Suriname sterk vertegenwoordigd op SouthEast Parade in de Bijlmer

6
Suriname sterk vertegenwoordigd op SouthEast Parade in de Bijlmer

Vandaag, donderdag 11 juli, gaat Amsterdam Zuidoost voor het tweede achtereenvolgende jaar de straat op om te paraderen in de Bijlmermeer. Trotse bewoners, organisatie, instellingen en bedrijven tonen zich op een route van meer dan 6 kilometer in het meest diverse deel van het land. De Surinaamse gemeenschap in de diaspora wordt ook sterk vertegenwoordigd  door o.a. de inheemse groep Yamorè. Vorig jaar wonnen zij de tweede prijs van deze wandelmars, de SouthEast Parade. 

De SouthEast Parade is een unieke straatparade die vorig jaar behoorde tot één van de meest succesvolle activiteiten bij de viering van 50 jaar Bijlmer.  Het aantal deelnemers en belangstellenden overtroffen de stoutste verwachtingen.  Heel Amsterdam-Zuidoost paradeerde op deze zomerse donderdag 12 juli 2018 door de straten en langs bijzonder plekken van de Bijlmermeer.  

De grote diversiteit aan deelnemers straalde de trots uit van het Stadsdeel.  Want trots is Zuidoost op de vele kleurrijke culturen, lifestyles, sportclubs, de Arena, musici, dansers, podia, scholen, gehandicapten, LHBTQ+’ers, shops, festivals, culinaria, parken, bedrijven, markten, architectuur en stedenbouw. De organisatie o.l.v. Roy Ristie zegt  ook trots te zijn op de meewerkende organisaties, sponsors, media, stadsdeel, politie, ROC, bewonersorganisaties, PGZO e.v.a.

De Parade wordt om 15.00 vooraf gegaan door een event op het Hoekenrodeplein Station Bijlmer Arena, waar de start en aankomst zal plaatsvinden. De groepen beginnen na een startschot van stadsdeelwethouder Jacob Wedemeijer en sirenes van de brandweer om 16.00 aan de loop. Omstreeks 21.00 vindt daar ook de prijsuitreiking plaats.

Zie voor de route en andere informatie  www.southeastparade.nl ook op de facebookpagina ‘Southeastparade’ zijn de actualiteiten te volgen. De SouthEast Parade wordt vanuit het Hoekenrodeplein – waar er ook doorlopend entertainment zal zijn -, wereldwijd uitgezonden via SALTO 2 (ook via www.salto.nl) van 15.00 tot 22.00 NL tijd en ook via AT5.nl tussen  16.00 en 17.00 eveneens NL tijd. 

6 REACTIES

 1. Lekker boeiend. Terug naar de stenen tijdperk.
  De tooisels hadden het toch vanuit de jungel elementen moeten zijn vervaardigd om zo authentiek mogelijk te houden.
  Maar het zijn allemaal moderne spullen. De mens is niet meer gebaat om herinnert te worden naar het stenen tijdperk.
  De moderne wereld verkent het helal om die te kunnen bewonen.


  Maak melding

 2. In het verleden toen ik in Suriname woonde, zag ik heel veel foto’s van indianen/inheemsen in Suriname, gemaakt door westerse fotografen uit het koloniale verleden. Ze hadden meestal een ara veer op hun kop. Thans willen ze mij doen geloven dat ze toen ook al of toen Columbus daar voorbij vaarde met de Pinta, de Nina en de Santa Maria de huidige ingi-toy met vele ara veren toen ook al op hadden.

  Inheemse booy, pikin ingie booy K. lookoe, liebie mi nanga law jerre.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. elke keer hoor je, dat de indiaan achter gesteld is . achter gebleven is in de ontwikkeling in de educatie van man vrouw kind enz.
  maar tegelijker tijd, doen die mensen niets anders, dan hangen in de hang mat, wat hun goed recht is alleen wanneer ze honger hebben gaan ze wat eten zoeken dan, tot de volgende keer weer..
  prima toch.. maar ze voelen zich super achter gesteld..
  ..


  Maak melding

 4. Iedere bevolkingsgroep heeft recht op ontwikkeling, namelijk goed onderwijs. Hoe meer bevolkingsgroepen hoger zijn opgeleid, hoe beter voor het niveau van het land op alle denkbare gebieden.


  Maak melding

 5. Ja Marcel, dat is nou MENTALITEITS verschil ,jij werkt je helemaal het apen zuur voor je hypotheek, en de Indiana stapt uit zijn tipi en gaat jagen .
  En dan mag jij vertellen wie gelijk heeft om zich alleen zorgen te maken om eten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.