VIDEO: Actievoerders dreigen Henar brug in Nickerie te barricaderen

13
VIDEO: Actievoerders dreigen Henar brug in Nickerie te barricaderen
Twee actievoerders in gesprek met Action Nieuws over het barricaderen van de Henarbrug.

Een groep actievoerders, die al 21 maanden wacht op hun salaris, dreigt de Henarbrug in het district Nickerie te barricaderen als ze niet snel hun geld ontvangen. De actievoerders zijn het wachten op hun geld zat en vinden dat de regering van Suriname hun dwingt om deze stap te nemen.

Dat vertelden de mannen vanmiddag aan de Surinaamse Facebook pagina Action Nieuws. Volgens Action Nieuws gaat het om in totaal 65 arbeiders die nog salarissen moeten ontvangen. Het gaat hierbij om ex-arbeiders van het uitzendbureau General Contractor Nickerie.

De 65 bewakers hebben gewerkt bij verschillen MULO en LBGO scholen in Nickerie via het uitzendbureau. De directeur van het uitzendbureau zou hebben aangegeven dat de Surinaamse overheid het bureau nog niet heeft uitbetaald voor de diensten die het bedrijf geleverd heeft.

Wanneer de actievoerders de brug willen bezetten is nog niet duidelijk. Bekijk hier het gesprek dat Action Nieuws had met twee van de actievoerders:

https://www.facebook.com/ActionnieuwsSuriname/videos/743674532761537/

13 REACTIES

 1. 21 maanden is te lang gewacht. Er had eerder gereageerd moeten worden. Bijv. Naar de rechter stappen voor achterstallig loon. Een bond zou eerder acties hebben geadviseerd. Deze werkmemers vertrouwden de smoesjes van hun werkgever. Nu betalen ze ervoor. Arme mannen.


  Maak melding

 2. Ai, velen stemden paars. Ze waren gewaarschuwd, doe nooit zaken met onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers. No doe zaak nanga ndp roverheid. Ze krijsten fadang, baas bekeer van zijn stoute dinges, enne god heeft hem gezet om ons land en volk te lijden, NEKS NO FOUT. OPA TAKI, AI, MEK DENG VIRI SA WI NA ABRABROKI OOKTOE E VIERI, SOSO VALSE BELOFTEN.


  Maak melding

 3. Ai tjies deng mooi, ze geloofden werkelijk die paarse kolder van…..stree de foe stree, jepi makandra, oenoe egi sani, wroko de, baas e bouw kondre, wo jepi eng.


  Maak melding

 4. Een grote smoes van het uitzendbureau, ze hebben het geld om uit te betalen in eigen zak gestoken. Ze beroven hun eigen soort mensen en geven dan de regering de schuld. Dus 21 maanden geen salaris ontvangen en dan ga je nu pas stappen ondernemen. Wat een lul verhaal. Hier zit meer achter dat is voor elke leek duidelijk.


  Maak melding

 5. Sinds 2015 moet ik nog 1,8miljoen srd krijgen voor geleverde beveiligingsdiensten. In wiens handen is mijn geld blijven plakken? Gelukkig heb ik nooit met politiek bemoeit. Ik ben terug in Nederland, weg van alle oplichters in Suriname.


  Maak melding

 6. Ach ja de broek niet kunnen ophouden uit arren moede maar wel de grote weldoener uithangen door aan de Bahama’s $ 100.000 te schenken. Niet uit solidariteit maar gewoon laten zien hoe goed men het in Suriname heeft. En het eigen volk dat hard werkt om het land op te bouwen ? Dat wordt aan zijn eigen lot overgelaten. Dit is het gevolg van een corrupte overheid geleid door een zeer zeer zwakke ongeletterde domme man.


  Maak melding

 7. Als alle werkers die meer dan twee manden achter lopen met hun salaris zich inu melden bij de VHP zal die partij namens jullie dit het de DNA bekend maken. Dan eens zien of de parlementsleden van die zwarte paarse partij nog steeds beweren dat het zo goed gaat met dit land??
  Dit soort zaken gebeuren niet toen die Bakra nog aan de macht was. Je zou denken eigen volk eerst, maar nee eigen vrienden eerst. Ga de brug alvast voorzien van schuttersputten dan gaat de DC toch nadenken en paniek telefoontjes plegen.


  Maak melding

 8. Ze gaan naar India, Israel, Ghana, De VS en overal om hun handje op te houden, betalen aan schuldeisers van eigen bodem nada. Daarvoor is er geen geld. Alles gaat op in pakketten en omkoperij. Moro ka ai kong.


  Maak melding

 9. Cheffrey ( THE Special One) 24 september 2019 at 06:02
  Ach ja de broek niet kunnen ophouden uit arren moede maar wel de grote weldoener uithangen door aan de Bahama’s $ 100.000 te schenken.”

  Wat een lafhartige reactie. Als je de ellende ziet op de Bahamas kan ik de regering van wel land dan ook arm of rijk verwijten maken dat ze hulp geven.
  Deze mannen wachten op hun geld maar hebben zo te zien dagelijks wat te eten. Op de Bahamas was er niets.
  Shame on you!!
  _________
  Terzake: Het gaat hierbij om ex-arbeiders van het uitzendbureau General Contractor Nickerie.
  De directeur van het uitzendbureau zou hebben aangegeven dat de Surinaamse overheid het bureau nog niet heeft uitbetaald voor de diensten die het bedrijf geleverd heeft.”

  Welk bedrijf blijft medewerkers voor de overheid of andere instelling inzetten als er niet betaald wordt?
  Welke arbeiders blijven voor een bedrijf zo lang werken als er niet wordt betaald?


  Maak melding

 10. Bert van Marwijk 24 september 2019 at 08:41
  Cheffrey ( THE Special One) 24 september 2019 at 06:02
  Ach ja de broek niet kunnen ophouden uit arren moede maar wel de grote weldoener uithangen door aan de Bahama’s $ 100.000 te schenken.”

  Wat een lafhartige reactie. Als je de ellende ziet op de Bahamas kan ik de regering van wel land dan ook arm of rijk verwijten maken dat ze hulp geven.
  Deze mannen wachten op hun geld maar hebben zo te zien dagelijks wat te eten. Op de Bahamas was er niets.
  Shame on you!!

  Lezen wat er staat dan pas reageren aub. Deze mannen wachten al bijna twee jaar op hun lonen, dus nog voordat de ellende op de Bahama’s plaats had. Waarom heeft de regering destijds niet een gebaar naar deze arbeiders gemaakt ?
  Degene die steeds maar met drogredenen aankomt zetten moet zich diep schamen en daar ben jij een van.


  Maak melding

 11. Mocht dit waar zijn is het best wel een kwalijke zaak van lanti.
  Lanti heeft laatst uit een revolverend fonds bij de CBvS ongeveer 650 miljoen SRD geleend. Laat lanti dan uit dat geld de arbeiders betalen. Aannemend dat het klopt wat de arbeiders en het uitzendbureau beweren.


  Maak melding

 12. Die 650 miljoen is al lang verdeeld!

  “In een “revolverend fonds” komt het uitgeleende geld weer terug zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen. Dit is een beproefde manier van duurzaam financieren.”

  Men gebruikt dure woorden om het volk te bedonderen!!

  @ pakiratigri, denk je dat dit geld voor corrupte uitzendbureau’s bedoeld is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.