Commissariaat Saramacca pakt lozing Tijgerkreek aan

4
Commissariaat Saramacca pakt lozing Tijgerkreek aan
Foto: (c) BIC Saramacca

Het districtscommissariaat van Saramacca pakt de lozing aan de westelijke zijde van de Tijgerkreekweg aan. Op maandag 9 september is een aanvang gemaakt met het opschonen van deze lozing. Deze Surinaamse waterweg heeft een lengte van 1200 meter en een breedte van 4 meter.

De lozing staat via de hoofdlozing langs de waterkerende dam in verbinding met de Kanchanlozing, die al het overtollig water afvoert naar de Saramaccarivier toe. De percelen tussen de Tijgerkreekweg en de Kanchanlozing worden via deze lozingen ontwatert. De ophaalwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf SL Equipment in opdracht van Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai. De Bestuursdienst van ressort Tijgerkreek is belast met de controlewerkzaamheden.

In het ressort Tijgerkreek is het districtscommissariaat ruim een week drukdoende de waterhuishouding op te krikken. Om hierin te voorzien zijn in de afgelopen dagen de Raghoenathlozing reeds opgeschoond en uitgediept. In dit gebied in Suriname wordt actief aan landbouw gedaan. Het Burger Informatie Centrum van Saramacca meldt via het Nationaal Informatie Instituut dat de werkzaamheden vlot verlopen.

Districtscommissaris Ramai is druk bezig om tal van zaken in het district op te pakken.

4 REACTIES

 1. Voor de onafhankelijkheid werden alle waterschappen, lozingen, kanalen, sluizen, sloten, rivieren prima onderhouden. Nu heden ten dage is het een verwaarlozing van deze mooie waterstructuren, die de koloniale machthebbers hadden aangelegd, algeheel in Suriname zijn deze waterstructuren aangelegd, nergens is er aandacht, dus slibt en begroet het dicht.
  Er moet een departement van Infrastructuur voor rampen/waterbeheersing komen.


  Maak melding

 2. De NDP raakt aardig in paniek. Dat zie je aan al die stunt uitgaven voor de verkiezing. Het paarse gepeupel noemt dit vooruitgang en onwikkeling. Eerst alles kappot maken, het volk verarmen en dan enkele populistisch werken uitvoeren om de komende verkiezing te winnen. Je zal ze de kost geven dat het tegenovergestelde gebeurt en dat ze met z’n allen achter de tralies verdwijnen…whahaha..


  Maak melding

 3. Als je naar het gras kijkt dan denk je wanneer was de laaste keer dat er onderhoud werd gedaan. Het lijkt wel even een vergeten paarse matie wat geld toestoppen. Oncerhsnds toegwezen werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.