‘Kind speelt met vuur en veroorzaakt woningbrand’

9
Kind speelt met vuur en veroorzaakt woningbrand

Aan de Acaramuweg gelegen in het Suricom Park te Pikin Poika, is vanmiddag een woning afgebrand. Volgens de eerste berichten ontstond de brand rond 13.45u in een kamer van de woning. Daar zou een kind met vuur hebben gespeeld.

Op het moment van de brand was de eigenares ook thuis in haar kamer. Ze heeft nog getracht het vuur te blussen, echter zonder resultaat. De woning raakte door de band zwaar beschadigd zoals op de foto’s boven en onder te zien is.

De politie in Suriname heeft de zaak momenteel in onderzoek.

9 REACTIES

 1. Hoe, hoe, HOE nalatig kan men nog zijn in Suriname????!!!!
  Er zijn zoveel nare gevallen van brand en kinderen de laatste tijd, toch ziet men de gelegenheid om zo onvoorzichtig om te gaan. Je zou toch alles dat met vuur te maken heeft, zoals aanstekers, lucifers etc etc, hoog moeten zetten!!!! Of ergens meten bewaren??!!!
  Heeft men z’n kinderen niet meer lief??
  Is een eerlijke vraag die dan in me opkomt.
  Het zijn recente gevallen, hoe nalatig nog meer??


  Maak melding

 2. Ja aub ouders zet de lucifers en aanstekers in de bovenste kasjes. Verder zet een rook alarm en een vuur alarm in elke kamer. Zorg voor een brandblus aparaat en een waterslang aangesloten bij een kraan. Zorg ook voor touwladfer zodat jouw familie via het raam kan ontsnappen.

  Leer de kinderen niet met vuur tespelen. Als je geld hebt leg een sprinkler systeem aan. Het is dure brandblus middel. Als een douch maakt het een brandende huis nat. Laat kinderen niet alleen thuis. Morgen kan je ook nog boodschappen doen.


  Maak melding

 3. Gelul, het zal een excuus zijn dat ze niets meer hebben en hopen dan die kaolo misikaba voor hun deur zal staan. Kijk naar die woning. Nogmaals ben blij dat er niet weer een kind het slachtoffer is geworden.


  Maak melding

 4. @ Nina

  Als je kinderen hebt tussen 2 en 10 jaar moet je overal op je lichaam ogen hebben !
  Want ze zijn heel snel en nieuwsgierig, en experimenteert graag met dingen in huis.
  Pas op met alles wat vloeibaar is en brandbaar is, en vooral met stopcontacten in huis.
  Bescherm dit door dit te beveiligen met een ( extra deksel ) te koop bij een goede electro zaak of bouwmarkt ! Kinderen zien geen gevaar, alles is hun ogen is een uitdaging waard.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 5. @J. Zwartmans;;

  Inderdaad!
  En ómdat ik kinderen tussen 2-10 heb, weet ik heel goed waarover je het hebt. Je gaat je misschien niet kunnen voorstellen hoe voorzichtig wij als ouders proberen te zijn. Alles dat vuur kan veroorzaken hebben we gelijk eruit gegooid. We hebben andere opties gecreëerd om aan vuur te komen. Het moet veilig blijven. En ook dat we op geen enkel moment kids uit het oog laten. Als de 1 wilt gaan rusten, meld je dan de ander. Op die manier doen wij dat.
  Een ongeluk schuilt in een super kleine hoek. Je weet het nooit met kinderen.

  Maar heel blijkbaar weten veel van mijn landgenoten dat niet. En als ze het weten, negeren ze het feit. Zelfs de kinderoppas is tegenwoordig zo nalatig wat betreft de veiligheid van kids.

  Anyways, thanks voor je reactie hoor.
  Gelukkig is er niets met dat kind of iemand gebeurt. Als oudere zou je beter moeten weten, vind ik.


  Maak melding

 6. Geen commentaar.
  Want mi kon weri van zoveel domheid van ouders. Niet zo lang geleden Loek omini ptjin kon dede maar tóch .. in edeh jereh in koenkoen edeh hor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.