Strenge controles op buschauffeurs die zonder te melden buiten route rijden

5
Surinaamse buschauffeur in cel om 6 niet betaalde boetes
Waterkant archieffoto - Een bus wordt aangehouden bij een politiecontrole in Suriname.

Ambtenaren van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie zullen vanaf dit weekend in samenwerking met de Surinaamse politie strenge controles uitvoeren op buschauffeurs die zonder te melden buiten hun route rijden.

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat het een vergunningsvoorwaarde is dat de chauffeurs die buiten hun route rijden vooraf ontheffing moeten aanvragen bij het ministerie. Als voorbeeld wordt aangegeven dat als een PK-buschauffeur een rit wil rijden naar Colakreek te Zanderij hij dat vooraf moet doorgeven aan het ministerie. Dit zodat de controleurs op de hoogte worden gebracht.

Als de chauffeur dat niet doet zal zijn bus tijdens controle in het district Wanica of Para niet door kunnen gaan. De passagiers zullen gesommeerd worden om uit te stappen en de chauffeur gaat dan terug moeten keren naar de stad. Volgens de woordvoerder is de afgelopen periode niet streng hierop gelet, maar vanaf dit weekend zal dat wel gebeuren in Suriname.

5 REACTIES

  1. Hoeveel dagen van tevoren moet men afwijkende route worden aangegeven en wat als men geen toestemming krijgt op tijd? Gaat de overheid dan de inkomstenderving vergoeden?

    De echte Picolaas.


    Maak melding

  2. De passagiers moeten uitstappen en de bus keert terug naar Paramaribo? Wat voor rommel is dit nou? Wat doen de passagiers daarna met al hun bagage enz ergens op de route waarvoor de bus is gehuurd? Wat een rommel van een regeling..!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.