Twee jaar cel geëist tegen Imanuelle Grives

21
Actrice Imanuelle Grives met drugs opgepakt op festival Tomorrowland

De 34-jarige actrice Imanuelle Grives heeft vandaag twee jaar cel en een geldboete van 8.000 euro tegen zich horen eisen. Grives stond vandaag voor de rechtbank in Antwerpen terecht voor vermeende drugshandel op het dancefestival Tomorrowland.

Voor de rechtbank verklaarde de actrice hevige spijt te hebben en zei te hopen dat ze de kans krijgt om een betere kant op te gaan dan ze tot nu toe heeft gedaan. De advocaat van Grives vindt de eis van het OM ‘veel te zwaar’ en stuurt aan op een taakstraf.

Volgens hem heeft ze geen verstand van drugs. Hij gaf verder aan dat Grives medicijnen gebruikt om angst, spanning, paniekaanvallen en slaapproblemen uit haar leven te bannen. “Dat is een teken dat ze haar leven niet op orde had. Ze had geen rust en privacy meer en gebruikte alle verdovende middelen die op de markt te krijgen waren” aldus de advocaat.

De uitspraak in deze zaak is op 8 november 2019 om 11.00 uur.

 

21 REACTIES

 1. Als een blanke Nederlander ergens vast zit voor drugs dan steunen ze elkaar zelfs de regering komt voor ze op maar de Surinamers dat is een volk apart vromer dan de paus elkaar maar afmaken of de grond inboren God mag weten waarom ze zo zijn en vooral onzin uit kraaien of ze denken indrukwekkend te zijn


  Maak melding

 2. @ Laat Me 11 oktober 2019 at 05:09

  Is niet waar wat je daar nu schrijft. De Nederlander is door en door hypocriet want waarom komt de Nederlandse overheid op voor een in Singapore veroordeelde Nederlandse drugscrimineel en niet voor de in de VS vastzittende gekleurde Nederlander ? Waarom meet men met twee maten…. ach laat maar.


  Maak melding

 3. Laat me, iedere drugs crimineel is er eentje ! Of ze nou blank ,geel, bruin of wat voor kleur het ook is, ze helpen mee aan het vernietigen van mijn wonderbaarlijke naaste ‘mens. Gelukkig is ze in België gepakt want daar hebben ze geen zoetsappige 5* hotel als in Nederland. Ze gaat goed tot bezinning komen. Hopelijk leert ze van haar domme fout.


  Maak melding

 4. Het is een eis van de aanklager en of de rechter de eis overneemt valt nog te bezien. Wie weet krijgt ze met een ‘milde’ rechter te maken. Een illusie minder en een ervaring rijker. Mettertijd komt ze er wel bovenop.


  Maak melding

 5. Ik ben blij dat deze drugscrimineel gearresteerd is en voor het gerecht ter beoordeling gebracht is. Ondanks al haar leugenachtige verklaring heeft de Belgische officier goed werk gedaan en de zaak voorgelegd aan de rechter. De officier is niet in de leugens van mevrouw Grives ingetrapt en naast de eis van 2 jaar ligt er ook een fikse boete van € 8.000 als eis op tafel. Natuurlijk kan de rechter van de eis afwijken maar op basis waarvan ? Als Grives van begin af aan haar medewerking aan het onderzoek verleend had was het misschien een omstandigheid bij de strafoplegging rekening mee te houden. Maar zij heeft de rechtsgang gefrustreerd door onjuiste verklaringen af te leggen.
  Ik ga er dan ook van uit dat de rechter haar de 2 jaar zal opleggen met de boete.
  Tegen dit soort mensen moet de samenleving beschermd worden. Het liefst zo lang mogelijk.


  Maak melding

 6. @ pakiratigri 11 oktober 2019 at 09:50

  Voor het eerst ben ik het met je schrijfsel eens.
  Misschien moet je in het vervolg net zo kernachtig blijven schrijven.

  @ Koos vergeten dat minister van Justitie onlangs (21 augustus 2019), naarThailandis geweest om over de in vrijheid stelling van een grote drugscrimineel te onderhandelen. Het is hem gelukt ook nog.

  “Voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven zit sinds 2014 in een Thaise cel wegens witwassen van drugsgelden. Hij kreeg liefst 103 jaar cel. Minister Grapperhaus van Justitie vliegt deze week naar Bangkok om zijn zaak te bepleiten. Wat ging hier allemaal mis en welke rol speelde het Nederlandse OM? ”

  Waar heb je dus over???

  Weet je nog hoe goed de gezondheidszorg in Nederland is.
  11 ziekenhuizen bijna failliet!! 🙂


  Maak melding

 7. Ondanks de doorzichtige smoes dat ze zich op een filmrol aan het voorbereiden was, blijkt nu dat mw. Grives waarschijnlijk gewoon aan het dealen was om haar eigen verslaving te kunnen betalen. Dat zal ook in de strafmaat worden meegewogen. De rechter zou haar dus ook een verplichte afkickbehandeling kunnen voorschrijven.
  En misschien moet ze ook maar een andere advocaat kiezen. Want haar advocaat zegt eerst dat ze geen verstand heeft van drugs, om vervolgens te verklaren dat zijn cliënte alle verdovende middelen gebruikte die op de markt te krijgen waren. Daarnaast zijn er zowel op haar, als in haar woning diverse soorten drugs aangetroffen. Hoe zou dat kunnen als je geen verstand hebt van drugs?
  Voor zo’n idioot pleidooi zou je bijna de advocaat zelf tot een straf moeten veroordelen!!


  Maak melding

 8. quote:

  ….. de Surinamers dat is een volk apart vromer dan de paus elkaar maar afmaken of de grond inboren God mag weten waarom ze zo zijn en vooral onzin uit kraaien of ze denken indrukwekkend te zijn.

  unqote

  Helemaal mee eens, zelden zo een raar volk als mensen uit Suriname gezien, ze trekken elkaar naar beneden en zijn altijd zo kortzichtig en negatief naar elkaar toe. Hebben weinig diepgang en willen niet diep nadenken of doordenken over belangrijke kwesties. Voorts zijn ze weinig respectvol en liefdevol naar elkaar toe en het ontbreekt ze aan normen, waarden en goed fatsoen. Jammer voor zo een prachtig land als Suriname met zo een bekrompen people.


  Maak melding

 9. Ze hoeven haar geen gevangenisstraf te geven. Dat zal de Belgische belastingbetalers een hoop geld kosten.
  De beste straf zou zijn om alle drugs die ze bij zich had te nemen en dat alles in 1 keer toe te dienen aan haar.
  Mocht ze komen te overlijden aan een overdosis dan zou ik dat niet erg vinden maar een passende straf. Overleeft ze het echter dan mag ze vrijuit gaan.


  Maak melding

 10. Lekker gaan zitten geen enkele medelijden want je bent een schande voor ons als volk.Je weet precies waarmee je bezig bent geweest punt uit de rest is gelul.Ga zitten nadenken over je zonde.


  Maak melding

 11. Nederland hanteert een dubbele maat en het is een rasistiche land in alle vormen om de gekleurde medemens te benadelen.

  ‘Rechter straft allochtoon zwaarder’
  De Universiteit Leiden kwam tot de conclusie na het bestuderen van 110.000 strafdossiers

  Uit onderzoek van de Universiteit Leiden in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak, blijkt dat Nederlandse rechters allochtonen zwaarder straffen dan autochtonen. Er wordt vaker een celstraf opgelegd, die dan ook nog eens langer duurt.

  De Universiteit kwam tot de conclusie na het bestuderen van 110.000 strafdossiers uit de periode 2005 – 2007. Er werd ook gesproken met 1500 gedetineerden. Een in Nederland geboren verdachte had bij gekwalificeerde diefstal (bijvoorbeeld autodiefstal of een woninginbraak) 7 procent kans op een celstraf. Turkse en Antilliaanse Nederlanders liepen hierbij een risico van 11 procent.

  De Raad voor de Rechtspraak, de belangenorganisatie van rechters, heeft toegezegd verder onderzoek te doen naar de uitkomsten van het onderzoek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.