Centrale Markt Suriname week dicht voor grote schoonmaak

24
Centrale Markt Suriname week dicht voor grote schoonmaak
Archieffoto Centrale markt | Door -JvL- from Netherlands - Paramaribo market, CC BY 2.0, Koppeling

Vanaf maandag 9 september sluit de Centrale Markt en Vreedzaammarkt Paramaribo haar deuren voor het publiek. Dit in verband met een algehele was- en schoonmaakbeurt. De groothandelaren zullen in die periode te bereiken zijn op het parkeerterrein van het pompgemaal naast de markt en de kleine verkopers in de Jodenbreedestraat voor de verkoop van hun goederen.

Dat heeft de districtscommissaris Mike Vincent Nerkust vandaag bekend gemaakt. “Als er burgers zijn die de markt een warm hart toedragen en vooral een handje mee willen helpen bent u van harte welkom” aldus het commissariaat.

Naast het wassen zullen ook vervallen stands worden afgebroken en zal afval opgeruimd en afgevoerd worden. Voorts zal er op de bovenverdieping ongedierte bestrijding plaatsvinden, waarbij alle stands open gemaakt moeten worden. Buiten zal het trottoir voor en rondom de markt ook aangepakt worden.

De autoriteiten die hierbij zullen ondersteunen zijn BOG, SWM, KBS, Politie, BBS, B.O Santo Boma en Openbaar Groen. De markten worden na de schoonmaak weer opengesteld op maandag 16 september.

24 REACTIES

 1. Dan voor even die djoembies enzo moeten verkassen naar andere plaatsje. Als markt weer open dan djoembies enzo weer kan gaan werken om geld te maken.


  Maak melding

 2. Heel belangryk voor de hygiene ,een schone markt is aantrekelyk en toeristisch aanvaardbaar
  in een tropisch landt onwikkeld bacterie zich sneller en dient men ook adequaat te reageren
  En dan is deze methode heel terecht, voor bezoekers en standthouders.


  Maak melding

 3. Wroko de, waarom niet al die ndp hangjongeren die werkeloos willen blijven te Abra Broki niet oppakken om de hele stinkende vieze markt schoon te maken.


  Maak melding

 4. Als baas zo een beroep op deze luie ndper’ s zou doen, met als waarschuwing, we komen jullie van de hoeken van de straten en supermarkets oppakken, boi iedereen zou zich veilig wanen, want geen nozems en lanterfanters zouden in zicht zijn, wetende, eeh baas e go kong teki oenoe efoe eeh wi knapoe na hoekoe of hanga na Omoe snesi, net als tijdens de mislukte revo avondklok.


  Maak melding

 5. De markt toeristisch aanvaardbaar. Man waar heb je het over. Bedoel je dat de markt na schoonmaak een toeristisch trekpleister is?
  Uit welke grot ben je gekropen?
  Of zeg je dit alleen maar omdat je een baantje gevonden hebt


  Maak melding

 6. Hoogste tijd om al de coca poeder weg te spoelen. Maar je hoeft niet te rekenen op een renovatie. Het blijft de oude stinkende krot. Ai baja het gaat faya worden.


  Maak melding

 7. Centrale Markt opdoeken of verplaatsen richting Saramacca. Trouwens een markt dient dagelijks na afloop grondig schoongemaakt te worden.
  Typisch Suriname vies opgevoed land.


  Maak melding

 8. dit soort markten is niet meer van deze tijd..
  de gemiddelde suri koopt niet meer in dit soort markt, die koopt zijn/haar waar in moderne winkels al waar de goederen veel verser zijn., waar de verkopers toch veel hygienisch er uit zien schonen kleren dragen enz.


  Maak melding

 9. @Picolaas,

  Misbruik mijn alias niet en kies een andere naam voor jezelf. Identiteitsroof is ook een misdaad. Je begaat zelf een misdaad en durft anderen aanspreken? Doe dat dan wel onder je eigen naam en niet onder mijn naam.

  De oorspronkelijke Picolaas.


  Maak melding

 10. De markt maakt winst. Schoonmaak kan daaruit worden bekostigt. Het idee is goed. Dat doen om de verkiezingen te beinvloeden is slecht en gemeen. Goed onderhoud zou zijn elke kwartaal een grote schoonmaak.


  Maak melding

 11. De markt zoals het er uit ziet is niet meer van deze tijd. Een markt hoor je dagelijks schoon te maken na sluitingstijd en niet eens in de zoveel tijd. Geen wonder dat ongedierte zich heel prettig voelen op deze markt. BOG hoort ook welke elke dag controles uit te voeren. Ze zijn op de markten onzichtbaar.
  Met regelmaat zie je kinderen die in de schoolbanken horen te zitten, spullen op de markt verkopen.
  De marktverkopers horen elke dag hun stands zelf goed schoon te maken. Is ook hun eigen verantwoordelijkheid anders moeten zij geweerd worden van de markten. Straks moet de overheid ook nog hun kont voor hun komen afvegen. Ik vraag mij stellig af of deze grote opknap beurt niet te maken heeft met weer een delegatie die ons land binnenkort komt bezoeken of probeert deze regering meer zieltjes te winnen? Is dit niet het geval dan is het zeker een goede zaak.
  De markt zoals het het uit ziet is geen visitekaartje voor toeristen. Hoop dat het straks veel beter wordt. De stoepen voor de markt en de directe omgeving horen ook vrij gemaakt te worden van taxi’s en bussen. De onfrisse figuren die hierom heen rondhangen is ook niet uitnodigend om de markt in te gaan. Dit is slecht voor de verkoop.


  Maak melding

 12. Een ondergrondse parkeer garage bouwen onder de markt zou de markt faciliteren. Verlichting en security kan berovingen en verkrachtingen voorkomen. De boven verdieping moet een mall zijn en de beneden verdiepinh voor vis, slagerij, groenten en fruit. Misschien waar ook de groothandel hun bestellinhen kan doen. Zou mooi zijn.


  Maak melding

 13. Wordt de viezigheid, die dagelijks gedumpt wordt door de verkopers van de Centrale Markt, in de Suriname rivier dan ook geruimd? En stopt het dumpen dan na het opschonen?


  Maak melding

 14. er moet elders in de stadt nog een markt komen van formaat, om een deel van de venters te verplaatsen en de mensen die langs trottoirs staan te verkopen de gelegenheidt geven om hun waar netjes aan de man te brengen ,dan ontlast men de markt en de straten rond om
  men kan dan ook de hygiene beheersbaar maken


  Maak melding

 15. Mocht uit onderzoek blijken dat hij het heeft verspreidt dan is hij een vuile onderkruipsel. Wees een man en ga niet jezelf vernederen door dit soort dingen te doen.


  Maak melding

 16. Waarom kunnen ze niet elke dag, na sluiting van de markt, een schoonmaakploeg erop af sturen om alles schoon te maken en het afval op te ruimen?. Hierdoor hebben we elke dag een hele schone markt. Er heerst een enorme werkloosheid en geldnood onder de Surinamers. zo verdienen ze ook nog wat. en dan durven ze een beroep te doen op vrijwilligers. man joe mofo no e befie?


  Maak melding

 17. goed zo! weg met al dat ongedierte, en degene die negatief doen heen gaan en meehelpen. Hier zijn genoeg die niks en de hele dag aan hun tollie krabben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.