President en echtgenote bij viering Dag der Inheemsen in Suriname

33
President bij viering Dag der Inheemsen in Suriname
De president van Suriname en zijn echtgenote doen een dansje met de inheemsen.

De dag der Inheemsen, in Suriname ook wel bekend als Ingi Dey, is sinds 1994 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale dag. In Suriname is deze dag sinds 2006 een nationale vrije dag.  Het doel van deze dag is stil te staan bij en extra aandacht te schenken aan de eerste bewoners in de wereld. In de Palmentuin heerste er een gezellige sfeer, niet alleen van onze Inheemse broeders en zusters, maar door de aanwezigheid van vrijwel alle bevolkingsgroepen in ons land.

De Surinaamse president Desiré Delano Bouterse die ook aanwezig was en een korte toespraak gaf, sprak over een dag om stil te staan bij hetgeen de eerste bewoners van ons land allemaal hebben meegemaakt. Het staatshoofd gaf aan trots te zijn dat wij, historisch gezien, het verst zijn gekomen met het traject over de grondenrechten en niet ver meer zijn van het afronden hiervan. “De verschillende organisaties moeten beseffen dat er oprecht samengewerkt moet worden om dit vraagstuk op te lossen”. President Bouterse gaf verder aan dat niet goud of bauxiet ons grootste exportproduct is, maar vrede. “Vrede willen wij in dit klein land als voorbeeld geven, voor wat daarbuiten in de grote wereld gebeurt”, merkte het staatshoofd op.

Ook de minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan, was aanwezig in de Palmentuin. De minister merkte op dat niet overal in de wereld deze dag wordt herdacht als hoe wij dat in Suriname doen. De bewindsman vroeg eveneens de ondersteuning van de totale gemeenschap bij het traject van het grondenrechtenvraagstuk. Minister Dikan hoopt dat wij over een jaar kunnen zeggen dat wij een traject hebben afgelegd en een oplossing ervoor hebben gevonden.

De first lady Ingrid Bouterse – Waldring, de ambassadeurs van Brazilië Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto en China, Liu Quan, districtscommissaris Armand Jurel en andere hoge functionarissen waren eveneens aanwezig bij de viering van de dag der Inheemsen.

33 REACTIES

 1. Zo, een heet hangijzer in de vorm van het toekennen van de grondenrechten aan de tribale volkeren, zal eindelijk beslecht worden . Voorgaande regeringn hebben hun handen ervan afgetrokken. De tribale volkeren hebben recht erop. Het is een stukje bestaanszekerheid. Het kan niet zo zijn dat Paramaribo concessies uitgeeft in het gebied waar de tribalen wonen . Laat dat demarcatiegebied duidelijk getrokken worden en laat alles helder zijn in de vorm van transparante wet en- regelgeving. Het is een grote mijlpaal. Paramaribo is altijd huiverig geweest de grondenrechten daadwerkelijk te implementeren omdat men vreesde dat dit niet in het algemene belang was van Suriname. Suriname is groot genoeg. De tribalen kunnen hierna ook hun eigen inbreng als het gaat om zelfvoorziening ,verhogen . Het is een vorm van decentralisatie.

  Ben benieuwd hoe het totaalplaatje eruit gaat zien. Dit wetsvoorstel zal de meerderheid halen aangezien het de NDP is die eindelijk een stukje verlichting brengt voor de Inheemsen en Marrons. De NDP is namelijk in de meerderheid. Gefeliciteerd met de dag van de indianen. Jammer dat de Surinaamse indianen niet de klinkende namen hebben van de Amerikaanse indianen van weleer. Bijvoorbeeld Geronimo, Sitting Bull, Crazy Horse enz. In Suriname moet je genoegen nemen met Sabajo en Jubitana. Ugh ugh! Smoko wan pipa now.


  Maak melding

 2. Dansen is makelijker Dan gronden beleid uitvoeren. Er waren geen Geronimos nodig. De coloniale legers hadden geen indiaanse dorpen plat gebrand en vrouwen verkracht. Na de Engelse colonisten grondleggers is het vreedzaam geweest voor de Indianen. De Ingies kregen problemen na. 1994.
  Jammer day de ddb geen vredes pijp rookte met de Ingies.pijp met tabak met took uit.


  Maak melding

 3. Indianen, verenigt u. alleen via de politiek kunt u aan uw trekken komen. Laat alle stammen bij elkaar komen. ga de vredespijp roken en beloof elkaar om op de Amazonepartij te stemmen. U kunt zeker in verenigd verband 1 tot 3 zetels halen en dan dient men op politiek gebied rekening met u te houden. Volg het voorbeeld van de Marrons. Zonder invloed in de politiek zult u niets bereiken. U krijgt in 2020 de kans . grijp die met beide handen aan,


  Maak melding

 4. En de inheemsen slikken de paarse evangelie voor zoete koek. Wie houd wie voor de gek. Bouterse houd zich bezig met spiegeltjes en kraaltjes terwijl de echte president “Santoki” de oceaan is overgestoken om het werk te doen.


  Maak melding

 5. Een land besturen kan hij niet, misdaden tegen de menselijkheid, zelf verrijking en feesten kan hij en vrouw en gezin zoals zware criminelen dat doen die zich met duistere zaken verrijkt hebben of gelden van het land.

  Het Surinaamse Volk moet goed zien wat ddb, ndp, adviseurs van het land te hebben laten komen, oa democratische rechtsstaat naar de kloten en alles aan doen om een dictatuur van te maken zoals, cuba, venezuela, bolivia, equatoriaal guinee, rusland, vele moslimlanden in het midden-oosten en afrika, enz. Armoede, het volk onderdrukken, monddood maken, bang maken, opsluiten, drugshandel en drugsdoorvoer, enz. alleen maar chaos en totale achter uitgang in Suriname.

  Surinamers, (jonge) kiezers van Suriname zie uw armoede en grote ellende en zie wie de oorzaak hiervan is. Neemt u geen genoegen met grondpapieren, vergunningen, voedseltassen, enz. Neemt u deze zaken, maar als u op 20 mei 2020 voor de Algemene en Geheime Verkiezingen van de DNA gaat stemmen, kiest u voor de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)

  Leve:

  – VHP,
  – de Voorzitter van de VHP Chandrikaperkash Santokhi (CS),
  – dr- en rr-leden van de VHP en zij die op de lijsten van de VHP gaan voorkomen bij die verkiezing van de DNA van 20 mei 2020,
  – samenwerking met andere politieke partijen behalve de ndp,
  – alle kiezers van noord – zuid, oost – west in Suriname die zich aansluiten bij de kernen van de VHP en voor de VHP gaan stemmen,
  28 zetels en meer voor de VHP,
  – samenwerking met de diaspora en bevriende landen, buurlanden, de regio, bondgenoten in de wereld
  – goede scholing, investeringen, productieondernemingen, werkgelegenheid, export, vrede en veiligheid in de regio, welvaart en welzijn, de democratische rechtsstaat, rust, orde, criminaliteit bestrijden, internationale samenwerking, opbouw van Suriname en de Surinamers.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  De VHP gaat voor 28 zetels en meer en CS4Pres!

  Zie wat ddb, ndp Suriname heeft gebracht sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana 86 moorden, drugshandel, drugsdoorvoerland, binnenlandse oorlog, Albina in brand geschoten, Brokopondo doden in de woongebieden van de Marrons en zich zelf verrijken met Goud uit de woongebieden van de Marrons, hun niets gunnen, uitverkoop van het goud aan IAMGOLD,Newmont, enz Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Kondremangs,
  Alles wat DiDiBri uitkraamt……..is het tegenovergestelde………..VREDE is het belangrijkste exportproduct als voorbeeld voor de rest van de wereld?????? Dus VREDE in vorm van WITTE POEDER??????
  En VERDEELDHEID zaait hij in ons land…………bovendien is hij GEEN pikin ingi boi………hij is achterachterkleinzoon van een Zeeuwse kolonist………….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. een ieder die hier zit uit te schelden vergeten dat na wan dei fu sabakoe wan dei fu tjong tjong.
  verbaasd me elke keer weer te zien hoe surinamers vol haat zitten. niemand gelooft meer in een God. ieder is en speelt God. jullie zien zelf kans om deze dag te vervuilen met jullie haat. alsof de inheemsen al niet genoeg te verduren hebben besmeuren jullie deze dag nog meer met jullie boze tongen. niemand die iets zegt over deze dag zelf maar jullie uiten je haat over al t ander. way to go peeps


  Maak melding

 8. DEnkna het land van de inheemsen is door de kolonialisten weg gegeven tewyl het niet van hun was
  de stadts gemeenschap wat toen in 1975 de midden classe was heefd nu de touwtjes in handen
  en leven langs etnische lynnen,iets wat stellig ontkent wordt maar zelfs voor een blinde zichbaar is
  men heefd tot op de dag van vandaag geen rechten aan de inheemsen toegekend
  het is het geduldigste volk die ik ken,is niet besmet met de westerse ziektes zoals hebzucht ,jaloezie en zeker met de virussen ,men doet er nu goed aan om nu de inheemsen een waardig plek tussen onze bevolking toe tekennen,en niet opdringen maar axcepteren zo als ze zelf door het leven verkiezen tegaan ,en ze niet voor dom uit temaken want dat zyn ze allerminst, respect voor elkaar en met elkaar


  Maak melding

 9. “Hoe we hier samen kwamen.”
  Wat een mooi land had kunnen zijn met een mooi volk.
  Wat Leuke en gezelige (feest- ) dagen had kunnen.
  Welvaart en welzijn alles is verpest door de Surinaamse Bonnie and Clyde !

  Mek Sranang swietie baka !


  Maak melding

 10. Ddb een ingi? Die man is gewoon een halbloed,kruising blank negroide. Zoals we dan zeggen een redinegre.
  Eens een armoedzaaier en dankzij het roven van staats bezit 1 vd rijkste van suriname alla familia ortega,chavez en die clown die er nu zit.


  Maak melding

 11. Je moet wel flink naīef zijn om die mongool van Bouterse te geloven, het Amerikaanse hof voor de mensenrechten, hebben Suriname 4 jaar geleden aangemaand, het grondrechten vraagstuk van de Inheemsen binnen 3 jaar via wetgeving, in orde te maken, dus nu alweer een jaar te laat, en praat deze moordenaar met zijn holle praatjes, dat we hystorisch het verst zijn met de grondrechten van de Inheemsen, padvinder.


  Maak melding

 12. Ik ben heel blij om nu toch in te zien dat steeds meer Surinamers door hebben dat ddb en gezin, adviseurs, ndp bijna mi wan tak wan do takie moeten op so demieteren.

  ddb, ndp, adviseurs oe .. (h)olo op soedemieteren, op zouten, weg wezen. So snel mogelijk, liever vandaag dan morgen.

  Surinamers en de republiek Surinamers verdienen veel beter. ddb, ndp houden de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname op. Een hele generatie en hun (klein)kids gewoon naar de maan.

  Boen Sari (his)Tory

  Er is geen tijd voor feesten, er moet gewerkt worden. De achterstand die er is ontstaan sinds 25 februari 1980 is enorm. Vreselijk dat Suriname en de Surinamers dit moeten onder gaan.

  Sranansma, Oe Wiki No???!!!, O So A Dé, ja, ja!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. @ Koos,

  Dat is het voordeel van Santokhi, hij heeft geen strafblad, of staat op een lijst van Interpol, dus kan met een goed gevoel de oceaan oversteken, die moordenaar is nou eenmaal een gevangene in eigen land.


  Maak melding

 14. Psalm 73

  Pres en gevolg hebben geen moeilijkheden.
  Ze zijn gezond en sterk.
  5 Ze hebben geen zorgen.
  Hun overkomt geen kwaad.
  6 Daar scheppen ze trots over op.
  Ze denken dat ze kunnen doen wat ze willen.
  Ze vinden het heel gewoon om geweld te gebruiken.
  7 Hun ogen puilen uit van het vet.
  Ze denken dat ze heel wat zijn.
  8 Ze spotten met alles,
  ze misbruiken hun macht.
  Op alles en iedereen kijken ze neer.
  9 Tegen God in de hemel hebben ze een grote mond.
  Over de mensen op aarde zeggen ze wat ze maar willen.
  10 Daarom komen de mensen naar hen toe.
  Ze drinken hun woorden op als water.
  11 Ze zeggen: “Het kan God niets schelen.
  Hoe zou God het weten? Hij ziet het niet!”
  12 Het zijn slechte mensen, maar toch gaat het goed met hen.
  Ze worden rijker en rijker en hebben geen zorgen.
  27 Maar het loopt slecht af met de mensen
  die zich niets van U aantrekken.


  Maak melding

 15. De meesten hier die het hardst schreeuwen stonden te dansen toen Bouterse president was geworden.
  Nu zitten jullie te huilen en te klagen?? Stelletje hypocrieten!!!!


  Maak melding

 16. Laat hij maar met pensioen gaan en lekker gaan liggen in een hangmat in huize Ashiana want deze president heeft er niet veel van gebakken.
  Hij zal de geschiedenis ingaan als 1 v.d. meest waardeloze presidenten van SU. Iemand die toen hij aan de macht kwam een heel gunstige uitgangspositie erfde met een stabiele en groeiende economie, een koers van 2,80, $ 650 miljoen dollar aan echte deviezen reserves en hij kon ook nog eens profiteren van een trend van stijgende mijnbouwprijzen waardoor hij tijdens z’n eerste regeertermijn zeker $ 3 miljard dollar extra heeft verdiend aan de mijnbouwsector (meer dan die hele ontwikkelingshulp) maar deze ezel heeft alles verpest met z’n corrupte wanbeleid door de staatskas te plunderen en meer uit te geven dan er binnen komt i.p.v. een deel van de mijnbouwopbrengsten opzij te zetten in een spaarpot voor de moeilijke tijden. Nu zadelt hij toekomstige generaties op met een enorme schuldenberg.


  Maak melding

 17. @ Poki, niets houdt ze tegen om er zelf eentje te bouwen in de jungle maar dan moeten ze daarvoor wel hun handen uit de mouwen steken en dat zal gelet op hun mentaliteit wel een belemmering voor ze zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.