Gespot: gevaarlijk vervoer van kindje op bromfiets

25
Gespot: gevaarlijk vervoer van kindje op bromfiets

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, met name in het verkeer in Suriname. Vandaar dat voorzichtigheid op z’n plaats is bij deelname aan het verkeer. Maar dat lijkt niet op te gaan voor de vrouw die vanmorgen haar kindje op deze manier vervoerde. De Surinaamse vrouw in kwestie had haar kind op de borst vast in een soort draagzak.

Het kind neemt op deze manier totaal onbeschermd deel aan het verkeer. Want als moeder komt te vallen bij een eenzijdig ongeval bijvoorbeeld zijn de gevolgen niet te overzien. Om maar niet te spreken over een andere weggebruiker, bijvoorbeeld en automobilist, die de bromfietser over het hoofd ziet.

Nee, deze manier van kinderen vervoeren moeten we met z’n allen niet willen in Suriname. Helemaal niet omdat bromfietsers bijna dagelijks slachtoffer zijn van verkeersongevallen. Hopelijk ziet de vrouw in kwestie zelf in dat dit niet kan of kunnen mensen in haar omgeving haar erop wijzen dat ze zo speelt met het leven van een jong kind.

25 REACTIES

 1. Als moeder zou ze dat zelf moeten inzien, toch. Ik begrijp het onverantwoordelijk gedrag van bepaalde ouders niet hoor. En als er een ongeluk zal plaatsvinden, zal de tegen partij fout zijn, zullen ze zeggen.


  Maak melding

 2. De politie moet gewoon actiever zijn in het verkeer.
  En hun werk doen, dan gaan we zien of het niet veiliger gaat zijn in en buiten het verkeer


  Maak melding

 3. ik denk dat de surinaamse mensen educatief by gebracht moeten worden,het blyk in kleine dingen,het opleidings niveau is over het algemeen telaag en dat kryg je dit soort dingen


  Maak melding

 4. Dat vrouw die op zo’n manier haar kindje vervoert zal misschien geen andere uitweg hebben..we kennen haar situatie niet…dus laten we geen onnodig commentaar leveren…ze doet haar dingen op haar manier…als ze misschien beter had,had ze beter gedaan…


  Maak melding

 5. R alleen als het fout gaat,dan weet ze dat gewaarschuwd was.
  De manier hoe men met bromfietsers hier omgaat ,is gevaarlijk spel. Meestal kunnen ze het niet navertellen.


  Maak melding

 6. Ach kom, in Vietnam en Cambodja vervoeren ze hele koeien op hun bromfiets en niemand kijkt er van op. Zijn wij als 3e wereldland ineens de beste van de klas geworden?. Dit heb ik ook in mijn Surinaamse tijd op mijn Zundapp bromfiets gedaan. Alleen zat mijn kindje tussen mij en mijn vrouw. Kom. Kom, hoe kan je in harde tijden ineens de heilige in Suriname gaan uithangen..


  Maak melding

 7. Eerst je eigen veiligheid, dan doe can anderen. Hier is beide in gedrang. Is een beeld dat ik van vroeger heb, en het blijft een schattige vertoning, ook al begaat men een verkeersovertreding. Liever met een helm en in een zijspan. Top mama Jawa, jullie kunnen dat goed. Kind happy, moeder trots zolang het goed gaat.


  Maak melding

 8. Mr. R
  Wat de situatie ook mag zijn van die vrouw, Als je van je kind houdt gooi je jezelf en het kind niet voor de verkeershyena’s in Suriname. Dus kom met een ander excuus brada.


  Maak melding

 9. Vraag me af wat jullie gevaarlijk vinden; de wijze waarop de moeder het kindje vervoert of de onveilige situatie in het verkeer.
  Hoewel ik het in Vietnam en het zeer drukke verkeer in Jakarta dagelijks zie in de bulletins zou ik in Suriname mijn kindje niet zo laten vervoeren of op z’n minst een helmpje (wat dat ook waard is) voor haar aanschaffen.


  Maak melding

 10. Ze lijkt wel op een dnepper aanhang te zijn.
  Maar dit illustreert ook de toestand in suriname. Geen één noodzaak mag leiden om te worden goedgesproken.
  En degenen die het vergelijken met andere landen om goed te praten, zijn evenmin goed in hun hoofd. Hier gaat in eerste instantie om de veiligheid van het kind. Je zou zeggen dat iemand moedig was geweest deze persoon te stoppen en beletten om verder zo door te rijden en indien nodig direct de politie in te schakelen.

  Ondanks het feit dat ze niet gesnapt is heeft de politie het recht om via de snap van social media haar hard aan te spreken over het onverantwoord rijgedrag. Ook is juridisch mogelijk haar een boete op te leggen.


  Maak melding

 11. @bert van Marwijk;;

  Beide. En daarom juist zou jij als verkeerdeelnemer proberen om op de veiligste manier deel te nemen en deel te laten nemen. Vooral als het gaat om jouw meest geliefde(n).


  Maak melding

 12. @ Nina 10 juli 2019 at 11:24

  100% veiligheid bestaat niet als je deelneemt aan het verkeer.
  De vrouw heeft in haar beleving de veiligste manier gekozen.

  Jij volgt het nieuws en zal het met eens zijn dat voetgangers, fietsers, bromfietsers, passagiers van “wilde bussen” ook een zeer hoog risico lopen. Dan blijft er 1 optie over thuis blijven en niet deelnemen aan het verkeer.


  Maak melding

 13. Op basis van deze foto zou ze al een boete moeten kunnen krijgen. Dit kan toch niet?!
  Dat ze in Azië ook zulke praktijken erop nahouden, hoeft nog geen rechtvaardiging voor een dergelijk gedrag in Suriname te zijn.
  Het ergste wat ik hebmeegemaakt op dit gebied was enkele jaren geleden op Bali.
  Op een drukke verkeersweg buiten de bebouwde komen reed een man op een motorfiets met als passagier een vrouw met een baby in haar armen. De vrouw zat bovendien in de amazonezit ( beide benen aan één kant). Ik ben hiervan ontzettend geschrokken en werd er bijna misselijk van.


  Maak melding

 14. Deze vrouw heeft geen flauw benul waarmee zij bezig is. Hoe is dit mogelijk dat “een moeder” weet ook niet of het haar eigen kind is, dit soort fiasco’s uithaalt. Kunnen mensen niet goed nadenken?? Hopelijk spreekt de politie deze vrouw aan op haar acties waarmee zij een jong leven vreselijk in gevaar brengt.


  Maak melding

 15. als je op dat moment niet anders kan…. en laten we eerlijk zijn er zijn zoveel dingen in Suriname in het verkeer die ABSOLUUUUTTTT niet kunnen, maar daar hoor je niemand over.
  DUS VOOR WE SPREKEN LATEN WE ALLES IN HET SURINAAMSE VERKEER ONDER DE LOEP LEGGEN…….


  Maak melding

 16. Zeer onveilige situatie. Sterk afkeurenswaardig. Kinderzitje achterop (goed bevestigd) en helmpje. Doordat het kindje in de as ligt van de vrouw, kan deze vrouw het stuur niet maximaal besturen bij een plotselinge uitwijking. Verkeersstatistieken laten zien dat bromfietsers een groot deel uitmaken van de jaarlijkse slachtoffers. Dit is nu een verhoogd risico voor beiden.Deze vrouw heeft werk voor de boeg. Het kan lang goed gaan.


  Maak melding

 17. Wat echt niet kan is passagier met gasbom fles vervoeren in wilde bus.
  Bij een fikse aanrijding zijn de passagiers de klos. Vanaf Lelydorp richting Zanderij controleren ze amper. Misschien doen ze het daarom. In Jakarta zie je ook zulke taferelen op de bromfiets met kinderen. En inderdaad het zou beter zijn alles en ook alles in het Surinaamse verkeer onder de loup nemen.


  Maak melding

 18. Iedereen heeft zijn opmerking al klaar en weet het beter. Denken jullie dat die vrouw dit voor de lol doet en ook niet liever een auto had gehad. Hopelijk zijn ze veilig aangekomen op plaatst van bestemming.


  Maak melding

 19. Rbrown ik heb het gevoel dat jij het Surinaams volk niet echt hoog hebt zitten en het feit dat je zoveel schrijf en taalfouten maakt doet mij eerder het gevoel geven dat jij beter terug naar school moet.ka dommerik


  Maak melding

 20. John, derdewereldland??? Vietnam, Cambodja??? Waar praat jij nu over. We hebben het hier over Su ten eerste. Ten tweede, wat is een derdewereldland?? Dat woord gebruikt men al decennia niet meer. En ten derde, vroeger had jij geen wc papier in Su maar nu veeg je je kont af met wc papier. Daar bedoel ik mee, wat interesseert ons dat nou wat jij vroeger deed!!


  Maak melding

 21. Bert beste man, het is beiden gevaarlijk is dat in je opgekomen of ben je niet zo een doordenkert? Situatie op de bromfiets en het verkeer beiden, dit vinden wij gevaarlijk in Suriname. Wat zeur je over Jakarta?? We hebben het hier over Su.


  Maak melding

 22. Je laat duidelijk merken dat je niet bereisd bent. Vietnam, Cambodja, Indonesie Thailand, etc zijn, dank zij jullie geweldige president, veel verder dan Suriname. dit zijn geen derde wereldlanden meer. Integendeel. van deze landen kan Suriname iets gaan leren. Daar rijden miljoenen mensen op bromfietsen en fietsen en weet je wat het gekke is? Ze rijden als gekken, maar er gebeuren daar weinig ongelukken. Dus Suriname kan ook bij deze landen aankloppen om te leren rijden. Mijn advies is dat elke Surinamer genoeg moet verdienen om zijn blik te gaan verruimen in het buitenland.En in mijn ogen is Suriname door die geweldige president van jouw gemaakt tot een derde wereldland dat bezwijkt onder haar schuldenlast, één monocultuur heeft en mensen honger lijden.


  Maak melding

 23. 1. Wij zitten niet te wachten op jouw “domme “advies koosje.
  2. Niet bereisd?heeft u eeb glazen bol??
  3.Jullie geweldige president?? Is hij mijn president wel(ben ik pro- ddb)??
  4. Gebeuren daar weinig ongelukken??? Waar heb je je info vandaan pannekoek!
  5. Het woord “Derde Wereldland” bestaat al decennia niet meer en noemt men ontwikkelingslanden “slimmerik” !!
  Weet je wat het gekke is??
  Je praat echt grote onzin en laat duidelijk zien dat je niet weet waar je over praat,zak patat!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.