Verontwaardiging over gedumpt grofvuil bij voet Bosje brug in Suriname

60
Verontwaardiging over gedumpt vuil bij voet Bosje brug in Suriname

Op social media is verontwaardiging ontstaan over een aantal foto’s die laten zien dat er een grote hoeveelheid vuil gedumpt is aan de voet van de Wijdenbosch brug in Suriname. Op de foto’s is te zien dat diverse soorten grofvuil naast de ‘Bosje’ brug aan de kant van Commewijne liggen.

Het gaat daarbij om autobanden, oud witgoed, tonnen en meer spullen van metaal. Het is niet bekend wanneer de foto’s zijn gemaakt. Ze werden maandagavond op Facebook geplaatst, met de tekst: “Gedumpt @ Bosje brug….gewoon in het gezichtsveld van popo die daar de hele dag zit….of kijkt die alleen naar grote vrachtwagens“.

Vlakbij de plek is er inderdaad een politie controlepost en daarom is het niet te bevatten dat daar vuil gedumpt kan worden. Overigens is dit niet de enige plek in Suriname waar grofvuil gedumpt wordt. Er lijkt tegenwoordig sprake van een ’trend’ waarbij in diverse buurten, op verlaten plekken grofvuil gedumpt wordt.

Bekijk hier meer foto’s bij de Bosje brug:

60 REACTIES

 1. SURINAMERS JULLIE ZIJN HET PROBLEEM DIE DAT LAND VERVUILEN, OENG MORSOE. MI SA WAN SI OENG SRIBIKAMRA???…..šŸ˜ šŸ˜ šŸ¤”šŸ¤”šŸ¤¤šŸ˜·šŸ˜·šŸ˜·


  Maak melding

 2. Begint op Afrikaanse tafereele te worden …binnen kort geroosterd waterkonijn verkrijgbaar…en dan houden ze een Congolese aan om ebola protocol….no mik mi lafoe


  Maak melding

 3. Ras, ben je ooit in India geweest? Ik denk het niet want als je er geweest was zou je anders praten. India is een van de smerigste landen op deze aardbol. Overal ligt er vuil en stinkt het naar menselijke uitwerpselen. Laat Afrika met rust.


  Maak melding

 4. Deze toeristische route door de buitenlanders per fiets zullen dit beeld op waarde weten te schatten. Als ze terugkomen van plantage Peperpot en twee keren over de verschrikkelijke zandweg gereden zijn en dan de stank van dit afval ruiken weten ze zeker dat ze in een derde wereldland verblijven. Alleen de prijzen die ze betalen zijn Europees. Maar niet alleen de Bosse brug heeft deze aanblik. Kijk eens goed op de parkeer terreinen in de binnenstad en de kleine steegje. Hoeveel vuil ligt er te drijven in de Suriname rivier bij de centrale markt?? Kijk goed in de Palmenstuin en op de hoek van de Combe straat tegenover het gerechts gebouw!! Nergens kunnen we trots zijn!!!! Oja waar blijven die grote boys om even die 19,5 miljoen terug te halen. Stelletje kleine grootbekken.


  Maak melding

 5. Ja, als we niet weten wat wij met ons vuil aan moeten, heb ik weinig hoop dat wij de problemen van het land aankunnen. En met wij bedoel ik die klote regering Bouterse. weg met ze, ze zijn een vloek voor het land.


  Maak melding

 6. Ach su is toch al een vuilcontainer ,dit kan er ook bij. Surinamers hebben geen mentaliteit. Ze zijn lui om even op te staan. In ned zie je het vaak dat ze eten op een parkeerplek en dumpen ze het afval naast hun auto terwijl twee meter verderop een vuilnis bak is. En Dit is geen discriminatie , het zijn toch de gekleurde mensen die dit doen!


  Maak melding

 7. Snelle goedekope actie, trawlers naar haven laten binnen varen alle rommel in laden incl. de chinezen, NIET VERBRANDEN, net genoeg olie om china te halen, dan uit zwaaien. Wie is voor deze milieu vriendelijke oplossing?


  Maak melding

 8. De verontwaardiging betreft niet zozeer het vuil dat gedumpt is, maar het feit dat het niet gescheiden is afgeleverd.
  De minister zegt dat hij ter plekke zal gaan kijken, eventueel met de minister van Defensie en dat de zaak zijn aandacht heeft.


  Maak melding

 9. Het is inderdaad echt triest hoe bepaalde mensen omgaan met hun eigen omgeving.
  Ze beseffen niet dat ze hun eigen leefgebied verzieken.

  Aan de andere kant is het ook een verantwoording van de overheid om er voor te zorgen dat het land schoon gehouden wordt.
  En dat kan door bijvoorbeeld inlichting geven en aanmoediging van goed gedrag. Waar men grofvuil moet storten. “Doe gewoon, hou je land schoon” – campagnes.
  Maar ook duidelijke regels en boetes voor overtredingen.

  Goed voorbeeld doet goed volgen.

  In dit geval slecht voorbeeld doet ook volgen.
  De NDP regering is zelf een grote puinhoop. En daar is de brug een voorbeeld van. Wat verwacht je dan.
  Slim-Suriname laat zich leiden door dom-Suriname / het NDP-volk.

  Mek Sranang switie baka !


  Maak melding

 10. Surinamers claimen altijd dat ze een schoon milieu vriendelijke volk is, als ik in de sloten kijk en rondom percelen, langs de straten, dan is mijn indruk min of meer op een vuilnisbelt dan schoon Suriname.
  Hoofdstad paramaribo, Centrale markt, stinkt en ondragelijke stank. Niks is op orde in dit vervallen land.


  Maak melding

 11. Het schort aan heropvoeding. Dat volwassen mensen dit doen is iets om je diep te schamen. Deze hersenloze kwasten horen een flinke boete te krijgen. Iemand moet toch iets gezien hebben, wie de dader is??? Heel Paramaribo loopt met een mobiele telefoon op zak. Foto’s maken van degene die ons land loopt te vervuilen en dit doorspelen aan de instanties. Men sluit hier zijn ogen en oren, wanneer er is gebeurd. Zie je ook bij berovingen. Men weet nooit het kentekenplaat. Dit is het eerste dat je moet doorgeven aan de politie. Omstanders zien iets gebeuren en ze staan vaak genadeloos te kijken of lopen weg. De gasten die Suriname wereldwijd lopen te promoten zijn schaamteloos. Kip zonder kop. Bewustwordingscampagnes op radio en tv en de rest van de media zou misschien een handje kunnen bijdragen. Gezien veel ongeschoolde Surinamers hier in ons land zijn, is het beter de boodschap te vertalen in hun taal. Ook de mensen hun percelen waarop er nog niet gebouwd is wordt er groot afval gedumpt. Er moet nu ernstig iets gebeuren in ons land. Onze inwoners maken van Suriname een nog grotere vuilnisbelt. Mensen realiseren zich niet dat dit ook de nodige ziektes met zich meebrengt. Schaamteloos gedrag, om hierdoor de gezondheid van een ieder in gevaar te brengen. Flinke straffen en boetes opleggen. Het wordt hoogtijd om de milieu politie in het leven te roepen. Trouwens ook deze gasten moeten goed geschoold worden.

  Dit fenomeen mag en kan niet als normaal gezien of geaccepteerd worden.


  Maak melding

 12. NDPers maken graag vergelijkingen met Nederland; NL loopt OOK onder water, NL verhandelt OOK drugs, etc.

  Maar NDPers kijken niet wat NL doet om problemen op te lossen. Zoals een goed watermanagement en allerlei (internationale) drugsbestrijdingsactiviteiten.

  Velen kennen wel die tijd dat je in NL 2 keer per week je vuil in een vuilniszak op de stoep kon zetten. Het probleem was toen dat meeuwen, katten en muizen de zakken open scheurden en er telkens een troep van maakten.
  Nu zie je bijna overal (ondergrondse) vuilcontainers. En makkelijk bereikbare vuilstort plaatsen.
  En vrijwel elke gemeente moedigd direct of indirect aan om je eigen vuil in een afvalbak te gooien. Kijk maar ook eens langs de fietspaden, vangnetten.

  Het NDP-volk is te lui om eigen verantwoording te nemen en zoekt alleen naar “de splinter” bij een ander.


  Maak melding

 13. Shawadoe wat brabbel je nou. Gaat over Suriname met ze associale burgers en bedrijven die hun zooi in de natuur storten zodat ziektes zich kunnen verspreiden.


  Maak melding

 14. Ook ik ben naar India geweest, wel op vakantie. Ik heb heel veel gezien.
  Ja, ik was op vakantie!
  Ik leef in Suriname en pieker vaak van” hoe lossen we de problemen hier op “?
  Van de landgenoten heb ik veel morele steun, alleen de instanties werken niet mee. Misschien na 25 mei 2020

  De groeten,


  Maak melding

 15. @ Boeboe Bit Sjorie) heb u mooi verwoordt, tegenwoordig kan je ook op whatsapp de politie bereiken, maar er schynt by dit soort handelingen een bepaald soort opzet te behoren met een politiek accent
  het spreekt voorzich dat dit onacceptabel is ,en schaamteloos


  Maak melding

 16. @ rBrown) lekker anoniem jouw waardeloze Plagiaat plegen ,ik dat jy genoegen aan heb,schynbaar geen gesprek stof waar jy aan kunt deelnemen .jouw gedrag is net als van de mensen die daar het vuil gestort hebben


  Maak melding

 17. Heel simpel….wie betrapt word mag alles voor zijn rekening nemen of met de hand alles opruimen of je eigen auto alles erin proppen en daarna boete van 500srd maar wel 6 maanden in de bak….


  Maak melding

 18. Gewoon nog meer rommel daar dumpen en binnen een week hebben we een tweede brug erbij als men ook nog daar gaat schijten op de rommel zal de nieuwe brug wat steviger en stabieler zijn


  Maak melding

 19. Surinamers zijn een grappig volk! We willen wel resultaten maar er niks, nada, noppes voor doen.

  En om buiten ons gezichtsveld te kijken naar best practices in andere landen (Singapore oef oef) dat al helemaal. Want het zou een groep slecht uitkomen als ze beboet worden en dan zou het mogelijk zijn dat ze dan niet meer op de partijen die de regering vormen, zouden stemmen!

  En dit idee mijne mensen, is waarom Suriname grote problemen niet oppakt. Nooit niet.

  Bewijs?
  1. Ordening goudsector
  2. Ordening openbaar vervoer
  3. Dubbele nationaliteit
  4. Teveel ambtenaren bij de overheid
  5. Etc etc vullen jullie maar zelf aan


  Maak melding

 20. De surinaamse overheid tussen 75 en nu heeft teveel en te lang teveel SHIT getolereerd.
  EN NU ZITTEN JULLIE MET DIE STINKENDE STRONT IN HET GEZICHT.
  SCHAAMTELOOS.
  EN DAN MAAR VERTELLEN OVER MULTICULTUREEL EN MOSKEE NAAST SYNAGOGE.
  TIJD VOOR EEN ANDER VISITE KAART.

  SCHOON EN NETHEID !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Kondremangs
  Inderdaad schort het behoorlijk aan de milieu bewust hier in Su. ….maar we moeten niet op lanti blijven wachten om het op te ruimen. ….want die is niet in staat om wetgeving en regels te maken met sancties. ….boetes. …..dan gaan ze het voelen. ……ik doe mijn deel en trek mij het wel aan hoe Su beetje bij beetje verder wegzakt in al zijn facetten. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 22. Kondremangs
  Dit symboliseert Suriname onder DiDiBri en zijn boevenbende in het klein. ……wie kan zich herinneren. ….landgenoten. …samen. ..schouder aan schouder. ..zullen wij bouwen aan de toekomst van ons geliefd Suriname. ……soso AFBRAAK
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 23. Het zijn de VHP-ers die dit soort rotsooi er uit halen om de huidige regering
  te beledigen.
  Dank zij GOD dat deze regering blijft aanzitten om ons gezegend land te besturen onder leiding van VOLKLEIDER.


  Maak melding

 24. Jojo,
  Ned……USA….Front….zijn de schuldigen van het corrupte, criminele wanbeleid en de financieel/economische/morele, chaos, armoe en ellende, ondanks dat de ja-knikkers, meelopers en Bouta-suckers o.l.v. paranoĆÆde, paars geindoctrineerde, laaggeschoolde notoire domoren als RobGay/Paki-RAT-igri hun ” visie” en “oplossingsmodellen” hebben losgelaten Op de NDP-maffia. FAILED STATE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Iedereen in Suriname en wel boven de leeftijd van zes jaar, beschikt over een smartphone. Iedereen is op social media verontwaardigd. De daders zijn dus te vinden beneden de leeftijd van zes jaar. Wat erg zeg. Ouders ,let op uw zuigelingen ,peuters en kleuters.


  Maak melding

 26. Ndper’ s zijn het geweest. Hoezo fa dang, kijk waar ze wonen, ook daar ziet men hoe de bermen, erven en de afvoer ogen als deze vuilnisbelt. Menig ndper is net als hun lijders, sociaal maatschappelijk, als thuis onverantwoordelijk van aard.


  Maak melding

 27. Aj mie boi, wat een lo ka lees ik hier soms
  Nu schrijft iemand
  Iedereen is op social media verontwaardigd. Dus oeng di boos op ding sociaal media.
  Da sa sociaal media doe fout dang?
  Of ji bedoel ding sma boos en dat de skrief tap sociaal media
  Da ji skrief now, omdat sma owroe more lik 6jarie ding ap wang smartfoon (ye lauw noh), daarom ptjieng jongoe more lik 6jarie ding i doe ding sang diesie.
  Ie drongoe now, of net ie kmopoe na vuilnisbelt, na joe oso noh?


  Maak melding

 28. Pakiratigri heeft gelijk,het is elke surinamer die schuldig is. Men gooit alles gewoon op straat en denk niet na over milieu. Ga maar een tour maken met een boot dan zie je hoeveel rommel er in de rivieren wordt gegooid. Men gooit compleet koelkasten en wasmachine gewoon hup de rivier in.


  Maak melding

 29. IK SNAP HET NIET MET SOMMIGE ZAKEN.

  ALLES IS LANTIE.

  JIJ VERVUILT OPZETTELIJK EN LANTIE MOET SCHOONMAKEN

  WAT EEN MENTALITEIT IS DAT?

  HET IS DE GROEP SURINAMERS, DIE HET NIET MENEN MET HET LAND.

  IS AL JAREN ZO.

  ALLEEN ZWEEFTEKI EN DEREST MAG CREPEREN.

  VOORAL ALS JE AFRO BENT.

  SURINAME MOET DE JARENLANGE SABOTEURS OPSPOREN EN RADICAAL MEE AFREKENEN.

  ZWARE BOETES, STRAFFEN EN ONTEIGENING VAN ALLE GESTOLEN GOEDEREN.

  SURINAME IS IN DE BAN VAN RACISTEN, DIE ALLEEN MAAR KAPOT SLAAN OF IN DE FIK STEKEN.

  EN DEZE ELLENDELINGEN LOEREN, OM HET LAND WEER IN HANDEN VAN DE OUDE KOLONISTEN TE BRENGEN.

  BRADA EN SISA LET OP.

  HET LAND IS IN GEVAAR EN WORDT STELSELMATIG EN STEEDS OPENLIJKER GESABOTEERD.

  LAAT JE NIET MISLEIDEN DOOR DE DUIVELS IN SCHAAPKLEREN ONDER ONS.

  SURINAME HOE MOEILIJK DAN OOK, VERENIG U ZICH BREED EN GAAT U VOORWAARTS MARS !!!!

  GOD, ANANAH, MAMA AISA, ALAH, JAH, KRISCHNA, CONFICIUS, BUDHA, JEZUS, EN ALLE ANDEREN ZIJT MET U ALLEN.


  Maak melding

 30. Na wan schande gi sranang, dis na unu uithangbordje. Welke toerist gaat bakken met geld spenden op een vuilnisbelt. Flinke boetes of taakstraffen moeten de heropvoeding tot stand brengen.


  Maak melding

 31. @jojo,

  Het is zwaar overdreven om de regering de schuld van deze grove nalatigheid te geven. Doet me denken aan de beschuldigende vingers die continu worden gericht op een leider als Poetin. Als er ergens in Nederland anti-zwartepiet demonstranten worden omdat zij geen toestemming hebben om te demonstreren geeft u niet m.p. Rutte of de Nederlandse regering de schuld. Als in Amerika een zwarte man ten onrechte wordt neergeknald door de politie geeft u ook niet Trump of Obama de schuld. Maar als de politie in Moskou illegale demonstranten oppakt dan is het direct de opdracht en de gemeenheid van de regering van Poetin.

  M.b.t. Suriname is het altijd weer de schuld van president Bouterse en zijn regering. De colleges die u op Facebook volgt zijn ver, heel ver beneden niveau. Hebt u zich afgevraagd waar zijn dan de ambtenaren die hun plicht verzaken. Er zijn mensen aangesteld door de overheid om toezicht te houden en die controle moeten uitoefenen op dit soort illegale activiteiten. Het is toch ongehoord dat er in Suriname illegaal vuil wordt gestort in het zicht van een politiepost. Hoe is dit mogelijk om de regering de schuld te geven. Het vuil heeft een aantrekkingskracht op heel veel ongedierte. Dat weet de politie, dat weten ook de milieudienst van het Bureau Openbare Gezondheidszorg,enz. U geeft de regering de schuld terwijl voor u de aangestelde ambtenaren die hun plicht verzaken niet verantwoordelijk zijn. Waar gaat de wereld heen met mensen die blijven zeggen ” a no mie ”, na a schuld foe regering. Deze mensen hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel en zij kunnen verantwoordelijkheid dragen.


  Maak melding

 32. @RobG
  ik maakt een opmerking over de wijdenbosch brug waar struiken uit groeien
  verder was ik benieuwd naar uw reactie.

  Indien de ambtenaren niet kunnen of willen doen wat zij moeten doen dan is de regering daar verantwoordelijk voor. Dat is overal ter wereld zo.
  Als de politie anti zwarte piet betogers verkeerd aanpakt moet Grapperhaus zich verantwoorden in de 2de kamer etc.
  r
  Hier is duidelijk sprake van falende ambtenaren op een wijze dat de regering aangesproken moet en kan worden. Suriname heeft een politiek systeem waar de president de verantwoordelijkheid draagt dus is het zijn falen.


  Maak melding

 33. @Jojo,

  De president is:
  – staatshoofd
  – verantwoordelijk voor de uitvoerende macht
  – opperbevelhebber van het leger.

  Onder de president zijn ministers aangesteld aan wie bepaalde bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn gedelegeerd. Op de ministeries zijn weer bepaalde taken en bevoegdheden gedelegeerd naar ambtenaren. Er bestaat is een bepaalde hiĆ«rarchie op elk ministerie. Het is duidelijk dat in dit concreet geval de ambtenaren niet opgewassen zijn voor hun taak. De chef of het hoofd van een afdeling moet ter verantwoording worden geroepen. Dit soort ambtenaren moet men vervangen en bij veelvuldig plichtsverzuim moet men hen ontslaan. Het is niet van deze tijd dat men voor elk ” wisje wasje ” de president ter verantwoording roept.
  Trouwens het zou toch mooi zijn als men aan weerszijden het bruggenhoofd zou gaan verfraaien met mooie veelkleurige slingerplanten en met bloemenperken.


  Maak melding

 34. @RobG…het lijkt mij dat de hele NDP regering met zijn anbtenaren apparaat vervangen moet worden…want als het aan de top al niet goed zit.. kan je moeilijk verwachten dat het in de onderste lagen goed gaat..


  Maak melding

 35. RobG 20 augustus 2019 at 23:34
  @jojo,

  Het is zwaar overdreven om de regering de schuld van deze grove nalatigheid te geven.
  Wahahaha na dong no mpp paarse rat van een DC mek deng ndp dagoe vring doti. Wahahahahahaahha ndpsma na soso lawsma.


  Maak melding

 36. Beste RobG
  Het betreft geen wisse wasje als het land onder waterstaat door vuil dat lozingen verstoot, naast een nationaal symbool een illegale vuilstort gecreƫerd is en uit de Wijdenbosch brug (de trots van de NDP) struiken groeien (teken van verval).
  Ambtenaren kunnen zich in het openbaar en de DNA niet verweren dus doet de minister dat.
  Als de ambtelijke organisatie niet functioneert dan treedt de minister op. Helaas verschuilen de ministers zich achter de president omdat ze niet autonoom kunnen functioneren.
  De niet functionerende ambtenaren zitten er nog steeds met de zegen van de President.
  Als de top rot is moet je niet verbaast zijn dat de basis ook rot is.


  Maak melding

 37. @jojo,
  Het is een verziekte mentaliteit dat men continu de schuld blijft geven aan de overheid. Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden. Het brengt geen vooruitgang. Ook het werpen van petflessen op straat, het illegaal dumpen van vuil in waterwegen, kreken en kanalen is in de ogen van u en de uwen de schuld van de overheid. Wat een verziekte mentaliteit. De bakroe van ‘ neergaand denken ‘ het destructieve denken heeft zich meester gemaakt van de tegenstanders van de regering. Het is duidelijk. De minderheid met andere woorden de verliezers kunnen niet met frustraties omgaan.


  Maak melding

 38. @ RobG
  Wij zijn het eens over de verziekte mentaliteit en dat de mensen hun rommel op straat dumpen. Echter de vis begint te rotten aan de kop. Als de kleine man ziet dat de top met corruptie etc. vrij weg komt dan heeft de basis het excuus voor liederlijk gedrag.
  Laat ik maar een paar corruptie zaken of onbekwaamheden aangeven:
  1>> Carifesta.
  2>> Scaliaans in Marowijne en Brokopondo
  3>> EBS aankoop aggraten die niet geleverd zijn maar wel betaald.
  4>> EBS magazijn dat door een zoon of schoonzoon van Abrahams geplunderd is.
  5>> Academisch Ziekenhuis Paramaribo
  6>> Academisch Ziekenhuis Wanica
  7>> Areas of Interest.
  8>> Schoolboeken.
  9>> Naschoolse opvang/ keukens van Parlementariƫrs die zaken met de overheid deden.
  10> De woningbouwfabriek van Broadhomes die 4,5 jaar na opening nog niets geproduceerd heeft.
  11> Casave fabriek.
  12> Aankoop brandweer pakken tegen de hoogste in plaats van laagste prijs.
  13> Treinverbinding van ergens naar Nergens
  etc. etc. etc.

  Beste RobG zelfs Ellias van Staatsolie is het zat en ziet de regering als beperkende factor en presenteert dat in het openbaar.


  Maak melding

 39. Kondremangs
  Hee Lawpi. …het is gedumpt door een werkarm van dezelfde overheid die jij als bakroe volgt. …..weer een ko voor @Jojo ……knoop dit goed voor eens en voor altijd in je oor Lawpi : je bent een even grote koenoe als hoe DiDiBri dat is voor suriname. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.