CBB maakt stembureaumeubilair klaar voor distributie

11
CBB maakt stembureaumeubilair klaar voor distributie

De werkzaamheden van de werkgroep Stembureaumateriaal en -meubilair van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in volle gang. “De stemhokken zijn inmiddels ready gemaakt en momenteel zijn wij bezig met het repareren en verven van de stembussen, waarna de dranghekken ook een beurt zullen krijgen”, Dit zegt Praveen Kalpoe, coördinator van de werkgroep.

Volgens Kalpoe verlopen de werkzaamheden vlot. “Sinds kort heeft de werkloods een nieuwe dakkap en is het team versterkt met tien contractanten. Het streven is om voor eind van dit jaar alle stembureaumeubilair klaar te hebben voor distributie”. Stembussen, stemhokken, stembustafels en dranghekken worden allemaal gerekend tot het stembureaumeubilair. In november vorig jaar is een aanvang gemaakt met controle op de staat waarin de spullen verkeren. Er is nagegaan wat nog bruikbaar is of kan worden gemaakt voor de verkiezingen van 2020.

De distributie naar alle stembureaus in de verschillende kiesdistricten geschiedt in samenspraak met de districtscommissarissen. Er is nauw overleg met aangewezen functionarissen vanuit de districtscommissariaten. Zij halen zowel meubilair als materiaal op bij CBB en zorgen voor de distributie van het stembureaumeubilair naar alle stembureaus van hun kiesdistrict en richten daarmee de stemlokalen in. Het stembureaumateriaal wordt door de voorzitter van het stembureau afgehaald op het hoofdstembureau van het kiesdistrict waar het stembureau is gestationeerd.

Het hoofdstembureau is bij wet over het algemeen het districtscommissariaat van het kiesdistrict. Het afhalen van het stembureaumateriaal wordt altijd samengedaan met een medelid van het stembureau. Voor het transport van het materiaal vanaf het hoofdstembureau naar het stembureau gelden er strikte veiligheidsmaatregelen.

Het transport dient altijd plaats te vinden in een afgesloten voertuig. In dit voertuig dient behalve de voorzitter en het medelid van het stembureau, mee te rijden de politieambtenaar van het Korps Politie Suriname die op dat moment de veiligheid van het materiaal bewaakt. Voor de rest van de dag der stemming ondersteunt de politieambtenaar in het handhaven van de veiligheid en orde in en rondom het stembureau.

11 REACTIES

 1. Wedden dat die stembussen heel veel NDP-kiezers trekt… in hun veronderstelling dat er melk valt te halen.
  Die dachten tijdens het offerfeest ook gratis vlees te kunnen bemachtigen; in plaats daarvan werden ze getrakteerd op dierlijke botten.


  Maak melding

 2. Heel Suriname is straks helemaal paars gekleurd. 25 mei 2020 bigi fesa mi boi Sranang o seki…NDP o wini a verkiezing disi wreed! Je hoort al links en rechts dat de NDP deze verkiezing met een overweldigende meerderheid gaan binnenhalen.


  Maak melding

 3. Het gros der Natuurlijke Delirium Patienten stemmen op de Nationale Drugs Partij. Ze zijn zieke paarse kwelgeesten die zichzelf, familie, land en volk niet liefhebben, maar misdadigers, drugscriminelen en staatskasrovers. Na werkelijk siki sma, die ndper’ s.


  Maak melding

 4. De werkgroep Stembureaumateriaal en-meubilair binnen het CBB. (Creatief Bureau Bouterse) die ook weer onderdeel is van de ministerie van Binnenlandse Zaken zijn druk bezig in voorbereiding op de verkiezingen 2020 met het repareren en beschilderen van de stembussen. De NDP blijft in beweging, het bewustwordingsproces heeft nog een lange weg te gaan maar het begint nu reeds zijn vruchten af te werpen. Lang leve de Revolutie ‘Hiep Hiep Hiep…….!


  Maak melding

 5. Pakiratigri paars kan je het beste met grijs combineren, is wel over nagedacht. Bigi fesa mi boi ”Ocer” O spang mi dape leki wan bulu, ik kan bijna niet wachten tot het zo ver is. Dit wordt een grotere overwinning dan de voorafgaande.


  Maak melding

 6. no topic
  De verbroederingspolitiek is over-en-weer toegepast door Pengel en Lachmon. Vanaf haar oprichting in 1946 heeft de NPS gesteld dat:
  – Suriname een land moet zijn van vrije burgers met gelijke rechten voor een ieder.
  – Een vrij en zelfstandig land moet zijn
  – Een natie moet zijn voor alle mensen van alle bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 7. @Times for Kranti,

  De NPS heeft:
  – halfbakken onafhankelijkheid gebracht waarmee Suriname zeker 30 jaar ontwikkeling is misgelopen en de ontwikkeling juist helemaal de verkeerde kant is uitgelopen
  – de nieuwe Chinezen massaal binnengehaald, was nergens voor nodig, niemand is er wat mee opgeschoten behalve China
  – de NDP (Bouterse) ernstig onderschat, niet voldoende werk gemaakt van een strafproces tegen de 1982-daders of de wet zodanig aan te passen dat verdachten en veroordeelden geen president mogen worden
  – te weinig werk gemaakt om de boslandcreolen aan zich te binden, deze zijn overgestapt naar de NDP en ABOP
  – geen niet-creoolse intellectuelen/zakenlieden aangetrokken itt de NDP

  Ik vraag me af of ze in 2020 meer dan 1 zetel zullen halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.