Suriname opent haar eerste militaire academie

42
Suriname opent haar eerste militaire academie

Suriname heeft vandaag, vrijdag 20 september, haar eerste militaire academie geopend. President Desi Bouterse en andere hoogwaardigheidsbekleders hebben dit heugelijk moment bijgewoond.

Tijdens deze bijzondere gelegenheid zijn twee onderwijsinstituten tegelijkertijd geopend. Aan de voorkant is de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School is ook gehuisvest in het gebouw.

Er is voor zowel de academie als de Surinaamse Militaire School een duidelijke organisatiestructuur van een een raad van toezicht, directeuren tot richting coördinatoren. De academie zal 4 opleidingen draaien te weten de officiersopleiding, voortgezette officiersopleiding, de officiersvorming en het bevel en generale stafopleiding dat op masterniveau is.

De opleidingen zijn volgens de internationale maatstaven modulair opgezet en de student wordt getoetst op basis van kennis, inzicht en vaardigheden. De docenten verbonden aan de studies moeten voldoen aan de vereiste kwalificaties. Professionalisering van de docent is een vereiste alsook het wetenschappelijk produceren van artikelen op de academie.

42 REACTIES

 1. Wahahahahahahahahahahahahahahaha, veel ongeschoolde jonge ndp dropouts en grote werkloze schare bewonderaars van de mislukte revobaas gaan 100% voor informatie en zich inschrijven, hoe bevelhebber te worden. Coups liggen in het verschiet.


  Maak melding

 2. Het is raadzaam om mensen toe te laten die hun middelbare school volledig hebben afgemaakt met een diploma op zak. Tevens horen zij een psychologische test te doorstaan . Want niet elke idioot kan een wapen hanteren. De mensen die aangenomen worden moeten geestelijk en lichamelijk capabel genoeg zijn. Het mag niet zo zijn dat ervan wordt uitgegaan dat men door deze opleidingen te volgen het in hun ogen een beloning is een vuistvuurwapen in hun bezit te krijgen.
  Zelfdiscipline en zelfbeheersing.
  Benne benieuwd wat het wordt.


  Maak melding

 3. kijk naar die dronken zuiplap benshop een generaal hahahahahahah .Hoorde van een vriend dat hij een boeler was op de marine vliegkamp de Kooy in denhelder in nederland .Hij was gewoon een burger helikopter landings begeleider van de KLM meer niet .Tijdens jungle gevecht was hij nimmer in de branding geweest .Tot commewijne en niet verder was hij.Nu ai plei tof mang met als back-up bigie Baas.Wel Benshop is gewoon weggepest uit De Kooy. Net als zijn Baas die in havelte heeft gediend als sgt,Mie sab moro maar ik ben haas weet veel zeg nix


  Maak melding

 4. Wie zijn de docenten ?? Benschop heeft alleen een mulo, net als zijn baas. De bevoegde docenten hebben ze allemaal vermoord op 8 December! Peneux is een verdwaalde Vogel zonder baan.


  Maak melding

 5. Een goede militaire opleiding kan goede militaire leiders op leveren. Bijv. Eisenhower, tank generaal Patton. Trouw aan de grondwet.
  Su heeft leiders nodig man en vrouw. Ook van alle ethnische groepen.Reguliere oorlog en guerilla oorlog moet er gedoceerd worden.Alsook Leiderschap, management, politieke invloeden en cultuur en ethniciteit.
  Goodluck.


  Maak melding

 6. Ik volgde in 1987 intern de opleiding tot militaire Politie. Wij werden na het eten in bussen van het Nationale Leger opgehaald en naar Ocer gebracht om daar als klapvee dienen. Ocer werd in de verkiezingen van 1987 gevuld door militairen. (Anders kwam er geen hond) Dit is niet van horen zeggen maar ik heb het zelf meegemaakt. Ons werd verteld dat het dienst was. Nee meegaan was dienstweigering.. Je kon niet weigeren. Er komen weer verkiezingen. Men moet alvast voor klapvee gaan zorgen om straks in Ocer te applaudisseren . Als we daar klaar waren en weer naar het Fort Zeelandia waren gebracht moesten wij de weg voor het Fort gaan afsluiten. Dit van 22:00 uur tot 05:00 uur. Waarom dit afgesloten moest worden wisten de officieren het nog niet eens.


  Maak melding

 7. Lets Make Surinam Great Again

  (Yess We Can) stem nps

  Hoe komt het dat ik de Surinaams minister van Defentie Nooit heb kunnen betrappen op een verstandige uitspraak??

  Ik kan me niet voorstellen dat zo iemand naar voren is geschoven om minister te worden.

  Ik wil het best geloven dat hij een fantasische man is.. maar als die gaat lopen bleren komt er nooit iets verstandigs uit zijn mond.. hij straald dat ook uit he


  Maak melding

 8. Groot naambord voor een mini instelling met waterhoofd.
  Nationale Leger is pakweg 2.500 mensen groot.
  100 officieren en 200 onderofficieren is meer dan genoeg met gemiddeld 20 dienst jaren is dit een. Schooltje met 45 leerlingen ofwel 15 per jaar gang verdeeld over 2 leergangen en tig specialisaties ??????


  Maak melding

 9. Weer een stinkende worst voor de neus voor de surinaamse mannen en vrouwen. Wat er intern gebeurd is niet te beschrijven. Analen, banalen en embicielen lopen In MBKZ rond. Op bosbivak- zuid alleen drugsdealers, verkrachters en dronkaards. Wie is er nou trots op zo’n leger, een moordenaar of een veroordeelde drugscrimineel?


  Maak melding

 10. Als het land een leger heeft, moeten de militairen goed opgeleid worden.
  Maar een schooltje de naam van Academie geven is overdreven.
  Het is bedoeld om mensen als DAMSCO, Rob G (onze roddelnicht) een werkplek te geven.


  Maak melding

 11. Waarom de weg van Fort Zeeland is werd afgesloten, wisten wij allemaal. Je had niet de juiste personen gevraagd Aniel. Vergeet niet dat er een binnenlandse oorlog bezig was. Ik weet waarover ik praat en ja jullie van de opleiding moesten naar Ocer. Kunnen we niet meer veranderen vriend.


  Maak melding

 12. Eindelijk een Academische opleiding in Su. Ik had liever een mijnbouw landbouw en visserij Academie opgericht daar kan je geld mee verdienen. Maar met een leger sorry wat ga je verdedigen en tegen wie ga je vechten. Een middel groot land blaast het Surinams leger zo weg. Bijvoorbeeld 1 F 16 vliegt 2 keer boven de kazerne en er is geen militair meer over. Denk na Suriname.


  Maak melding

 13. Wetenschappelijk publicaties door de Academie?
  Begin dan een wetenschappelijk onderzoek naar de 1982 decembermoorden met als thema hoe een leger kan ontaarden.


  Maak melding

 14. Als onderofficier en officier ben je bevoegd tot het doceren. Dat is ook een onderdeel van de opleiding. Er zijn een aantal officieren die hun opleiding hebben afgrond in Cuba, US en Brazilië bijvoorbeeld. Die kunnen dan hun kennis overdragen aan de kadetten. Daar waar de kennis niet toereikend is kan men altijd gebruikmaken van buitenlandse instructeurs. Het moet wel een academie heten omdat het over het opleiden van officieren gaat. Verder heb je dan de militaire school. Suriname moet wel meegaan met militaire ontwikkelingen in de internationale wereld. De opkomst van het terrorisme heeft er ook voor gezorgd om opleidingen bij te stellen .

  Aan de andere kant is het Surinaamse leger betrekkelijk zwak. Te weinig manschappen ,geen uiterst modern leger enz. Het heeft dus totaal geen zin om Tigri te heroveren. Dan kun je alvast een monument gaan plaatsen voor alle manschappen die gesneuveld zijn net zoals in de binnenlandse oorlog. Dialoog met de buren blijft het best.
  Je gaat geen academie oprichten zonder er terdege over nagedacht te hebben. Er zullen vast wel kinderziektes optreden in het begin. Maar nu heeft men de mogelijkheid om in Suriname de academie af te ronden en minder naar het buitenland te gaan. Vervolgopleidingen in het buitenland zullen wel altijd van kracht blijven.


  Maak melding

 15. Jammer dat Bouta zijn naam op de tegel staat gegraveerd.Moet vervangen worden want hij heeft bloed aan zijn handen. De 15 december moorden zullen nooit vergeten worden.


  Maak melding

 16. De opening van de militaire academie is een nieuwe mijlpaal in de Surinaamse geschiedenis. De dynamiek in de wereld maakt dat huidige militaire leiders goed geschoold worden in diverse disciplines. Op de militaire Academie krijgen de toegelaten niet alleen een gedegen militaire training in de krijgswetenschappen.Zij worden ook op hoog niveau geschoold In o.a. sociologische-, economische-, psychologische- en technische wetenschappen. Proficiat aan de regering van Suriname.


  Maak melding

 17. *JALOEZIE
  *KORTZICHTIGHEID
  *LAMLENDIGHEID
  *AFGUNST
  *RACISME
  *A NATIONALISME
  *EN ALLES WAT LAND EN VOLK NEERHAALT,

  DOET MIJN VERBITTERT HART
  TOCH ZO LIJDEN !!


  Maak melding

 18. Damsco. 21 september 2019 at 08:50
  @ De paarse gesel.(ik Damsco ben de levensgrote voorbeeld van een PANNENKOEK) ÓÓK NOG EENS AANGEBRAND.hahahahahahaha!!

  Paarszieke Damsco, waarschijnlijk heb je een afkeer aan pannekoeken of juist een liefde voor dit gerecht. Maar zoals het bij get gros der Natuurlijke Delirium Patienten aan toegaat, je hoofd is paarsziek en je hersen paarse verschrompeld. Onderscheid kunnen vele NDP patienten niet meer maken en kiezen voor vaker voor wat slecht is, ook al gaat hun eigen gezonheid eraan of zelfs hun leven, neks no fout. Onmaatschappelijk wangedrag is kenmerkend voor de paarse dwaze debiele idiote meute.


  Maak melding

 19. psalm 19 – 8 De wet van de Heer is volmaakt
  en richt de mensen op God.
  De woorden van de Heer zijn te vertrouwen
  en geven de mensen wijsheid.
  9 De bevelen van de Heer zijn goed
  en maken de mensen blij.
  De wetten van de Heer zijn zuiver
  en geven de mensen raad.
  10 De wet van de Heer is zuiver
  en zal eeuwig blijven bestaan.
  De bevelen van de Heer zijn waarheid
  en zijn allemaal juist en goed.
  11 Ze zijn kostbaarder voor een mens dan goud,
  kostbaarder dan veel, zuiver goud.
  Ze zijn zoeter dan honing,
  zoeter dan honing uit de honingraat.
  12 Ik laat me door uw wet leiden.
  Gehoorzaamheid aan uw wet geeft een grote beloning.
  U bent mijn Redder.

  Als ndper’ s werkelijk geloofden in de Waarheid en Gerechtigheid zouden ze mooit stemmen op misdadigers.


  Maak melding

 20. Benieuwd naar het curriculum. In de jaren tachtig, negentig werd je ” opgeleid” tot sergeant gedurende acht weken als je een mulo diploma bezat. Het was 8 weken vanuit de Ajoko kazerne marsen lopen, lessen over overlevings tactieken en wat wapenleer over karabijn en bren.
  Tony Haps, tegenwoordig bevelhebber, heeft deze snelle cursus ook gevolgd.
  Over Benschop gesproken. Die was in de 70-80 er jaren soldaat 1ste klas, daarna korporaal verbindingsdienst. Dat hij het geschopt heeft tot bevelhebber en heden ten dage tot minister is geweldig.


  Maak melding

 21. @RobG
  Mijlpaal en ze worden op hoog niveau geschoold en dan volgt er een serie vakken . verder hebben we vast kunnen stellen dat er 9 specialisaties zijn zelfs voor niet functionele krijgsmacht onderdelen zoals de marine.

  Om het verloop bij te kunnen houden is studeren er 15 studenten per jaar af en zal men 10 talen docenten al dan niet partime moeten inzetten om dit instituut met een waterhoofd in stand te houden.

  Ik ben benieuwd of het op de begroting stond en staat en of er uberhapt al studenten zijn die verder studeren dan opperplantmeester voor de defensie boerderij resp geweerpeotsen voor gevorderden.

  beste RobG op 25.11 zien we het zooitje ongeregeld weer hun best doen.
  Weer een publiciteitstunt


  Maak melding

 22. Als ik me niet vergis had SU het op 1 na zwakste leger. Als er ooit een buitenlandse militaire invasie van SU plaatsvindt (de kans daarop is zeer gering) dan zal het Surinaams leger 100% zeker binnen 5 minuten verslagen worden.

  Dit heel ding is dus net als het hebben van een nationaal leger een grote geldverspilling.
  Liever hadden ze het geld geinvesteerd in de SAO (waar men drop-outs technische & beroeps opleidingen geeft) of het PTC.


  Maak melding

 23. Jay je geeft ze bonus 4 minute een 100 Taliban sttrijders en leger zou in 1 minuut overgeven. Wie wilt nou zijn leven op spel zetten voor de gangsta legermislijders en nationale drugs partij.


  Maak melding

 24. Alleen in SU kunnen misdadigers en hun oerdomme dwaze volgelingen het schoppen tot president. Het land zit vol paarse dwazen, debielen en idioten die misdadigers aanbidden, daarom zal er nog een tijdlang, tot de volgende generatie, paarse verpaupering vol armoede en misdaad zijn. Ook al stemt men ndp weg, zolang men deze misdadigers niet berecht zal de misdaad in Su zegevieren, te beginnen bij de top van deze paarse roverheid. Daarom lezen we en zien we zoveel paarse troep en verloedering om ons heen.


  Maak melding

 25. @@ Damsco … is ALLEEN met Pannenkoeken …. groot gebracht !!! @ Damsco heeft hieraan een Pannenkoeken Trauma overgehouden. Tjè poti … zijn ouders hadden het erg moeilijk …. dus … ze konden hem alleen maar met pannenkoeken grootbrengen. @ Damsco … oen … neem het je ouders niet kwalijk. Ze hadden het beste voor met je … maar je gedraagt je als een Ondankbare Labiele Paarse Kontlikker.


  Maak melding

 26. Een ” MILITAIRE SCHOOL” was als naam voor het instituut beter op zijn plaats … laat dat gezegd zijn!

  Militairen moeten goed opgeleid worden …. MAAR …. wat men op dit moment in Suriname beoogd … is met geen pen te beschrijven. Bevel en generale stafopleiding … waar praten die Paarse Imbicielen over.

  De minister van defensie { brigade generaal } is de meest ongeschoolde miliar in Suriname.
  In de periode van de militaire coup was … a ptjien indyi boi … de zgn bridgade generaal { we kunnen eerder spreken van Bridgade Garnaal } … wat men noemt …. BLOOT SOLDAAT. Waar heeft die grappenmaker gestudeerd. Welke militaire academie { in het buitenland } heeft hij bezocht.
  ALCOHOL ACADEMIE !!!!!!!!!!!!!!

  Wie zijn { worden } de docenten op de zgn militaire academie ?
  Ik heb een paar goed ” academisch gevormde Paarse Labiele Kontlikkers ” om benoemd te worden als docent: mislukt product RobG, Kontlikker Damco, Pakiratigri. Rector magnificus voor de “militaire academie ” …. Jozelfzoon en/of Hernberg.

  Ik hoop dat de regering na mei 2020 … ECHT … ECHT … orde op zaken stelt.


  Maak melding

 27. @jojo,
  U hebt een verkeerde kijk op zaken. De militaire Academie kan voor het theoretisch onderwijs een beroep doen op o.a. docenten die verbonden zijn aan de AdeK. Voor het leren marcheren,salueren, leren schieten, veldtrainingen en dergelijke zou men gebruikmaken kunnen maken van beschikbaar kader van het Nationaal Leger. Voor het onderdeel krijgswetenschappen heeft men voldoende deskundig kader in huis. Ook buitenlandse docenten kunnen ( tijdelijk ) worden aangetrokken. Daarnaast kan men ICT (cyber security) inhuren voor het verzorgen van lessen cyber spionnage. Ik bekijk de oprichting van de Militaire Academie vanuit een positieve invalshoek omdat de leiding van de Militaire Academie in de juiste handen is. Militairen zijn een ‘ special breed ‘. Het zijn doorzetters.

  ==================
  Met poesies als Jay, Red Skin, gesel, Ram Singh, boeboe kan je geen oorlog winnen. Ze slaan al voortijdig op de vlucht voor een groepje van gillende drag queens.Deze poesies zijn gewoon een stelletje lafaards.


  Maak melding

 28. @RobG
  Dat Benschop geen vaardige bestuurder bewees hij bij de opening.
  De realisatie kaam niet tenlaste van de begroting. Maar uit giften ter waarden van SRD 8.000.000 als mede inzet van Defensie personeel. Als een van de donateurs werd het ministerie van Financiën vermeld.
  Hoe gek is zo’n mini-ster. Staatspersoneel ingezet en donatie van het ministerie van Financiën.

  Wie gaat de 2 directeuren, de onderdirecteuren, de administratie, de energie, de ICT, de lesmiddelen, de wetenschappers die publiceren, de docenten (ook al worden ze geleend van AdeKUS), de schoonmakers etc betalen als er geen budget is.

  Benschop heeft een hossel leger gecreeerd en er een beveiligingsbedrijf van gemaakt. Een deel van die Hossel inkomsten heten nu donaties.

  Het is best beangstigend als je Peneux zijn woorden op je inlaat werken. Achter de deuren van dit instituut kan maar zo een privé leger ontstaan.


  Maak melding

 29. beste RobG
  Ik weet het nodige van huisvestingsprojecten en volg deze regering van af het begin. Dit project heeft alle kenmerken van:
  1>> een niet gepland /adhoc project.
  2>> een project waar van de exploitatie tot nu toe niet op de agenda stond.

  laat ik u herinneren aan 2 veel urgentere projecten:
  1>> Ziekenhuis Albina (betaald door Frankrijk). wat in gebruik genomen is na een jaar of 8 rommelen is niet meer dan een polikliniek. Pas na 8 jaar ging iemqnd nadenken dat een ziekenhuis ook personeel en electriciteit etc.. vereist.
  2>> Academisch Ziekhuis Wanica ontworpen door Arch. bureau van de Berg. in overleg met die mevrouw die bij Erasmus AMC (Carter) iweg moest en er ionder tussen op Curacao ook al een zwijnenstal van gemaakt heeft. Wat is het op dit moment. In Noveneber 2014 werd er de eerste beton gestort middels leningen bij Sardjoe. De leningen zullen ondertussen afbetaald zijn of Sardjoe een hospitaal heeft opgeleverd is meer dan een interessante vraag.
  In het meerjaren ontwikkelingsplan werden honderden miljoenen opgenomen om het Ziekenhuis van electriciteit etc te voorzien. Het budget liegt niet.

  Beste RobG alles wat deze regering doet is Adhoc en zonder fiancieelplan. Als er een plan is dan kan er een geldspoor gevolgd worden en dat is niet de bedoeling.


  Maak melding

 30. Manschappen van defensie beseffen jullie goed:
  Je dient je land te dienen en niet een corrupte leider die misbruik maakt en profiteerd !
  Verdedig je land en bescherm je landgenoten !
  Bescherm niet een duivelse leider !


  Maak melding

 31. Breng liever de scholen naar een hoger niveau zodat die studenten die in Nederland willen studeren niet eerst een toets hoeven te maken En waarvoor hebben we het nodig tegen wie willen ze het opnemen tegen illegale vissersbootjes of tegen een marine schip uit the usa weer van die baantjes die geen geld opleveren maar alleen maar geld kosten en een paar mannetjes die 40 jaar geen ene reet gaan doen leven van belasting geld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.