Nederlandse politie geeft foto vrij van gezochte oplichter Harry Oemrawsingh

28
Nederlandse politie geeft foto vrij van gezochte oplichter Harry Oemrawsingh

De Nederlandse politie heeft vandaag deze foto vrijgegeven van de gezochte Haagse huisjesmelker Harrysingh Oemrawsingh. De 65-jarige oplichter moet nog bijna acht jaar achter de tralies, maar is sinds zijn veroordeling op de vlucht. Hij verblijft mogelijk in Suriname of op de Nederlandse Antillen, aldus de politie.

Oemrawsingh is al dertig jaar actief als oplichter in de Haagse vastgoedwereld. Hij maakte zich gedurende deze jaren miljoenen euro’s rijker ten koste van honderden slachtoffers. In 2015 is Harrysingh Oemrawsingh veroordeeld tot een straf van 21 maanden voor onder andere oplichting en valsheid in geschrifte. In 2019 is daar nog een straf bijgekomen van zes jaar voor onder meer hypotheekfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.

Op maandag 8 juli 2019 zijn er in Den Haag huiszoekingen gedaan bij de familie van Oemrawsingh. De zoekingen hadden als doel om meer informatie te achterhalen over zijn huidige verblijfplaats.

De politie vermoedt dat hij op afstand nog steeds mensen dupeert, wellicht vanuit Paramaribo. De politie is daarom op zoek naar hem en heeft hem op de internationale opsporingslijst geplaatst.

28 REACTIES

 1. Afgestuurd als Meester in oplichtingskunde. 30 jaren lang mensen opgelicht is professioneel hoor. Professionele djoembie met fufuru bakroe.


  Maak melding

 2. Kijk eens naar de mondhoeken. En vooral naar de ogen. Een regelrechte psychopaat is hij. Dit soort mensen mogen niet vrij rondlopen! Het reptielenbrein dat ze hebben zorgt keer op keer voor slachtoffers.


  Maak melding

 3. Dat hij jarenlang ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan heeft ook te maken met het soms zeer slappe rechtssysteem in ons kikkerlandje. In de V.S. was hij reeds lang veroordeeld tot minimaal 40 jaar gevangenis straf. Had hij wellicht minder slachtoffers kunnen maken.


  Maak melding

 4. Als hij een Nederlander of blank was, had je niks van witteboordencriminelen. Nu een Surinaamse afkomst en zijn achternaam bij alle criminelen dragen zoals nitender, is hij de grootste dreiging gezien dan de politieke leider die hun eigen volk uitmoorden.
  Of Harry heilig is nee, maar de justitie en recherche mogen wel meer onderzoek doen aan zijn medemensen.


  Maak melding

 5. @formule
  Nu pas zie je wie die waterkant trollen zijn.
  Het verbaast mij ook dat er maar 9 reacties zijn.
  Wacht maar af tot iemand anders wat doet.
  Dan maken ze overuren.
  Maar God slaapt, ala san sang de na doengroe sa kon na krin.
  Ha djakassa!!!!


  Maak melding

 6. Zijn sommige mensen hier op vakantie?
  Te weinig reakties om deze item!!

  boyke doet nooit iets fout!
  Boyke altijd eerlijk !!
  Interpol gaat boyke leren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Hahahaaaa. Wanneer het om een witte nederlander gaat reageert niemand. Gaat het om een in suriname geboren nederlander dan breekt hier de hel los met verwensingen. Stelletje hypocrieten. Maak je liever druk om die drugshandelaars die zogenaamde ondernemers. Stelletje randdebielen.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse politie geeft foto vrij van gezochte oplichter Harry Oemrawsingh.
  Dit is hem: politie openbaart foto van beruchte huisjesmelker Harry Oemrawsingh in wereldwijde klopjacht.
  Gelukkig geen BALK voor zijn ogen aangebracht.

  Onderduikadres:
  In de jaren tussen het vonnis van de rechtbank en de uitkomst van het hoger beroep in april dit jaar, leek Oemrawsingh vanaf zijn onderduikadres eenvoudig door te kunnen gaan met zijn zaken.
  Steeds opnieuw meldden zich nieuwe slachtoffers.
  Zij spanden civiele zaken aan, waarbij Oemrawsingh zich door zijn zoon liet vertegenwoordigen.
  Bij deze zaken meldde de huisjesmelker zich, soms onverwacht, als verhuurder, toonde vervalste contracten, liet sloten vervangen en intimideerde de echte huiseigenaren.

  Het maakte ook voor het Fast-team dat Oemrawsingh hoog op hun prioriteitenlijst kwam te staan.
  ,,Dan ga je dubbel de fout in’’, aldus Aling.
  Het vermoeden bestaat dat de Hagenaar van Hindoestaanse afkomst zich in Paramaribo verscholen houdt, maar ook zijn er tips dat hij ‘ergens’ op de Nederlandse Antillen zou zijn.

  Dus nu wordt er behoorlijk JACHT gemaakt op deze vervloekte KANKER oplichter.


  Maak melding

 9. Kom hem halen Nederland,deze oplichter mag nooit plesjident worden van Suriname!!
  Geschiedenis moet zich noet herhalen.We zitten al opgescheept met zo een crimineel met amnestie!


  Maak melding

 10. Mie lobba mang disie. Hij lichtte de blanke mensen op in Nederland. Jullie zitten alleen te klagen en te huilen maar deze meneer doet tenminste iets en hij dupeert Suriname er niet mee direct. Petje af mister oemraw


  Maak melding

 11. @ Grietjebie: Pakiratigri heeft kennis van zaken. Ze heeft in de hulpverlening gewerkt. (Zegt ze) Daarom is ze altijd zo mild en begripvol in haar reacties. Wie in de hulpverlening werkt oordeelt niet maar begrijpt en helpt.
  Met haar unieke talent om van een foto direct te zien of iemand psychopaat is zou zij bij het Pieter Baan Centrum moeten gaan werken. Daar doen ze er maanden over om iemand te evalueren. Zij zou de samenleving heel wat geld kunnen besparen.

  Dat ze denkt dat ze een jaguar is, dat is wel een beetje dubieus, vooral omdat ze het zo serieus neemt. Maar ach sommige jongetjes denken dat ze een meisje zijn, meisjes denken dat ze een jongetje zijn en naderen denken weer dat ze een dier zijn. Dat heet diversiteit en diversiteit moet. Abnormaal is tegenwoordig het nieuwe normaal.

  Grietjebies zijn trouwens hele aardige vogeltjes om te zien.


  Maak melding

 12. @ Hans van den Broek
  Dank voor uw posting.
  Ik kon op de foto niet zien of die jaguar een hij dan wel een zij was.

  Heb mijn tekst aangepast:
  @ pakiratigri
  Heb uw foto gevonden: Kijk eens naar de mondhoeken. En vooral naar de ogen. Een regelrechte psychopaat is zij.


  Maak melding

 13. Suriname is een toevluchtsoord voor al die diaspora bandieten. De meeste sluiten zich aan bij de NDP, omdat die een grote aantrekkingskracht uitoefent op deze lieden. Met behulp van de Nederlandse Justitie wordt toch schoonmaak gehouden. Na volgend jaar zal er een veel grotere schoonmaak plaatsvinden. Ik zeg nu al: Welcome back


  Maak melding

 14. @ Meoonzin

  Als ik je goed begrijpt vindt je het goed dat hij blanke mensen oplicht, zijn de blanken in jouw optie dan geen mensen ???? Wel zijn slachtoffers bestaat niet alleen uit blanken maar van mensen van allerlei pluimage. En het feit dat hij een Surinamer is helpt hij ons land en volk dieper het dal in, en dat zie je over het hoofd !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.