Kaaimannen in kapotte duikers aangetroffen tijdens schoonmaak

33
Krokodillen in kapotte duikers aangetroffen tijdens schoonmaak
Ze kwamen deze kaaimannen tegen die zich in de kapotte duikers verschansen.

Bij schoonmaakwerkzaamheden in het ressort Latour stuitte de bestuursdienst op verstopte en kapotte duikers. Daarbij werden deze grote kaaimannen aangetroffen, die zich in kapotte duikers hadden verschanst.

Het gaat om schoonmaakwerkzaamheden die in opdracht van districtscommissaris Eric Grauwde worden verricht door de aannemer aan de achterzijde van de Katwijkweg. De dieren vormen een gevaar voor de buurtbewoners, maar zeker ook voor de huisdieren en zijn afgemaakt.

De desbetreffende buurtbewoners zijn door de bestuursdienst van Latour verwezen naar het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie om een aanvraag in te dienen voor het plaatsen van de juiste afmeting duikers, aangezien zij nimmer een aanvraag hiervoor hebben gedaan en niet in het bezit zijn van een vergunning.

Twee van de bewoners zijn wel in het bezit van een vergunning van OWT&C en hebben heden donderdag 10 oktober gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid, de duikers te laten plaatsen door de graafmachine operator. Dit in het bijzijn van adjunct-districtssecretaris Jolanda Mijnals.

Negentig procent van het baggermateriaal van de Katwijkweg en zijwegen, is vandaag opgehaald en afgevoerd.

33 REACTIES

 1. Heel jammer dat men deze mooie dieren heeft moeten afmaken. Men had hen ook met en verdovingsgeweer kunnen uitschakelen en vervolgens kunnen vervoeren naar een gebied waar zij geen gevaar vormen voor mensen en dieren. Ik vraag mij daarnaast ook af of de werkers in Suriname niet op de hoogte zijn van de internationale beschermingsstatus van deze dieren.


  Maak melding

 2. Het doden van de krokodillen zegt iets over de mentaliteit van de mensen die het hebben gedaan. Gewoon te lui en niet geïnteresseerd om een oplossing te zoeken voor deze dieren.


  Maak melding

 3. @ RobG

  Surie’s die in Europa wonen zijn niet meer gewend om dieren af te maken, in tegenstelling maken da Surie’s alles kapot wat in de natuur voorkomt ! Zo rapen ze nog steeds ook schilpadden eieren,en schieten ook op beschermde dieren zoals vogels,en alles wat loopt en kruipt !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 4. Laat ze die kaaiman loslaten in jullie osso,stelletje huilebalken. Hahahaha.
  Robg..kijk je te veel animal planet?? 😂🤣😂🤣. Grote idioot dat je bent. Hahahah


  Maak melding

 5. De kaaiman is een sierlijk dier die de natuur helpt in evenwicht te houden en als een soort opruimingsdienst voor kadavers te fungeren.
  Waarom deze sier;lijke dieren doden raakt ieder gevoel van moreel verval aan.
  Hadden zij niet verplaatst kunnen worden?
  Doden jullie maar eerder schepsels die gevaarlijk zijn voor natuur en omgeving i.p.v. deze onschuldige dieren


  Maak melding

 6. Het was wel grappig dat in eerste instantie men het over krokodillen had. Nu is de kop van dit bericht wel verbeterd. De krokodil komt namelijk niet voor in Suriname. De kaaiman is wel familie ervan. Op de zwarte kaaiman na , zijn de overige soorten niet beschermd noch bedreigd. Toch is het zonde deze dieren te doden. Feitelijk doen ze niks. Ze vallen geen mensen aan. Hooguit kan een grote kaaiman een hond pakken die te dicht bij het water komt. God weet hoelang die beesten zich daar schuilhielden en al die tijd is er niets gebeurd. Overdag houden ze zich stil en in de nacht (ochtend) gaan ze op jacht als er geen (weinig) mensen op straat zijn. Die beesten zien kans om via de Suriname rivier zijtakken daarvan te nemen en via kokers helemaal tot dicht bij de bebouwde kom te komen. Het zijn geen dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Maar in wezen onschadelijk.


  Maak melding

 7. Jullie hier op deze site kunnen mij nog meer vertellen met jullie zgn dierenliefde.
  Feit is en blijft dat mijn buik en die van mijn gezin tot zelf na de kerst is verzekerd van lekkere kaaimanvlees.


  Maak melding

 8. In Suriname heb ik nog nooit een krokodil gezien of ervan gehoord. Wij in Suriname hebben wel tal van kaaimansoorten. De journalist die dit stuk heeft geschreven, is zeker niet op de hoogte van het verschil tussen krokodillen en kaaimannen. Dat is al een teken dat vele journalisten van Suriname zomaar iets neerpennen, terwijl ze geen kaas gegeten hebben van de materie of op z’n minst zich erin verdiepen. Als het maar sensationeel klinkt. Van een journalist wordt toch verwacht dat ze kennis van zaken hebben en ethische artikelen kunnen voorschotelen? Ook het plegen van een degelijke waarheidsvinding is er meestal geen sprake. Soms vraag ik mij weleens af waar deze mensen, gelukkig niet allemaal, hun opleiding hebben gevolgd. Ook het neerpennen van behoorlijk Nederlands is een grote manko. Er wordt niets geverifieerd of onderzocht alvorens te publiceren. ook de eindredacteur blijft niet buiten schot. Een journalist dient het publiek van goede, eerlijke en waarheidsgetrouwe informatie te voorzien en daar schort het heel veel aan.
  Ik hoop dat ook medewerkers vat dit blad dit lezen en er daadwerkelijk veranderingen te merken zal zijn.Er is toch een journalische code waar men zich aan zou moeten houden???????


  Maak melding

 9. Zeer, zeer,zeer triest wat daar in Suriname is gebeurd met deze dieren. Hoeveel van hen zullen nog volgen. Heel veel mensen hebben nooit geweten dat er ook zulke grote krokodillen in Suriname zijn. Ik heb begrepen dat er exemplaren in Suriname voorkomen die nog groter zijn. Men had deze dieren moeten koesteren en een veilig heenkomen voor hen moeten regelen. In Nederland zou men alle werkzaamheden stopzetten en indien mogelijk deze beschermde dieren naar een veilige oord vervoeren. Wie in Nederland op de luchthaven wordt gesnapt met een tas of schoen van krokodillenleer krijgt een boete van enkele duizenden Euro’s. Men zegt ook wel dat men de beschaving van een land kan meten aan de hand van hoe men in dat land met zijn dieren omgaat. Een gemiste kans kunnen we wel zeggen. Ik wil aan de bestuurders in Suriname voorstellen om desnoods deskundige hulp uit het buitenland in te roepen om deze dieren te vangen. Mensen moeten getraind worden om deze mooie dieren te vangen en te vervoeren. Op de foto kan men zien dat bij een van deze dieren de hersenen zijn ingeslagen. Dit moet toch verschrikkelijk zijn. Er moet een bewustwordingsproces bij de mensen opgang gebracht worden. Mensen moeten de dieren in Suriname ook meer gaan waarderen, koesteren, met liefde behandelen.


  Maak melding

 10. @ Bigi Sma

  Hou je nick name in ere man, als Politiek neutraal er van houdt is toch zijn /haar probleem.
  Ma mi é lafu dja brada / Sisa bikassi yu tjaring !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @ Djogoman 11 oktober 2019 at 11:42

  Helemaal mee eens!!

  Maar ook de lezers en posters hier hebben de opdracht om de berichten te elders te checken.
  En niet blindelings alle berichten voor waar aan te nemen.


  Maak melding

 12. Pakiratigri 9:38u, misschien hielden de dieren zich schuil vanaf het aantreden van Bouterse(grapje).
  Ik snap ook niet waarom die beesten afgemaakt zijn.


  Maak melding

 13. Zal een craft man zijn, die de huid een nieuw leven kan geven, nieuw merk tas LATOUR BAGS & Shoes orgi uit SU. Ieder bevolkingsgroep groep happy reïncarnatie, her gebruik, arbeid, winst, leven, enz


  Maak melding

 14. waarom zo negatief zijn,,, je eet toch ook elke dag kip, varken, konijn, koe vlees geiten, schapen, noem maar op..

  daar voor ben je niet schuw, vies..


  Maak melding

 15. De kaaimannen zijn een krokodillensoort. Deze dieren had men gewoon moeten verplaatsen of desnoods naar de Paramaribo Zoo moeten brengen. Het is verkeerd om dieren te doden, vooral als ze geen gevaar vormen voor hun omgeving. Toevallig gisteren nog gestopt voor een overstekende moedereend met kuikentjes die gewoon heel langzaam en heel rustig de straat overstaken. Ik stop regelmatig voor een groepje ganzen die plotseling op straat verschijnen of op het fietspad blijven staan. Ook voor katten stop ik die ook plotseling op straat tevoorschijn komen en een enkele keer stop ik ook voor konijnen of kippetjes. In een dorp kom je wel vaker dergelijke taferelen tegen.


  Maak melding

 16. Jammer dat ze de dieren onmiddellijk hebben gedood. Ze vormden tot dusver geen dreigend gevaar. Er konden wel naar andere alternatieven zijn gezocht zoals vervoeren naar de dierentuin of naar de wateren waar ze thuishoorden.


  Maak melding

 17. Deze vernietigende mentaliteit onder sommige Surinamers is het verschrikkelijkste die er bestaat. Ze geven niet om mens nog dier. Wat een alles vernietigend volk is dit. Je vraagt je af of dit soort volk bestaandsrecht heeft. Wat een dodelijk brein.


  Maak melding

 18. Wat een stelletje zielepoten hier.
  Ineens hebben jullie allemaal verstand van krokodillen en kaaimannen.
  Wat nog veel erger is, is wel dat de een uitlegt dat er een verschil is en vervolgens leggen een hoop dieven hetzelfde uit.
  Je hebt zelf 1 die gaat uitleggen dat je ze hebt met zwarte hebt.
  We kunnen ook gebruik maken van google.
  Als toetje doen sommige zich voor, sommige!!! als dierenvriend.
  Sodemieter op liegbeest.

  De kaaiman krokodil zal me een worst wezen heeft de duikers vernield en heeft hier zwaar voor moeten boeten


  Maak melding

 19. Sang Deng Mang doe nanga kaaimang baka Deng kies of kiering .de be kang bel mi toch .ik kon het wel ophalen .dit kaaimang op die picture kan ik meer dan 6 manden ervan smullen .ja toch . kosten besparen .en bent ook al zat van kip


  Maak melding

 20. hier op welgelegen hebben ze ook kaimannen heb ze zoveel keren gespot dus ze kunnen zelfs hier komen and bet your life jullie vinden een aantal


  Maak melding

 21. Beestachtig, alles wat loopt, springt, zwemt en kruipt eten jullie. Doen ze in Afrika ook toch? Wacht maar, hoe is corona begonnen? Vleermuizen?? Jullie zijn geen haar beter dan al dat gespuis die alle soort beesten eten , ziekten krijgen en weer overbrengen naar anderen. Zover zijn jullie al gezonken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.