Maritime Autoriteit Suriname: Vaarbewijs verplicht gesteld

24
Party’s op Surinamerivier worden aan banden gelegd

Ingevolge het Binnen- en Zee aanvaringsreglement (G.B. 1951 no. 165/ G.B. 1968 no. 46) maakt de Maritime Autoriteit Suriname (MAS) bekend, dat alle waterweggebruikers op de binnenwateren in Suriname, in het bezit dienen te zijn van het Vaarbevoegdheidsbewijs Vaarbewijs 1 (Veilig Varen).

De MAS roept hierbij alle waterweggebruikers op in het belang van de veiligheid op het water gehoor te geven aan het bovenstaande. De maatregel komt een maand nadat er op de rivier een dodelijk bootongeluk gebeurde op de dag dat er een party op de rivier was.

Vorige maand stelde de Surinaamse overheid dat er een wanorde blijkt te heersen op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen in het oosten van Para. Deze ‘free for all’ zou aan banden worden gelegd door de Maritieme Politie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de bestuursdienst en het Korps Brandweer Suriname.

24 REACTIES

 1. Deze artikel bestond al sedert 1968…wie kan me uitleggen dat anno 2019 nu pas hier naar verwezen wordt en voor een ieder zal gaan gelden…wat een bananen republiek…


  Maak melding

 2. vaarbewijs moet samen met het rijbewijs gekoppeld worden zodat we veilig in sloten met de wagen kunnen belanden. Het is nu afwachten tot albina in brand wordt gestoken omdat de boothouders er niet mee eens zijn


  Maak melding

 3. Ik heb de oude wetten van Suriname bekeken. Kenmerkend is dat wetten steeds weer worden herhaald. Reden; Surinamers leven wetten niet na. Denk aan de terugroepwet, dus ben ik niet verrast dat sinds jaar en dag een wet bestaat over het varen. Het is een gewoonte van Suriname om wetten niet na te leven en ze te herhalen. Vraag: gebrek aan kennis, luiheid om een duik in de archieven te nemen of wil men zogenaamd scoren?i


  Maak melding

 4. @Bert, het is jou vreemd he, om in opstand te komen tegen onrecht?! Jij bent liever een internetgangster zoals je vast destijds ook verkozen zou hebben liever slaaf te zijn.


  Maak melding

 5. Bert. die Meoonzin heeft het werkelijk op jou gemunt. Wordt het geen tijd om hem frontaal aan te vallen. Reden: mensen die anderen frontaal aanvallen kunnen niet tegen kritiek, Dat is hun zwakke plek,ik ben zeker nog een maand met deze idioot bezig. je weet wel. de verkeersveiligheidsmaand.


  Maak melding

 6. Misschien is het handig om tegelijk rij-en vaarbewijs te verplichten want door de gebrekkige riolering is bij elke regenbuitje het wegennet ook een vaarweg.
  Deze randdebielen denken echt dat de indianen en bosnegers straks een vaarbewijs gaan halen🤣🤣🤣.
  Met theorie certificaat😂😂😂😂


  Maak melding

 7. Goedt initiatief ,zo is een ieder die overwater vaart ook bekend en kunnen mensen niet meer weg varen voor hun verantwoordelykheidt, men is beter traceerbaar


  Maak melding

 8. Eindelijk worden ze wijs! En als jullie ook lekker voor elk vaartuig gebruikmakende van openbare wateren eennbelasting vragen dan draagt dat ook nog bij inzake de staatskas. For sure!!


  Maak melding

 9. een belasting voor openbaren vaarwater zit er nog niet in omdat heel veel minder draagkrachtigen met een shamele bootje moeten verplaatsen en van moeten leven


  Maak melding

 10. Nou ,liever laat dan nooit. Het moet wel relevant zijn aan de huidige tijdsgeest. Een maritieme wet van 1968 moet misschien nog aangevuld worden .


  Maak melding

 11. Hoezo , waar lullen jullie over? Als je een vaarbewijs laat invoeren dan gaat su helemaal naar knoppen . Denk na,al die boslandcreolen die nu afhankelijk zijn van de toerisme ,vader,zonen ,allemaal helpen mee om toeristen naar het binnen land te brengen. Wat dacht je van de oudere mannen met jarenlange ervaring van de veerboten. Hier heb je niks aan. Het probleem moet je aanpakken bij overheid . Meeer politie en meer toezicht op het water . Nu doet iedereen waar ze zin in hebben en de overheid doet hieraan mee, velen van de boten bezitters zijn criminelen en vriendjes . Dus no lul zomaar. Ik heb zelf een boot en het gaat perfect!


  Maak melding

 12. Een goed initiatief. Ook bestuurders van jet skies zullen een vaarbewijs moeten hebben. Het moet tevens niet alleen blijven bij een vaarbewijs. Ook bepaalde voorzieningen zoals een dodemansknop of dodemanskoord in snelle vaartuigen moet men verplicht stellen.


  Maak melding

 13. Biteme….is een vaarbewijs invoeren onrecht tegen de mensheid!!!!! Voor mensen zoals jij/jullie blijkbaar die nog in de oertijd leven maar zogenaamd met de tijd willen meegaan maar wat nooit zal gebeuren door dom en stomheid ( zie meoonnozel))


  Maak melding

 14. Kolibri wat je opnoemt dat is de reden waarom mensen uit paramaribo/overheid etc niet naar het binnenland omkijken men kan niemand wat daar leren.( zie meoonnozel) Andermans spullen .goederen slopen in brandsteken maar een vaarbewijs wordt te ingewikkeld hersens zullen dan oververhit raken. Volgens jouw gaat het goed zoals het nu gaat omdat je geen moer te verliezen hebt, Denkkkk


  Maak melding

 15. Trouwens alles is verpest door stelletje rijkeluiskinderen die genieten van andermans geld of land . Laat ze lekker op het water feesten,kinderen misbruiken elkaar besmetten met Aids of elkaar te pletter varen op de rivieren who gives a foooook


  Maak melding

 16. iedereen verplicht een vaarbewijs op zak,, net als, een rijbewijs voor het besturen van een auto..
  alle boten verplicht verzekeren ook een korjaal op elk voor komend water gebied in het land..


  Maak melding

 17. John heeft de oude wetten van Suriname bekeken 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣. Heb je ze ook gelezen???? Dombo!!!
  Heb je wetboeken thuis en snap je ook wat er in staat??
  Of heb je het gegoogeld,,googlesletje.😂🤣😂🤣
  Bertje,rijkeluiskinderen??
  Ben je zo een jaloers sletje,dombo!!! Als je goed je best had gedaan was je zelf ook rijk, maar je kunt niet eens normaal Nederlands typen dus je zal altijd zo een jaloers sletje zijn dombobhai. Arme Sloeber
  😂🤣😂🤣😂🤣.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.