Vrouw sluit gemaskerde en gewapende rovers in kamer op bij woninginbraak

36
politie-rbt-paramaribo-suriname

Drie rovers zijn gisterochtend opgesloten in een kamer van een woning door een 28-jarige vrouw in Suriname. Dit nadat zij de woning van het slachtoffer betraden door de zijdeur van de keuken te forceren. De rovers waren allen gemaskerd en twee hadden vuistvuurwapens, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op haar voorpagina.

Volgens de krant wist het slachtoffer zich te bevrijden en de rovers zodoende op te sluiten in de kamer. De criminelen wisten echter toch te vluchten uit de kamer. Dit deden zij door het plafond kapot te maken en van daaruit te vluchten. De buit betreft USD 1000, 100 euro, SRD 700, een laptop, twee mobiele telefoons en een tablet.

Times of Suriname laat verder weten dat het niet bekend is hoe de daders de plek hebben aangedaan en verlaten. Het slachtoffer liep verwondingen op aan het gezicht. De politie werd ingeschakeld en ging naar de woning voor onderzoek. Aan de aanhouding van de rovers wordt gewerkt.

36 REACTIES

 1. Is wel een gevaarlijke en gewaagde onderneming van die vrouw. Gelukkig is het niet erger afgelopen met haar. Roof en moord is schering en inslag momenteel. Als ik op vakantie ben in Suriname loop ik als een bedelaar. De roofzuchtige piranha’s hebben dan niets in de gaten.


  Maak melding

 2. Jammer dat die dame niet gewapend was.
  Van mij part mocht ze hun allemaal neerknallen.
  En wat een moedige vrouw jammeerrrrrrrrr dat ze geen vuurwapen had!!!!!!!!!!!!!
  ƀbeng soet deng alla Mala trowe!!!!!!!!!

  Mevrouw next time schiet ze kapotttttttttttttttttttttt!!!

  Men vind suriname is veilig me hoelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaašŸ˜©


  Maak melding

 3. @politiek neutraal , niet zo denken. Ik dacht ook zo. Maar ze weten precies aan het gedrag en het doen van alledaagse gewoonten van een buitenlander. Alsof hun een aparte zintuig hebben dan een hond . Zeg gewoon vaarwel Suriname met een lach en een traan . Durft het !!!


  Maak melding

 4. De enige oplossing om het Surinaams tuig in toom te houden is dat de inwoners het recht krijgen om wapens te dragen. Want een Surinamer heeft een te grote mond en is alleen een big man als hij weet dat de tegenpartij ongewapend is. het is ook het lafste volk dat ik ken. Waarom overvallen deze honden de casino bazen niet ? Of de drugsbaronnen ? Ze weten dat ze meteen als een hond afgeslacht worden.


  Maak melding

 5. @ Brantimaka
  Geen apart zintuig.
  Het is het gedrag: je gooit geen afval op straat, je vraagt beleefd naar iets.
  Bijv is deze stoel vrij?
  (als ze ja zegt pak je de stoel en neemt het mee naar je tafel. Een Surinamer, die over het algemeen! met z’n lul denkt gaat dan bij haar zitten, grapje)
  Allemaal kleine dingen voor ons, maar voor hen duidelijk.
  En als je toch de gehele dag niets hebt te doen kan je je slachtoffer dagen volgen

  Een moedige vrouw, gelukkig is het goed afgelopen voor haar.


  Maak melding

 6. Deze vrouw verdient een prijs. Prachtig zeg. Jammer dat ze konden ontsnappen. Waar ze verdient zeker ook een waarschuwing. Je hebt deze boeven laten afgaan als een gieter. Dat zullen ze jou niet vergeven. Let op! Ze komen terug om wraak te nemen. Tref maatregelen, wacht ze op en fong deng mars..


  Maak melding

 7. @Brantimaka. hahaha, je weet het! Inderdaad ze ruiken het op een of andere manier als je uit Nederland komt. Maar ik heb een koti ervoor. Als je lokale kleding draagt, en op Chinese slippers loop val je niet meer op. Inderdaad zou dat het beste zijn om niet meer naar Su te gaan vooral met als je extra moet betalen voor een dure visum.


  Maak melding

 8. Kranig gedrag hoor. En toch vind ik dat het gedrag niet voor herhaling vatbaar is. Het kan namelijk anders aflopen. Bij een beroving en als je niet fully loaded bent ,blijft het beste zich in te schikken naar de situatie. Het kan jou een mankement voor het leven schelen. Het kan je zelfs het leven sparen. De meeste rovers willen niet echt gebruik maken van hun wapens. Ze komen met een heleboel intimidatie. Maar als jij je gaat verzetten, loop je een risico neergestoken te worden of neergeknald of wat dan ook. Eigenlijk, als je beroofd wordt moet je de rover van dienst zijn. Maak hun het werk niet moeilijk. Laat het werk over aan de politie. Wanneer je oud geworden bent kun jij met veel verve jouw verhalen vertellen aan je kleinkinderen. Het gaat een stuk moeilijker als je in een rolstoel zit.


  Maak melding

 9. Weet je hoe wij weten wie is pas in Surinaam. Als jij lang woon in koude lande dan die benen is vele lichtere kleur. En als dan korte broek gaat dragen dan mensen direct zien jij op vakantie. Ook omdat Surinaam klein gemeenschap hebben, jij kan denken mensen niet jou kijken en in de gaten houden, maar mensen alles in de gaten houden. Als jij kom op vakantie vanaf douane al informatie door kan spelen als zij vermoedens hebben jij vele gelden en dure spullen heb. Zelf mensen die hier wonen als zij vele gelden hebben ook nauw in gaten gehouden worden. Sommige mensen niet willen werken zij alleen grote ogen en hebzucht hebben.


  Maak melding

 10. Nare ervaring voor die mevrouw. Gelukkig dat ze zonder zware letsel of erger er vanaf is gekomen.

  Dit soort criminelen zijn allemaal verstandelijk beperkt. Dit soort gasten hebben niet het vermogen om een hun leven richting te geven. De drugs en drankgebruik is ook hoog. Hebben meestal ook kinderen van meerdere vrouwen.

  Ze wonen meestal ook nog thuis of bij een vriend. Hun moeder is bijna altijd de enige steun en toeverlaat.

  Als je door de straten van Paramaribo loopt, zie je de uitzichtloosheid van deze mannen die zich stuurloos in onze samenleving bewegen.

  Dit heeft niet zozeer met de politieke of economische situatie te maken. Dit zie je ook in Nederland waar Surinamers in grote getallen zijn, zoals de Bijlmermeer.


  Maak melding

 11. Niet dat ik de situatie in Suriname goed praat , absoluut niet, Maar roofovervallen komen overal en in elk land voor. In landen als Zuid-Afrika , Braziliƫ enz is het vele male erger. Ik zou mij derhalve niet laten tegenhouden om door een roofoverval niet in de toekomst naar Suriname te gaan. Heel vervelend voor deze vrouw . Criminelen hebben lak aan vooral het emotioneel leed welke ze bij hun slachtoffers veroorzaken. De impact kan soms jaren nog gevolgen hebben. Dus oppakken deze gasten en voor heel lang uit de maatschappij zetten.


  Maak melding

 12. Dat is me een vrow met moed en durf.
  Gelukkig dat ze haar leven niet heeft verloren maar de schade aangebracht is enorm.
  In Suriname ben je niet veilig ,nergens in Suriname ben je veilig ,ook niet in je huis.De politie…laat maar.


  Maak melding

 13. Boeven jacht.

  Eens was ik met 3 maties (niet de minsten ook) zijn we op ht idee gekomen om op boeven jacht te gaan

  Op een mooie dag zijn we naar de ring weg toe gereden..vervolgens hbbn we die auto langs de weg geparkeert. Was rond 19 u
  Zogenaamd was die kapot..

  Die matie van mij die bij de auto zat.. had zich als vrouw verkleed met een laptop op de motor kap en mobiel foon in de hand

  Ik en 2 andere maties hadden zich in de bossjes veschanst.. plots kwam er een Mark X langs die stopte..er waren 2 gasten in die auto ze spraken me matie aan .. ze vertrouwden ht niet. . Vervolgens gingen die met hazen spoed van door..

  Kort daarna kwamen 2 andere gasten op een bromfiets aan rijden…die stopte vroegen aan die matie die zich als vrouw verkleed had wat er aan de hand was..

  Met gebaren taal gaf die aan dat hij die auto niet aan de praat kon krijgen

  Plots trok 1 van die bezoekers een vuist vuur wapen om die laptop te beroven.
  Toen ik en mijn 2 maties die in de bossjes lagen dat hadden aanschouwt kwamen wij gelijk in aktie

  1 ding wil ik door geven dat we niet met potten en pannen dr waren.

  Die 1 op de bromfiets zag kans om te vluchten.. de bij rijder met die vuist vuur wapen bleef achter

  Die kon nix doen natuurlijk want de overmacht was te groot..

  Hoe dit verder met hem is afgelopen zal ik niet vertellen
  Wat vast staat is dat hij nooit meer iemand gaat beroven

  Boeven vangen hb ik heel vaak in suriname gedaan mtn

  Na wang swiet kiek


  Maak melding

 14. @pakiratigri
  Wel pakiratigri we nodigen de boeven niet uit om ons te komen roven ,ze zijn ongewenste gasten!
  Niet een ieder vecht terug zoals deze dame en ik kan het haar niet kwalijk nemen dat ze haar best heeft gedaan om haar huis en goed te beschermen en dat zonder een wapen.
  Wij zijn blij dat haar niet het ergste is overkomen maar moed heeft ze wel.
  De politie in Suriname rent achter kruimeldieven ,ze zitten niet achter de zware criminelen aan.Die doen maar..en wij worden tot slachtoffers gemaakt omdat de politie verzuimt zijn taak te doen.


  Maak melding

 15. De djoeka’s eisen voor alles compensatie.Dus even wat halen bij de gewone burger middels braak en roof is bij hun de gewoonste zaak.Als kinderen al beginnen ze hun buurt al te terroriseren door stenen te gooien op huizen die niet door djoeka’s bewoont zijn.


  Maak melding

 16. Jacobus heb jij die rovers gezien daar je een stempel drukt op een bepaald ras?

  Niet alleen de rovers moeten hardhandig aangepakt worden,ook de helers ,soms hele families.
  Ze weten precies dat er geroofd wordt en nemen geld en spullen aan.
  Volgens de Karmaleer a paiman o kon.


  Maak melding

 17. Belachelijk dat deze niets nutters niet kunnen werken en alleen maar stelen en roven. En wanneer ze dood worden geschoten dan de word er op FB geplaatst ai ding kier mie neef bla bla bla. Kaulo dagoes. Ik heb een tip voor de Surinaamse POLITIE!! Hoop dat ze dit lezen en hun verstand erbij gebruiken. Die honden lezen ook mee natuurlijk. Maar hier is de tip. Waarom gaat de politie in Suriname niet undercover als een zogenaamde Nederlander OF als een stinkend rijke buiten lopen zodat je ze makelijk kan lokken. Dat vinden ze vast een makkelijke prooi en op dat moment dat ze komen roven of stelen KIER DING MARS tot dat ze uit roeien deze vuile dagoes. Hoop dat jullie er wat aan hebben zoniet kom dan met een alternatief!! Ik vind het erg ik denk aan jullie vandaar dit bericht. Een helpende bericht. Ai fijne dag.


  Maak melding

 18. elke surinamer is vrijwillig verplicht een wapen in huis te hebben met of zonder vergunning..
  dat moet nu wel gebeuren.. let wel,,, die moordenaars boeven, hebben toch ook geen enkel vergunning , sterker nog ze hebben geen eens toestemming van wie dan ook gevraagd om in jou huis te komen..
  ze lopen vrij en blij in het hele land, niemand maakt zich druk om,, pas als ze gaan toeslaan, komt e. e. a in beweging meestal als het te laat is..
  wel nu , als ze in mijn huis kome, het eerste wat ik doe , ik schiet zijn mars direct dood, pas daarna een tijdje ga ik de politie bellen..
  p. s. ik heb geen vergunning reactie alleen in nood geval.. dus zelf verdediging..


  Maak melding

 19. De ndp bespotter, zet eens een andere plaat op. Een bespotter die zich telkens weer bespottelijk maakt met steeds weer hetzelfde geleuter.
  Wees eens creatief.


  Maak melding

 20. Deze mannen kunnen nooit echte rovers zijn geweest. Ze waren alleen op onderzoek uit, want anders zou zij in grote problemen verkeren. Neemt niet weg dat deze gasten gepakt dienen te worden. En dan tot hun taas bloot leggen.


  Maak melding

 21. Get a life 28 augustus 2019 at 17:07
  De ndp bespotter, zet eens een andere plaat op. Een bespotter die zich telkens weer bespottelijk maakt met steeds weer hetzelfde geleuter.
  Wees eens creatief.

  Geleuter of niet. Herhaaling op haarhaling vol paarse irione, zodat die paarse stommelingen leren onthouden, ai oe dong no ka, stem bakka 2020. Nee, geestelijk en moreel verval, dankzij jou geliefde paarse dievenbende wiens voorbeeld is ddb en roverheid. Ai Meriba sreef trong rover. A waarheid tranga, maar dankzij de ndp, door debiele dwaze idoten aan de macht, volgen de domme aanhangers baas en Boefdraad. neks no fout.


  Maak melding

 22. In sur wanneer je wordt overvallen en de buren lucht van krijgen, raken ze nog dieper in slaap. Het schijnt een bijkomende ziekte te zijn. Dus lieve mensen, wanneer je in nood verkeert hoef je niet op anderen te rekenen. Ook niet op de politie want hij arriveert lang nadat de rovers al vertrokken zijn. Zoek hulp bij je GOD!!!!!
  Dat is je enige redding. Wie weet dat je gebeden zullen gehoord worden.


  Maak melding

 23. Ik word hier zo pisnijdig over, hoe vaak heb ik het niet over gehad de doodstraf weer in te voeren. Deze lafaards moet je gewoon ophangen op het vrijheidsplein onder het toeziend oog van de bevolking, zal je zien als het niet ophoudt. De regering is veel te laks daarom gaan die beesten maar hun gang. Regering please, ik wil me zo graag als beul aanmelden.


  Maak melding

 24. @@@Visionair
  Helaast gaat het niet zo makkelijk zoals wij het denken. Je hebt met verschillende facetten te maken; het binnenlandse politiek, de grondwet, internationale verdragen en integrites. Rechten van de mens in Geneve.

  Ja, het zou wel kunnen. Dan moet je gaan lobbyen bij een politieke partij met overwicht en dat je een deel van de gemeenschap achter je krijgt. In het licht van de aanstaande verkiezingen zou je het beste bij Chan Santokhi kunnen aanmelden. Hem van te overtuigen van de noodzaak en dat hij een politiek statesment maakt en op de agenda plaatst. Hij zal ook veel met internationale druk te maken krijgen, daar in een democratisch land deze soort praktijken en anno 2019 niet zijn toegestaan.

  Maar niet getreurd. Kijk om je heen wat de amerikanen doen. Overal dood en verderf zaaien voor eigen gewin. Afganistan plat gegooid. Irak plat gegooid. Libiƫ plat gegooid. Siriƫ plat gegooid. Overal in de wereld verdeeldheid zaaien om macht te kunnen uitoefenen.

  Maar doet niks tegen:
  – dat China Tibet heeft geanexeerd, de moslims daar onderdrukt worden
  – dat Rusland de Krim heeft geannexeerd, politieke personen worden vergiftigd en onrechtmatig opgesloten
  – dat Noord Korea ruim 2 miljoen van zijn eigen burgers heeft laten dood verhongeren en de regio blijft terroriseren, hij daagt zelfs de amerikanen uit maar gezien zij daarbij geen belang bij hebben laten ze hun gang maar gaan
  – dat de Amerikanen er voor gezorgd hebben, dat nucliair technologie door Pakistan via centrifuge Hengeloo in nederland door Khan mocht worden gestolen en zodoende Pak een nucliair staat te maken met ook het gevolg tot de verspreiding van nucliair technologie naar onbeheersbare staten als; Iran en Noord Korea in handen hebben gekregen.

  Dus amerikanen zijn echt geen lieverdjes.
  Cuantanamo bay gevangenis, zonder proces zijn gevangenen al jaren opgesloten.
  Gaan Koeweit bevrijden terwijl Tibet hetzelfde blijft bij China en Rusland mag de Krim behouden. Waarom Koeweit bevrijd, alleen om de olie. Zogenaamd om een soevereine staat te behouden, maar de geschiedenis laat zien dat van oudser Koeiweit altijd deel van Irak was. Dus eigenlijk Koeweit bevrijd op onwettige gronden. Maar enfan.

  Terug naar de realiteit.
  Waarom zou dan suriname geen doodstraf kunnen invoeren of herinvoeren om de democratie en de burgers te dienen en te beschermen van allerlei kwaad. Dat is ook democratie wanneer de meerderheid van de bevolking achter de doodstraf staat. In veel amerikaanse staten bestaat nogsteeds de doodstraf en zitten duizenden gevangenen in de dodencel.

  OP NAAR NIEUWE IDEEƋN!!!


  Maak melding

 25. @ politiek neutraal. De voeten van personen die uit Nederland komen zijn vaak wat dikker. Misschien omdat de voet altijd met sok en schoen is bedekt? Gek, maar ik zie het direkt.


  Maak melding

 26. Beste lezers, het betreft hier 2 heldinnen; 2 ongelooflijke moedige vrouwen die sterk bij geest waren om te handelen zoals zij deden. Het betreft een 80 jarige mevrouw die vroeger, heel jong HARD moest werken om haar familie en later om haar eigen gezin van 6 kinderen te verzorgen. Zij is bejaard en “geniet’ zoals alle bejaarden in Suriname van een AOV uitkering. Het betreft ook een 48 jarige jongedame, die eigenhandig 3 rovers wist op te sluiten in HAAR huis. HAAR huis waarvoor ze keihard heeft moeten zweten/werken, HAAR huis in dezelfde straat waar ZIJ geboren werd, HAAR woonwijk waar ze haar hele leven lang gewoond heeft. Het betreft hier 2 vrouwen die individueel nauwelijks 60 kilos wegen, mishandeld, gekneveld en beroofd zijn door 3 lafhartige beesten. Zij hebben alles gedaan om hun veiligheid te waarborgen. Het meest waardevole, dierbare en pijnlijke dat ze verloren hebben, waren NIET de aardse goederen, het materiele. Het waren hun 2 geliefde honden, hun kindjes, hun babies, hun familie leden.
  Deze heldinnen zijn geen rijke toeristen, echter vooruit strevende Sranan Oemas met dik’ atie. Mijn zus heeft moeten blokken op school; niet 1 keer blijven zitten en is een afgestudeerde van de ADEK. Suriname is/was haar geliefd kondre; ze heeft/had oneindig trots voor Suriname’s pracht en praal van fauna, flora het meest voor …de diversiteit in volk en geloof..
  Ik wenste wel dat de verslaggever wat onderzoek werk deed, zoals het hoort als je journalist genoemd wilt worden en niet klakkeloos rapporteert. Hangende het onderzoek, wil ik geen commentaar leveren op de politie/ politie werk.
  Beste lezers, u weet dat er eerlijke en minder eerlijke mensen zijn, ongeacht ras, geloof, opleiding, opvoeding, sociaal, economische achtergrond, politieke partij etc., etc. Laten we elkaar NIET neer halen; het is onnodig. Ik begrijp ook uw frustraties en woede; ik wenste ook dat ik die rovers kon neer knallen, dat de doodstaf ook gehandhaafd kan worden.
  Suriname heeft zoveel leed gekend; laten we proberen goed en vredig met elkaar te leven, vooral met onze buren. Immers, wie leeft/woont in een compound met slechts familieleden? Er is een gezegde “your neighbors are your 1st family”. Als er brand uitbreekt; zijn de buren die eerst te hulp schieten (brandweer bellen etc.) Dank aan alle buren die de veiligheid van hun woning verlieten en afkwamen op het hulp geroep van mijn 2 heldinnen. Elke brasa, elk woord, elk arm heeft een gevoel van steun gegeven, die dag. Bedankt voor de kraktie soepoes, de visites, de telefoon gesprekken..
  The healing process is begonnen, de nachtmerries piepen af en toe wanneer de ogen aan rust toe zijn, de tranen vloeien nog en die brok in de keel die slikken moeilijk maakt wanneer er beelden van de babies door hun gedachten schieten. Op een dag, willen deze dja dja oemas hun verhaal vertellen aan iedere oema, zodat zij ook mogen/kunnen ontsnappen als ze ooit in zo’n gelijke situatie verkeren, dat elke oema WEET dat ze sterke en intelligente wezens zijn. Tan Boen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.