Opnieuw deel van boom omgevallen aan de Dr. Sophie Redmondstraat

36
Opnieuw deel van boom omgevallen aan de Dr. Sophie Redmondstraat

Opnieuw is een deel van een grote boom nabij de kruising tussen de Dr. Sophie Redmondstraat en de Frederik Derbystraat op het trottoir en wegdek terecht gekomen. Dit gebeurde zaterdagmiddag rond 16.00u.

Er liep op het moment dat de takken naar beneden kwamen niemand op het trottoir. Manschappen van het Korps Brandweer Suriname hebben de weg en het trottoir meteen weer vrij gemaakt door de takken te zagen.

Het is niet de eerste keer dat delen van een boom op die plek neerkomen. In april dit jaar was het ook al raak.

Dit gebeurde eerder:

36 REACTIES

 1. Toen de oude tamarinde bomen verwijderd werden was er op dit forum een hoop babarie Voor mijn part mogen alle bomen uit de stad verdwijnen want die dingen zijn levensgevaarlijk en dat is eens temeer bewezen Het is wachten op het commentaar van de onwetende blaka bakras onder ons die dromen van de jaren 50 over hoe mooi de stad was toen ze in de jaren 60 naar nederland cluchten


  Maak melding

 2. @Praserie,

  En na het vluchten van deze “blaka bakra’s”
  hebben mensen als jou soort, alles en dan ook alles naar de klote geholpen. Of niet?

  Iets koesteren en onderhouden daar heeft jou soort nooit van gehoord. Krabita anoe dat hebben jullie. Of jullie nou iets met je handen of bek aanraken alles gaat naar de klote.


  Maak melding

 3. Praserie,
  Volgende week vertrek ik voor een 6maands overwinteringsverblijf richting Kalimantan zonder mij te hoeven bekommeren over vallende bomen, vliegende auto’s, stijgende valuta koersen, corrupte ambtenaren, likkebaardende pedofielen en president likkende redi musu’s.


  Maak melding

 4. De bomen in de binnenstad zijn vrij oud. Zij kunnen daarom een gevaar vormen voor het publiek.
  Er moet dan ook planmatig worden gecontroleerd in welke staat de bomen verkeren en waar nodig moeten deze worden gesnoeid of zelfs worden verwijderd.
  Enkele jaren terug is dit gebeurd met de amandelbomen aan de Waterkant.
  Of de rest van hwt bomenbestand in de stad ook wordt gecontroleerd, is mij niet bekend.
  Het is juist dat Paramaribo vroeger een boomrijke stad was. Veel is daarvan niet over.
  Jammer dat er geen heraanplant heeft plaats gevonden.


  Maak melding

 5. De oude bomen moeten weg, maar er moeten nieuwe geplant worden. Schaduwbomen. Iedereen wilt parkeren in de schaduw, maar niemand wilt een boom planten. En als er geplant word, kan menig Surinamers het niet laten om het te vernietigen. Hai boi….ik weet het ook niet meer hor.
  Gelukkig maar dat er geen gewonden zijn gevallen.


  Maak melding

 6. Jammer dat er een stukje geschiedenis zo verloren gaat en door veroudering/verrotting onze pracht verloren gaat. Inderdaad dat niemand daar aandacht aan besteed heeft dus planmatig controleren en of aanplanting zoals eerder gezegd. Doet men dat niet dan kunnen er idd takken of een boom omvallen met alle gevolgen van dien. Er zijn, hoop ik, genoeg boomdokters die dat kunnen controleren en registreren. Zo niet is er altijd een leuk idee en dat is boomstammen die nog goed zijn een leuk beeld van maken op de bestaande plek van de oude boom. Er zijn heel veel scholen en mensen(kunstenaars)winkeleigenaren die hele leuke ideeen hebben. Een mooi voorbeeld is de boomstam uithollen en mooie bloembakken maken. Suriname heeft zulke mooie planten dus creatie en ideeen zat en zo maakt je de stad ook pachtig.


  Maak melding

 7. Ik weet niet of Suriname een plantsoenendienst heeft die onderhoud pleegt aan bermen,parken en bomen.Bomen die dreigen om te vallen moeten preventief omgehakt worden en dan kan er een nieuwe boom op die plek geplant worden.Maar zo een dienst kost geld en dat is meestal niet voorhanden.


  Maak melding

 8. Praserie als je onderhoud pleegt aan bomen gebeuren deze dingen niet. Dus zet overal in de stad bomen,dat maakt een stad leefbaar maar onderhoud ze wel


  Maak melding

 9. Er zijn te veel grote bomen in de binnenstad. De bomen moeten gesnoeid worden. Parkeren onder bomen?? Zie he niet dat delen vallen. Als he geen geld hebt om je auto te repareren parkeer niet onder een boom. Zo veel schoolkinderen lopen dagelijks hier. De boom laat gelukkig delen los als er iemand daar onder passeerd


  Maak melding

 10. Waar was Openbaar Groen ???? Het is toch hun taak om regelmatig de bomen te inspecteren en te snoeien. Maar waarschijnlijk zaten ze al die tijd te slapen en te chillen net zoals het gros v.d. onproductieve Surinaamse ambtenaren.


  Maak melding

 11. Die gasten die altijd negatief praten over Suriname ,ik ga jullie 1ding zeggen ze hebben het niet beter hier in Nederland hoor ,,die Hollander wil geen vrienden met ze zijn ,maar hun willen vrienden met die Hollander zijn die Hollander ziet ze niet staan laat staan vrienden zijn ,dus wat ze nu zeggen dat hij vanaf jaren 70 is vertrokken wat denkt die meneer dat Suriname op hem zit te wachten echt niet ,hij kan ook niet terug want hij heeft geen moer in Suriname dus simpel dat jij niet terug kan ,blijft maar lekker hier die Hollander te slijmen wat dat doen heel veel van die Surinamers hier want ze blijven nog steeds denken dat Nederland van hun is ,maar die Hollander laat hun ze steeds wijzen dat Nederland van de Hollanders is en niet van de Buitenlanders dus laat meneer niet komen bluffen op waterkant dat hij Suriname is gevlucht vanaf de jaren 70 ,vraag aan hem wat hij hier in Nederland heeft ook geen Moer vol met eenzaamheid verdrietig weg rotten in een Bejaarde Huis vol met Hollanders die helemaal niet met hem omgaan .


  Maak melding

 12. @ Hobbybob, je hebt gelijk maar een groot probleem met heel wat Surinamers is dat men niet de mentaliteit & cultuur heeft om zaken goed te onderhouden.
  Vandaar dat dit land een broko pernassie is en nooit structureel tot ontwikkeling zal komen zolang die verrotte mentaliteit niet eerst verandert.
  De snel gekwetste zeurpieten met hun lange tenen zullen wel weer boos op me worden maar bovenstaande is wel de keiharde waarheid die gezegd moet worden.


  Maak melding

 13. Zoals de laatste foto aangeeft zitten deze bomen vol met ‘fowroe dotie’ (epifyten) waardoor de takken top zwaar worden en het gewicht niet meer kunnen dragen en afbreken.

  Het wordt tijd om al de oude bomen in de stad te verwijderen en deze te vervangen door een jongere generatie die regelmatig en goed worden onderhouden, waardoor er alsnog wat groen in de binnenstad te zien is.


  Maak melding

 14. Bomen typish voor het land en streek verfraaien de stad. Op een plantage hadden ze mahonie bomen langs het paadje naar de steiger. Het bood schaduw voor de passagiers van de veerdienst.
  Op een andere plantage waren kokosbomen langs de weg achter de dam en hangen boven de sloot. De bomen houden de memories vast.
  De bomen in de stad moeten onderhouden worden en sls ze oud worden dienen ze vervangen te worden. Fietsen ondrobong is niet eeuwig. Maar is memorie laan for ever.


  Maak melding

 15. Laten ze jouw niet gek komen maken ,ze hebben hier gewerkt maar ze worden gesneden hier in Nederland op hun pensioen daar hoor ze niet over praten nee ze gaan het niet doen omdat het hier in Nederland gaan ze niet doen maar als het in Suriname gebeurt hoor ze gelijk hun negatieve mening ,zo laf zijn ze .deze gasten wilden in hun jongere jaren als de Hollanders doen en hun leef stijl over nemen ,maar nu op hun oudere leeftijd hebben ze gemerkt dat de jonge generatie van nu de Hollanders helemaal geen band met ze wil hebben dan raken ze gefrustreerd en ze kunnen niet terug naar Suriname want die band hebben ze nooit onderhouden dus ,in de winter zitten de hele dag binnen geen kind die naar ze om kijken want die hebben ze ook zo opgevoed als een Hollander dus dan kan jij begrepen Hollanders manieren stoppen hun ouders in een Bejaarde huis zoals de Hollanders dat doen ,dus meneer is jaloers nu op de Surinamers die in Suriname wonen hij ziet toch die Beelden ,zijn tijd hadden ze WC op het erf ,nu heeft men Toilet in huis ,vroeger had meneer Kokolampu nu heeft men Elektriciteit dus meneer is gebitterd hij kan het niet mee maken .en dan heel veel lelijke dingen zeggen over Suriname .nogmaals meneer jij bent al oud Suriname heeft niks aan jouw .dus blijft maar negatief praten met jouw uitkering,meneer The happy refeguuu


  Maak melding

 16. Refugee jij zit weg hier te rotten achter een raam op een stoel naar buiten te kijken want je bent te oud om over straat te gaan en zometeen gaat de wintertijd in dus dan ga je ook weer minder de straat op ,want dan ben je bang voor de Marokkanen want die gaan jouw pakken ,dus dan heb jij weer een probleem om over straat gegaan ,daarom ben jij zo jaloers op de Surinamer en heleboel lelijke dingen te zetten op waterkant blijf maar lekker hier in jouw gevangenis ,ik weet zeker dat jij bij de Raam zit weg te Rotten omdat eenzaamheid kill hij veel van jullie hier in Nederland en dat kunnen jullie niet ontkennen want op de Journaal hoor ik hoe jullie weg rotten net als die Hollandse vrienden van jouw ,die jouw helemaal niet zien staan .


  Maak melding

 17. Het is de schuld van de VHP.😢
  Ze hebben de boom gezegd dat zij takken moet verliezen.😢😢
  En anders is het de schuld van de Hollanders en de Amerikanen. Zij hebben ons geld gepakt.😢😢😢
  Geef me me geld. Geef me me geld.😢😢😢😢😢😢


  Maak melding

 18. Ik vind die palmbomen veel mooier. Er zijn zoveel soorten worden gekweekt en verkocht. Daar in Europa zij toch ook last hebben van een eikenprocessierupsen elk jaar en zag laatst ook een of andere insekt in Duitsersland eet bomen helemaal stuk. Zij al miljoenen bomen daar moeten kappen. Hier Suriname 1 boom val om en zovelen heisa. Wij die wonen in Surinaam niet eens zovelen ergeren aan deze dingens. Die mensen die niet hier wonen lijken veel meer te ergeren over een oude boom in Surinaam. Die kale misschien toch gelijk hebben denk ik. Die mensen zijn daar in de koude kikkerlanden dan heimwee hebben naar oude Surinaam. Realiteit is die oude Surinaam is herinnering, komt nooit meer terug, net als jeugdigheid. Daarmee moet leren leven. Als niet kan, dan moet maar blijven brompotten. Wij hier in Surinaam gewoon verder gaan met leven en beste van maken. Brompotten en alleen schelden laat Moesje alleen zitten blijven hobbelen in stoeletje. Zij is toch nooit naar Parijs gegaan. Dus zij kan daar blijven hobbelen en in slaap vallen, dromen over vroegere tijden.


  Maak melding

 19. wat ik al niet dacht het gros van de reaguurders hier woont niet eens in suriname ze leven nog met het idee dat ze batjaw kunnen halen bij lansiegrong Met andere woorden ze zijn als lafaards gevlucht in de tijd dat het zogenaamd zo goed ging anderen hebben op kosten van de staat gestudeerd en zijn nooit meer terug gekeerd om het land op te bouwen en nu hebben ze het hoogste woord weten alles beter maar ondertussen zitten ze hoog en koud in Nederland Wel stelletje lafaards wij gaan hier voor nog5 wn jullie kunnen er niks aan doen


  Maak melding

 20. het wordt het verlengde van nog5 of 20 na 25 mei 2020..
  dus komende jaar wordt s m e wereld kampioen met nog 5..betwer voor land en volkoe..
  met adhinwa aan het stuur waar je niet moet ,,, zeuren ,, over het wel en wee.
  wij s u r i e s reden het wel, het land is inmiddels leeg geroofd de koers is niet meer te houden, het maakt ook niet uit hoe hoog het staat we hebben toch niets te verliezen..


  Maak melding

 21. Als je voor een betere toekomst elders heen Ga is t vluchten pfff ben blij dat ik toen de keuze had om te vertrekken als ik met lede ogen toe zie hoe de curruptelingen Suriname naar de verdoemenis brengen ben ik blij dat ik toen de keuze gemaakt hebt.


  Maak melding

 22. Een groene binnenstad vol met bomen is juist heel mooi, en praktisch gezien heel goed voor voldoende zuurstof en volop schaduw want de zon is te fel en bomen houden de warmte een beetje tegen en bomen vangen de uitlaatgassen van auto’s in het drukke centrum van Paramaribo op. Gewoon simpelweg oudere bomen goed verzorgen en nieuwe bomen planten daar waar het nodig is en vooral veel bloemen planten de stad om de stad op te fleuren, want ja, van bloemen word je toch wel blij.


  Maak melding

 23. Die corrupte gasten zijn de Gladde Haren in Suriname ,want Creolen hebben geen Geld ,als je perceel wilt kopen moet je bij de Gladde haren mannetje zijn ,als je geld wilt Wisselen moet ook bij hun zijn .als je bouw Materiaal wilt kopen moet je ook bij hun zijn hun hebben de Monopoly dus hun zijn de Corrupte gasten en niemand anders dus India jij weet bliksem goed wie het land naar de verdoemenis wilt brengen maar het gaat ze niet lukken .


  Maak melding

 24. Off topic
  Vanochtend voor een oudere op internet geweest voor een toeristenkaart.
  Ik schrok me wezenloos wat ik tezien kreeg.
  Eerst registreren
  Hierna de aanvraag indienen
  De prijs van zo een toeristenkaart bedraagt circa 50 euro. Ja mensen 50 euro bovenop de ticket en Suriname predikt, zoals laatst de president, dat het toerisme moet worden gepromoot.
  Maar dan hoe dan.
  De sranangmang klaagt en demonstreert dat
  Ticket te duur is het moet goedkoper
  SLM moet evenals de KLM haar 100 jarig bestaan moeten halen
  De Surinaamse overheid doet er een flinke duit in het zakje door binnen 5 jaar een visum van 25 euro naar 50 euro te tillen
  Zowaar een vooruitblik om Suriname beter te financieren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.