Goudzoekers die zonder toestemming in Grassalco mijn werkten aangehouden

5
Goudzoekers die zonder toestemming in Grassalco mijn werkten aangehouden

Vijf goudzoekers zijn afgelopen week door bewakers en militairen in de mijn van Grassalco in de omgeving van Maripastong aangehouden. Ze waren bezig te werken in de mijn, zonder daarvoor toestemming te hebben verkregen meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De bewakers van Grassalco hadden op die bewuste dag door dat ongeveer negen mannen in de mijn bezig waren. Met assistentie van de militairen gingen zij over tot de aanhouding van de manspersonen, van wie vier waren gevlucht. Het gelukte de bewakers en de militairen om vijf manspersonen aan te houden te weten de 46-jarige E.R., R.M.( 30 ), L.P.( 33), J.T ( 15) en D.M.(16 )

Er werd op hun aangetroffen ruw goud, een waterpomp met bij behorende accessoires en een bromfiets en in beslag genomen. Zij werden met hun goederen overgedragen aan de politie van Zanderij, waarna zij werden voorgeleid.

Na gepleegde afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn E.R., R.M en L.P. ter zake overtreding Wet Economische Delicten in verzekering gesteld, terwijl de twee jeugdige verdachten J.T. en D.M. na verhoor zijn heengezonden aldus de politie.

5 REACTIES

 1. Eindelijk gebeurd er wat, dat ze niet zijn doodgeschoten snap ik niet dit is op heterdaad betrapt van diefstal op staatseigendom. Suriname moet de doodstraf nu gaan invoeren we kunnen zo niet aan de gang blijven.


  Maak melding

 2. Tuut tuut tuut Danisha,
  rustig aan, met doodstraf en dergelijke !

  Er lopen mensen rond in Ons vredelievende Land

  die vele Ongewapende en Onschuldige Landgenoten,

  hebben Opgepakt, hebben Gefolterd en hebben

  Doorzeefd met kogels !

  DEZE ANTI-SURINAMERS ZIJN NOG STEEDS NIET
  GEVONNIST !

  Dusssss………………


  Maak melding

 3. Deze bos gasten zijn gewend te stelen, roven en moorden. Van een behoorlijke baan zoeken en te behouden hebben zij nog nooit gehoord. Dus doen zij het zo. Flinke straffen en boetes opleggen.
  Wanneer krijgen wij een goede president, die dit soort gasten aan het werk zet om de overwoekerende begraafplaatsen met onkruid schoon te maken? Grafstenen repareren en vervuilde grafstenen wassen onder strenge beveiliging????.


  Maak melding

 4. We hebben geen goede president nodig die mensen aan het werk zet om begraafplaatsen schoon te maken en vervuilde grafstenen schoon wassen of te repareren. Daarvoor zijn de familieleden die daar hebben begraven.

  We hebben een goede president nodig die er voor zorgt dat: voldoende werkgelegenheid, dat mensen een menswaardig leven kunnen leiden, dat alle mensen gerespecteerd worden en krijgen waar ze recht op hebben, dat hij zijn afspraken nakomt, vriendjes politiek achterwege laat, de misdaden van zijn partijgenoten (laat) bestraffen etc. Kortom een president die samen met zijn regering het land gaat regeren!

  Ik durf te wedden dat er vele “bos gaten “zijn die beter geschoold zijn en een beter leven leiden dan velen die op dit forum bij herhaling op ze afgeven.


  Maak melding

 5. Men kan een voorbeeld nemen aan de harde Franse aanpak van illegale goudzoekers. De Fransen vernietigen namelijk gelijk alle equipment v.d. illegale goudzoekers. Men doet daar in tegenstelling tot SU niet aan de zachte heelmeesters aanpak en het werkt.

  Laat de goudwinning maar over aan grote professionele goudmijnbouwbedrijven die de ervaring hebben om te werken volgens bepaalde standaarden om o.a. de schade aan het milieu beperkt te houden. De lokale bewoners kunnen dan in dienst treden bij die bedrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.