VIDEO: grofvuil bij voet Bosje brug wordt opgeruimd

32

De grote hoeveelheid grofvuil die gedumpt is aan de voet van de Wijdenbosch brug in Suriname, zal uiterlijk woensdag daar weg zijn. Dat zei de districtscommissaris van Commewijne, Ajaykoemar Kali, dinsdag tegen de redactie van Waterkant. Het vuil werd daar verzameld vanwege een Krin Kondre actie die het commissariaat was gestart, aldus de dc.

Afgelopen weekend werd grofvuil uit verschillende ressorten opgehaald en tijdelijk opgeslagen bij de voet van de Bosje brug. De bedoeling was om het vuil daarna meteen binnen een dag of twee af te voeren, maar omdat de grijpers op trucks niet voorhanden waren is het grofvuil blijven liggen. Het is daarna een rommeltje geworden omdat mensen tussen alle grofvuil op zoek gingen naar oud metaal zoals ijzer en koper.

Foto’s van de rommel werden maandag gedeeld via Facebook, zoals in het bericht hieronder te zien is. Kali zei tegen Waterkant dat er dinsdagmorgen begonnen is met het opruimen en dat het woensdag afgerond wordt. Daarna zal de plek schoongemaakt en gemaaid worden. In de video hierboven zijn de werkzaamheden van dinsdag te zien.

De districtscommissaris benadrukt dat het slechts tijdelijk was en dat de samenleving zich geen zorgen daarover hoeft te maken.

32 REACTIES

 1. Dit is vele malen erger….het is zelfs de overheid die het vuil daar gedumpt heeft:-0???

  Je mpp, wat voor 2-letter is dit? Just like that?

  Het parlement moet in actie komen, want n paar idioten in de bestuurskamer hebben het niet zo goed in hun bovenkamer.


  Maak melding

 2. Ai, mi opa tjies bakkadeng leti, het zijn werkelijk ndp idioten geweest die al deze troep daar hebben gedumpt. Ai oma taki, nu ook weer een paarse vuile streek en troep vloek. Toch blijven idioten krijsen, ndp na a mang. Ai opa taki, wang dong no mpp dongmang.


  Maak melding

 3. Wat een idioten om twee keer werk te zoeken en zoveel afval naast die brug te storten. Waar zit het verstand van die ambtenaren? Inderdaad in hun luie reet!!! Suriname de vuilnisbelt van Z Amerika en we zijn er trots op want overal laten we autowrakken en ander afval staan. Op toeristen beurzen maar vertellen hoe mooi land we hebben. De rivieren hebben geen vissen mer vanwege het giftige kwik, de trenzen zijn vol van petfles en plastic zak naast ons erf ligt bouwafval en ander plastic maar die ander moet het even opruimen. Mijn hangmat mist me ik heb net bij twee buitenvrouwen gekeken of ze nog een kleintje erbij wilden dus moet nu rusten. Dom geboren en niets bijgeleerd.


  Maak melding

 4. Dit lijkt op opzet van de regering zelf het is toch van de gekke dat er mensen onder de gemeenschap zijn die op klaarlichte dag zoveel vuil in het openbaar storten zonder dat er tegen wordt opgetreden??
  Zoals u weet is de NDP in staat om de hele gemeenschap op te lichten met zulke praktijken.


  Maak melding

 5. Deze werkwijze past heel goed bij deze regering !

  Off topic

  NPS gaat samenwerkem met Abop
  Hiermee geeft NPS aan geen intentie te hebben om corruptie en criminaliteit dat geworteld is bij de overheid aan te pakken.
  Abop wordt nml ook geleid door een veroordeelde drugscrimineel met veel illegaal handel en relaties in de criminele cirquit.


  Maak melding

 6. Als ik naar het filmpje kijk dan valt het mij op dat de illegale vuilstort vermoedelijk bij duisternis heeft plaatsgevonden. Automobilisten hebben enerzijds vanaf de brug vuil naar beneden hebben gestort /gegooid en anderzijds heeft men vuil gedumpt vanaf het talud van het bruggenhoofd.

  Het lijkt me meer op sabotage een daad van gefrustreerde aanhangers van de oppositie.Zij willen de regering op vele fronten dwarsbomen. De milieu criminelen en hun supporters staan er niet bij stil dat deze illegale activiteiten de samenleving geld kosten. Er is namelijk een kostenplaatje verbonden aan het opruimen van de troep.

  Een mentaliteitsverandering is dringend gewenst bij de milieu criminelen en de mensen die het voor hen opnemen. Dit soort mensen heeft geen hart voor het land. Ook al is de regering niet jouw vriend, werk niet mee om het land te vervuilen.


  Maak melding

 7. @RobG
  U gelooft de DC duidelijk niet in uw waan de oppositie te beschuldigen.
  Het verhaal van de DC is op zich achterlijk. wie gaat tweemaal werk doen als het ook in 1 keer kan.

  By the way
  heeft u gelezen dat Ellias van staatsolie gewaarschuwd heeft voor de “Resources Curse” ofwel “The Dutch decease” Hij waarschuwt duidelijk voor het onzorgvuldig omspringen met de bodemschatten zoals deze regering van plan is. Ik leg dit uit als een sollicitatie voor zijn baan na mei 2025 en een toezegging santhoki dat hij de komende maanden goed op de winkel zal passen.


  Maak melding

 8. Natuurlijk gaan er figuren in gaan graaien. Je dient ht gelijk door te vervoeren. Daar verzamelen en dan andere dag door. Gewoon idioot. Ik zag ook in ht zijstraatje coessewijnestraat dichtbij de nw weergevondenweg hoop vuil en matrassen in de goot en ernaast. Morgen ga je hun bek horen als ze verzuipen


  Maak melding

 9. Dus met een Krin Kondre actie
  dumpt de overheid grofvuil bij
  de Bosje brug.
  Zegt iets over de mentaliteit en
  manier van denken van de
  regering.
  Waarom niet gedumpt voor de
  deur bij bouta ?


  Maak melding

 10. Deze zogenaamde dc heeft boter op zijn hoofd. Wie doet nu zo iets. Deze dc is geen knip voor zijn neus waard.
  Moet direct ontslagen worden. Wanneer je geen inzicht hebt in je taken, ben je een grote warhoofd. Totaal geen kennis van zaken. Zijn eigen discipline is die van een vuile varken. Omdat hij hiermee geconfronteerd is gaat hij de zoete lieve jongen uithangen. Hoe is het mogelijk dat zo’n gast dc is geworden????

  Hersenloze paria die loopt te sollen met de bevolking hun gezondheid.
  Opdonderen met deze gast. Ons milieu nog meer naar de knoppen helpen.

  Afval scheiden moet men hier in ons land nog leren. Bewustwording is ver zoek.
  Geen hersenen in hun bovenkamer. Opdonderen met deze gasten.


  Maak melding

 11. Rob wat is er met je gebeurd? Als ik je postings van enkele maanden (en daarvoor) geleden vergelijk met je posting van meer recente aard dan lijkt het alsof je helemaal de weg kwijt bent.
  Wilde je in het verleden nog tegen heug en meug de regering steunen . Nu is het meer wild om je heen slaan en bij iedere artikel de oppositie erbij halen.
  Pas op voor een maagzweer (dit is niet gekscherend bedoeld)
  Je lijkt nu meer op Ray, maar dan precies tegengesteld
  Ik geloof dat bij Ray de haat zo diep zit, omdat hij familie heeft verloren, maar wat is er met jouw aan de hand? Politiek? Macht? Geld? 3x onbelangrijk

  Het artikel
  Sociale media hebben hun werk gedaan en de DC is uit zijn hol gekropen.
  Al is niet iedereen er van overtuigd dat hij nu de waarheid spreekt, zelf Rob van zijn eigen partij niet


  Maak melding

 12. @jojo,
  Ik sta achter het verhaal van de d.c. Maar ik weet zeker dat anderen hun restafval en mogelijk grofvuil erbij gedumpt hebben. Het is de mens eigen om dat gedrahcte vertonen. Niet iedereen maakt zich hieraan schuldig.

  Trouwens heel interessant dat u het onderwerp Elias van Staatsolie erbij haalt. Het item over de olieboringen is niet interessant voor Waterkant. Deze regering heeft de door u geschetste situatie niet meegemaakt. U kan nu op dit moment helemaal geen oordeel over een dergelijke scenario geven. Natuurlijk zal bij olievondsten en de verkoop van olie aan het buitenland de waarde van de Surinaamse dollar stijgen ten opzichte van de US dollar en Euro. Een waarde stijging m.b.t de Surinaamse dollar zal zeker noodzakelijk zijn om de huidige waardevermindering weg te werken tot een realitsch / aanvaardbaar niveau. Ik denk dat er onder een regering van Santokhi een ware uitverkoop van Surinaamse bodemschatten zal plaatsvinden.Santokhi zal zich ontpoppen als het schoothondje van Amerika en Nederland. READ MY WORDS. De kans om president te worden moet hij mijn inziens nooit krijgen.

  Ik zie onder Santokhi Guyaneze toestanden ontstaan in Suriname. Financiële experts uit Amerika en Canada hebben de waarde van de omzet aan Guyanese olie geschat op 100 miljard US dollar. Hiervan zal slechts 1 miljard US dollar terugvloeien naar de Guyaneze regering. De resterende 99 miljard US dollar komt terecht bij Amerika. Amerika wordt welvarender en de Guyanese bevolking zal in armoede blijven leven. De huidige Guyanese president is een schoothondje van Amerika.Hij zal alles doen wat de Amerikanen hem gaan opdragen.Om politieke macht te behouden zal Santokhi van alles doen om mee te spelen met het opgedrongen spel van Amerika en NL. Zeer trieste situatie.


  Maak melding

 13. Tralalatalala zongen dwaze debiele idiote ndp paria’ s, eeh ie sabi tog, baas hept gebeveelt, a no mi, a no neks tog, eeh want is zo gaat jullie woonplaats ogen, na 2020 efoe stem soso lobi gi mi didibriboi.


  Maak melding

 14. Ai boi, Kali is een klootzak, als het niet op Fb was gepost, zou het daar blijven liggen, leugenaars zijn ze…gelukkig is er nu social media , waarvan de regeerders niet blij zijn.


  Maak melding

 15. Dus dit gedumpt vuil wordt opgeruimd om elders gedumpt te worden. Lijkt op de economie van Suriname. financiële gaten maken om andere gaten te dichten. Dus een poer broekoe wer broekoe beleid.


  Maak melding

 16. Kondremangs
  Waarom hebben ze. ..DC en zijn bestuursdienst en milieubeheer het niet bekendgemaakt via de media? ???? Normaal roepen ze alle “succes verhalen ” van DiDiBri en co via bakba lee torie tog?
  Ik zou zeggen. ….dumpen die handel voor de deur bij DiDiBri op Leonsberg als dank voor zijn geniaal belijd vanaf 2010. ….o ja. …geef Lawpi een lift naar zijn woonplaats aan de letitia Vriesdelaan. ……
  @JoJo. …..baks Lawpi weer. ….want tranga jesi nanga verberde siki no abi dresie. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. @ RobG
  U wet het dat ik snel kan google en u getallen dromen mij intrigeren.
  U getallen voor Guyana komen uit uw duim of zijn uit hun context getrokken door U
  Trouw heeft op 15 augustus een artikel geschreven dat kritisch is over de reele inkomsten voor Guyana.
  Het heeft een dubbele waarde ban de voorraad aan en aanzienlijk hogere inkomsten dan wat u vermeld.
  Volgend jaar beginnen de inkomsten te stromen aangezien de eerste FPSO dit na jaar pas aangesloten wordt en begin volgend jaar in productie gaat. Daarna komen er met regelmaat nieuwe en grotere FPSO ’s onstream.
  Voor volgend jaar staat de prognose op $ 250.000.000/ jaar dat is meer dan Staatsolie, Newmont en IAMGold samen in de Surinaamse staatskassa storten.
  Daarna loopt het snel op tot, volgens een criticus, $ 5.000.000.000 in 2027.
  Guyana heeft nu een BBP van $ 3,500.000.000 en is daarmee Suriname voorbij en gaat volgens de prognoses groeien naar $ 13.000.000.000 in 2025. beangstigend beste RobG.
  Bij een dergelijke groei wordt Suriname leeg gezogen en Guyana als ze het goed doen, en daar is alle kans opm het Noorwegen van Zuid Amerika.

  Wat lekken een slecht deal noemen is waarschijnlijk niet zo onaardig. Guyana krijgt 14,25% van de omzet als royalty’s. voor de mijnbouw rechten en dat is heel wat meer dan u roept.

  Guyana gaat nu al in een sneltrein vaart Suriname voorbij alleen heeft de Visserij problemen.
  Verder moet er rekening mee gehouden worden dat het 4-5 jaar duurt voor dat een bron/vondst gaat produceren of wel echte dollars gaat drukken.

  Het typerende van de NDP economen is dat ze nu jet geld al beginnen uit te geven dat waarschijnlijk over 5 jaar binnen kan gaan komen. Dat is structureel de verkeerde benadering en daar waarschuwde Elias voor. Hij weet ondertussen dat hij afgerekend gaat worden op voor valse cijfers en dat hij beter zijn kruit droog kan houden.
  Het is interessant om vast te stellen dat Elias en Santhoki elkaar toe spreken via de media over het hoofd van Bouterse heen die machteloos in het midden zit.
  Chan tegen Elias>> ik verwacht begin volgend jaar aankondigingen van grote olie vondsten die aan het volk belooft gaan worden!
  Elias tegen Chan>> We moeten oppassen voor de Resource Curse >> is te optimistisch olie vondsten in boeken.
  Elias tegen Chan>> Staatsolie zal zelf $ 2.000.000.000 moeten gaan financieren uit eigen middelen of uitgifte van equity.

  Als Bouterse Elias nu aan de kant zet is dat het signaal hij gaat manipuleren en dan staat Staatsolie helemaal stiil
  Als Bouterse Elias opdracht geeft jubel berichten te brengen zal Elias kunnen verwijzen dat hij dat niet kan als er geen gevalideerde data en informatie is. Deze validatie is het trucje. Welk zich zelf respecterend bedrijf in de branch zal Bouterse de gelegenheid bieden goede sier met olievondsten te maken. GEEN.


  Maak melding

 18. @jojo,
  De cijfers en getallen die u noemt zijn allemaal door u verzonnen. De feiten zijn anders.
  In Starnieuws stond een artikel van Rudolf Elias de directeur van Staatsolie. Staatsolie is naarstig op zoek naar 2 miljard US dollar om als partner deel te nemen aan de komende olie-operaties. Elias wil als volwaardige partner met veel geld deelnemen aan de operaties. De directeur van Staatsolie wil niet hebben dat Suriname net als Guyana onvoorbereid is op de offshore activiteiten die gaan plaatsvinden. Met deze participatie wil Staatsolie voor 20% deelnemen in de offshore activiteiten. Voor de komende 20 jaren zal er in Guyana voor 100 miljard US Dollar omgezet worden aan offshore activiteiten. Men gaat ervan uit dat 1% hiervan in Guyana blijft. Elias wil voorkomen dat Suriname een soortgelijke situatie meemaakt. In Guyana is men ook niet tevreden met deze situatie. The ” unprepareness ” speelt Guyana parten. Ik citeer ” Dr. Jan Mangal, intimated to Bloomberg that Guyana did not get a fair deal with ExxonMobil for the Stabroek Block.
  That deal saw Guyana receiving a mere two percent royalty and 50 percent of the profit oil from which it will pay the income taxes for ExxonMobil’s subsidiary, Esso Exploration and Production Guyana Limited (EEPGL), Hess Corporation, and CNOOC/NEXEN “. Met andere woorden Guyana zal slechts 2 procent ontvangen aan royalties en 50 procent van de winstbelasting ontvangen wanneer de kosten van Exxon en haar dochterondernemingen zijn afgetrokken.


  Maak melding

 19. @ RobG
  U frobelt met gegevens.

  U praat over een exploratie block en niet alle blokken van Exxon en de andere maatschappijen.
  De 2% Royalties worden aangevuld met een een winst belasting waarvan de onderleggers niet bekend zijn en door u niet benoemd wordt
  U maakt rare kronkels in u hoofd. Wie denkt u dat de inkomsten belasting die al deze maatschappijen moeten betalen gaat ontvangen

  Er is slim een lumosum belastimg afgesproken incl. de inkomsten belastingen die deze maatschappijen verschuldigd zijn.

  Hoe kunnen 2% royalties plus de lumpsum belastingen minder worden en op 1% van de totale omzet uitkomen. U zit minimaal 100% mis. en waarscijnlijk duizenend procenten omdat u slecht van het veld Stabroek uitgaat en de belastingen niet meerekent en als een kostenpost weg frommelt.

  Kort gezegd u beheerst de basis beginselen van rekenen niet.


  Maak melding

 20. @jojo,
  Ik heb niets in de media vernomen over een open communicatie tussen Elias en Chan in de media. U verzint maar wat. U bent een grote verkondiger van fake nieuws. Bent u nog serieus te nemen? Ook de leeghoofd A de krom snapt er niets van en holt met zijn holle hoofd achter u aan.

  Elias is zeer optimistisch over het vinden van grote olievoorkomens voor de Surinaamse kust. Hij heeft zijn optimisme met de pers gedeeld en tevens heeft hij zijn voornemens bekend gemaakt om 2 miljard te gaan lenen. Dit bericht is in diverse media te vinden.


  Maak melding

 21. Hoe men het keert of draait de brug staat er en verdient als een nationaal symbool gekoesterd te worden. Dit project heeft Suriname ontzettend veel geld bloed zweet en tranen gekost. Bovendien dient die als blikvanger, gezicht van Suriname, verbindingsmiddel goed onderhouden te worden


  Maak melding

 22. Beste RobG,

  Dat is niet erg beleefd van u.

  En ook hier klopt uw conclusie niet !
  Ik loop achter niemand aan. Al enige tijd volg ik de reacties en merk op dat u gegevens uit diverse berichten koppelt.
  U doet overkomen dat u de materie beheerst maar in feite bent u alleen bezig met de NDP te verdedigen.
  Uit uw reacties is verder op te merken dat er toch ergens een te kort is aan kennis of misschien doet u dat bewust om zodoende uw verdediging te bekrachtigen.

  Eerlijk gezegd wel jammer want u lijkt mij wel een intellegent iemand. Alleen maakt u nu grote fouten puur omdat u aan het blindstaren bent.


  Maak melding

 23. @TobG
  U gaat niet in op de cijfers maar doet als of mijn hypothese fake nieuws is.
  Het is niet meer dan een eigen conclusie uit wat er gebeurd.

  Elias kan best optimistisch zijn echter hij weet ook dat een vondst van morgen eerst bewezen moet zijn voor dat iemand gaat investeren. Hij weet ook dat het 5 jaar duurt voor dat nu gevonden olie gaat stromen.
  Niemand gaat investeren in Staatsolie waar Bouterse elk moment de kassa leeg kan halen.
  Elias vertelt Bouterse nu wat Bouterse graag wil horen.

  Het animo om te financieren neemt met de dag af nu de ratings weer afgewaardeerd worden.

  Nee RobG mijn cijfers kloppen en ja ik speculeer op gedrag dat ik zie in de uitspraken die Elias en Santhoki in het openbaar doen.

  U moet eens luisteren naar de DNA en dan hoort u de paniek wel.


  Maak melding

 24. Jojo, ik kennis genomen van uw cijfers.Ik kan helaas geen oordeel geven over de waarheidsgehalte van deze data. Ik neem we aan dat de inkomsten voor de Guyanese overheid door olie inkomsten natuurlijk meer zulen zijn dan de inkomsten voor de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 25. @ RobG
  Cijfers zij zelden absoluut. De Guyanese deal is niet zo slecht als sommigen die willen presenteren en waarschijnlijk door gebrek aan Kennis ook niet maximaal.
  Het zelfde geldt ook voor de deals die Suriname kan afdwingen.

  Zie maat hoe de hele DNA de Suralco deal van de Presidentiële commissie fileert als heel nadelig en onzorgvuldig en niet verantwoord etc., etc.

  Nu is Sardjoe niet Dom en toch is het resultaat na jaren negeren van de DNA dit het resultaat.

  Mijn reactie is steeds deze regering kan niet waarmaken wat zij roept. Het is tijd dat te onderkennen.
  Fitch is ook niet gek.
  Mevrouw Simons werk zich drieslag in de rondte om nog iets als erfenis achter te laten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.