Ronnie Brunswijk verzekert Fransen van duurzame relatie

19
Ronnie Brunswijk verzekert Fransen van duurzame relatie
Foto; ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk overhandigd als geschenk het boek, “Suriname, Swit Sranan” van auteur Toon Fey, aan ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk, tijdens een oriëntatie bezoek van de ambassadeur aan de partij.

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft via partijvoorzitter, Ronnie Brunswijk, verzekert dat ook zij belang hecht aan het duurzaam voortzetten van de relatie met Frankrijk . Dit kwam naar voren tijdens een oriëntatiebezoek van de ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Antoine Joly, donderdag aan de ABOP. Dit vruchtbaar gesprek vond plaats bij het coördinatie centrum van de ABOP aan de Verlengde Keizerstraat. 

De ambassadeur is al enige tijd een gespreksronde gestart met alle politieke partijen in het parlement. Tijdens het gesprek bleek dat beide heren bijna met dezelfde gespreksonderwerpen zaten. De ambassadeur was geïnteresseerd in de beleidsrichting van de partij in het kader van de verkiezingscampagne. De ontwikkeling van zuid-oost Suriname geniet prioriteit bij de ABOP. De issues die tijdens het gesprek aan de orde kwamen zijn onder meer, de grenskwestie, de vrije handelszone tussen beide landen, de kwestie van de scaliaans op de Marowijne rivier, volksgezondheid, personen en goederen verkeer en de toenemende werkloosheid onder de Fransen met Surinaamse roots en trainingen.

De Fransen hebben vooral moeite met de vervuiling van de Marowijne rivier door kwik als gevolg van de goudwinning. De scaliaans vormen volgens hen een grote bedreiging. De ambassadeur benadrukte de belangrijkheid van de Marowijne rivier voor de Fransen. Samen met de Surinaamse regering willen ze gedegen controle uitoefenen op de Marowijne rivier en de vervuiling tegengaan. Beide heren, bevestigen dat door onduidelijkheid in de grenslijn op sommige delen van de grensrivier, het optreden soms wordt bemoeilijkt. De ABOP is ook voorstander van controle, maar wenst vooral dat naar redelijkheid en billijkheid volgens de wet, tactvol wordt opgetreden.

Rond het personen- en goederen verkeer worden nog enkele situaties gedoogd tussen beide landen. De ABOP erkent dat vooral met betrekking tot het personen verkeer vanwege de ‘open grens’ er meer regulering moet plaats vinden. De geel zwarte partij heeft in haar visie om dit beleid samen met de Fransen ter hand te nemen.De handel wordt nu bemoeilijkt door het ontbreken van een phytosanitair keuringsinstituut in Frans Guyana. De ambassadeur verzekerde dat de Fransen hieraan zullen werken waardoor de handel beter opgang komt. De partij is blij met de medische hulp die de Fransen bieden aan Suriname. Brunswijk erkent dat dit een grote hulp is vooral voor de bewoners van Marowijne en Boven- Marowijne. Echter, ziet hij ook graag dat het Streekziekenhuis Albina verder op het niveau van de Fransen dienstverlening komt. De ambassadeur gaf aan dat beide landen heiraan verder werken. De ABOP zal de bilaterale relatie met wederzijdsrespect, indien ze regeermacht verkrijgt onverkort uitdiepen en voortzetten met de Fransen, besloot Brunswijk.

19 REACTIES

 1. Joli vergat Brunsie Mee te nemen.

  Ik Ben blij dat het miieu aangekaart is Kwik in de rivier. De vrrnieling vond plaats op Fran’s grondgebief . De Su mensen zouden niet vertrekken.
  Je kan van de Fransen niet verwachten dat zij op eigen listen de ziekenhuis in Alvina runnen. Zou mooi zijn als ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 2. Ik heb respect voor de toenmalige president van HOLLAND, dhr. mr.dr. prof. Balkende, dat hij in persoon geweigerd heeft om de hand met de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel de hand te schudden. Wat betreft het artikel van Visnudath over de criminele ” lijder” van Suriname kan ik alleen maar een conclusie trekken; ” kontlikker”.


  Maak melding

 3. Bokito leeft nog steeds in de waan dat hij ooit president van het land zal worden . Dat mensen met dit niveau als dat van Brunswijk zich leider kunnen noemen zegt veel over de keuzes die het Surinaamse volk maakt . Dit gespuis hoort in de cel thuis om zijn opgelegde straf voor drugssmokkel uit te zitten. Kan hij samen met Bouterse een cel delen. Die heeft toch ook die 11 jaar gratis vakantie tegoed bij ons .


  Maak melding

 4. De heer @ Freddyyyyy die trots is dat hij als witte Nederlander getrouwd met een zwarte Surinaamse vrouw ( zoals hij vaak schrijft) nooit racistische discriminerende opmerkingen maakt, laat nu zijn ware maar O zo schijnheilige aard zien. Waarom noemt hij Brunswijk Bokito ? Is dit niet racistisch bedoeld ?


  Maak melding

 5. Abop draait om Belfort. Belfort moet gewoon afstand nemen van Brunswijk en zijn eigen partij beginnen. Brunswijk is ook corrupt en crimineel. Belfort zou meer kans maken.


  Maak melding

 6. Brunswijk is het Surinaamse equivalent van Donald Trump. Net zo stom en achterlijk. Als ABOP aan de macht komt. Boi , mopo dya yere. Deze gast denkt alleen aan zijn eigen achterban. En zelfs voor zijn achterban is hij niet zo aardig. Hij heeft zich wel ontwikkeld gedurende de afgelopen jaren. Zijn Nederlands is o.a. verbeterd . Maar nog steeds niet op een acceptabel niveau . En dan wil hij politicus zijn. Het is een eerste vereiste vlot te kunnen praten zonder een teveel aan grammaticale fouten. Noso den man o broko wan kiek a yu tapu. Ik heb hem nooit horen praten over een visie, mocht ABOP ook deel gaan uitmaken van de regeermacht. Hij blijft maar zeggen dat hij de tegenstanders niet wijzer wil maken.

  De groeiende criminaliteit waarvan zijn achterban deel uitmaakt, benoemt hij niet ,dan wel in zeer onvoldoende mate. Geldt ook voor Belfort. De bewoners die milieuvervuiling veroorzaken pakt hij niet aan Wanneer de Fransen hardhandig optreden wordt er steen en been geklaagd. Waarom moet het zover komen? Omdat hijzelf niks doet. En dan ben je leider? Gi wan brik yere.


  Maak melding

 7. @Pakiratigri
  Brunswijk heeft de zelfde straat slimheid als Bouterse. Hij speelt met zijn achterban. Echter hij heeft een grote voorsprong zijn partij organisatie staat uit noeste werkers die hun ding doen. Kijk naar Marius Bee die in de DNA heel sterk opereert en Belfort die als relschoper te keer gaat voor de achter ban. of zie Pokie die goede dingen zegt die begrijpbaar zijn voor de achterban.

  Wat Brunswijk aan spraak/ sprekersvermogen mist wint hij als hart van zijn organisatie die achter de schermen krachtig opereert en van Bouterse gecopieerd heeft wat hij nodig heeft.


  Maak melding

 8. @ cheffrey the onnozele one. Brunswijk heeft wel vaker Bokito gedrag vertoond en dat heeft niks met zijn huidskleur te maken dus mij van racisme berichten is echt spijkers op laagwater zoeken. Onsamenhangende kletskous !!!!!!!


  Maak melding

 9. @Freddyyy. Jij moet als afstammeling van de moordenaars van onze voorouders je bek houden, daar jij geen enkele recht van spreken heb over Suriname en haar volk. Ook al ben je met een Surinaamse getrouwd, dat geeft je nog geen enkel recht te bemoeien met onze zaken, laat staan een mening over ons volk vormen. blijf bij je leest mang, anders sma ow priet yu skin wan dei.


  Maak melding

 10. Ik heb liever Brunswijk dan die massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel. Ik weet wat ik van Brunswijk verwachten kan maar van een seniele dementerende en wispelturig persoon niet. Bovendien heeft Brunswijk een academische opleiding afgerond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.