Oplichter belooft vuurwapen vergunningsaanvraag of grondaanvraag voor veel geld

14
Oplichter belooft vuurwapen vergunningsaanvraag of grondaanvraag

De politie in Suriname is in de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van oplichting, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemde valuta benadeeld zijn geworden. In één van de gevallen maakte een onbekende man telefonisch contact met de benadeelden waarbij hij hun voor hield, dat hij in staat was om hun vuurwapen vergunningsaanvraag of een grondaanvraag in orde te maken maar dan wel tegen betaling van een bepaald bedrag.

De mensen, die zo onverstandig waren, om mee te gaan met het voorstel van deze oplichter kregen instructies om naar een bepaalde locatie te gaan, alwaar zij het geld moesten afgeven aan iemand. Die ‘iemand’ bleek vaak een taxi chauffeur te zijn. Voorts gaf de oplichter de benadeelden te kennen dat nadat zij het geld afgegeven hadden zij verdere instructies moesten afwachten.

Na overdracht van het geld hoort men niets meer van de man. Deze man lijkt een doorgewinterde oplichter te zijn meldt het Korps Politie Suriname in een persbericht.

De politie geeft aan dat veel mensen ook via sociale media gelokt en gepakt zijn door oplichters. Via de Facebook ’things for sale’ bieden oplichters nep goederen of goederen die zij helemaal niet hebben ter verkoop aan. Nadat de oplichters het geld ontvangen hebben laten zij niets meer van zich horen of maken zij zich onbereikbaar voor hun slachtoffers.

14 REACTIES

 1. Ook de mensen die meewerken aan een een corrupt systeem oppakken. Dus ook de aanvrager aanpakken want die werkt dit in de hand,door onder tafel te betalen.


  Maak melding

 2. Anno 2019 zou men beter moeten weten dan in dit soort valletjes trappen. Laat staan als we te maken hebben met illegale spullen of voorzieningen die op deze manier aangeboden worden. Je bent dan de bedrieger die bedrogen wordt.


  Maak melding

 3. We kunnen allemaal het slachtoffer worden van oplichtingh
  Maar als je hierin trapdt dan ben je wel ongelooflyk stom
  Is Brown de oplichter of is hij erin getrapt.
  Het bewys dat Surinamers, althans de massa achterlyk is.en dat daarom Bouterse de verkiesjingen zal winnen


  Maak melding

 4. “ook de aanvrager (de koper dus) aanpakken, want die werkt dit in de hand, door onder de tafel te betalen”
  Heren criminelen maken jullie je geen zorgen, er zal geen enkel persoon meer aangifte doen en alle aangiftes worden ingetrokken.
  Dat was een top oplossing van Redieboeba


  Maak melding

 5. @Picolaas,

  Ga eens een eigen naam verzinnen. Heb je zo weinig zelfrespect dat je je mening onder de naam van een ander post? Wat voor een figuur ben jij? Een oplichter? Net als deze oplichtende heren?

  De oorspronkelijke Picolaas.


  Maak melding

 6. Dit is weer een bewijs dat heel wat Suri’s dom en corrupt zijn vandaar dat bouta aan de macht is gekomen. Daarom zal het nooit echt wat worden met de ontwikkeling van SU.


  Maak melding

 7. Als werk met djoembie enzo dan altijd mensen gelden afhandig maken. Deze dingens is heel normaal in Surinaam. Laatst ik heb gelezen een Hollandse vrouw opgelicht zijn door een Surinaamse jongeman voor meer dan 1.1 miljoen euro’s. Die jongeman tegen die vrouw zeggen hij gaat haar terugbetalen. Die gelden is allang verdeeld onder zijn families. Zij nu met vele schaam en moet terugbetalen en waarschijnlijk ook in strafhuisje gaan. Ik denk die jongemn ook met zware djoembie enzo op vrouw afgegaan zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.