VIDEO: Hevige regenval zorgt weer voor overlast in het verkeer

45
VIDEO: Hevige regenval zorgt weer voor overlast in het verkeer

Opnieuw heeft hevige regenval in Suriname grote delen van Paramaribo en omgeving blank gelegd. Het ging daarbij niet om gewone regenbuien, maar om zware regenval. Diverse wegen zijn daardoor onder water gelopen, hetgeen weer heeft gezorgd voor overlast in het verkeer.

Op Facebook ‘regende’ het foto’s van mensen die in verschillende buurten de situatie vastlegden. De regenval heeft ook gezorgd voor hinder rondom het Surinaamse Academisch Ziekenhuis. Hierdoor werd het lastig voor bezoekers om hun dierbaren in het ziekenhuis op te zoeken.

Dit was de situatie bij AZ:

Ook de Maretraite Mall had last van het water. De onderste verdieping liep vol water zoals op onderstaand filmpje te zien is:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/404447053760617/
https://www.instagram.com/p/B1Hr8imhEzg/?utm_source=ig_web_copy_link

45 REACTIES

 1. Het zal ook niet de laatste keer zijn dat de boel overloopt. Ik vind het wel knap dat de automobilisten nu niet in de greppel belanden, maar met droog weer wel.


  Maak melding

 2. Einde regentydt is aan gekondigt , nu gaan we huilen dat het te warm is en tedroog is, het is de mens nooit geluk de natuur onze wil op teleggen helaas, je moet je dan gewoon aanpassen


  Maak melding

 3. Geloop me , su is aan het verzuipen en als er nog niks gedaan wordt ,dan hebben de surinamers niet alleen een slavernij geschiedenis , maar het verdwijnen van su zal zeker geschiedenis schrijven. Paramaribo is namelijk niet beschermd tegen wateroverlast van de rivieren en de regen draagt een steentje bij. Sari Tori!


  Maak melding

 4. Deze regering praat alleen maar. Ze doet niets behalve geld laten verdwijnen.
  We horen niets meer over het uitbaggeren van de Suriname rivier en. Sarramacca kanaal.
  Sluis onderhoud, pompen onderhoud en schoonmaken van lozingen begint maanden te laat.
  Dan krijg je dit.


  Maak melding

 5. @Jojo, ten tijde van uw regeringen van VHP en NPS liepen heel veel straten en wegen onder in Suriname. Ontken dit niet. U geeft wel een sneer naar de regering terwijl u bliksemsgoed weet dat de regeringen van uw voorkeur, dus van VHP en NPS, altijd lage prioriteit gaven aan dit vraagstuk. Zij deden helemaal niets aan het schoonhouden van kreken en kanalen. Deze regering deed er wel wat aan. U blijft echter het hoofd maar wegdraaien voor deze feiten.

  Als u goed georiënteerd was op deze materie, en als u veel landen hebt bezocht, dan weet u uit eigen ervaring dat dit onderwerp een lastig vraagstuk is voor vele landen. De allerbeste rioleringen kunnen een fikse regenbui niet aan. Dit maakte ik ook recent mee in Nederland. En Nederland is het land waar politici en journalisten beweren dat zij het beste watermanagement systeem van de wereld hebben.


  Maak melding

 6. MAS,
  zou je voor het waden door de overstroomde gebieden worden vrijgesteld van een vaarbewijs?
  Boi wat een gek gezicht. Terwijl er vlak naast de mall een trens loopt die het water hiernaar zou moeten kunnen afvloeien. Misschien werkte de pomp niet aan de anton drachtenweg


  Maak melding

 7. Werk zelf bij een waterschap.
  Wanneer gaat Suriname serieus naar waterbeheer kijken en de nodige maatregelen en investeringen doen om dit aan te pakken en goed op te lossen.
  Kost het land zo miljoenen. Maar blijkbaar is dat niet erg.


  Maak melding

 8. @ RobG
  Ik heb mij georiënteerd, ben 2 maal in de regentijd in Suriname geweest, heb veel gereisd (ongeveer 85 landen bezocht) en weet wat van waterbouw.

  Er zal ongetwijfeld wateroverlast geweest zijn onder Venetiaan maar die werd minder. Vergeet niet wat allemaal vernietigd is in het binnenlands conflict en onder Wijdenbosch.

  Venetiaan heeft gemalen gebouwd, Bouters kan de brandstof niet op tijd betalen.
  Venetiaan heeft de Suriname rivier laten uitbaggeren en had het onderhoudscontract met de firma de Boer uit papendrecht al voor bereid. Bouterse heeft deze plannen van de begroting gehaald en daar mee giga milieu en economische schade veroorzaakt.

  De trenchen waren onder Vene optijd schoon.

  beste RobG onder Vene functioneerde het afwaterinsgsysteem. Er stond even water op straat en met Eb vloeide het meer en deel wel weg.
  Nu heeft de Suriname rivier pakweg 30% minder capaciteit omdat Bouterse het geld aan andere dingen verknalt heeft.
  Er is niet gepland en er is niet onderhouden het gevolg is dat alles nu vele malen duurder is geworden, Container schepen maar de helft van de lading mee kunnen nemen, de transport prijzen veel hoger worden en de stad langer onder water staat.

  In tropische landen is in de regentijd water overlast normaal. echter in de tijd van Vene werd er overr nagedacht, werd er onderhoud gedaan, werden systemen aangepast. Alleen bij geldzuchtige verkavelaars waren structurele water problemen.

  Beste RobG ik kijk neutraal naar de prestaties en die kunt u in statistieken terug vinden, in de koers van de SRD, in de stand van de staatsschuld en in de waterstand op straat.

  U schrijft aan mij een politieke voorkeur toe. Die heb ik niet. In Nederland ben in Groenlinks. en ik ben mij bewust dat de VHP in origine geen Nationale partij is. Ik aanvaard etnische politiek als een gegeven omdat geen enkele groepering alleen de baas zal kunnen worden. Ofwel in een regering waarin alle etniciteiten vertegenwoordigd zijn is ook nationaal voor mij.
  Ik kan het verschil tussen Tanzania en Kenya enigszins door zien en weet wat etnisch overwicht (kenya/ kenyattta) versus menging (tanzania afrikaans socialisme/ Nyerrere) betekent.
  Ik ben voor een regering van Nationale eenheid die met deskundigen de zaak gaat saneren. Daar in heeft voor mij ook het verstandige deel van de NDP een plaats. Ik ben niet van voor ingenomenheid.
  Suriname heeft een echt onafhankelijke leider nodig.
  Het zou mij wat waard zijn als bijvoorbeeld Clarence Seedorp (laat zich niet sturen door Sardjoe of wie dan ook) als nationaal figuur president zou worden en mevrouw Concsalves (wereld wijd bestuurlijk aanzien) zijn adviseur of Rusland of Chantohki of Simons of Bee dan vice presidemt worden zal mij een zorg zijn.


  Maak melding

 9. @Jojo,
  Het is onwaar dat Venetiaan de 480 km lange Suriname rivier of een deel daarvan heeft laten uitbaggeren. Er zijn nooit onder de regeringen van VHP en NPS definitieve contracten met de firma de Boer afgesloten voor de uitvoering van baggerwerkzaamheden.

  Ook de bouw van pompgemalen onder Venetiaan werd een fiasco. De waterpompen uit de kredietlijn uit India waren van zeer slechte kwaliteit. De machines waren binnen de kortste keren stuk. Het is geen raadsel waarom men akkoord ging met de levering van de slechte waterpompen uit India.Venetiaan stond onder druk van de VHP om materiaal uit India aan te schaffen. Machines uit China waren beter geweest omdat China hoogwaardige machines fabriceert. Het had helemaal niets met de levering van brandstof te maken. De regeringen van Venetiaan hebben gewoon gefaald. Er is meteo-data beschikbaar over het aantal regenbuien en daaropvolgende overstromingen ten tijde van Venetiaan.

  Zijn beleid m.b.t. de waterhuishouding functioneerde amper. Deze regering heeft meer dan de vorige regeringen te maken met de klimaatsveranderingen. De regenbuien zij intenser en heftiger. Ondanks het feit dat de financiën een bottleneck zijn doet de regering haar best.


  Maak melding

 10. Kondremangs
  Lawpi de alwetende hft weer de wijsheid in pacht. ….de opvolger van DiDiBri en redder van Su orakelt maar op los over Su ZONDER maar 1 teen hier gezet te hebben. …..ai boi. .Lawpi. .Joe tja deng. ….ga met je fluitje spelen jo kale bluffer. ….
  LPI zoekt nog steeds naar je. ……
  Anyhow. ….ik hoop dat DiDiBri en co verzuipt als Leonsberg onder water komt te staan. ..omdat de boevenbende de suriname rivier niet hft uitgebaggerd vanaf 2010. …soso zweef teki. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 11. Wellicht moeten er meer grachten worden uitgegraven om het overtollige regenwater op te kunnen vangen. Het uitbaggeren van de Suriname rivier is zeer urgent nodig. Voorlichting via tv, radio en social media aan de bevolking zou effectief moeten zijn omdat de bevolking daardoor milieubewust wordt en minder troep in de grachten zal dumpen. En last but not least, zouden alle kokers vervangen moeten worden en er veel meer grotere kokers worden geplaatst in alle grachten, kanaaltjes en rivieren in verband met de toename van de bevolking. En uiteraard is preventief onderhoud in de droge tijd heel erg gewenst om (onnodige) overstromingen in de regentijd te voorkomen. Goed waterschapbeheer is van essentieel belang. Denk aan het digitaliseren van alle plekken waar wateroverlast is, waar alle vervangen duikers liggen, waar kanaaltjes moeten worden uitgebaggerd. Er is genoeg werk aan de winkel.


  Maak melding

 12. @jojo

  Trouwens, in het derde kwartaal van dit jaar begint men met het baggeren van de vaargeul in de Suriname rivier. Over een lengte van 68 km gaat gebaggerd worden.Voor de scheepvaart is dit goed. Maar ik weet niet wat de voordelen voor de afvoer van overtollig water in Paramaribo zullen zijn.

  Het probleem is mijn inziens complexer. Paramaribo is gebouwd op hoge en lage schelpritsen.De lager gelegen gebieden lopen bij extreme regenval over van regenwater dat niet afgevoerd kan worden. In deze gebieden moet een goede afwateringsinfrastructuur worden gebouwd. Het kunnen grachten zijn die gegraven moeten worden of de aanleg van brede rioolbuizen die in de grond. Dit alles in combinatie met de bouw van een aantal pompgemalen op meerdere laaggelegen gebieden.Het overtollige water moet immers opgepompt worden naar hoger gelegen gebied.

  De Surinaamse regering kan voor hulp een beroep doen op Rusland. Zij hebben goede opleidingen en veel ervaring op het gebied van afwatering en watermanagement. Diverse in Rusland opgeleide experts op watergebied zijn werkzaam in Nederland bij de overheid en bij Ingenieursbureaus. Ook in Turkije is deskundigheid beschikbaar.


  Maak melding

 13. @RobG 14 augustus 2019 at 10:50
  “@Jojo,
  Het is onwaar dat Venetiaan de 480 km lange Suriname rivier of een deel daarvan heeft laten uitbaggeren. Er zijn nooit onder de regeringen van VHP en NPS definitieve contracten met de firma de Boer afgesloten voor de uitvoering van baggerwerkzaamheden.”

  Beste RobG u zwetst weer eens 2005/2006 heeft de Firma de Boer onderhoudsbaggerwerk uitgevoerd. u kunt het googelen.

  De pompgemalen en de krediet lijn waar u het overheeft zijn niet uit de Venetiaan tijd maar de Bouterse tijd. By the way die pompen zijn nog steeds niet operationeel.
  Het bedrijf dat ze moet leveren is een wereldspeler zou u kunnen weten als u wat actualiteiten volgt.
  Ik heb met eigen ogen (mei 2005) gezien dat het gemaal richting Leonsberg op een ordentelijk manier gebouwd werd.

  beste RobG u bluft en wordt steeds betrapt op bluffen en bent daarmee een heel slechte plijtbezorger voor de NDP. U bent een soort Doekhi die ook wat roept en zwaait met papieren die hij niet gelezen heeft.

  Meteo data, mooi woord, maar het zegt niets over de afvoer capaciteit en de blokades die er in ontstaan zijn door slecht beheer en onderhoud. met de schaarse middelen die er tussen 2000 en 2010 waren is er optimaal gepresteerd.
  Met de giga extra inkomsten (incl. leningen) laat de huidige regering het land verzuipen. Dat is iets wat de keizer volgend jaar zal herrineren,


  Maak melding

 14. RobG 14 augustus 2019 at 13:03
  @jojo

  “Trouwens, in het derde kwartaal van dit jaar begint men met het baggeren van de vaargeul in de Suriname rivier. Over een lengte van 68 km gaat gebaggerd worden.Voor de scheepvaart is dit goed. Maar ik weet niet wat de voordelen voor de afvoer van overtollig water in Paramaribo zullen zijn.”

  Wij zijn al halverwege het 3de kwartaal van dit jaar best RobG. De regering is er heel sterk in bij elk vorm van handtekeningen traject een persbericht/ fotomoment te prikken. Ik concludeer dat er nog niets is aanbesteed binnen de regels die de financieer stelt (denk een terug naar het academisch ziekenhuis).
  Dus laat ik mij u even bijlichten.
  1. Pas bij gunning en het ondertekenen van een overeenkomst met toereikende financiele garanties en export verzekeringen gaat de baggeraar na denken over de executie van het project op basis van de bij de tender ingediende planning of geeiste prestaties.
  2. Dan pas blijkt of het benodigde materieel echt beschikbaar is en/of wanneer het vrijkomt en hoelang het duurt voor dat het in Suriname aan kan komen. (dit is werk wat ik ooit gedaan heb voor een project in Nigeria. Tussen tekenen contract en het op locatie hebben van het vereiste materieel gaat minimaal 6 maanden zitten.
  3. Het starten in 2019 is al droom denken beste Rob.
  4. Wat heeft de diepte van de rivier met de lozing te maken. Hoe dieper de rivier hoe groter de capaciteit ban de rivier. door het grote tij in de suriname rivier, Achter Parana nog 2 meter. ontstaat er bij een ondiepe rivier veel meer stuwing en duur het langer voor dat de sluizen voor lozing open kunnen en het water vrij weg kan stromen denkt u even aan de werking van de Zijlen in Groningen naar het wad. ofwel bij een ondiepe rivier en langer hoogtij kunnen functioneren de natuurlijke afwateringen minder en minder lang. Hier heb je geen russen voor nodig.
  5. By the wau de Russen doen nog aan waternbouw op de manier die Peter de Grote in Holland geleerd heeft.


  Maak melding

 15. @Robg ,
  Met alle respect er word deze regering met geld gehoost maar op een verkeerde manier ,onderhoud is de laatste jaren onder wijdenbos dus z’n 20 jaar niks aan gedaan waterlopen niet consequent schoon gehouden, waterbuffers, waar zijn die gebleven ,en natuurlijk VENE is jou stok paardje wat hebben regeringen na allemaal verkloot ,jij kan het benoemen want je bent statisch zeer goed onderlegd, zou jij het aan mij kunnen vertellen ,of is die blinde vlek te groot.
  Met vriendelijke groet


  Maak melding

 16. @Robg ,
  Met alle respect er word deze regering met geld gehoost maar op een verkeerde manier ,onderhoud is de laatste jaren onder wijdenbos dus z’n 20 jaar niks aan gedaan waterlopen niet consequent schoon gehouden, waterbuffers, waar zijn die gebleven ,en natuurlijk VENE is jou stok paardje wat hebben de regeringen na hem allemaal verkloot ,jij kan het benoemen want je bent statisch zeer goed onderlegd, zou jij het aan mij kunnen vertellen ,of is die blinde vlek te groot.
  Met vriendelijke groet


  Maak melding

 17. @jojo,
  Gij maakt weer een cruciale fout door te willen pronken met andermans veren. U vergaart informatie met een verkeerde bril op. U wilt de regeringen van VHP en NPS mooier afschilderen dan ze in werkelijkheid zijn geweest. Het waren staatsolie en de bauxietmaatschappijen die in 2005 en 2006 vergevorderde plannen hadden om de Suriname rivier uit te baggeren. De kosten van het uitbaggeren zouden deze bedrijven zelf voor hun rekening nemen. Deze plannen hadden helemaal geen betrekking op de haven van Paramaribo maar op de haven van Paranam en omgeving. Men hoopte hiermee de vergroting van de export van grondstoffen, hout en olie te stimuleren.

  De rivier kon met steun van de EU en Nederlandse ontwikkelingsgeld bekostigd worden. Diverse grote Nederlandse, Belgische baggerbedrijven ( in totaal 6 stuks) hadden interesse om de werkzaamheden uit te voeren. Het uitbaggeren van de Suriname rivier hebben VHP en NPS echter telkens getraineerd. Dit terwijl de kosten van het uitbaggeren door Nederland en de EU gedragen zouden worden. Een citaat uit Waterkant van 2013. ” Het plan om de 66 kilometer lange vaargeul uit te diepen staat al tientallen jaren op de Surinaamse agenda, maar om verschillende redenen kwam het er nooit van “. Kunt u me nog volgen? Ik bluf niet en ik zwets ook niet. Ik heb nog meer informatie achter de hand. De firma De Boer raakte gefrustreerd door het beleid van Venetiaan. Het gerucht deed de ronde dat VHP en NPS liever een Indiaas bedrijf de opdracht gunden.

  Bij het aantreden van de regering Bouterse was de staatskas bijna leeg en de ontwikkelingsgelden waren bijna op door het financieel- verdampbeleid van de regeringen Venetiaan. De regering Bouterse stopte vervolgens de plannen voor het uitdiepen in de ijskast omdat de financiering van dit project nu door Suriname zelf gedragen moest worden. De EU achtte Suriname rijk genoeg om dit soort projecten zelf te bekostigen. Het land had zelf inkomsten uit goud en olie. De regering legde de prioriteiten anders.


  Maak melding

 18. Wat een geklets over wat Venetiaan wel /niet deed over waterbeheersing in Paramaribo en omstreken. Ik woonde te Abrabroki en de Domineekreek was nog niet gedempt ,moest je zien met welke snelheid het water via de goten naar de Domineekreek stroomde. Er werd haast geen rommel in de goten gegooid. We zijn moderner geworden en bevuilen alles.
  Als Suriname dit probleem niet kan oplossen, vraag om hulp daarbuiten. Nee, dat gaan we niet doen ,want we zijn te rots op onze eigen rommel .
  Conclusie: Alle ministers van OW en V hebben gefaald (1948 tot heden)


  Maak melding

 19. Kondremangs
  Behalve Lawpi is hij ook nog een bigi leugenaar. …bij aanvang van de regering van DiDiBri was de staatskas bijna leeg. …..ER ZAT 875 MILJOEN SRD RESERVE IN DE STAATSKAS. …….ALS JE DAT BIJNA LEEG NOEMT. ……TREK UW CONCLUSIES MAAR KONDREMANGS MET WELKE LEEGHOOFD WE IEDERE MOMENT OP WKN TE MAKEN HEBBEN. …..IEDERE KEER SLAAT @JOJO LAWPI NEER MET STEEKHOUDENDE ARGUMENTEN. …MAAR STEEDS KRIJGEN WE DE PRO DIDIBRI RETORIEK. ….WORD JE NIET MOE VAN JEZELF LAWPI? ???
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. beste RobG
  U haalt 2 projecten door elkaar.
  Uitgevoerd onderhoud in 2005-2006 (zie website de Boer) en
  Het latere project naar paramam Dat voorbereid was toen Vene III uit geregeerd was en Bouterse over nam. U leest voor uit berichtgeving uit 2013 toen Bouterse al regeerde en de Firma de Boer die als laagste had aangeboden liet vallen. Er was voor de Boer geen enkele reden om gefrustreerd te zijn met betrekking
  tot Venne III omdat ze succesvolle aanbieder waren Juist Bouterse heeft ze in de Kou laten staan als beste aanbieder die zelfs nog een keer hun best gedaan hebben om Bouterse in 2013 te overtuigen vab hun goede aanbod.
  Juist Bouters is bereid jaren te laat aan chinezen resp. Indieres de klus te geven als ze die willen financieren.

  Zie hoe u verhalen in kleurt. Er is niets getraineerd omdat het onderhoud en de nieuwe haven gedaan zijn.
  later is er een aanbesteding gehouden en Bouterse en Co hebben nooit getekend omdat ze het geld aan andere zaken besteed hebben zoals Waterkant en plannen makerij zonder realiteitszin.


  Maak melding

 21. Ik sta er niet versteld van hoor, ik was 4 jaar geleden op vakantie, zag er in 1 opslag mooi, maar de slootjes, trensjes, kanaaltjes zaten vol met troep, lege plasticflessen, plastic alken, huisvuil, zo erg 🤤😢 het ontsiert het mooie van Suriname, mooi weer denken ze niet aan wij gaan Suriname opruimen van de vuilnisbelt, de gemalen schoonmaken voor de komende regenval en nu is Paramaribo onder water van de regen en water overlast 😢😢😢


  Maak melding

 22. A SPIKRI !!!

  HET RESULTAAT VAN:

  *ALADOL DEMPING VAN GRACHTEN IN PARAMARIBO OM GROND TE KUNNEN STELEN

  *SLECHT ONDERHOUD WATERHUISHOUDING 1954 TOT NU

  *SLORDIGHEID VAN VELE SURINAMERS OM JE GROFVUIL IN DE GOOT TE DEMPEN

  *GEEN DUURZAME STRUCTURELE AANPAK WATERHUISHOUDING

  *ONDESKUNDIGE POLITIEKE VRIENDJES OP CRUCIALE POSTEN, WAAR TERZAKE KENNIS IS VEREIST

  *TE PASSIEVE HOUDING VAN HET VOLK

  * VEELMEER SLECHTE EIGENSCHAPPEN VAN DUUR BETAALDE AMTENAREN EN BESTUURDERS

  EN NU ZITTEN JULLIE MET DE GEVOLGEN VAN JULLIE ORGANISATORISCH ZWEEFTEKI WANDADEN VAN DE AFGELOPEN 70 JAAR POLITIEKVOETING IN SURINAME.

  ELKAAR DE SCHULD GEVEN, IS NIET DE OPLOSSING, MAAR MENTALITEITSOMBUIGING EN DAG EN NACHT AANPAKKEN !!!!!!!


  Maak melding

 23. Voor sommige lamlullen hier op waterkant. Momenteel hier in Nederland hebben we ook overstromingen waar het water de huizen en winkels binnenloopt door hevige regenbuien. Dus niet zo stom lullen als of je koeienstront in je hooft hebt. Momenteel gebeurt dit overal ter wereld dus niet alleen in Suriname, India of Afrika.


  Maak melding

 24. Al jaar en dag verzuipen we.
  Iedereen zet op eigen houtje gesloten riolering. Geen controle van OW. Wat centjes en het is prima.
  Kijk naar al die grote zaken waar de afvoerputten zijn. Je gaat toch geen vat met water schenken door een kleine gieter??
  Venetiaan zijn buurt verzuipt al jaren, dat heeft hij niet eens laten nakijken.
  OW moet de boel openbreken.


  Maak melding

 25. @jojo,
  Het verhaal over het baggeren van de Suriname rivier is toch heel anders dan u ons heb doen willen geloven. De manier waarop u in uw betoog het opnam voor Venetiaan zou men denken dat zijn regering de rivier vanaf de monding tot de haven van Paranam heeft laten uitbaggeren. Wat u gezegd heeft is niet waar. Voor alle duidelijkheid adviseer ik u om het onderwerp af te bakenen en dus te beperken tot de haven van Paramaribo. In 2005 en 2006 heeft het bedrijf inderdaad onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de haven van Paramaribo. Meer niet. Voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de haven is geen originele baggerschip ingezet. De draai die u aan uw versie geeft slaat nergens op. U slaat de plank totaal mis met bewuste misinformatie. Baggerbedrijf de Boer wilde graag de rivier uitbaggeren maar door de labiele houding van de regering Venetiaan raakte het bedrijf op een gegeven moment gefrustreerd. Zij hadden voor de regering van VHP en NPS heel veel studies en voorbereidende werkzaamheden op papier voor niets verricht.


  Maak melding

 26. Kondremangs
  Wil de gekke leugenaar alias Lawpi ophouden met het verspreiden van fake nieuws. ….het lijkt wel bakana lee torie…..@jojo baks die DiDiBri aanbidder nog een keer voor ons. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 27. @RobG
  Ik heb uw stelling weerlegt dat Vene niet gebaggerd had. Het was om aan tegeven dat uw fake reacties post.
  u draait steeds. nu zoekt u gelijk in dat het niet tot paramam was en dat er geen origineel baggerschip ingezet zou zijn. Worden spelletjes van u om maar niet onder ogen te hoeven zien dat u fake reacties plaatst. Ik zou niet weten of er niet originele baggerscheppen zijn ik ken Hoppers en Cutters maar geem namaak baggerschepen.

  Beste RogG het contract lag klaar voor iets meer dan euro 20.000.000 Bouterse had het kunnen tekenen. Hij heeft het 2 maal ter zijde gelegd. Bouterse heeft het noodzakelijk geld niet op de begroting gezet omdat hij andere prioriteiten had en vergat dat de rivier versneld dicht slibde .
  Nu moet er een veelvoud uit gegeven worden volgens de begrotimgen waar de regering mee spiegeld.

  u weet zoveel over hoe de Boer gefrustreerd is. weet u ook wanneer welke baggeraar begint aan de kluss. Als er in Q3 begonnen wordt zal het orginele baggerschip onderweg moeten zijn


  Maak melding

 28. Beste domme mensen(niet allemaal hoor). Baggeren???
  Jullie praten bagger!!!
  😂🤣😂🤣😂🤣
  Bertje dombobhai is de opperbagger-spreker met het niveau van een kakkerlak🤭😂🤣


  Maak melding

 29. @Jojo,
  U doet uw uiterste best, linksom en rechtsom, om uw ongelijk recht te praten. Ik raadpleeg de documentatie dat bekend is over dit onderwerp. In de plannen staat duidelijk verwoord dat de Suriname rivier over een lengte van 68 tot 80 km uitgebaggerd moet worden. Ik verzin niets.
  De onderhoudswerkzaamheden die het bedrijf aan de haven uitvoerde bestond uit een schip met daarop een graafmachine om de haven uit te diepen.

  Trouwens het contract lag niet klaar voor de regering Bouterse aan het bewind kwam. Daarnaast wil ik u aan herinneren dat de kosten voor het uitdiepen van de haven door de EU en NL bekostigd zou worden. Dat was ten tijde van het VHP/NPS bewind. In de nieuwe situatie ging men ervan uit dat de regering Bouterse zelf de kosten moest opbrengen omdat het economisch heel goed ging met de Surinaamse economie. Maar de gelden voor het uitbaggeren kan men niet zomaar uit een bureaula op het ministerie van Financiën trekken. Ik ben van mening dat u en de uwen een meer genuanceerde kijk naar dit vraagstuk moeten hebben.


  Maak melding

 30. Het Failliete regiem van DDB heeft nu totaal geen
  geld voor welk onderhoud dan ook !

  De zogenaamde begroting is een gatenkaas !

  Er worden alleen FLOP-projecten uitgevoerd, waarvan
  het regiem enige tijd later niets meer laat weten !
  Er moet een structurele aanpak komen van onderhoud
  en toezicht op waterwegen en waterafvoerwegen/rioleringen.
  En een ECHT onderhoudsplan met een structureel
  gevuld GELDFONDS, niet iets zoals de huidige Paarse –
  OLLO-OLLO-Begroting !!!

  PS : WEDEROM IS EEN DEEL VAN HET AMBTENAREN-SALARIS
  NIET UITBETAALD, door de Paarse knoeiers !
  oa Buschauffeurs staken !


  Maak melding

 31. @Haco / @Redskin,
  Ik heb een brede rug die jullie nooit zullen en kunnen neerhalen. Laat dat maar goed tot je geest doordringen. Jojo heeft jullie vast nodig met zijn majestueuze fake verhalen over het schitterend beleid van VHP/NPS regeringen. De regering van Venetiaan heeft nooit de Suriname rivier laten uitbaggeren. Jojo heeft zich vergallopeerd aan dit onderwerp en zijn bewering is fake.


  Maak melding

 32. Beste RobG

  U haalt alles door elkaar on gelijk te construeren voor uw leider.
  Het land weet wel beter.
  Ik ben wel erkentelijk dat u eens op onderzoek gegaan bent en dus zelfs vast heeft kunnen stellen hoe groot de onzin is die u comstrueert.


  Maak melding

 33. Kondremangs
  Eindelijk heeft Lawpi toegegeven dat hij /zij de documentatie raadpleegt die voorgekauwd wordt door de bejaarde adviseurs van DiDiBri en het aandurft om ZELF hier ter plaatse te oriënteren. …..vanaf nu af aan ook nog bekend als fakenieuws net als bakana lee torie ……
  Weer een knockdown voor @jojo voor de pseudopatriot. ……de adoratie voor DiDiBri gaat alle perken te buiten. ..hai baja Lawpi. ….ik moet alleen maar lachen om je commentaren hier op WKN. …..we hebben een plek vr je in Su. ….LPI. …
  FEIT EN GEEN FAKE. ….JE WEET ECHT NIKS VAN SURINAME! !!!
  VOLGEND JAAR IS JOUW GROTE LIJDER VOORGOED WEG SAMEN MET ZIJN BOEVENBENDE. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.