Reiziger uit Congo bij aankomst in Suriname afgezonderd vanwege Ebola protocol

16
Ook in Suriname maatregelen vanwege piek van Ebola gevallen in Congo
photo credit: DFID - UK Department for International Development via photopin (license)

Een persoon uit de democratische Republiek Congo, alwaar in enkele staten ebola heerst, is maandag rond 15.30 uur in Suriname geland met de KLM. Hoewel de persoon geen symptomen van de ziekte vertoont en niet komt uit het geteisterde gebied in de democratische Republiek Congo, is hij toch afgezonderd.

Dit omdat op 17 juli jongstleden door de World Health Organisation (WHO) verklaard is dat er in Conga een Ebola uitbraak is geweest. Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft daarom een protocol ontwikkeld, over hoe te handelen met een persoon uit Congo die eventueel besmet kan zijn.

Het ministerie laat weten dat alle nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen en dat het ministerie totaal niets aan het toeval overlaat. Bij aankomst van deze vlucht zijn daarom ook alle passagiers voorzien van een passenger location card. Hierdoor wordt de monitoring door alle betrokken actoren in de gaten gehouden, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Begin deze maand maakte de Surinaamse overheid bekend dat er o.a. op de luchthaven verscherpte maatregelen getroffen zouden worden vanwege de piek van ebola gevallen in Congo:

16 REACTIES

 1. Is een body trap van NL, deze man zou een ontvangst met de NDP top hebben, om ze te besmetten, gelukkig werkt het SU systeem en kunnen we gelukkig nog 5 jaar van deze super regering blijven genieten.


  Maak melding

 2. Laat Nederland er even buiten dom wezen Papie the orgi wangetje!!!
  Nederland heeft er alle belang bij om de NDP in de regering te houden. Snap je dan niet dat ze daar genieten als jullie steeds meer lenen! Nu al moet er in 2021 voor meer dan 500 miljoen USD aan rente worden terug betaald. Wie gaat dit bekostigen zonder nog meer uit de samenleving te persen??
  Nee laat de toppers van de NDP hier ook maar een oplossing voor zoeken. Nederland wacht wel tot er olie wordt gevonden en koopt dit voor 10% van de waarde op omdat geen enkel ander land grootmacht Suriname nog geld gaat geven. Hoe stom kun je denken dat Nederland iets met een Afrikaanse ziekte te maken heeft en zo een persoon negen uren met 400 andere mensen in een ruimte te laten. Je bent een echte NDPer man gefeliciteerd!!


  Maak melding

 3. Als je toch denkt dat het beter is om het protocol toe te passen op deze passagier dan lijkt het mij heel heel verstandig om iedereen die het vliegtuig uitstapt te onderwerpen aan de ebola protocol want al de passagiers en bemanningsleden zijn in contact gekomen met deze passagier uit Congo.

  Surinaamse overheid,
  Nu kom je wat dom over en is de show die gemaakt wordt te doorzichtig.


  Maak melding

 4. De minister van Buza, Yildiz stond nog enkele maanden geleden op de foto met de minister van Congo en hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ook de overdracht van Ebola hoort hierbij. Er zullen nog meer gasten uit Congo ons land bezoeken. Deze Yildiz brengt onze gemeenschap in groot gevaar. Het is goed dat de werknemers op onze luchthaven alert zijn en de overheid een protocol voor handen heeft, anders breekt de hel los.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Zou het niet beter zyn onze grenzen te sluiten voor mensen die in dit risico gebiedt geweest zyn,dat scheel een hoop gedonder en daar hebben wy al genoeg van


  Maak melding

 6. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft bijzonder alert opgetreden. Zo hoort het volgens het protocol. Dit virus laat niet met zich spotten. In een land met een kleine bevolking als Suriname zou het desastreuze gevolgen kunnen aannemen. Het Ebola virus zou goed kunnen gedijen in Suriname lijkt me. Tropisch klimaat ,vleermuizen ,apen ,herten enz., dit alles heeft Suriname overeen met Congo. Het is dan wachten op een besmetting en je hebt de poppen aan het dansen. Of een mens die reeds besmet is met het virus en binnenkomt zonder gecheckt te worden. Misschien iemand die illegaal binnenkomt of misschien niet rechtstreeks uit Congo, maar wel het virus in zich dragend. Bij aanraking ben je de lul omdat je het niet weet en onbeschermd bent. Gelukkig is de incubatietijd vrij kort waardoor men toch nog een verdere verspreiding kan voorkomen. Goed van het Ministerie.


  Maak melding

 7. Gelijk Isoleren en terugsturen, en al die gasten die in hetzelfde vliegtuig in de buurt van deze man hebben gezeten moeten onderzocht worden, we zitten in Su niet te wachten dat het virusā˜  zich ook bij ons gaat verspreiden.šŸ˜·


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.