Rukwinden en regen zorgen voor grote schade in Paramaribo

17
rukwinden-paramaribo

Rukwinden en regen hebben vanmiddag op diverse plekken in Paramaribo voor grote overlast gezorgd. Daken van woningen zijn weggewaaid, elektriciteitskabels zijn losgerukt, billboards en bomen zijn omgevallen. Het gaat voornamelijk om gevallen in Paramaribo-Noord.

Diverse gebieden zitten nu ook zonder elektriciteit als gevolg van de losgerukte kabels. Aan de Mahonylaan is een deel van het dak van een woning weggewaaid en her en der langs en op de straat terechtgekomen. Aan de Wilhelminastraat als de Tourtonnelaan is een grote billboard omgevallen.

Op Tourtonne zijn dakplaten van een aantal woningen weggewaaid. Op de kruising tussen de Dr. Sophie Redmondstraat en de Frederik Derbystraat is voor de tweede dag achter elkaar een deel van een grote boom op het trottoir en verkeerslicht terecht gekomen. Bewoners van de getroffen woningen zijn radeloos omdat het nu weer keihard regent en alles van de woningen nat worden.

https://www.facebook.com/klaas.anthonio/videos/2674117552648937/

Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing in Suriname laat in een korte reactie aan een Waterkant verslaggeefster op het veld weten dat er nog geen officiële rapportage van alle calamiteiten binnen is. Hij liet optekenen dat de manschappen in het veld zijn en met man en macht werken om zaken weer op orde te stellen. 

17 REACTIES

 1. Jammer van alle schade bij de particulieren, maar weer erop voorbereid het wordt ook in Suriname steeds erger dat de wind de dakplaten vastpakt.
  Gelukkig hebben we een KOLONEL Jerry. Hij weet nog niets van de schade omdat de manschappen nog in het veld zijn??
  Zijn de manschappen niet aangestuurd wat en waar ze moeten helpen??
  Hij zal eerst bevordert moeten worden dan gaat hij zijn functie begrijpen.


  Maak melding

 2. Nederlandse taferelen in Suriname. Het begint over te waaien. En Surinaamse taferelen in Nederland. Het heeft net flink geregend en enkele straten stonden voor korte tijd ff blank.


  Maak melding

 3. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das.)

  Vroeger was Suriname een gezegend land.

  Nu a Heer Zegen Gwih a Land Tang Alleen Maar Met Ellende Wanhoop Corruptie Wanbeleid Aarmoede Werkloosheid Criminaliteit ect ect


  Maak melding

 4. De planeet aarde is aan ht vergaan langzaam mr zeker vndg n beetje hier morgen n beetje daar n wrom zou sur bespaard moeten blyven.elk deel vn d wereld ondergaat ht transformatie proces.


  Maak melding

 5. De woningen die getroffen zijn zouden bij het minste of geringste wind al in de problemen komen. Het zijn woningen van veelal het allerslechtste soort, niet bestand tegen geen enkele natuurkracht


  Maak melding

 6. Maar zeg nou zelf. Als je kijk naar die golfplaten en die stukken houtlat dan lijkt meer op iets voor een schuur dan voor een huis. Als je huis bouwt niet gaan besparen op belangrijke dingen zoals dak, elktriciteit, fundering enzo. Anders dan bouw een kleiner stevig huis met goede matrialen. Die weer van nu is niet als vroeger, is nu meer krachige rukwinden. Straks je kan niet meer lopen als zo hard waait jij vliegt ook weg. Dan moet iedereen lopen met een anker.


  Maak melding

 7. Geo-engineering is het opzettelijk grootschalig ingrijpen in de natuurlijke systemen van de aarde, met als doel klimaatverandering, en meer specifiek de opwarming van de aarde tegen te gaan.[1] Dit wordt ook wel klimaatengineering genoemd, omdat deze term duidelijker maakt dat de bedoelde technologieën ingrijpen in het klimaatsysteem. Het betreft ingrijpende maatregelen die direct effect hebben op grootschalige systemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.