter de tralies verdwijnt of zo niet wegvlucht uit Suriname.

  Als jullie de verkiezing winnen, moet er dan een opsporingsbevel worden uitgevaardigd tegen LEENDERT indien hij het land ontvlucht.

  De Cosa Nostra Gang moet worden ontmanteld zodat het gestolen geld kan terugvloeien in S’lands Kas.

  Weg met deze Abanies!!


  Maak melding

 2. De zoveelste wanhoopsdaad van de VHP. Het O.M. zal zich niet ontvankelijk verklaren. De VHP wringt zich in allerlei bochten om politieke macht te krijgen. Ze zijn zelfs in Nederland bezig een heel team van mensen te mobiliseren om hen in Suriname ondersteuning te komen geven. Het langdurig verblijf van Santoki in Nederland moet men vanuit dat kader bezien. Het lijkt er meer op dat Santoki helemaal geen vertrouwen heeft in de mensen van zijn partij die in Suriname woonachtig zijn.


  Maak melding

 3. Uiteindelijk wordt niemand gestraft.
  Alle politici zeg maar de meeste, doen al 45 jaren niet veel voor het land.
  Ze strijken na een jaartje werken een eeuwig pensioen op.
  Hoor je ze klagen?
  Ze krijgen wagens als cadeau na hun ambtstermijn.

  De buurten hebben nog steeds geen looppaden die verhard zijn.
  Van Dijk, Waaldijkstraat, Hofstraat, verlengd Molenpad, Flora, Franchepanestraat, Gomperstraat, Tourtonnelaan.
  Modder looppaden.
  Al sinds mensen heugenis.

  Wat ik hiermee wil zeggen is: dat ook de vhp of abop of nps of ndp.
  Geen goede bedoelingen met het land hebben.
  Ze komen allen om Rijk te worden.

  Ze zoeken daarom naar fouten in andermans ogen.
  Maar zien de balk in hun eigen oog niet.

  Let op.

  Just to have power.
  To travel
  To enjoy.

  En het land:
  Blijft chaotisch en de armen blijven arm.

  Hun en hun mensen reizen de wereld rond.

  Succes


  Maak melding

 4. Dit is de 10e keer dat de Vereningde Hundoestaanse Partij een briefje indient bij de pg!
  Ze proberen het elke keer want ze denken dat de pg die van huize VHP komt een gaatje zal vinden.
  Ze kunnen alles proberen wat ze willen maar het zal ze nooit lukken.
  Wat ze kunnen doen die partij opblazen.


  Maak melding

 5. En ondanks dat Suriname steeds meer in een grote puinzooi en chaos verandert zal het gepeupel toch op DB stemmen en hem nog 5 jaar cadeau doen.Ik vraag me af worden de burgers uit hun huis gesleurd,in vrachtwagens gesmeten,naar de stembureaus gedreven en met het pistool in de rug gedwongen worden op DB en zijn partij te stemmen?

  /.


  Maak melding

 6. Iedere Surinaamse huisvrouw weet dat als je een Surinaamse dubbeltje verdient per jaar, en dat je hoog uit 12 Surinaamse cent mag lenen je niet 100 US dollar kan gaan lenen met naar de rente daar nog bovenop. Je opbrengsten nauwelijks 10 cent per jaar is. en hiermee nooit die 100 us dollar zal kunnen terug betalen.

  ddb, hoefdraad, trikje, ndp moeten ophoepelen. Liever vandaag dan morgen.

  Time4Change!
  Sranansma Oe Wiki No?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Hopen maar dat het recht zal spreken….

  @daniel;
  Ik ben het vaker eens met jou. Zoals dit keer weer.
  Behalve met 1 ding, je zegt: de armen blijven arm. Dat is, volgens mij, niet helemaal waar. Want de armen blijven niet arm, integendeel, de armen worden armer en rijken worden rijker😔😞


  Maak melding

 8. Wat speelt er allemaal als de overheid steeds meer leent waar geen aandacht aan is besteed tot nu toe.
  Tot nu toe lees je
  1. de schuldenlast wordt steeds groter
  2. Toekomstige generaties worden opgezadeld met de aflossing van deze schulden
  3.de interne waarde van de SRD daalt: je kan voor 1 SRD minder kopen in SU
  4 de externe waarde van de SRD daalt; je moet steeds meer betalen om USD of Euro’s te kopen

  Maar doordat de minister ook leent (zijn woorden waren overtollige spaartegoeden bij banken ) op de binnenlandse markt gebeuren er twee dingen
  – er blijft hier door minder over voor de particuliere sector om te lenen.
  – de rente voor de particuliere sector (gezinnen en bedrijven) stijgt.

  Hiermee snijdt de overheid in haar eigen vlees, als bedrijven niet kunnen investeren zal de overheid minder
  belasting ontvangen en zal ze meer moeten gaan lenen enz
  Bovendien komt van het “grote” programma huizenbouw voor gezinnen weinig terecht.
  Als gezinnen minder kunnen lenen en wat ze kunnen lenen moet tegen hogere tarieven, is het duidelijk dat ook hier de overheid de plank mis slaat.

  De governor zit erbij en kijkt ernaar.
  Ik heb toen hij aantrad al aangegeven dat hij op de valutamarkt de verkeerde beslissingen zou nemen.
  Een jochie alhier meende dat ik dit fout had.
  Intussen heeft dit al plaatsgevonden. Dit is openbaar (gemaakt)
  Wat niet direct te zien is, zijn maatregelen op het gebied van de liquiditeit die banken wordt opgelegd.
  De oppositie moet bij het bankwezen informeren of de liquiditeitseis is verlicht of het kaspercentage is verlicht, of tegoeden die banken moesten aanhouden bij de centrale bank zijn verminderd.


  Maak melding

 9. @ Drs RobG graag een inhoudelijke reactie svp.

  1) klopt het dat de regering het leenplafond heeft overschreden
  2) klopt het dat de staatschuld zo exorbitant is gestegen en kloppen die cijfers ook
  3) waarom is de wet op de staatsschuld geintroduceerd in Suriname

  Graag jouw reactie hierop.


  Maak melding

 10. Mensen die bereidt waren om suriname great , te maken zijn, kort na de onafhankelijkheid van het land, doodgeschoten.

  Er zijn genoeg pientere, mensen in het land, die allang door hebben, dat het land, niet zonder hulp van het buitenland kan.
  En is naarstig, zoekende, naar mogelijkheden. Wie staat op om de buit gemaakte rijkdom door de blanken terug te halen? Maar dan met projecten en niet met geld, want dat gaat snel verdampen. Zie de archieven, sinds de onafhankelijkheid van Suriname, of verder terug in de tijd. Ik zelf weet niet alles maar leer veel van de reactie van jullie.


  Maak melding

 11. De VHP is alles behalve een scherpschutter. Een scherpschutter heeft een kogel nodig, een goed geweer en toebehoren. Sinds de naderende verkiezingen probeert men van alles en nog wat met het voornemen de regering onderuit te schoppen. Men heeft een machinegeweer en stelt dat op automatisch en hoopt dat een van de vele kogels het doel raakt. Deze aangifte is een omslachtig proces dat minimaal 3 en maximaal vijf maanden in beslag kan nemen. Als het zover komt dat de PG er werk van maakt , moet er in de DNA een commissie van onderzoek worden opgericht. De verdachte wordt gehoord door deze commissie. Als de commissie van onderzoek zich op het standpunt stelt dat de beschuldiging geen grondslag heeft ,is hiermee een einde gekomen . De bevindingen zullen aan de PG worden doorgegeven en dat was het . De rol van de PG is dat hij de vordering overhandigt aan de DNA ,eventueel via de president en die speelt het door aan de DNA.

  De coalitie kan vanwege de meerderheid die zij heeft, tevens invloed, van alles en nog wat gebruiken( o.a. het SB van 2017) om zich te verschonen. De oppositie geeft zelf te kennen dat zij niet weet wat de hoogte is van het obligoplafond. Dus zij beschikt niet over alle en wat nog belangrijker is , de juiste cijfers. Bovendien zijn er hindernissen op weg naar deze vordering. Het kan al direct in de kiem gesmoord worden in de DNA als die vindt dat het algemeen belang hiermee niet is gediend. Ik verwacht er niet zoveel van .Maar je weet het nooit als je het niet daadwerkelijk probeert. Ik zie het meer als een politieke zet om de bevolking voor te houden dat de oppositie ontzettend om hen geeft en alles maar dan ook alles uit de kast haalt om het innig geliefde volk te beschermen tegen de ‘demonen’. Ik zou zeggen , timer rustig tot mei volgend jaar. Zo kort voor de verkiezingen is het zaak het hoofd koel te houden ,je richten op je programma en niet te veel onrust veroorzaken. De regering gaat onvervaard door met haar bezigheden tot de verkiezingen. Santokhi heeft toch gezegd dat als de VHP aan de macht komt , de problemen (crisis) binnen tweehonderd dagen zijn opgelost.
  So , what`s the problem?


  Maak melding

 12. Alweer ?
  Er is al zo vaak aangifte gedaan tegen deze regering. Maar door gebrek aan medewerking van deze criminele regering “stagneert” elk onderzoek. Logisch want geen enkel dief gaat bewijs tegen hem leveren.
  De PG doet geen moeite om het nodige af te dwingen en wacht tot de dief bewijs tegen zichzelf levert. Dus dat is wachten tot de haan tanden krijgt.
  Suriname heeft een groot probleem want in hoeverre is de PG betrouwbaar of is hij ook schuldig aan corruptie ?
  Een ding wordt met de dag duidelijker de regering Bouterse – Hoefdraad is een criminele organisatie en heeft vele andere partijen besmet / medeplichtig gemaakt aan corruptie.


  Maak melding

 13. Het orgaan dat de regering moet CONTROLEREN, de DNA, faalt al langere
  tijd op het punt van het LEENPLAFOND en van de STAATSSCHULD !

  De NDPers in DNA hebben het LEENPLAFOND eerder verhoogd, terwijl
  dit volstrekt onaanvaardbaar is, gelet op de slechte financiele en
  economische situatie van ons Land. Er wordt veel geld verbrast, terwijl
  de productie stilstaat !

  Er worden geen extra inkomsten gegenereerd via de EXPORT !

  GELD LENEN verdiept het bankroet van de staat.

  Ondanks de eerdere verhoging van het Kredietplafond, zou nu
  weer sprake zijn overschrijding van dit plafond !

  Terecht dat de volksvertegenwoordigers de PG wederom
  aanspreken om tot handelen over te gaan !

  Iedere DONG-KAW kan inzien dat er ZWAAR BEZUINIGD
  MOET WORDEN OP DE OVERHEIDSUITGAVEN, alleen
  Desi, Gilmore, Van Trikt CBvS en de DNA-fractie van NDP,
  WEIGEREN DIT IN TE ZIEN !

  NDP en president schijnen een hebben koers gezet die
  neerkomt op het ZOVEEL MOGELIJK SCHADEN VAN DE
  ECONOMIE EN VAN DE FINANCIEN VAN DE STAAT SRANAN !

  Het Volk moet zoveel mogelijk FINANCIEEL LEED WORDEN
  AANGEDAAN IS HET CREDO VAN DE NDP !

  PS : Zie de corrupte NDP-Vishektrawlers, zie de corrupte NDP-
  SCALIANS, zie de Corrupte Bruggenbouw, zie de mislukte Alcoa-
  deal, zie de mislukte Commissie Goudordening die MILJOENEN heeft
  gekost en ons Land niets heeft opgeleverd, enkel NOG MEER
  CORRUPTIE mbt de GOUDVELDEN !

  Wanneer zal het personeels-bestand van de overheid worden gekrompen
  met ten minste 35 % ???????????
  Desie weet van niets, MONNI DE, is zijn Paarse slogan !!!!!


  Maak melding

 14. Wat wilt VHP doen ? Ze gaan niks kunnen doen zoals altijd. Alleen maar vinger wijzen. Laten ze Oppenheimer of wie dan ook maar inlichten zolang vp Adhin zegt dat Suriname 200 miljard US $ in de grond heeft kan geen enkele VHP ofzo iets doen. De NDP gaat blijven lenen. Wie wilt wat doen.


  Maak melding

 15. De VHP probeert met deze daad gebruik te maken van het democratisch recht.dit alles is beter dan mensen dood te schieten en verklaren dat ze op de vlucht zijn neer geschoten.


  Maak melding

 16. Nina1 en Daniel

  Behalve met 1 ding, je zegt: de armen blijven arm. Dat is, volgens mij, niet helemaal waar. Want de armen blijven niet arm, integendeel, de armen worden armer en rijken worden rijker😔
  Armen blijven arm of worden armer,dit gaat niet op voor ddb en friends, begin jaren 80 behoorde dit figuur met zijn companen tot de armen van su, en kijk wat ze nu hebben.


  Maak melding

 17. Er is maar één oplossing hier in Suriname “een schoon schip maken” van regering tot president, van oppositiepartijen tot coalitiepartijen en van Boefdraad tot Van Trikt allemaal in één rij plaatsen en afmaken deze graaiers.

  Op dan opnieuw beginnen met de wederopbouw van Suriname.
  Suriname is besmet door dit soort oplichters


  Maak melding

 18. Boefdraad leent bij elke zucht en een scheet geld. Wie gaat dit allemaal terug moeten betalen. De bevolking die hier niet om heeft gevraagd.De generatie na ons, gaat op de blaren gaan zitten. Suriname is nu al bankroet verklaard met al het geleend geld. Boefdraad slaap rustig op een oor, vreet zich vol, geniet van alle denkbare luxe met zijn vrienden en familie. Hoop dat deze gast snel de pijp uitgaat met zijn overgewicht. Alleen de VHP kan dit een halt toe roepen. De rest steekt zijn kop in het zand.Deze kroeskoppen regering is vernietigend bezig met land en volk.

  Hoop dat de rechter de aanklacht ter harte neemt.

  Sarie Torie


  Maak melding

 19. St. Vincentius ziekenhuis e go sroto. Stree de foe stree, a wiens baas, Boefdraad en criminele maffioso paarse elite bende e roof wi kondre nanga volk, wi paars dong no mpp ndp paria’ s e go stem bakka dong op baas en co. foe vernietig wi.


  Maak melding

 20. @RobG

  u heeft zeker geen nota genomen van de bijlage bij de aangifte. Dan ziet u hoe Hoefdraad in gebreke is de wet is de wet en die is door deze regering gemaakt.

  Heel simpel gezegd de actuele schuld bedraagt ongeveer 90% van de het BBP dat Bureau voor Staatsschuld hanteert. Dat BNP kan niet overeenkomen met de werkelijkheid als we de gerapporteerde groei van de afgelopen jaren als maatstaf hanteren. Ofwel wij mogen aannemen dat op basis van het realistische BBP al boven de 100% ligt. Dat is ongeveer 250% hoger dan houdbaar is voor een land als Suriname.
  De credit rating is daarom niet voor niets Junk.

  Het is normaal dat de schulden aan en bij en van staatsbedrijven ook bij de staatschuld gevoegd worden.

  Als de nieuwe Oppenheimer obligatie door gaat dan neemt de staatsschuld nog eens met bijna 20% toe.
  De promesses vormen of monitaire financiering of een lening die na de verkiezing bij geschreven zal moeten worden.

  Pakiritigri / RobG de VHP maakt met deze actie een statement naar de leners. namelijk dat conform de wet leningen die afgesloten zijn na dat het oblioplafond is overschreden niet geldig zijn. Een nieuwe regering zal dus kunnen stellen wij herkennen deze handtekening niet want de minister was niet bevoegd.
  Oppenheimer zal zich wel achter de oren gaan krabben na dit signaal en de Surinaamse wetten laten toetsen door een goede jurist.


  Maak melding

 21. Er moet ook aangifte worden gedaan tegen de DNA. Deze hebben tot 2 keren toe iemand tot president benoemd die volgens de grondwet nooit en te nimmer president mocht wordt. Na de verkiezingen in 2020 enkele blikken accountants opentrekken om de verdwenen gelden op te sporen, terug te halen en de boeven zwaar te straffen. Men moet nu eindelijk een voorbeeld stelen daar dit nooit meer mag gebeuren. Ook oud-ministers zoals gladde Aaltje moeten doorgelicht worden. Wie heeft het contract met de LR boevenbende afgesloten. en ga zo maar door. de lijst van corruptie is al een kilometer lang. O ja niet vergeten: de neef van Bouterse die als directeur van de belastingen 5 miljoen SRD achterover had gedrukt.


  Maak melding

 22. Deze regering/dna is illegaal sins 2015 na terechte terugroepactie van Somohardjo
  1. De nieuwe regering hoef niemand terug te betalen voor leningen zowel binnenlandse als buitenlandse banken na de
  terugroeping
  2. Voorzitter dna en de president is sindsdien strafbaar omdat ze illegale mensen in dna hebben toegelaten
  3. Alle wetten die nadien zijn aangenomen zijn ongeldig ook de leenplafond
  4. Alle dna leden waaronder ook Somohardjo en Santokhi moeten hun vergoedingen moeten terug betalen/storten omdat
  ze toen de rechtszaak niet doorgezet hebben tegen dna voorzitter
  Er zijn nog heleboel op te noemen


  Maak melding

 23. @ Boeboe bit sjorie , Santhokie en jij hebben nog hoop op PRESIDENTSCHAP,..jullie zijn zulke EZELS,en niet het onvermogen hebben om te kunnen inzien,dat jullie geen kans maken op het presidentschap,..zo nu rustig gaan slapen,want deze pres is VOOR HET LAND en niet een lafaard,zoals Santhokie.,,deze BUCKDANCING SELL OUT PUNK ASS COON,..die om de haverklap helemaal aan de noordzee gaat SLIJMEN BIJ ZIJN MAASA ! WEG MET DEZE KONTENKRUIPER !
  En al de gasten hier de meeste zijn voor 99% omhooggevallen SJTOMMELINGEN.onthoud dit; 2020,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,BOUTA PREDIDENTTT BAKKAAA!!!!!!! OEN BIDJIENG BAI DIAREECAPSULE de voorraad is zeer beperkt tijdens de verkiezing!..Gha gha ghaaaa ! moh tek mie kiek tap oenoe BOOOI !


  Maak melding

 24. Niet alleen de regering maar ook diverse ambtenaren en de rekenkamer moeten in het beklaagde bankje staan en hun straf ondergaan.

  @RobG.
  Als ze het zo geweldig doen en niet schuldig zijn waarom maak jij je dan zo druk??!!


  Maak melding

 25. Laat paarse Roede go dok na tingi gotro , want wie is gud voor jou . Denk jy dt Santoki die javanen , creolen enz die in hun party zitten later de macht laten hebbn bullshit !!! Santoki zelf kyk na je eige belangen als je sterk bn wil die fucking verkiezing zonder hulp te zukn in nederland . bewys je zelfe klootzak . Gajadien en Jogi na boeven by elkaar ook een bullshit


  Maak melding

 26. De VHP is bezig met een borstkas in het district Saramacca bij de voormalige citrus plantage.
  Deze idioten worden gestuurd door een groep VHPers in Delft.
  Alles zal worden neer geslagen!


  Maak melding

 27. Redactie waar blijft mijn epistel?
  Is het teveel gevraagd om te publiceren waarom de PG en consorten niets doen om het stelen en frauderen voor het gerecht te slepen?
  Waarom zouden zij dan nu wel Hoefdraad aanlklagen
  Strei heeft Hoefdraad eerder gevraagd om Hoefdraad te vervolgen, maanden geleden, en tot nu toe is er niets bekend hoe deze zaak ervoor staat dus waarom zou de PG nu wel iets ondernemen?
  Er is niets bekend omtrent
  Carifesta
  OW
  SPSB
  EBS
  SWM
  en al die andere zaken
  Men zegt Bouta no abi machti moro dus a no kan doe neks en toen zei Verveer “pontie no abi tifie ma toch ai njang bana”


  Maak melding

 28. @Koos,
  Ik kan helaas niet op jouw vraag een antwoord geven.Ik verwijs je naar de officiele mededeling van de heer Abdoel van de NDP. Er is mijn inziens niets aan de hand.

  Het hoort nu eenmaal bij de vuile politiek spelletjes van de oppositie. Vanaf het begin van de regering Bouterse heeft de oppositie de toon gezet. De regering kreeg constant de schuld terwijl de oppositie niet met oplossingen voor de dag kwam. Dit geeft aan dat de oppositie niet in politieke zin vooruit kan denken met aandragen van oplossingen die tot de verbeelding spreken.

  We leven in een ander tijdperk. Mensen laten zich niet zomaar meer inpalmen met inhoudsloze kreten. Het is duidelijk. De cijfers e.d. worden door de oppositie op een manier geinterpreteerd dan hen goed uikomt. Deze partijen hanteren een eigen encyclopedie van de economie. Deze encyclopedie bestaat uit pseudo economische therorien die ze zelf bedacht hebben .


  Maak melding

 29. beste RobG
  De regering regeert en het parlement controleert.
  Als de regering iets fout doet moet zij daar niet voor weg kruipen en de oppositie de schuld geven.
  De oppositie heeft steeds gewaarschuwd en problemen aan het ligt gebracht.
  De coalitie heeft nooit willen luisteren.
  Voor een land als Suriname en haar credit rating zijn er maximale Schuld niveau’s die houdbaar zijn. Die grenzen zijn met meer dan 100% overschreden en dat kunt u lezen in alle validatie rapporten en credit ratings.
  De rapportage van het bureau voor staatsschuld laat duidelijk zien dat bij het actuele BBP van ruim 22 miljard SRD er een staatschuld is gecreerd van ruim 20 miljard SRD .
  De begroting maakt duidelijk dat de inkomsten van het land niet dekkend is voor de consumptieve uitgaven ambtenaren, subsidies en staatsschuld. ofwel er moet consumptief geleend worden en dat kan slechts eventjes en geen 10 jaar.

  Abdoel blaat niets aan de hand/ Boefdraad wil de wet aan passen omdat iedere malloot hem kan aanklagen. Beste RobG alle economen in Suriname die niet in de tang van de NDP zitten als mede de internationale validaties geven aan dat Suriname op de verkeerde weg zit met lenen en lenen.

  Twee voorbeelden LR Group:
  >> Campus AdeKus. er is ongeveer $ 30.000.000 geleend voor 2.000 appartementen (= zelfstandige woningen) er zijn ongeveer 300 kamers met faciliteiten geleverd na jaren. Ofwel een fractie van wat er belooft is. Het geld is op en de studenten moeten de hoofdprijs betalen voor een bed, een last en een minibureautje.
  >> Agripark. LR Group zonder duidelijk referentie kader etc anders dan wapenhandel gaat met door Suriname gegarandeerde leningen de Surinaamse agrarische sector naar de knoppen helpen als zij gaat doen wat schijnbaar is afgesproken. Echter waarom zou LR gaan doen wat belooft is. Zij maken het geld op incasseren miljoenen aanbetaling, Management fee en winst garantie. Verder kanabaliseren ze de melkcentrale waarvoor Suriname in India $ 11.000.000 geleend heeft om die te renoveren

  beste RobG Bouters maakt reclame voor LR groep vanwege technologie die in het Westland 20 jaar geleden al normaal was.


  Maak melding

 30. RobG
  Dong kaw, had maar deelgenomen aan de verkorte opleiding die enkele VES leden gaven aa redacteuren en journalisten.
  Dan had je zeer zeker een antwoord kunnen geven over het onderwerp en niet zoiets neerzetten gericht aan Koos.
  Jij als pseudo econoom had hierna kunnen weten dat de verdere verzwakking van de SRD leid tot verhoging van de schuldpositie van Suriname (die is verantwoord in SRD en niet in US Dollars of euro’s) dus het kredietplafond die is vastgesteld in SRD’s en niet in euro’s of US Dollars aan de nodige verandering onderhevig is als gevolg van de SRD koersverandering t.o.v. vreemd valuta.

  Dus aan jou als zogenaamd econoom zeg ik “shut the F up” want je kletst maar uit je nek, en if you can’t take the heat get out of the kitchen

  Lees wat Pico en Jojo uiteenzetten maar ik weet het al, je zal er geen bal van snappen


  Maak melding

 31. Rob
  snap je wat de taak van het parlement is?
  Ik vrees van niet, anders zou je hetgeen je in alinea 2 schrijft achterwege laten.

  Je zin
  “De cijfers e.d. worden door de oppositie op een manier geinterpreteerd dan hen goed uikomt.
  Dus ze interpreteren het anders dan ze goed uitkomt.
  Dit is zo freudiaans als maar kan man.
  Je innerlijke is naar boven gekomen. Dit is geen toeval
  Je geeft gewoon toe dat de oppositie de cijfers NIET zo interpreteert dat het ze goed uitkomt

  @ pakiritiri
  Je stelt dus dat je wandaden niet aan de kaak moet stellen omdat het te lang duurt voordat er een uitspraak kan komen. Gaat dat zo


  Maak melding

 32. Mi kong owroe
  Ik lees hier namelijk dat de oppositie niet met voorstellen komt, maar als ze dan een keer met een voorstel komen dan wordt er persoonlijk ingegrepen.
  Er was toch iets aan de hand, maar wat ook al weer.
  Mevrouw Simons had externe deskundigen ingeschakeld en die kwamen met hun rapport.
  Vervolgens zei de president; niks ervan, we doen het op mijn manier toch?
  Ja, dan zal ik als oppositielid weer komen met voorstellen.
  Een voorstel zal pas dan worden omarmd als het in het juiste straatje past


  Maak melding

 33. Wie hecht er nog enige waarde aan de inhoudsloze, ongefundeerde, paars geïndoctrineerde lulkoek van de notoire domoren en NDP broodschrijvers Paki-RAT-igri/ RobGay.
  Grotere, provocerende Bouta-suckers zijn er niet.


  Maak melding

 34. Tuurlijk, hij is de grootste dief die er rondloopt, heeft amper een diploma opzak, en schuilt achter zijn schoonvader die ook allerlei wetten in het leven roept om zichzelf te beschermen. maar wat kan men tegen deze volksverraders doen, je kan ze niet uitroeien omdat ze in verkiezingstijd weer met pakketten gaan strooien zodat al die hersenloze Surinamers weer op ze stemmen, en ze kunnen blijven zitten waar ze zitten.En zo wordt iedereen weer de mond gesnoerd, of moet ik zeggen gevuld🤐


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.