Ambtenaren en landbouwers Marowijne getraind in verantwoord gebruik van pesticiden

3
Ambtenaren en landbouwers Marowijne getraind in verantwoord gebruik van pesticiden

De afdeling Bestrijdingsmiddelen van het onder directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft voor een groep ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, LVV en locale landbouwers van het district Marowijne, de training ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’ verzorgd.

Het doel van deze training is het verhogen van bewustwording en uitbreiding van kennis voor een gezonde natie, via duurzame ketenbeheer van pesticiden en het promoten van alternatieven. De training werd op woensdag 9 oktober verzorgd in de vergaderzaal van het Districtscommissariaat Marowijne Zuid-West. Bestrijdingsmiddelen of pesticiden kunnen negatieve effecten voor mens en milieu teweegbrengen. Gelukkig is er ook een positieve kant en kunnen ziekten en plagen naar beheersbare proporties teruggebracht worden.

Tijdens de training is met name pesticiden in het algemeen besproken, de gevolgen van onverantwoord gebruik van pesticiden, verantwoorde opslag van pesticiden en het belang van het dragen van Personal Protective Equipment (PPE).
Aan het eind van de training zijn de Surinaamse deelnemers instaat om:

• De verschillende pesticiden van elkaar te onderscheiden
• De gevolgen van verkeerd/onverantwoord gebruik van pesticiden op te sommen
• Maatregelen te implementeren om zichzelf en de omgeving te beschermen tegen negatieve werking van pesticiden

De training werd officeel geopend door Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West in Suriname. Het team van LVV zal morgen 11 oktober afreizen naar het district Sipaliwini in het dorp Poesoegroenoe om daar de training te verzorgen voor de lokale bevolking.

3 REACTIES

 1. Het is toch bijzonder dat deze hele behandeling over pesticiden in een ochtend gegeven kan worden.
  In Nederland hoor ik van mijn broer is er een cursus van vier maanden voor nodig met een mondeling en praktijk examen Slim volk die Surinaamse ambtenaren. Maar niet klagen als de produkten worden afgekeurd. Want kan iemand op een blad analyseren of er verboden stoffen op zitten. Een praktijkproef van drie minuten kan dit aantonen. Een sapanalyse maken? Ik hoop voor de kleine boeren dat hun produkten niet vernietigd wordt als het in Europa komt. De Kouseband teelt is men al kwijt geraakt, dus pas op voor de export!!!!


  Maak melding

 2. Ze kunnen beter deze mensen leren, om deze pest zooi niet te gebruiken. Het is erg voor de milieu en de gezondheid van land en volk, wat in Europa verboden wordt is in Su legaal. Kanker verwekkende spullen worden naar het derde wereld geloods met alle gevolgen van dien.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Bizar. In een dag!!!!! Vandaar dat de landbouwer schijt heeft aan het naleven van regels.
  Maar is dit op de foto de Surinaamse volks weerspiegeling? Wat een volk.
  Mijn buurman spuit zaterdag gift op Ijn landbouw gewassen, en zondag staan zij ermee op se markt.
  Laat beleidsmedewerkers eerst alles in kaart brengen.
  Laat ongekondigd controle laten uitvoeren naar sproei apparatuur om te traceren wat de landbouwer voor pesticide gebruikt.

  Tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.