Bekend Chinees restaurant in Paramaribo-Noord per direct gesloten

34
Bekend Chinees restaurant in Paramaribo-Noord per direct gesloten

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het districtscommissariaat Paramaribo, hebben vandaag een bekend Chinees restaurant aan de Jozef Israelstraat tot nader orde gesloten. Bij onderzoek troffen de ambtenaren een zeer onhygiënische situatie aan waardoor in opdracht van de dc terstond overgegaan moest worden tot sluiting van de zaak. Het is overigens niet de eerste keer dat het restaurant om deze reden gesloten wordt.

Een bekende Surinaamse fotograaf was op dat moment ook aan het eten in het restaurant. Op Facebook vertelde hij dat de lekkerste inktvis ooit aan het eten was, toen plotseling twee heren in bruine uniformen met handschoenen binnen kwamen.

De keuken en het restaurant werd per direct gesloten. De reeds bestelde gerechten werden nog afgemaakt, maar nieuwe bestellingen werden niet aangenomen. “Morsoe, maar wel lekker! Moro morsoe moro switi?” vraagt hij zich af op Facebook.

Dc Mike Nerkust bevestigt de sluiting van het restaurant. Hij gaf aan dat er vandaag ook nog een Javaans restaurant op Blauwgrond gesloten is vanwege onhygiënische omstandigheden:

34 REACTIES

 1. De journalist weergeeft exact de mentaliteit van het volk. Hoe smeriger des te gewoner men het vindt. Suriname staat niet bekend om zijn hygiene en overal zie je die smeerlapperij. Ik heb ooit eens meegemaakt dat ik na het afrekenen van mijn eten bedankt werd door twee dansende muizen. Als toegift !


  Maak melding

 2. Gewoon niet meer buitenshuis eten. Dat is het beste tenzij je voor 100% weet dat het goed zit met de hygiene. De niet te vervalsen controle overzichten zouden eigenlijk op de voordeur van restaurants geplakt moeten zijn zodat klanten het kunnen controleren of een website opzetten waar klanten de gegevens zelf kunnen controleren.


  Maak melding

 3. Het mag smerig zijn, zolang het maar veel is.
  De lekkerste inktvis.
  Sluiting vindt pas plaats na de laatste bestelling.
  En het publiek blijft zitten en vreet lekker door


  Maak melding

 4. Zet de naam van de plaats. Geef een boete van 20.000 en de rest leert een les. Mr de gasten van commissariaat nemen geld van de chinezen en ze gaan gewoon na paar uur weer open. Ik heb bewijzen dis ik kan groot praten.


  Maak melding

 5. Die hygiëne is Russisch roulette spelen met mensen gezondheid en leven. Voedselmaffia poept in jouw eten, die lekkere saus hebben ze vers voor je gemaakt met dagoe piesje. Njan switi.


  Maak melding

 6. Dit restaurant gaat dus voor de tweede keer in de fout. Blijkbaar zijn er geen lessen getrokken uit de vorige sluiting. Genadeloos afstraffen zou ik zeggen en de vergunning parmant intrekken. Het is bekend dat Chinezen het niet zo nauw nemen als het op hygiëne aankomt.


  Maak melding

 7. @ Freddyyy 16 oktober 2019 at 03:31
  Dit restaurant gaat dus voor de tweede keer in de fout. Blijkbaar zijn er geen lessen getrokken uit de vorige sluiting. Genadeloos afstraffen zou ik zeggen en de vergunning parmant intrekken. Het is bekend dat Chinezen het niet zo nauw nemen als het op hygiëne aankomt

  Ik heb jou reeds als notoire racist ontmaskerd en toch blijf je doorgaan met je racistisch prietpraat . Je hebt je mond vol over hygiene maar je vergeet dat er een tijd was dat de Hollanders aan scheurbuik en beri beri leden. Hoe dat veroorzaakt werd ? Slechte hygiene erger dan varkens. In jaren 60 woonde ik een tijd in Nederland en heb gemerkt hoe smerig jullie waren. De hond at uit hetzelfde bord als moeder dus hou je vooroordelen maar voor je.


  Maak melding

 8. @ Gady 16 oktober 2019 at 05:57
  Zet de naam van de restaurant andere landen doen ze dat ALLEEN SURINAAME NIET

  Waarom zet jij niet je volledige naam op dit forum ? Je wilt alleen maar interessant doen maar als ik de vraag stel wat de toegevoegde waarde is om de naam van het in overtreding zijnde restaurant te vermelden geef jij geen antwoord op.


  Maak melding

 9. Zulke restaurants hebben geen recht van bestaan. Zij spelen met mensen levens. Om geld hoe duivels kun je zijn om dit te verkopen. Voorgoed de deuren sluiten en nooit meer een zaak laten beginnen. Vergunning direct intrekken en een fikse boete laten betalen. Wat een barbaarse restauranthouder. Dit is nou een mensen killer. Je bent dan bewust bezig ons volk te vernietigen met smeerlapperij.


  Maak melding

 10. De mensen in Suriname zijn zo lui als de pest. Zelf koken doen ze niet meer want het kost zoveel tijd en moeite. Liever zitten ze de hele dag voor de tv of in de hangmat ipv in de keuken te staan. Ja dan is het aantrekkelijk om snel een portie nasi goreng of Chinees met doks te halen. De Surinamer is niet alleen lui maar ook minder kieskeurig. Ik geef de Chinees niet ongelijk want op de markt is het nog steeds de wisselwerking tussen vraag en aanbod. Zolang er vraag naar is zal de Chinees of Javaan of Hindoestaan het met de hygiene niet zo nauw nemen.


  Maak melding

 11. DC nerkust met alle respect.Namen van de Restaurant want aan deze bericht hebben wij niks want mensen betalen hun zuurverdiende geld om te gaan eten ,en niet om vanuit een smerige Restaurant te eten dus a.u.b. De naam van de Chinese Restaurant dan pas ben jij een goeie DC .dan weten de mensen ook dat ze geen eten daar moeten halen want dit is de tweede keer dat deze Chino het weer heeft geflikt dat zijn keuken zo smerig is ,want als een surinamer een restaurant in China 🇨🇳 had en zijn keuken smerig was zouden ze het per direct dicht timmeren en die ging nooit meer open .


  Maak melding

 12. Graag de naam van het restaurant, het volk heeft her recht dit te weten. Altijd zijn jullie achterdochtig in Suriname. Zeker geld gekregen om de naam niet bekend te maken. Foei toch Suriname.


  Maak melding

 13. Als de naam bekend wordt gemaakt, kan deze vrouw of man haar/zijn deuren sluiten.
  Geen inkomsten voor hem of haar en dus ook geen inkomsten voor bepaalde figuren.
  De Chinees slacht de kip, maar de dc wil de kip met de gouden eieren niet slachten, alleen af en toe een klap op haar kop geven


  Maak melding

 14. Als het zo erg is dat men gelijk tot sluiting overgaat, waarom laat je mensen toch niet eten krijgen op dat moment? Geld terug zou dan krachtiger uitpakken naar mijn mening.


  Maak melding

 15. Want als iemand komt te overlijden aan Voedsel vergiftiging ,moet men ook weten van waar het eten afkomstig is meneer Nerkust,dus a.u.b. Met alle respect namen van alle smerige Eet Huizen bekend maken ,DC Nerkust.want als iemand aan voedsel vergiftiging komt te overlijden is het jouw schuld ,want jullie zijn vertikt om de namen door te geven van die vieze Bende die jullie aan treffen.


  Maak melding

 16. Oprotten met al die vieze chino eet Huizen 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳 Uit Suriname 🇸🇷 Terug naar🇨🇳🇨🇳🇨🇳


  Maak melding

 17. Zo alweer een restaurant en een patatkraam. Nou, dit is schandelijk geen enkel fatsoen en op zo´n manier geld verdienen. Enige advies wat ik kan geven is, gezellig met familie geld inleggen en een heerlijke barbecue organiseren (2 a 3 keer in de maand) dan leren ze hun les wel en de fam. band wordt daardoor sterker. Hoe minder klanten des te meer ze geheid zijn eindelijk fatsoenlijk en hygienisch gaan werken. Maar hopelijk is het te laat.
  Wij Surinamers kunnen wel zelf lekker koken.


  Maak melding

 18. Nou nou de naam van het restaurant in de kranten plaatsen is geen goed idee als je weet dat het merendeel van de bevolking niet begrijpen waar het overgaat en zeker geen foto’s dan zien ze direct waar ze hun eten moeten halen. Zo werkt marketing reclame. Het beste is om integere ambtenaren in dienst te nemen.


  Maak melding

 19. Disi a no wan ‘warung’ ma wan ”kumakoisi”, watraka leki sowsu ‘nyan switi!. Sranansma lobi nyan k’ka bika den lesi fu bori srefi! Ala dei den nyan soso ka dat’meki den fluku èn mofo doti so dya na watrasei. (WK)


  Maak melding

 20. Omu snesie morsu. Net als heel wat van die Surinaamse ‘restaurants’ en bbq tenten. Daarom ben ik voorzichtig als het gaat om buitenshuis iets te eten kopen. Men neemt het over het algemeen in SU niet zo nauw met de hygiene regels in de horeca sector.


  Maak melding

 21. Je hoeft de namen niet te weten kook zelf of neem eennkijkje in de keuken , idee alla restauranta warungs nu met open keuken koken men moet zien hoe het eten wordt bereid


  Maak melding

 22. Niet onze Chinese Surinamers over een kam scheren met de nieuwe. De nieuwe Chinezen zijn over het algemeen ongeschoolde en criminele onderdanen van China, die ze met een hand vol geld dumpen in de derde wereld landen. En deze dombo’s zijn China zo dankbaar dat ze niet in de gaten hebben dat ze hun land verkwanseld hebben aan China. Jullie moeten beseffen dat Suriname niet meer van jullie is. Dus de boodschap is, laat onze mensen niet de dupe worden van de daden van de nieuwelingen. En als je slim bent, eet je alleen in restaurants die een open keuken hebben, want ik denk dat er ongetwijfeld ook onder onze eigen mensen viezerikken zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.