Winkelier lost schot met vuurwapen nadat 15-jarige hem met mes bedreigde

33
Winkelier lost schot met vuurwapen nadat 15-jarige hem met mes bedreigde
De jongen werd door de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp

Een 15-jarige jongen is gisteren in zijn rechteronderbeen geraakt door een kogel, nadat hij een winkelier met een mes zou hebben bedreigd en de winkelier een schot loste met zijn vuistvuurwapen. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt.

Uit onderzoek van de Surinaamse politie is naar voren gekomen dat de 15-jarige Daniël S. zich in de winkel bevond. De winkelier vond S. verdacht doen en joeg hem uit de winkel. Buiten de winkel haalde de jongen een mes te voorschijn waarmee hij de winkelier bedreigde. De winkelier haalde op zijn beurt zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en loste daarmee een schot op de stenen vloer in de buurt van Daniël S.

De kogel of een deel daarvan ketste af tegen de vloer en kwam in het rechteronderbeen van S. terecht. De politie van het bureau Latour kreeg de melding dat een schietincident had plaats gevonden bij een winkelpand in hun verzorgingsgebied. Politieambtenaren gingen ter plaatse voor onderzoek en troffen de 15-jarige Daniël aan met een schotverwonding aan zijn rechteronderbeen.

Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor het verkrijgen van medische hulp. Het vuistvuurwapen, dat de winkelier legaal onder zich heeft, is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Hangende het onderzoek is de 45-jarige winkelier in verzekering gesteld.

Eerder meldde de Surinaamse krant De Ware Tijd dat de jongen per ongeluk zou zijn geraakt door een afketsende kogel:

33 REACTIES

 1. De winkelier heeft terecht gehandeld en zichzelf verdedigd. Het gebeurt vaak dat veelal chinese winkeliers beroofd worden door veelal zwarte criminelen. In dit geval heeft de winkelier hoogstwaarschijnlijk kunnen voorkomen dat er bij hem geroofd werd. Hij zou z.s.m. in vrijheid moeten worden gesteld en het zogenaamde slachtoffer zou juist opgesloten moeten worden.


  Maak melding

 2. We praten hier wel over een jongen van 15 he en geen volwassen persoon..wat heeft die jongen zo ver gebracht om een mes te trekken..(buiten de winkel) Mischien werd hij wel bedreigt of mishandelt door de winkel eigenaar we weten dat niet.

  Wel goed dat de schutter ook is aangehouden voor onderzoek.


  Maak melding

 3. @ Rodney B

  Het feit deze jongen van 15 jaar een mes te voorschijn haalt, zeg al genoeg. Ben volkomen eens met de andere reageerders !
  Jong geleerd oud gedaan, voorkomen is beter dan genezen.
  Het land is helemaal naar zijn mallemoer, het wordt met de dag erger en erger man !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 4. Dus wat jullie allemaal uitkraaien dus Chinees mag gewoon op een burger van Suriname schieten en op een kind van 15 jaar want zijn Jullie tocht belachelijk daar in Suriname ,ga jullie dat maar proberen in China als Buitenlanders ik vind jullie nogmaals weer zielig hier op waterkant ,stelletjes Racisten zijn een paar van jullie hier op Waterkant ,en jullie leiders heeft pas gesproken over verbroedering 😂😂😂😂🤫🤫😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ik weet dat jullie van de VHP Zijn dat jullie zo Reageren maar ik hoop het voor de VHP dat ze 2020 aan de macht komen want die Macht zucht die ze hebben ,en wat mij nog steeds verbaast van de VHP is dat de staats kast leeg is en dan tocht vechten ze om daar te gaan zitten . Als het leeg is waarom willen ze toch daar gaan zitten er valt tocht niks te redden ,en dan nog willen ze gaan Regeren 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂grapjas zijn ze .


  Maak melding

 5. Zijn ouders zijn 100% ndper’ s. Met ndper’ s moet men nooit grappen, wat ze ook zeggenllen doen. Deze paarse schooier wilde waarschijnlijk dreigend met mes die winkelier beroven. Hij mag van geluk spreken dat die kogel niet in zijn hoofd is geketst. Veel ndper’ s, jong en oud hebben een ding gemeen, altijd krijsend, bedreigend, imiteren ze verbaal, maar als ze met een mes bedreigen of wapen bedreigen is het altijd menens, dus de winkelier heeft hem mooi beet. Oma taki, ai na boutasma bakka, dwazen, debiele idioten.


  Maak melding

 6. Zijn ouders zijn 100% ndper’ s. Met ndper’ s moet men nooit grappen, wat ze ook zeggen en doen. Deze paarse schooier wilde waarschijnlijk dreigend met mes die winkelier beroven. Hij mag van geluk spreken dat die kogel niet in zijn hoofd is geketst. Veel ndper’ s, jong en oud hebben een ding gemeen, altijd krijsend, bedreigend, intimideren ze verbaal, maar als ze met een mes bedreigen of wapen bedreigen is het altijd menens, dus die winkelier heeft hem mooi beet. Aanval is de beste verdediging. Oma taki, ai na boutasma bakka, dwazen, debiele idioten.


  Maak melding

 7. @Kale.
  Dus volgens jou mag iedereen een chinees voor zijn winkel met een mes bedreigen ??
  Ik vraag mij af waar ze jou die logica hebben bijgebracht.


  Maak melding

 8. Kale geef je address in Latour en vertel wat voor laptop, TV etc je thuis hebt voor het halen. Na die dag ga je ook spijt hebben dat die chinees hem niet afmaakte.


  Maak melding

 9. het is al triest genoeg dat een jongen van 15 jr voor een winkel wordt neergeschoten en dan komen jullie met al die overdreven opmerkingen en ja hoor de politiek wordt er ook nog by gehaald ,te triest voor woorden


  Maak melding

 10. Ondoordachte handeling van de winkelier. De jongeman staat buiten en dreigt met een mes. Hij is dus niet meer in de winkel. De winkelier trekt zijn wapen en schiet op de stenen vloer. Waarschijnlijk om hem af te schrikken. Schieten was niet nodig geweest. Zolang de jongen buiten is en de winkelier binnen, hoeft hij geen schot te lossen. Hij kon de politie bellen. En pas bij een levensbedreigende situatie ertoe overgaan het wapen daadwerkelijk te gebruiken.


  Maak melding

 11. Kale 24 september 2019 at 00:35. Wat ben jij toch voor een raar klojo ? Wie de daad van de Chinees goedpraat , zoals ik want ik roep al jaren dat Aziaten zich moeten bewapenen tegen het voornamelijk zwarte schorem, is racistisch en stemt op de VHP ? Ja kijk Kale, je hebt mensen due hard werken om zijn familie te onderhouden. Ze komen van verre naar Suriname om de mondjes van jouw broeders en zussen te voeden want jouw soort zal nooit erin slagen om iets op te bouwen. Dus wat doet jouw soort ? Juist ja jatten stelen plunderen en dan verwacht jij dat mensen het toelaten ? MI MARS PAPA !


  Maak melding

 12. SPECIALE BIJLAGE VOOR KALE !
  Senator Haïti schiet op demonstranten en raakt fotograaf
  Een senator op Haïti heeft maandag buiten het parlementsgebouw het vuur geopend op demonstranten. Dat meldt een fotograaf die bij de schoten gewond is geraakt.

  Dus in jouw perceptie is deze senator een racist want hij schiet op een zwarte ? Zie je hoe dom jij uit je nek kletst ?


  Maak melding

 13. @ kale

  Je kraait alleen maar onzin. Ik ben benieuwd als het jou zou overkomen wat jij zou doen. In su maakt leeftijd geen verschil overal waar deze parasieten zijn, is er onrust. Het beste uitkomst zou zijn dat die kogel zijn hoofd moest raken. Was er weer eentje minder. De ouders zijn de grote parasieten die denken alleen maar profiteren. Maar een goede opvoeding geven daar hebben ze geen weet van. 15 jaar dan al met zulke praktijken beginnen.


  Maak melding

 14. “Buiten de winkel haalde de jongen een mes te voorschijn waarmee hij de winkelier bedreigde. De winkelier haalde op zijn beurt zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en loste daarmee een schot op de stenen vloer in de buurt van Daniël S.”

  De jongen heeft bedreigd, mag niet!!! Maar hij was wel op de openbare weg.
  De winkelier heeft op de openbare weg op hem geschoten; ik zou hem vervolgen voor poging tot moord/doodslag. En dat terwijl de jongen niets gestolen heeft, de winkelier niets fysieks heeft aangedaan.
  Als dit de nieuwe trend moet worden zoals sommige posters hier ons willen doen geloven, breekt heel gauw een burger oorlog in Suriname uit.


  Maak melding

 15. @@@Bert van Marwijk
  Je ziet het verkeerd, de burger oorlog is al jaren gaande. Sur is een land van wetteloosheid geworden. Tel maar na, de afgelopen jaren al hoeveel nederlandse toeristen in sur zijn vermoord.

  En de regering is een roversbende. De staatskas is leeg. De geldmachine draait op volle toeren.


  Maak melding

 16. Ai Pakiratigri
  Je bent weer bezoig wartaal uit te kraaien.
  Dus op straat, terrein van de overheid, mag je van alles en nog wat zonder gevolgen.
  jaja dus daarom steken en vermoorden en verkrachten en overvallen deze criminelen je op overheidsgrond zonder echte gevolgen.
  Nou ik kan je zeggen dat iemand die mij bedreigd waar dan ook dit ook zou kunnen uitvoeren waar dan ook.
  Dus mi njang yu fosi befosi yu bit me zodat yu no kan doe ogrie


  Maak melding

 17. @ Robinhood 24 september 2019 at 13:44

  Dat heb ik nergens beweerd!!

  Helaas is het in de Surinaamse cultuur normaal dan mensen messen en dergelijke scherpe voorwerpen bij
  zich hebben en deze ook heel vaak gebruiken.


  Maak melding

 18. @Bigisma,
  Intussen is de winkelier in verzekering gesteld.Er was geen sprake van zelfverdediging. Als de jongeman dreigend op hem afkomt met de bedoeling hem neer te steken kan hij gaan richten om hem onschadelijk te maken. Als ik wartaal uitsla ,doet de politie dat ook.Waarom is hij in verzekering gesteld ? Er staat ook nergens dat die kerel gestolen heeft. Hij is weggejaagd. Die kerel is met een mes en de winkelier met een pistool. De kerel is op een afstand . Denk je dat hij zo gek is dat hij het gaat opnemen tegen iemand met een pistool? Als jij het had gedaan zat je nu ook achter slot en grendel.


  Maak melding

 19. @Bigisma,
  Intussen is de winkelier in verzekering gesteld.Er was geen sprake van zelfverdediging. Als de jongeman dreigend op hem afkomt met de bedoeling hem neer te steken kan hij gaan richten om hem onschadelijk te maken. Als ik wartaal uitsla ,doet de politie dat ook.Waarom is hij in verzekering gesteld ? Er staat ook nergens dat die kerel gestolen heeft. Hij is weggejaagd. Die kerel is met een mes en de winkelier met een pistool. De kerel is op een afstand . Denk je dat hij zo gek is dat hij het gaat opnemen tegen iemand met een pistool? Als jij het had gedaan zat je nu ook achter slot en grendel.


  Maak melding

 20. Het is wel makkelijk oordelen als je thuis achter de computer een berichtje leest, vooral als je “enigszins” bevooroordeeld bent. De winkelier werd bedreigd door een jongeman nadat hij de winkel uitgezet was. Of het terecht was hem weg te jagen valt niet te beoordelen maar de winkelier zal ongetwijfeld ervaring hebben op dat gebied.
  Buiten haalt de jongeman een mes tevoorschijn en de meeste mensen worden dan nerveus. De winkelier heeft een pistool en schiet, niet gericht op de jongeman, maar op de grond. Hij wil alleen schrik aanjagen. Door een ongelukkig toeval werd de jongeman toch geraakt door de wegketsende kogel.

  Wellicht heeft de winkelier overhaast gehandeld maar wie zegt dat hij niet enigszins in paniek was? Volgens Pakira had hij de politie moeten bellen. Voor of nadat hij neergestoken was?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.