1.500 kilo cocaïne in containers met boomstammen uit Suriname

57
1.500 kilo cocaïne in container uit Suriname met boomstammen
(c) Archieffoto Waterkant - Boomstammen uit Suriname

In de haven van Rotterdam is in containers met boomstammen 1.500 kilo cocaïne gevonden. Volgens Nederlandse media was de container afkomstig uit Suriname. De boomstammen waren onderweg naar een bedrijf in Bangladesh.

De vondst werd al op 16 juli gedaan, maar is in verband met het lopende onderzoek vandaag pas bekendgemaakt. „Er zijn nog geen verdachten aangehouden”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De drugs hebben een straatwaarde van tussen de 75 en 110 miljoen euro. Ze zijn inmiddels vernietigd. Een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt de zaak.

57 REACTIES

 1. Jammer hoor. Bangladesh had echt wel behoefte aan de boomstammen. Nu kunnen ze geen blokhutten en meubels meer vervaardigen. Ik geloof moeilijk dat de coke voor Bangla bestemd was. Waarschijnlijk zou het in Nederland overgeheveld worden en de bezending boomstammen was gewoon een dekmantel. Het bedrijf in Bangla zal wel legitiem zijn. Het betekent dat de afzenders uit Suriname overal ter wel hun contacten hebben. Dat betekent weer dat de hoofdverantwoordelijken van buitenlandse afkomst, die contacten doorspelen aan de Surinaamse stromannen die natuurlijk flink verdienen door ook zelf drugs op te kopen en te verschepen.

  Er zijn gasten uit Suriname die banden hebben met de kartels. Banden die al decennia bestaan. Die leveren de drugs aan Suriname of het wordt opgehaald. En Suriname leent zich er voor de drugs op de transport te zetten richting Europa. Wanneer wordt er een doorbraak geforceerd? We hebben het over duizenden kilo`s man. Ik schat dat tot heden, de meeste transporten wel succesvol verlopen. En zo nu en dan worden ze onderschept. Maar het gaat maar door. De autoriteiten zijn alert en veel beter uitgerust tegenwoordig. De pakkans is groter maar bij lange na niet voldoende om het een halt toe te roepen. Trouwens, de coke liefhebbers, en die bevinden zich onder alle lagen van de samenleving, zullen niet zo blij opkijken wanneer een transport onderschept wordt. Een grondige haat zal men ontwikkelen voor het gezag. Als je echt gele hesjes op straat wilt zien moet je maar alle coke gaan onderscheppen.


  Maak melding

 2. Beste onderdrukte landgenoten tgv recessie en dalende goudprijs, zal de brandstof prijs verhoogd worden, bezoek aan dames extra belast worden, drug transport zal oogluikend worden toe gestaan na afdrage van voorschotten.


  Maak melding

 3. Het is jammer dat sommige hersenloze gasten hier in ons landje nimmer zullen begrijpen dat Suriname wereldwijd als drugscontinent op de wereldkaart staat.En zo proberen zij steeds ook andere landen met hun bevolking de vernietiging in te helpen.Ons land wordt streng in de gaten gehouden met doorvoer van drugs.
  Ons land staat als onbetrouwbaar op de kaart. Hoop dat de douane erachter komt wie de verzender is.Hoe is het mogelijk dat dit schip het ruime sop heeft gekozen, richting Europa?Wie is hier verantwoordelijk voor in ons land? Nu is het Bangladesh waar er ook een enorme armoede heerst. Straks is met Singapore.Welke minister of president wordt er nog meer uitgenodigd? Je gaat je stellig afvragen of dit de reden is dat er zoveel Buza’s worden uitgenodigd om hun als doorvoer land te misbruiken. Hebben de boslandbewoners hier ook een hand in met het verkopen van onze bossen en drugssmokkel, want er wordt van alles en nog wat klakkeloos ondertekend.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Nou onderhoud aan palmentuin kunnen we nu wel vergeten dus mensen maak foto’s ervan nu het nog mooi is kun je later nog altijd zeggen gelukkig hebben we de foto’s nog


  Maak melding

 5. Neen masra Cornelis, tussen ons het volk komt net van de borst, ze zijn nog zooo nat achter de oren, de baas gaat ze een sage vertellen, BREAKING NEWS: OLIE GEVONDEN. Adhin gaat een uit de kast dansje doen, dan is alles vergeten en vergeven baas krijgt 5 jaar, daarna komt Dino de boel verder regelen.


  Maak melding

 6. Hebben we eindelijk een serieus export product, komt die gehate ex kolonist weer roet in het eten gooien.
  Als ik jullie was ging ik die boomstammen rechtstreeks exporteren naar Bangladesh .
  Geen zaken meer doen met Rotterdam of alles wat met Holland te maken heeft en rechtstreeks verzenden.
  We hadden die witteman toch niet meer nodig? Na denken mensen. Zo moeilijk is het toch niet om 1500 kg cocaïne naar het buitenland te sturen. Het komt toch ook heel gemakkelijk in Suriname? Of hebben we tegenwoordig ook al een coke industrie in Suriname? In dat geval heb je mijn respect.


  Maak melding

 7. Kondremangs
  Straks horen we weer wie er allemaal moeten boeten voor deze zoveelste deceptie van de drogabende olv DiDiBri. ….barbamang Kanhai zal weer met zijn wajangbera hemd de verdediging op zich nemen. ….
  Daar gaat de sponsering van de verkiezing sattributen van de NaDrogaPartij……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Silos van Dijk melde afgelopen week al de Politie is Corrupt en de Douane deugd niet. Helaas on omstreden daar.

  Hoefsraad zal gedacht hebben met 25 containers rondhout en per container 1,5 ton bakmeel voor heel Holland bakt en de Su economie is weer op de rails. Abdoel kan dan weer gaan roepen dat het BNP zoveel verhoogd is dat wij weel jaren vooruit kunnen met lenen. Helaas Hoefdraad solliciteert naar een groot probleem als er zoveel bakmeel verloren gaat.


  Maak melding

 9. Bouterse ; alweer een klap in het gezicht. de moeite die je doet om aan geld te komen mislukt steeds weer. Je hebt krabita anoes . Het buitenland heeft heel veel aandacht voor jou.


  Maak melding

 10. Wie zijn de mensen die hout verschenen??
  Ook op zee kunnen de gasten hun rotzooi in de container zetten.
  Heb pas nog de politiebaas in een gesprek gehoort hoeveel rotte appels hij heeft in het korps. Dus genoeg gesjoemel daar in nl


  Maak melding

 11. De reputatie van Suriname als narco staat wordt steeds verder bevestigd . Echt niet niet om trots op te zijn. Dit zijn zeer ernstige feiten en wellicht dat de Surinamers beseffen dat met de NDP aan de macht de intensiteit van de drugstransporten alleen maar zal toenemen.


  Maak melding

 12. Het is cassavepoeder uit de voedselschuur omdat het wit is denkt men direct aan andere dingen Export draait op volle toeren dan gaat Ned moeilijk doen pfffff


  Maak melding

 13. Wendy soepfowru niemand in de wereld heeft ooit hout verschenen en als je denkt met je beetje hersens dat politie in ned op de Noordzee tassen vol met cassavepoeder in de containers heeft gestopt net voor dat het schip de haven aandoet dan ben je inderdaad een aandachtshoer.( zie nieuws 7 aug)


  Maak melding

 14. Hoeveel boomstammen zijn al gepasseerd onder de neus van Sur.douane met coke, zonder ooit gepakt
  te zijn ?
  Eigenlijk moet iedere container met boomstammen extra gecontroleerd worden; ook op valuta smollel !!!


  Maak melding

 15. Dat er grote drugstransporten afkomstig uit Suriname worden onderschept, verbaast me al heel lang niet meer. Wat me wel verbaast is dat er blijkbaar in Suriname geen onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de drugs, en dat de daders niet worden opgespoord, vervolgd en gestraft. In de afgelopen jaren zijn meerdere grote zaken in het niets verdwenen, je hoort er in ieder geval niets meer van.
  Ik hoor de Minister van Justitie en Politie vaak zeggen dat zaken zijn aandacht hebben, maar het zou het imago van Suriname ten goede komen als die aandacht ook tot zichtbare resultaten leidt.

  Na de 100% controle op Surinaamse passagiers op Schiphol, nu dus ook 100% controle op Surinaamse ladingen in de havens van Rotterdam. De mensen die hier moeite mee hebben moeten zich niet opwinden over de houding van Nederland, maar ernstige vragen stellen aan de autoriteiten in Suriname.


  Maak melding

 16. In Bangladesh heerst meer armoede dan waar ter wereld ook. Daarbij wordt het land overspoeld door natuurrampen. Maar de Bengalen zijn trotse mensen en ipv hun handen voor hulp van buitenaf op te houden gaan deze mensen hun eigen toekomst bepalen. Het hout uit Suriname is nodig om de leemwoningen te vervangen door houten woningen zodat ze beter bescherming genieten. Maar zie zie een Surinaams onverlaat of een kakkalakka bende heeft tussen de lading boomstammen 1500 kilo cocajani verstopt. Wat moeten de Bengalen van due Surinaamse kakkalakka nu denken ? Nee beste Bengalen jullie hebben mij positief verbaasd het zijn de kakkalakka uit Suriname die keer op keer mijn land voor aap laat staan. Waarom ? Omdat deze mensen van het laagste allooi zijn.


  Maak melding

 17. 1500 kg. is meer dan drie vliegtuig ladingen die op Saramacca was geland.
  lading weer onderschept. dus weer een verlies van meer dan 100 miljoen US$ en als het zo door gaat, dan heb je volgend jaar niks meer in te brengen met ,,,, nog 5 ,,,, er bij..

  stel dat je toch de verkiezing wint, met alle ellende van dien, alle ladingen worden onderschept, hoe hou je het dan vol.. nu al wankelt het schip, vele vertrouwelingen verlaten het zinkende schip de meeste leden kabinet poppenkast , v .p. pres, lady, zijn al 70 plussers, tegen einde volgende verkiezing al meer dan 80 jaren , wanneer gaan ze van de gestolen gelden duizenden ha. gestolen grond genieten..
  de meeste van deze leden, ook in de poppenkast, zijn met zware diët eten drinken met een maat beker..


  Maak melding

 18. En zoals altijd zal in Suriname niemand worden aangehouden. De Bid-team op Zanderij kan alleen de kleine jongens aanhouden. Als het gaat om grote jongens zijn ze vleugellam.


  Maak melding

 19. Het aller nieuwste is al eens een keertje mode geweest.
  Nu gewoon wachten op de volgende bezending, ik hoor sommigen zeggen dat het goed gaat in het land.
  Hopelijk stemt de doorsnee Surinamer bewust bij de komende verkiezingen om zodoende deze rotte paarse ratten voor eens en altijd te verdrijven.
  TIME WILL TELL !!!


  Maak melding

 20. de exporteur is meestal onschuldig ..meestal worden de containers open gebroken net voor verscheping uit su. en weer een zegel op gezet …in europa word het weer op de haven opgebroken om het eruit te halen….in de spaanse- ,portugese- , franse- ,en antwerpse haven is het bijna iedere week.


  Maak melding

 21. Ai baja, de omweg via Bangladesh en India naar Nederland komt na jaren van succes eindelijk in het vizier van de opsporingsdiensten. Ha,ha,ik zie Afrikanen hout exporteren naar Bangladesh.Wie neemt wie in de maling?


  Maak melding

 22. Iemand binnen de Nationale Poeierie Partij (NDP) heeft een groot probleem. Laatste tijd zijn er veel onderscheppingen geweest. Kwestie van tijd dat de badybags zichtbaar worden.


  Maak melding

 23. Benne benieuwd naar RobG de mekkerende geit wat hij nu te mekketren heeft.
  Laat maar komen RobG geef uitleg.
  Was zeker bedoeld om rekeningen te betalen voor equipment voor ziekenhuis te Wanica en kosten van inwoning en opleiding in China


  Maak melding

 24. De coke doorvoerdere zijn verstandiger geworden. het wordt in kleinere porties verdeeld. Ik denk dat de DAE nu nog gecontroleerd door laat maar over een paar maanden helemaal gaat afsluiten om op die wijze de verkiezing kas van Bouterse droog te leggen,
  Bouterse en Vrienden zullen binnen kort de incasso’s voor verloren handel wel op de mat vinden.


  Maak melding

 25. heh. boomstammen naar bangladesh. a no spotoe. en dan nog wel uit suriname. zo te zien geven we weg wat wij zelf niet hebben. land stroomt letterlijk over vanwege overweldigende ontbossingen om dan die boomstammen door sturen naar een land met miljoenen inwoners terwijl suriname niet eens voor zn duizenden inwoners woningen heeft.
  zelfde met het goud, surinaamse bodem word letterlijk vernield maar dat goud blijft niet in suriname. met zoveel winningen van bos en goud etc zou suriname rijk moeten zijn …
  oke zo te zien aan de comments na politiek doe ing baka. t zijn niet die luie strontzakken die niks te maken hebben of ze de jeugd en anderen om zeep helpen met hun drugs gedoe.
  maar hoe kan t dat er steeds coca gevonden word uit su maar nooit gehoord dat in su een fabriek of zo gevonden is waar ze die coca maken of verbouwen of hoe ze dat ook doen. waar schuilt t dan. maar
  anyhow was die coca voor bangla of voor rotje knor bedoeld… thats the question


  Maak melding

 26. @Bigi Sma,
  Jouw hersenen zijn eerder een last dan een zegen voor jou. Je hebt ze van God/Allah/Krishna gekregen om ze nuttig te gebruiken.Mm.a.w. om nuttig commentaar te leveren. Helaas moeten wij constateren dat je hersenen weinig ontwikkeld zijn. Jij kiest de weg van de minste weerstand omdat het makkelijkst voor je is . Het is makkelijk om de schuld te geven aan mensen van de regering, terwijl met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de betreffende exporteurs van hout en coca afkomstig zijn uit de foute partijen, dus de partijen die je aanhangt. Maar jouw manier van denken en vele van je medestanders is ook een signaal hoe zwak jij en de oppositie zijn.


  Maak melding

 27. Bouterse en Brunswijk zijn veroordeelde drugsbazen !
  Dat is internationaal bekend !

  Indien zij onschuldig zijn zouden zij zich verdedigen. Maar daarentegen schuilen zij binnen de grenzen van politiek Suriname.
  Immers elk fatsoenlijk en onschuldig volksvertegenwoordiger zou een dergelijke beschuldiging aanvechten !


  Maak melding

 28. @RobG
  @ BigiSma
  ” Het is makkelijk om de schuld te geven aan mensen van de regering, terwijl met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de betreffende exporteurs van hout en coca afkomstig zijn uit de foute partijen, dus de partijen die je aanhangt.”

  Wie verzonden heeft weten we niet. Ik denk wel dat de DEA het weet. Maar wij weten het niet.
  u gaat er bijna als absolute waarheid van uit dat de expediteurs leden zijn van een foute partij. Er zijn in een democratie geen foute partijen. Anders zou mevrouw Silos van Dijk als hoofd van het Kiesbureau op moeten treden.
  President Bouterse beloofde ooit de helft van de VHP op te laten sluiten er is nog niemand verdacht. terwijl er heel wat namen van NDPers genoemd worden in de CLAD rapporten die maar niet integraal bij justitie aan willen komen.
  Melde de president niet dat hij wel wist welke NDPers pakketten gestolen hadden.

  Wat wel heel duidelijk is Beste RobG kenner van de NDP, de regering, Voorzotter van de National Risc Assesment en voormalig minsiter van Justitie mevrouw Silos van Dijk deze week heel duildeijk uitgesprken heeft dat het Korps Politie Suriname zeer waarschijnlijk geheel corrupt is, dat de douanne niet functioneert, zij op de hoogte is van illegale deviezen en goudhandel, het immigratie beleid niet deugd met 50.000 illegalen in het land. etc,, etc..
  laten er onder de mensen die corrupt zijn, niet deugen en fout dingen doen ook leden van de NPS, VHP. Abop etc zitten dan nog is de regering Bouterse VERANTWOORDELIJK want zij besturen het land met een kritiek loze fractie in de DNA.
  Heeft de vorige minister van ROGB zich als district commissaris niet bevoordeeld ten koste van een burger resp, een kerkelijk genootshap, ze is betrapt maar er wordt niet afgerekend of gecorrigeerd. De (NDP) dief mag de buit houden en genieten van al haar pensioenen. In de normale wereld was ze eerloos ontslagen, was de grond terug gevorderd en waren heel wat rechten vervallen.

  Het zou u sieren met bewijs te komen van wie de expediteur is en te aanvaarden dat de regering ondanks een overvalle ambtelijke organisatie niet in staat is de lekken te dichten. Na 9 jaar Bouterse is er echte geen Front ambtenaar over die nog iets kan besluiten of veranderen of kan regelen.

  u droomt.


  Maak melding

 29. Als die paarse kontlikker RobG eens een echte veroordeelde drugscrimineel wilt zien dan hoeft hij alleen maar te kijken naar zijn eigen partijvoorzitter/meester/afgod D.D. Bouterse. Zijn partij de NDP is de partij van de drugsbaronnen dus de kans is heel groot dat drugsfiguren uit de paarse partij achter deze poging tot drugssmokkel zitten.


  Maak melding

 30. Bertje Bertje tóch,,volgens mij ben jij hier een geil aandachtshoertje. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂.
  Omdat ze een n ipv p heeft getypt per ongeluk. Je mama en papa hebben je niet goed opgevoed en ze hebben je ook geen manieren geleerd MPP Bertje de Dombo. 👌


  Maak melding

 31. De Paarse regeringsbonzen weten van niets, ondanks
  het zware disfunctioneren van politie en douane !

  De Paarse vloek treft Sranan al bijna acht jaar, resultaat is
  onberechte Massamoorden, dagelijkse Zware criminaliteit
  tegen het gewone volk, onbestrafte zeer zware corruptie,
  terwijl het Volk is belast met een onnodige Miljardenschuld !

  Geen van de honderden leningen heeft iets nuttigs opgebracht
  voor het Volk ! Geen banen, geen nieuwe industrie en geen
  exportproducten !

  A HERI MONNIE GWE INI FUFURMANG SAKKA !!!


  Maak melding

 32. @Jojo,
  Er zijn figuren die al jaren misbruik maken van de situatie die is ontstaan door de rechterlijke dwaling van de Nederlandse justitie en rechterlijke macht. Deze instituten hebben de heer Bouterse veroordeeld om aantoonbare politieke redenen.

  Van deze situatie maken elementen die gelieerd zijn aan uw partijen misbruik. Deze elementen kennen alle wegen en bezitten de juiste competenties om goederen te exporteren.Een leek is onkundig om de bureaucratische hobbels voor de export van producten te nemen.

  Maar uw kamp geeft Bouterse de schuld als men de contraband ontdekt . Waarom noemen u en de uwen niet de naam van uw idool Ronnie Brunswijk die samenwerkt met VHP en NPS. U haalde eergisteren explicit de naam van Hoefdraad erbij om uw verzinsels te staven m.b.t. ontdekking van de contraband uit Suriname. U moet zich een spiegel voorhouden en uzelf afvragen hoe geloofwaardig ben ik nog met het verspreiden van fake nieuws. Maar we weten allen dat uw streven erop gericht is de oppositiepartijen meer stemmen te leveren. U laat geen moment voorbijgaan om de regering Bouterse de schuld te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.