Fietser overleden na aanrijding met bromfietser te Paramaribo-Noord

10
Fietser overleden na aanrijding met bromfietser te Paramaribo-Noord

De verkeersveiligheidsmaand in Suriname is vanmiddag nauwelijks afgesloten met zeven verkeersdoden of Suriname kent alweer een verkeersslachtoffer. Zondagavond was er een verkeersdode te betreuren te Paramaribo-Noord. Volgens de eerste berichten gaat het om een fietser die het leven liet na een frontale botsing met een bromfietser.

De redactie van Waterkant verneemt dat het ongeval rond 20.00u plaatsvond aan de Djamoestraat, een zijstraat van de Anton Dragtenweg te Paramaribo. De bromfietser die bij het ongeval betrokken was, is met de ambulance afgevoerd naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Over de toedracht van het ongeluk is nog weinig bekend. De Surinaamse politie is ter plekke aanwezig voor forensisch onderzoek. De fietser is de 53ste verkeersdode dit jaar tot nu toe in Suriname.

UPDATE: Het Korps Politie Suriname meldt dat het slachtoffer de 55-jarige fietser Kenneth Kasmo is. Onderzoek wees uit dat de 19-jarige bromfietsbestuurder Richwan T. reed over de Djamoestraat komende vanuit de Guavestraat gaande richting de Lemmetjestraat. De fietser reed in tegenovergestelde richting. Ter hoogte van pand nummer 22 kwam de bromfietser, door tot nog toe onbekende redenen, op de rijhelft van de fietser met als gevolg de aanrijding.

De bromfietsbestuurder is ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij na verhoor heen gezonden. Zijn voertuig is voor herkeuring in beslag genomen.

10 REACTIES

 1. Is erg dat tweewielers frontaal op elkaar botsten. Was mij en m’n broer ook overkomen toen we oud op nieuw1983/84 met spallie ( portier bij koosie/koosje) botste. Hij reed op de motorfiets en wij op de zundapp. Hij lag een paar dagen in coma en wij hadden (achteraf onverstandig en onverantwoord) alcohol gedronken. Was een harde les! Ik wens de nabestaanden en vrienden van de fietser heel veel sterkte. Krakti.


  Maak melding

 2. Als de overheid het nut niet in ziet van gescheiden, voet, fiets paden zullen er elke dag doden blijven vallen.Deze paden horen gescheiden te worden door een vangrail.Duidelijke km-borden. Er zijn mensen die als randdebielen rijden. Stoer gedrag van kijk mij nou. Ik bestuur een auto of een bromfiets.

  R.I.P. fietser, fam sterkte.
  Voor de bromfietser een spoedig herstel en hoop dat hij nu gebruik zal gaan maken van de benen wagen.


  Maak melding

 3. Laat de minister eerst reflecterende borden plaatsen overal in Suriname,
  dan moet hij zorgen voor belijning van de wegen(zebrapaden,stopstrepen,haaientanden)
  Dit allemaal moet hij ervoor zorgen als minister,en als er geen geld is, dan boetegeld wat binnenkomt gebruiken.

  0)

  0

  0


  Maak melding

 4. De meeste auto rijders proberen zicht populair te maken achter een stuur ,vraag ze wie iets plant .
  Ik ben 32 keren gegaan in Suriname tot nu toe is mijn vervoer middel is de lijnbus PL van uit Para .

  Al krijg ik een auto van de President of Sarjoe blijf ik de komende jaren nog lopen in Suriname .

  Auto rijden heeft geen enkel productie verhoog in tegendeel zijn mensen luier geworden .

  Midden juni kwam ik terug uit Suriname 90% van voetpaden zijn niet goed zelf hartje Centrum bij Telesur omgeving .

  Laat deze Regering gaan rusten na 20 mei 2020 hun uitstraling naar de bevolking groepen klop van geen kanten .


  Maak melding

 5. Volgens mij heeft de bromfietser, met een behoorlijke snelheid gereden !
  Anders kan het niet, met een snelheid van 25 tot 30 km zou de fietser een behoorlijke letsel oplopen, en niet sterven !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Vreemd dat dergelijke vervoersmiddelen frontaal met elkaar in aanraking komen. Ook al zijn de wegen smal is er nog genoeg ruimte voor bromfietser en fietser om elkaar te passeren.
  Het ongeval vond bij duisternis plaats. Ik vraag mij dan ook af of beide partijen verlichting voerden.
  Dit geldt ook voor voetgangers die bij duisternis aan de kant van de weg lopen. Maak jezelf zichtbaar. Gebruik een zaklamp of reflectoren op jouw kleding.


  Maak melding

 7. Wegen mogen nu nog wel smal zijn met zoveel verkeersdoden is het nu tijd om goed naar de infrastructuur te kijken en hoe, zoals gezegd hier boven, te realiseren want Suriname is groot genoeg, ruimte zat. Of moeten we naar een ideeenbus vragen want de weggebruiker kent alle hindernissen.


  Maak melding

 8. Mensen mensen, jullie geven de smalle wegen en de infrastructuur de schuld bij een ongeluk. De meeste verkeersdeelnemers rijden als een stelletje ( woestelingen ) beleefd geformuleerd. Ze rijden gewoon te hard, want iedereen moet kunnen zien, hoe hard zijn/haar voertuig rijdt. En vaak gebeurt er met de veroorzaker niets, en dat is heel frappant vind ik. Oké in dit geval is de bromfietser zwaar gewond, maar in de meeste gevallen komen ze goed bekaaid vanaf.

  saritori

  Jacko


  Maak melding

 9. Suriname doe wat aan je infrastructuur!!!
  Anno 2019 ik begrijp het niet. Fietspad, bromfietspad, autobaan met vangrail APART!!

  kinderen fietsen en lopen sochtends naar school op een autobaan omdat de overheid nog steeds percelen met stoep verkopen!! Waarbij men die niet mag/durft te lopen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.