Weer onrust rondom gebied I Am Gold goudmijn in Suriname?

38
Weer onrust rondom gebied I Am Gold goudmijn in Suriname

Rondom het gebied van de I Am Gold goudmijn schijnen er weer problemen te zijn. Waterkant verneemt dat er sprake zou zijn van vernielingen aan een mast van I Am Gold. Dat blijkt uit bijgaande foto’s die in dat gebied zijn gemaakt.

Ook zou er geschoten zijn op enkele voertuigen. Wie daar precies voor verantwoordelijk is, is niet bekend. Bronnen dichtbij het bedrijf melden aan Waterkant dat het momenteel inderdaad weer onrustig is in het gebied. Detail informatie is echter nog niet bekend.

Er is ook nog geen officiële mededeling van de Surinaamse autoriteiten, dus later meer.

UPDATE: Er is een bevestiging van sabotage aan de mast die gebruikt wordt voor communicatie in en met de mijn. Dat er een auto zou zijn beschoten is niet aan de orde, zegt een bron dichtbij het bedrijf tegen Waterkant.

38 REACTIES

 1. Here we go again. Het is er om moe van te worden. Snapt men niet dat bedrijven als IamGold behoorlijk bijdragen aan de staatskas. Dit in tegenstelling tot de kleinschalige en veelal illegale goudmijnbouw die ook nog eens verantwoordelijk is voor het grootste gedeelte van de kwikvervuiling.
  Ik denk dat het daar altijd onrustig zal blijven zolang je daar bepaalde figuren hebt die ervan houden om tekeer te gaan als een stel gorilla’s en zolang er niet eindelijk eens ordening komt op de goudvelden.


  Maak melding

 2. @Jay … ONDANKS DE BIJDRAGE VAN IAM GOLD VERSLECHTERD DE ECONOMIE MET RASSENSCHREDEN,EN GAAT DE VOORUITGANG VAN HET LAND VERDER ACHTERUIT….CHANged !


  Maak melding

 3. Sabotage en andere zaken horen niet bij het streven naar rechtvaardigheid.
  Echter is de spinoff, van al het mijnen van onze hulpbronnen, marginaal tot nihil waar te nemen.
  Als de multinationals zoveel betekenen voor het land, waarom is er dan een tekort aan US dollars?????
  Of zijn deals niet goed afgesloten?

  Wanneer je mijnt komt er geen goud meer terug. Het land en de maatschappij moeten direct genoeg verdienen, om her investeringen te doen in het land en voor het volk.

  Wat je nu ziet is dat men leningen neemt om het land te besturen, wat hebben we dan aan het uitgraven van onze bodem voor goud?
  Behalve wat tijdelijke banen.
  Wat merkt de man van de straat of vrouw in huis van al het goud diamant en olie dat men weggeeft en verkoopt?

  Heeft iedereen een heerlijk leven?
  Is onze staatkas vol?

  Hebben de regeringen goede deals gesloten, waarbij de omgeving en wegen richting de mijnen op high class niveau ingericht zijn???
  Hoe merken wij dat we goud hebben ?
  Pompen we goedkoop bij de pomp
  Hebben we aardolie?
  Wie geniet ervan?

  Nogmaals slechte en zeer gemene deals worden gesloten, waar slechts een klein deel van geniet.

  Hierdoor krijg je geen Zegen.
  De bedrijven gaan alles leeg plunderen en wij zullen , als we zo doorgaan, er niks van overhouden.

  Behalve leergeld en gejammer.

  Probeer maar in het buitenland met je bedrijf goud of zand of bomen te gaan ontginnen.
  Probeer maar in Canada of Us of where ever, zulks te doen.
  Ze laten je met je plan komen en ze doen het zelf.
  Niemand komt in China 1 blad eten nog een kuiltje graven. Ze maken geen grappen met wat ze hebben.
  Liever zelf of liever dan niet.
  Wat in het vat zit verzuurd niet.

  Ga zo maar voort.

  Lieve mensen


  Maak melding

 4. Als I am gold weg gaat..stijgt de koers zeker naar 20 srd per usd..bedrijven die eiren, vruchten,groenten,slechte kippen voor het bedrijf verkopen, SOL die olie verkoopt voor het bedrijf, het volk, heel Suriname gaat het voelen, niet alleen de arbeider van I am gold.werkloos heid word groter. Dus Verzin niet zomaar iets..denk eerst goed na wat je zeg of schrijft.


  Maak melding

 5. Sranang mang.
  Goof things take time.
  Luever een gestadige groei, dan een tijdelijle die over 20 jaren stremt.

  Als je top deals sluit met bedrijven of zelf ontgint en ook de middelen juist investeert.
  Heb je er meer aan.

  Dan maar een realistische koers, dan een uitgeplunderde binnenland.

  Waar gaat men over 30 jaren dan van leven?

  Of denkt men kort.

  Grote landen laten hun resources met plezier waar ze zijn.
  Ze gebruiken bij mondjesmaat hun grondstoffen.
  Komen wel wereldwijd halen.

  Omdat ze weten dat er in armere landen haastige mensen zijn.

  Let wel alles kan, maar doe het met wijsheid.


  Maak melding

 6. men vergeet vaak wat de staat allemaal bekostigd aan ambtenaren salaris aan wegenbouw en onderhoudt en zovoorts parlementariers moeten betaald worden ga zomaar door .
  Het heefdt geen zin hier etniciteit als mogenlyke schuldt aan tewyzen maar het gaat om een groep ontevreden omwonenden die waarschynlyk ombekend zyn met wetgeving en handhaving
  Het heefd ook de indruk dat er politieke beinvloeding een rol speeld, want geen enkel Party heefd zich grdistantieerd na het tragedie dat heefd plaats gevonden,eerder meer olie op het vuur zal ik zeggen
  wat zeer ongepast is


  Maak melding

 7. Sabotage dekt de lading niet helemaal. Dit is terreur. Er zijn sujetten die zich niets van aantrekken en zeker niet aan tafel zullen schuiven om de zaak op een vredige manier af te handelen. Die hebben een bepaald belang bij dyugudyugu .Deze sujetten weten niet wat in dialoog met elkaar treden, inhoudt. Ze verpesten het voor de rest die wel genuanceerder denkt en handelt. Hopelijk komt men er gauw achter wie deze ‘terroristen’ zijn. Tot die tijd een nog betere bewaking en surveillance inlassen.


  Maak melding

 8. Zolang de grondenrechten zijn niet gezetteied en de niet ndpers geen goud concessies krijgen zal het Zo blijven.
  De Geronimos waren niet nodig omdat de coloniale legers de Ingies dorpen niet plat Branden. Alleen de Engelse coloniale grondleggers mishandelen de Ingies.


  Maak melding

 9. Hoogste tijd dat leger ingezet wordt om de wetten en regels van Suriname te beschermen. De belastingdienst moet ook bekend maken welke ABOP toppers concessie hebben en hoeveel ze aan belasting betalen, zodat de achterban van deze partij tot het inzicht komt dat ze misbruikt worden. Laat Brunswijk hun op zijn concessiegebied toelaten.


  Maak melding

 10. Dit krijg je met een slechte regering, een criminele president, eigen belang, i.p.v. het algemeen surinaams volksbelang. De marron is een vrijgevochten groep die haar eigen gang heeft om te overleven, moeilijk om in goede banen te leiden.

  Ook de binnenlandse oorlog heeft hieraan meegewerkt en de staatsgreep, waardoor deze groep ook op haar zelf moest zien terug vallen in haar eigen manier en gedrag van overleven en zich niet kunnen houden aan regels, wetten als situaties enigszins normaal worden.

  Deze mensen willen ook overleven. Wie zal daar in de jungle in hun eigen woongebied daarvoor zorgen.

  Er is goud gevonden en regeringen zien usd, economische belangen en deze tribale mensen en hun leven zijn daaraan ondergeschikt.

  Zie hoe ook omgegaan is met ze tijdens de aanleg van het Stuwmeer en ze uit hun dorpen werden verdreven naar oa Nieuw Koffiekamp. Nu in hun eigen gebied goud gevonden is, ondergaan ze hetzelfde lot.

  Goed bestuur is heel ver te zoeken, eigen belang, ook van anderen die hun munt/ goud willen.

  Gevolg, chaos, dood en verderf, enz

  Boeng Sari (his)Tory

  Time4change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Het zal mij niet verwonderen als blijkt dat deze saboteurs, ongeleide projectielen zijn die worden aangespoord door elementen uit Abop, NPS en VHP. Deze elementen hopen met deze acties de regering in een moeilijk parket plaatsen. NDP-ers en mensen uit politieke partijen die met de NDP samenwerken gaan dit nooit doen.

  Deze sabotage acties van de oppositie kosten het land veel geld. De bewaking door leger en politie en de inzet van helikopters om het gebied te monitoren zal opgevoerd moeten worden. Dit alles heeft men te danken aan het ondoordachte beleid van de regering van VHP, NPS, PL, Abop. De zogenoemde deskundige politici onder Venetiaan hebben concessies uitgegeven zonder rekening te houden simpele basisvoorwaarden. Er zijn door de vroegere regering van VHP en NPS mega blunders gemaakt. De fall out van dat beleid krijgt men nu op het bord.

  Wij mogen daarom ook blij zijn dat de regering Bouterse de samenwerkingsovereenkomst van VHP en NPS met I’am Gold m.b.t exploitatie vanbde goudmijnen niet heeft overgenomen. Jojo, steekt tot heden zijn loftrompet over dit programma niet onder stoelen of banken. Deze overeenkomst van VHP/NPS bleek nog meer grote nadelen voor Suriname te hebben. De uitwerking zou desastreuze gevolgen hebben voor de Surinaamse economie.


  Maak melding

 12. RobG
  U doet weer ongefundeerde uitspraken en overdrijft in het kwadraat.

  De oorspronkelijke deal is gewoon correct en moet uitgevoerd worden. niet meer en niet minder.
  IAM Gold mijnt niet rondom Nieuw Koffie kamp. Overall terwereld liggen er dorpen, wegen, spoorlijnen en zelfs luchthavens in , in concessie uitgegeven gebieden.

  Tot 2010 was er geen gedoe. Na 2010 werd het wild west en gingen allerlei illegalen in Natuurparken mijnen of in bij voorbeeld de Roma Pit mijnen.
  Bouterse zou gaan ordenen en heeft er met Dompig en OGS een zooitje van gemaakt. IAM Gold komt afspraken na, de werkers uit Nieuwkoffie kamp ook alleen nu komen ze van elders.

  u verwijt ABOP, NPS, VHP provocatie en sabotage zonder enig bewijs met als argument NDPers doen dat niet.
  Ik durf niet te stellen dat er geen ABOP. NPS of VHP provocatie in het spel is. Ik zie emmotionele mensen (voor het grootste deel uit het binnenland) die slecht behandeld worden door hun regering omdat die niet handelt en optreed en in de zogenaamde Area of Interests rond om IAM Gold in leefgebieden van deze binnenland bewoners concessies uitgeeft aan >>. ik weet niet wie maar denk dat het NDPers of loyalisten zijn.

  beste RobG ik betracht nuancering en bij de feiten te blijven u haalt uw feiten uit uw grote duim of ….


  Maak melding

 13. Deze terroristen en dat zijn ze opsporen en 25 jaren opsluiten gewoon klopjacht op touw zetten en ze het bos uitroken dit kan je niet ongestraft laten kei en keihard aanpakken deze awaries


  Maak melding

 14. Dompig zou als regelen hij heeft het van kwaad tot erger gemaakt in 9 jaren tijd is geen 9 dagen beleid .
  Dompig had 750 pasjes gemaakt van 750 SRD per stuk de koers was 1 euro op 3,50 SRD omgerekend kosten een past 200 euro .
  Dompig en Dodson zijn de pasjes nog geldig voor Brokopondo of Brokobaka .
  Ondankbaar zijn ze om te komen schelden op oude politiek .

  Ga maar kijken waar Para Industrie is gebleven nieuw Fabriek door Brazil gebouwd voor 50 miljoen USD het is nu helemaal bebos er word geen steen of tegels gemaakt

  Bij aantreden van oude Politiek hebben ze Brazil als eerste afgelost 50 miljoen USD vraag meer info over Para Industrie .

  Zo ook de Kut nieuwe bedrijft dat huizen moet bouwen voor Surinamers en voor exporteren van huizen een totaal verkeerd Fabriek heeft men in China laten over komen .

  Er was een heel delegatie naar China gegaan Limbo ,Hooghart ,Bouterse ,Graanoost .Abrahams en nog veel van de hoogopgeleiden gingen mee naar China ook Doehkie .

  Vraag NDP geleerden hoeveel huizen zo een Fabriek heeft geleverd in Suriname en voor export de laatste 5 jaren .

  De nieuwe Fabriek staat dicht bij Paranam zo ook de oude ook .

  Onder oude politiek ging men pakket gratis delen .
  Onder NDP gaat men levens middelen pakketten verkopen Combe markt kan niet meer helpen

  Er is geen Bruine bonen meer in de Partij centrum van NDP ook zo uien en Kaas .

  Samen denken Samen werken maar Samen eten doen de beleid makers van NDP alleen .


  Maak melding

 15. Jojo, ik doe helemaal geen ongefundeerde uitspraken. NPS en VHP hebben geen rekening gehouden met de belangen van de plaatselijke bevolking. Zo ervaren de mensen het ook. Men geeft niet de regering Bouterse de schuld van deze kwalijke situatie die is ontstaan. Men geeft luid en duidelijk de schuld aan de regering van Venetiaan en de VHP. Dat u dit nog ontkent is een teken hoe ver u van de realiteit staat. De contracten m.b.t. de concessies zijn getekend door de regering van VHP en NPS. De huidige regering is gebonden aan de getekende contracten aangaande de concessies. Die contracten kon de regering Bouterse niet meer openbreken omdat er grote juridische en financiële consequenties aan verbonden zijn. Ook het raamwerk dat door VHP en NPS was gemaakt m.b.t. de exploitatie bleek heel nadelig voor Suriname uit te vallen. Allemaal blunders van de regering Venetiaan in samenwerking met de VHP.


  Maak melding

 16. Mensen schelden omdat de problemen uit bepaalde hoek komen dag in dag uit en is dus niet raar dat ze schelden en zijn het zat om constant bestolen,verkracht ,vermoord etc etc etc etc te worden en je moet wel blind en achterlijk zijn om niet in te zien dat het uit bepaalde hoek komt denk daar maar eens over na. Kranten staan er vol mee dus hoeveel bewijs heb je dan nog nodig tot het doordringt blijkbaar dringt het helemaal niet door dat constant de problemen komen uit bepaalde hoek


  Maak melding

 17. RobGay,
  NDP politici gaan dit nooit doen?????…….

  Het fossiele paarse hoofd van de NDP, en staatshoofd van FAILED STATE Suriname, schiet meedogenloos 15 onschuldige en ongewapende landgenoten het leven uit.
  Jij ben een paranoïde, geesteszieke dorpsidioot en RANDDEBIEL van het allerlaagste allooi.


  Maak melding

 18. @ RobG …. de man/vrouw … met een Inschattings – en Denkvermorgen …. van een KOETA! … graag antwoord op de volgende vraag: NDP’ers en mensen uit politieke partijen die met de Nationale Dieven Partij samen werken ….MOORDEN … SABOTEREN … STELEN …. FRAUDEREN …. LIEGEN ….. niet ????????? Keba, Keba …. er ligt een VLOEK op je. Je bent een NDP’er, vervloekt tot LIEGEN en BEDRIEGEN.

  Wel … @ RobG …. mislukt product van je vaders genotsspier en van de Spinazie Universiteit … laat mij je uit die droom helpen. De Berm, Nationale Dieven Partij en mensen uit andere Politieke Partijen z.a. King Kong Hooghart zijn de grootste … MISDADIGE MOORDENAARS … FRAUDEURS, DIEFKATTEN, WETTEN-OVERTREDERS, die zijn WEERGA niet vindt. Houd dus je KOETAI-BEK …. DOMBO !!!!!!!


  Maak melding

 19. Toen het Stuwmeer aangelegd moest worden gingen de Algemene belangen van het land en de “Surinamers” gewoon voor toen de overeenkomst met Alcoa/Suralco gesloten werden. De Marrons moesten hun woongebied verlaten en werden ondergebracht in andere gebieden oa Nieuw Koffiekamp.

  Economische belangen gaan overal ter wereld voor voor alle andere belangen. Wat men niet over het hoofd moet zien in zulke belangen is het belang van tribale volkeren en zelf personen die eigenaren zijn van gronden. Die trekken meestal aan het kortste eind en zijn de gebeten hond. Anderen die vaak heel dichtbij het beleid zitten, beleid maken en contracten sluiten met mulitinationals of beleid maken doen er alles aan om zich zelf en mensen om zich heen er beter van te laten worden.

  Dat is wat hier aan de hand is. Ga maar na hoeveel mensen het slachtoffer hiervan zijn geworden. Zie maar de eigenaren, erfgenamen van plantages in Para waar Alcoa/Suralco gemijnd heeft. De regeringen zonder goed met de erfgenamen zaken te regelen, deze plantages aan Aloa/Suralco ter beschikking stelt om te mijnen. De gronden van de plantages worden uitgemijnd door Suralco, Surinaamse loopjongens/meiden die bij Alcoa/Suralco of oa bij ddb/ndp de eigenaren het bos in sturen. Zie ook maar de open gebroken Brokopondo-overeenkomst of Dompig met zijn plan van 2010 die er zorg voor zou dragen dat de marrons in hun woongebieden goed tot hun recht zouden komen.

  De vraag waar komen de onrustveroorzakers in eens vandaan? Waarom willen anderen die daar niets te zoeken hebben in eens goud van deze marrons hebben. wie zijn deze bewakers, ea die daar zijn voor hun eigen belang, nl op een oneerlijke manier aan goud komen?

  ddb, ndp, adviseurs, ea zijn niet bezig met het Surinaams Volksbelang, maar met hun enige belang, zelfverrijking en niet in de gevangenis terecht komen voor misdaden tegen de menselijkheid.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Landsbelang gaat overal in de wereld voor volksbelang of tribalbelang stuwmeer was nodig en voor iemand met hoog niveau zou je zeggen dat het wel duidelijk zou moeten zijn


  Maak melding

 21. Beste RobG
  De enigen die met de smoes kwamen dat de regering Vene I de concessie overeenkomst met een voorganger van IAM Gold getekende hebben zijn DNA leden van de NDP. De plaatselijke goedzoekers hebben geen problemen meer omdat IAM Gold de afspraken die met de regering Bouetrse gemaakt zijn om de Roma Put te kunnen ontruimen na komt en deze mensen een plaats gevonden hebben.
  Niet de lokale mensen zijn het probleem. Ook een paar jaar geleden niet. De toestroom van goud”zoekers”van elders is het probleem.
  Ordeloosheid en gebrek aan handhaving van gemaakte afspraken met de president. U verdraait alles of maakt eigen nieuwe feiten zoals ze u uitkomen.

  De rechten van inheemse volkeren zijn universeel en afdwingbaar bij het interamerikanse hof voor de rechten van de mens. Als gevolg van wandaden onder Wijdenbosch is Suriname 2 maal veroordeeld. na 9 jaar Bouterse is nog steeds niets geregeld.
  Echter de rechten van de inheemsen gaan over hun leefgebied en niet over mijnrechten. Concessie / Mijnrechten behoren toe aan de staat.
  Ofwel er was en is niets mis met de oorspronkelijke concessie. wel is er iets mis met de adhoc uitgegeven concessie rechten in de zogenaamde Area’s of Interest. Die zijn speculatief uitgegeven aan “god mag het weten wie” maar niet aan de locale gemeenschappen.

  beste RobG u reageert op basis van door de NDP geconstrueerde feiten.


  Maak melding

 22. ik verbaas me steeds weer op deze site van ongefundeerde en domme uitlatingen van diverse postings. Jullie begrijpen een ding niet en dat is als er beleid is, gaat een volk verloren. Moddergooien dat andere partijen verantwoordelijk zijn is struisvogelpolitiek.

  I am gold Delft goud, Suriname krijgt daar Amerikaanse dollars voor terug en daar merkt de inheemse bevolking niets van. Het is toch niet zo gek dat ze op deze manier om aandacht vragen? Dat het ook op een andere manier kan, begrijpen we allemaal wel,


  Maak melding

 23. Alweer zit die paarse imbeciel en bouta’s kontlikker RobG z’n hersenloze onzin rond te spuiten. Zijn paarse regering bouterse zit al 9 jaren aan de macht en wat heeft men al die tijd gedaan om de problemen op te lossen???
  GEEN ene moer. Iedereen die z’n ogen en oren open heeft en beschikt over een gezond verstand kan inzien dat zaken juist vele malen erger zijn geworden.
  I.p.v. met duurzame oplossingen te komen kan deze regering en hun hersenloze loser aanhangers niets anders doen dan de a-no-mi cultuur te belijden door met het vingertje te wijzen naar voorgaande regeringen.

  Ze zijn te laf om te erkennen dat het dankzij het beleid van de Front regeringen is geweest dat SU grote goudbedrijven als IamGold en Newmont heeft kunnen aantrekken die aan grootschalige en legale goudmijnbouw zijn komen doen.
  Die daardoor behoorlijk wat geld bijdragen aan de staatskas, zorgen voor werkgelegenheid en voor zover ik weet niet doen aan kwikvervuiling. Dit in tegenstelling tot de kleinschalige en veelal illegale goudmijnbouw.
  Het heeft geen zin om met figuren als RobG in debat te gaan want ze zitten zo diep in het achterwerk van hun meester en afgod Bouta dat ze niet meer voor rede vatbaar zijn.


  Maak melding

 24. @Jay
  u heeft helemaal gelijk met RobG discussieren heeft weinig zin. Maar stel je voor dat iemand zijn argumenten tot zich neemt en geloof waardig vindt omdat meneer claimt gestudeerd te hebben.
  Aan de andere kant is het best komisch om te ervaren hoeveel mensen zaken kunnen verdraaien om hun gelijk te claimen. Hoe elastisch hun geest is.

  @Johny Bombel
  Een land moet de rechten van de inheemse volkeren eerbiedigen. Dat is in Suriname tot heden (ook niet door Vene I, II en III) niet gebeurd. Ook niet na 2 vonnissen van het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens.
  De inheemse volkeren hebben universele gebruiksrechten van hun leefgebied maar niet van de rechten wat er onder de grond zit. In concessiesrechten wordt afgesproken hoe omgegaan wordt met de bewoners van het gebied.
  Of er correct omgegaan wordt met de afspraken, rechten en belangen van de inheemse volkeren weet ik niet. Wat wel bekend is dat IAMGold en Newmont formele afspraken en sociale programma’s hebben en uitvoeren. De informele partijen maken ook afspraken met het locale gezag.
  Het is de vraag hoe er gehandhaafd wordt.
  Laat aub duidelijk zijn dat de grote maatschappijen werken zonder kwik werken en tot 3 keer meer goud kunnen winnen op een locatie dan de locale mensen.
  De locale mensen vernielen een gebied en halen er maar 30% van het aanwezige goud uit terwijl bedrijven als IAM gold en Newmont 90% van het aanwezige goud vinden. Dit omdat ze in hardere steen en veel dieper goud kunnen winnen.

  Indien er goed samengewerkt wordt zijn de gestructureerde mijnbouwers veel beter voor de inheemse volkeren.
  De informele mijnbouwers verdienen een schamele boterham. 25% van de inkomsten gaan naar de concessiehouders. verder wordt er vrijwel door niemand belasting betaald terwijl de Formele ondernemingen wel afdragen wat er afgedragen moet worden, ook aan het locale gezag.
  Indien Alle goud in Suriname formeel gewonnen zou worden dan dan zou de hoeveelheid goud het dubbele kunnen zijn.
  Met alle respect voor de goede bedoelingen van de locale mensen en hun strijd voor hun bestaan . het zou beter zijn eens goed na te denken over hun praktijken


  Maak melding

 25. Passant jij snapt er zelf geen reet van goud wat in de grond zit is van het land en dus niet van de marrons of elk ander volk dat er gerommeld wordt met IAG dat zal wel zeker zijn en een simpele leek kan dat niet voorkomen. Al het gevonden goud hoort in de kluis van het land en als je mensen stukjes grond gaat geven om met een schop en hark goud te gaan delven krijg je dit soort taferelen want goudkoorts heeft in de wereld heel veel mensen gek gemaakt. Nogmaals … al het goud is van het land… punt uit


  Maak melding

 26. Je brengt je reactie op nieuws uit op een misselijke manier dat niemand geen moer snapt wat je nou wilt of bedoeld. Ga ff in de hoek zitten denken wat ik bedoel je denkt toch graag, succes


  Maak melding

 27. @Jay,
  Je reageert alsof je door een Surinaamse wesp wordt gestoken.Die kunnen pittig steken en het na-gevoel van deze steek doet ook niet onder voor de wespensteek. Natuurlijk doet de waarheid pijn, hel veel pijn. Ik heb alleen de feiten benoemd. Deze feiten worden ook door de bewoners uit dat gebied onderschreven. Jouw emotionele reactie zegt dus heel veel. Ik snap wel hoe belabberd jij je moet voelen voor VHP en NPS.


  Maak melding

 28. @ Bert
  U drukt het goed uit, het recht om goud te mogen winnen binnen een concessie gaat samen de plicht
  de rechten/schade van de mensen die het perceel of de grond rechtsgeldig gebruiken te compenseren.
  Als ze niet vrij kunnen reizen, of kunnen jagen, of vissen of kostgrondjes of ongestoord in hun hangmat liggen etc. dan zal er gecompenseerd moeten worden.
  De regering moet daar bij zorg dragen dat er correct gehandeld wordt.
  Ik zal niet zeggen dat de mensen die voor het Brokopondo meer verplaats moesten worden correct gecompenseerd zijn. Er is gecompenseerd en dan eindigt de discussie eens.
  Als de mensen uit New Koffiekamp voor 1994 al goed zochten dan is het redelijk dat zij ergens in de gelegeheid gesteld worden dat te doen of materieel gecompenseerd worden mety of geld of een goede baan etc.
  Helaas denken velen dat als het feest na de compensatie voor bij is er rechten op nieuwe compensatie ontstaat.


  Maak melding

 29. De meesten van jullie kunnen niet nadenken, laat staan debatteren….wat voor syndroom zal het zijn?

  Jullie snappen niet dat weinigen die mineralen gecontrolleerd, milieu technisch verantwoord goud en bxt uit de grond kunnen halen ter economische voordeel voor een land slechts, grote bedrijven als IAM gold kunnen.

  Ze hebben de kennis, het geld en de markt; dus met hun samenwerken is niks mis mee…

  Als ze dan komen, behandel ze dan met respect op win-win basis! Hoe de politiek/regering mee omgaat, is een ander hoodstuk.
  Als je de BO in een tijdspane van 50 jr bekijkt, dan hebben nagenoeg de hele pilitieke topgefaald. Op cruciale momenten w.o. sluiting smelterij, bxt levy, stroom deal en nu sluiting suralco….wij kunnen alleen maar ons hand in eigen boezem steken; gefaald op de meeste fronten.

  Deze regering doet zijn best, maar kan de fouten uit verleden niet helemaal rechtrekken; oh, ja ze zijn niet feilbaar…


  Maak melding

 30. Het is grappig om te lezen hoe de Surinaamse mensen hier op dit forum zichzelf als de norm nemen om anderen de maat te meten. Anderen, met een afwijkende mening, zijn dom of achterlijk of op een andere manier minderwaardig. Is dit een kenmerk van de Surinaamse mentaliteit?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.