‘Tekisha Abel reageert gepikeerd op ophef juryleden talentenshow Youth Voice’

21
Jury Youth Voice
Beeld: (c) STVS - Auditie dag 1 deel 2

De Surinaamse dancehall artieste Tekisha Abel, die deel uitmaakt van de jury van de STVS talentenshow Youth Voice, heeft vandaag op haar Facebook pagina enigszins gepikeerd gereageerd op de ophef die is ontstaan over de juryleden. Daarbij geeft Abel aan dat de Surinamers die kritiek leveren ‘dom zijn op een andere level‘.

Volgens de artieste heeft het lied ‘Beleki Beketje’ een toonladder net als DO, RE, MI, FA, SO, LA, TI, DO en dat wou ze horen van het meisje. Ze laat ook weten dat zij mensen nooit uitlacht. Volgens Abel laat ze dat over voor de platte onder hun. Velen keuren de reactie van de artieste af en beweren dat Abel boos en emotioneel reageert en niet tegen kritiek kan.

Daarnaast wordt ook beweerd dat met zo een reactie de artieste wederom laat blijken dat zij niet geschikt is om te fungeren als een jurylid. Velen zijn de mening nog steeds toegedaan dat de juryleden ‘kiek‘ nemen op de contestanten en dat het duidelijk te zien en horen is in de verschillende filmpjes van de auditiedagen.

De post van de artieste op Facebook

21 REACTIES

 1. Hoor dan wie een ander dom noemt. Als jij die briljante wetenschapper was zat jij niet in een achterlijk na aperij programma. Want dit programma is een kopie van wat jn de USA en Europa gebeurt. Alleen gebeurt het op een veel hoger level waar jij NOOIT aan zal kunnen tippen.


  Maak melding

 2. Het probleem in Suriname is op alle fronten, dat mensen op verkeerde plaatsen zitten, die totaal ongeschikt zijn, daar is die moordenaar het mooiste voorbeeld van, een veroordeelde drugsdealer, plus massamoordenaar met een strafeis van 20 jaar, die notabene ook nog president van het land is, daarbij bepalen ongestudeerde honden zoals een Abrahams en dat gespuis in dat kabinet, de strategie in dit land, en bepaalde figuren met een strafblad, zodat gestudeerden met een universitaire opleiding, mogen toekijken, hoe dit land door een stelletje paarse criminele ratten vernietigd word.


  Maak melding

 3. @ Tekisha “…. SORRY HOR MA SONG SRANANG MANG DONG OP EEN ANDERE LEVEL ” !!!!
  ********************************************
  You damn right … Tekisha … want if ding sranang mang bing dong tap’ na level fu yu …. dan ding bing dong moro na backside fu wan Boerikie!!!


  Maak melding

 4. Het is geen “kiek” nemen……soms krijg gewoon de slappe lach om wat mensen je voorschotelen tijdens een auditie…!! Suris zijn weinig gewent en vinden alles goed…ook al klinkt het niet….dat is meer het probleem!!!


  Maak melding

 5. @Tekisha
  Ik weet niet waar je verstand zit?Maar niet op de juiste plaats. De voorbeelden die jij noemt, zijn erg onder de maat.Jammer. Wat jullie als juryleden hebben gedaan is afbrekend en niet opbouwend. Sommige mensen kunnen slecht tegen feedback. Van feedback kunnen jullie iets leren, hoe het wel of niet moet. Je eigen fouten erkennen moet niet moeilijk zijn. Tekisha dit is een schandelijke vertoning van jullie alle drie juryleden. Maak plaats voor anderen dit dit wel op professioneel niveau kunnen. Mensen die reeds jaren in dit vak zitten en weten wat do re mi inhoudt. De jongedame die jullie belachelijk hebben zitten maken, heeft meer waarde dan jullie domme dwazen juryleden. trouwens ze zoeken nog naar straatvegers.


  Maak melding

 6. Simon zegt de mensen gewoon. Je kan niet zingen. Jong of oud.
  Eeuwig zijn jullie in je gevoelige periode. Ten minste kijken jullie.
  Er wordt door niemand een mes asn hun nek gehouden. Moeten ze zeggen je gt mooi?? als je ht niet kan dan moet ht gezegd worden. Buitendien zal er maar 1 winnaar zijn.
  Ze komen niet eens met mooie liederen. Lijken alleen kerkgangers die komen


  Maak melding

 7. Ik zou haar doosje willen horen zingen, als er beleki beketje erop getrommeld wordt. Dan wil haar op eem andere level horen kreunen, domme uitwas!


  Maak melding

 8. Als je kritiek over je heen krijgt terecht of onterecht, dien je op een professionele wijze ermee om te gaan . Mensen voor dom
  uitmaken zegt meer over je zelf dan de ander.


  Maak melding

 9. Een van de grootste problemen in Su is dat niet de juiste mensen op de juiste post zitten en daarom niet voldoen aan de gestelde fuunctie-eisen.
  Je kan nooit en dan nooit over iemand zeggen dat die dom is , want ieder mens heeft hersenen en verstand.
  Je kan wel zeggen bv : minder geschoold , niet het juiste talent voor hebben , want meestal hebben dan deze mensen een ander talent of kunnen ze heel goed sporten.
  Laatste voorbeeld : Voetballer PELE kon vroeger niet lezen of schrijven maar hij heeft wel in 4 keer WK voetbal
  de titel wereldkampioen 3 x gewonnen. Geen enkele andere speler is dat gelukt tot op de dag van vandaag. Dus zelfs een ANALFABEET heeft zijn talenten en geld voor een ieder.
  Dus als jij denkt dat je meer ben dan een ander dan wens ik je succes.


  Maak melding

 10. Het ligt in de aard van het programma dat juryleden af en toe minder fraai commentaar geven over ‘ het kunnen ‘ van de kandidaat. Het hoort er standaard bij. Kijk maar naar soortgelijke programma’s uit USA, Canada, Engeland, Nederland, Rusland, Duitsland. Soms komen de tranen mij uit de ogen van lachen als ik de commentaren van de juryleden moet aanhoren.

  De Surinamers die commentaar leveren hebben mijn inziens een beperkte oriëntering op de dynamische wereld om hen heen. Deze personen houden zichzelf dom. Continu laten zij anderen voorchen denken of ze nemen de stereotyperingen van anderen blindelings over. Zij gebruiken altijd dezelfde standard opmerkingen zoals het is altijd weer de schuld van Bouterse en/of de NDP of internationaal het is weer Poetin en Rusland die het gedaan hebben.


  Maak melding

 11. Toevallig op Youtube gezien.
  één woord:AMATEURS!!!
  Woordnschat van de juryleden schiet tekort…steeds maar hetzelfde….,articuleren dit, articuleren dat…

  zwakke weinig inspirende jury, en ook weinig tact.


  Maak melding

 12. dan boycot a heri gebeuren toch. niemand gaat meer inschrijven of auditie doen. thuis blijven en zelf kiek nemen op de juryleden en STVS zelf. of hebben wij tegenwoordig geen zin meer om nee te zeggen tegen dingen die ons niet aanstaan.


  Maak melding

 13. ….Het is weer duidelijk …ik ken jullie niet juryleden …woon niet daar maar het is ook nooit goed heh voor de Surinamers. Alle “de”, “het” en “een” nemen ze ook letterlijk weer op. Lezers… zij meent te melden met “dom” dat a her poku ne klop. Het slaat nergens op. Lees dat ding goed noh? Worden jullie wakker?? Soso kritiek leveren op alles wat los en vast zit? Hoe willen jullie vooruit komen ? Elkaar steunen…begin jullie jury stvs te steunen daar. Blijft steeds hetzelfde…Na wang sari torie …


  Maak melding

 14. Sedert wanneer zijn Tekisha en consorten afgestudeerd zangdocenten???? Kennen zij de muziek noten?
  De journaliste aan deze tafel, spreek amper algemeen beschaafd Nederlands en die andere naast zich doen schaamteloos mee. Tekisha met haar Do- re- mie, heeft iets gehoord maar weet niet waar de klepel hangt.
  In Beleki Beketje zit geen enkele vorm van DO RE MI FA SOL LA SI DO. De zanger van dit lied, zing enkel onzin en hoe meer onzin, hoe meer mensen hierop dansen. Vreselijk dat Tekisha dit jong talent met de vloer gelijk maakt. Vraag mij af waarom Tekisha steun zoekt op Facebook. Met haar zwarte kop en vals haar zet ze zichzelf ook aardig te kijk. Hoop dat dit jong opkomend talent steun krijgt van familie en vrienden.


  Maak melding

 15. Heb de auditie op youtube gezien…….het niveau van de deelnemers was om te huilen…..en kwa uiterlijk was het ook om te huilen……het waren zeker geen Beyonce’s!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.