Overheid pakt opzettelijke belediging van het Staatshoofd van Suriname aan

49
Opzettelijke belediging van het Staatshoofd van Suriname aangepakt

Op social media is afgelopen dagen een bericht en een filmpje gepubliceerd, waarbij een ontevreden burger zijn beklag doet over de gang van zaken in de omgeving van Creola. Het perceel van de burger, dat langs het Saramaccakanaal grenst, loopt steeds onder water. Dat komt doordat het water van het kanaal constant hoog gehouden wordt, zodat pontons met hout langs kunnen varen. De man vond het nodig om de President van de Republiek Suriname en een minister hierom te beledigen en met de dood te bedreigen. Hij is inmiddels opgepakt (foto).

Volgens artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht is opzettelijke belediging van het Staatshoofd of het waarnemend Staatshoofd strafbaar. Tevens is volgens artikel 153 van dit wetboek strafbaar: degene die een geschrift of afbeelding of gegevens uit geautomatiseerde werken, waarin een belediging voorkomt voor het Staatshoofd of het waarnemend Staatshoofd, verspreidt, openlijk tentoonstelt of aanslaat, of, om verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen te worden in voorraad heeft, indien diegene weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat in het geschrift of de afbeelding of gegevens uit geautomatiseerde werken zodanige belediging voorkomt.

Beide strafbare feiten zijn misdrijven, waarop een sanctie staat van gevangenisstraf en geldboete. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet meldt het Nationaal Informatie Instituut.

49 REACTIES

 1. Er moet een wet komen die bepaalt dat een ieder die door handelen van de pikin ingi boi failliet is gegaan van rechtswege vergoed moet worden of anders komt er straf van openbare geseling van de ingi boi.


  Maak melding

 2. Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort beledigingen op social media, want moet je voor dit soort gedrochten nog respect hebben? Hij mag zich nog gelukkig prijzen, dat ze nog niet allerlei cartoons van deze misdadiger op social media hebben geplaatst, daar het bespottelijk is, dat deze moordenaar en veroordeelde drugscrimineel, president van een land kan zijn.


  Maak melding

 3. Hahaha pieking dong ingie boi trong mpp plee-si-dent, prakzeer a trong gado. A kon frede gie want luchtbux, ma a soetoe sma in deng baka nanga wan uzi.


  Maak melding

 4. De NDP is zelf ook strabaar !

  De NDP kan vervolgd worden voor:
  – Valsheid in geschrifte
  – corruptie / omkoping
  – diefstal
  – overschrijden van kredierplafond


  Maak melding

 5. ” Overheid pakt opzettelijke belediging van het Staatshoofd van Suriname aan ”

  Niet ” Buru ” moest/ moet opgepakt worden …. de PAARSE BERM BENDE …. moet terstond gelikwideerd worden. De Misdadige Moordenaar … Desire Delano Bouterse … beledigt, vernederd voortdurend het Sur. volk.
  Waarom laat … Overheid … wie dat ook mag zijn … hem niet oppakken. Moet daarvoor aan artikel 153
  eerst toegevoegd worden: de Misdadige Moordenaar PLE-SI-DENT van Suriname moet wegens voortdurend beledigen van het Surinaams volk terstond gearresteerd worden … desnoods onder dwang.

  De zgn. Veiligheidsdiensten moeten opgedoekt worden !!!


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Kunnen jullie je herinneren dat DiDiBri vanaf 1980 constant alles en iedereen beledigde en bedreigde? ????? Enkele voorbeelden. ….Cyriel Daal. …Lachmon. …Venetiaan. ….en als grootste vb…..wij als Surinaams volk. ……dus die bongrobita krijgt nu van alle kanten op zijn vette kale varkenskop en meneer is beledigd? ???? Tang teki jo DiDiBri met je boeven en drugsbende. ….jo dede nanga opo ai. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. So-so law mang ! Er zijn belangrijkere dingen die aangepakt moeten worden in het land zoals: misdaad, berovingen,moord, corruptie.
  A-kil-dies-beng-droengoe !!
  In elk geval aanpak zoals in China dat allemaal gebeurd !!!


  Maak melding

 8. Hoe je ook over de persoon Bouterse denkt, het blijft een feit dat hij staatshoofd is. En daar gelden nu eenmaal speciale regels voor, zoals in geval van opzettelijke belediging.
  Je beledigt niet de privé persoon (ook al is dat wellicht de bedoeling) maar het ambt dat wordt vervuld, is ook in het geding.


  Maak melding

 9. Noord- Koreaanse toestanden. Als je je mond open doet sluiten ze je op. Maar voor het martelen, verminken, folteren en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten wordt je beloond met het presidentschap. Wat een ziek en verrot land.


  Maak melding

 10. Gooi het met de arme man op een akkoordje. De man was duidelijk dronken en uitte zijn sores. Hij zal vast wel spijt hebben. De sores blijven overeind. Toch dien je enig respect te hebben voor de staatsleider. Het is niet gebleken bij deze. Straks zijn er nog meer dronkaards en gekken en naïevelingen die deze weg willen behandelen. Jouw sores moet je vooral dichtbij je houden.


  Maak melding

 11. No spang forum liefhebbers de echte dag nadert al gauw van deze Moordenaar, want de dagen zijn al geteld.Misschien heeft de Moordenaar ook slapeloze nachten hiervan.


  Maak melding

 12. Een ding is wel zeker ongeacht of de man onder invloed verkeerde of niet. Het is een bedreiging. In elk land zou hij opgepakt worden. Zo ook in Suriname.


  Maak melding

 13. Volgens art 153 is iedereen die het op zijn laptop heeft staan of bij wie het op een tijdlijn staat ook strafbaar. Gaan ze nu half SR oppakken?
  En al die mensen die destijds de meest vreselijke verwensingen naar Veni hebben geuit, zeker als die nog op hun tijdlijn staat, worden die nu ook vervolgt??
  .
  Narcisme en kleinzieligheid gaan meestal hand in hand.!!! (OEPS opletten dat dit niet strafbaar is ).


  Maak melding

 14. Deze man heel dreigementen geuit, heeft niet de daad bij het woord gevoegd in zijn dronken bui.
  Bouta en consorten waren niet onder invloed van drugs en hebben bewust 15 prominente zonen van ons dood geschoten. Het had ook 1 van jullie kunnen zijn of een familielid. Hopelijk wordt deze man vrijgelaten want hij heeft zijn grieven kenbaar gemaakt en dat mag en moet kunnen in een democratisch land. Suriname is zo democratisch dat Bouta de moordenaar die 15 doden op zijn geweten heeft wordt vereerd als God in Frankrijk.
  Wat een dwaze mensen met bekrompen hersenscellen. Waarom wordt na al die jaren Bouta niet opgepakt en gehuisvest op Boma waar hij thuis hoort. Staat hij boven de wetten die er gemaakt worden in ons land.

  De president van Amerika wordt ook dagelijks bedreigd en beledigd, maar de mensen die dit doen worden niet opgepakt. Sommige Surinamers zijn zo kortzichtig en oerdom, dan zij Bouta zijn kaas tenen en achterwerk nog steeds schoon blijven likken.Deze man zal zeker gemarteld worden voor zijn uitspraken.
  Het buitenland kijkt mee. Eenmaal een moordenaar, altijd een seriemoordenaar.

  Sarie Torie


  Maak melding

 15. IK HOOP NIET DAT HIJ NAAR HET FORT ZEELANDIA WORD GEBRACHT…..WAAROM MAG MEN EEN HOOFDVERDACHTE VAN 15 MOORDEN NIET FF DE WAARHEID VERTELLEN ?


  Maak melding

 16. Weten sommige hersenloze randdebielen hier op waterkant niet dat je in geen enkel land de president mag bedreigen of beledigen. Je wordt gewoon opgepakt. Unu dong no ka dja tapu waterkant. Prė sabi mang ma no sabi ka.


  Maak melding

 17. Laat zoveel mogelijk burgers hem beledigen op sociale media.Gaan die allemaal opgepakt worden? Hij mag mensen laten oppakken en vermoorden en hij mag niet beledigd worden.Laat me niet lachen.


  Maak melding

 18. Opa taki, deze paars nuchter geworden ndp dagoe, die voor baas in de bres heeft gestaan, heeft het recht om deze leugenaar van een ex-baas te beledigen. Oma taki, heel veel mensen hebben in hart en ziel geen respect voor een onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover. Onder zijn regie, hebben zijn meedogenloze, gewetenloze sluwe geld- en machtzuchtige trawanten hem tot president gekroond. Ook de I’m nasty wet is een zeer onrechtvaardige wet, die zodra er een andere politieke partij, die recht en waarheid in hun vaandel dragen de macht overnemen, deze paars missleijk makende wet, direct te niet doet. Sinds 1980 tot op heden is er onrecht, volksverlakkerij en belemmering van opbouw voor land en volk. Sinds 1980 zijn deze mislukte revo vervloekten erop uit zichzelf te verrijken in naam van nationalisme. Vele moorden en berovingen sinds de coup tot op heden zijn nooit opgelost, vanwege de paarse blinde muren die instand worden gehouden door de paars corrupt geworden gewetenloze elite, het drugsregiem. Oma taki, aan de misdaden en wandaden die deze man op zijn naam heeft, kan men weten dat men met een schizofrene, megalomane psychopaat te maken heeft. Opa taki, daarom dat ook velen die aanleg hebben om schizofreen, psychopaat, kortom, alles wat met de misdaad te maken heeft, van ddb houden. Soso ka, kijk maar naar deze paars dwaze debiele idiote zieleppot akak Boroe broko stoeroe.


  Maak melding

 19. Je ouders moet je respecteren.
  De koning moet je respecteren.
  De president moet je ook respecteren.
  Is het zo moeilijk om het ambt van het staatshoofd te respecteren?


  Maak melding

 20. Het moet tot deze man doordringen dat hij fout bezig is geweest. Hij was in elk geval niet dronken genoeg om in zijn nakie de opnames te maken.


  Maak melding

 21. @RobG
  De man was niet netjes en emotioneel te noemen.
  Er is echter een gezegde “ Dronken mensen en Kinderen spreken de waarheid”
  Als jouw land steeds onderloopt door falende overheid dan raakt jij ook over je thee water.


  Maak melding

 22. Dus dat, de wet is gemaakt om de heren met hoge hoeden te beschermen. Primaire reactie. Hij vertegenwoordigt de onderbuik gevoelens van hard werkende surinamers. Hij is niet dom. Hij heeft met zijn actie de nationale aandacht in een flits weten te leggen op de structurele vernietigende beleid van de paarse bende. Een revolutionair. Mannen met ballen, volg hem na, maar doe het goed. De tijd is hier om de nationale ellendeling op de korrel te nemen. Ontmasker deze maffia baas en zijn tuangs. Get up stand up, stand up for your right. Kier a wc- papiera!.


  Maak melding

 23. Ook, ik herinner me de situatie, sinds 1980. In 2015 voor het stemhokje, waren de herinneringen goed op de gezichten van de stemgerechtigden af te lezen, eenmaal in het hokje liet het verstand zich af weten. Heel jammer!

  Ik vrees het zelfde in 2020.
  De koning in Nederland, mag je ook niet beledigen! Maar ja, Nederland is een echte democratische land.

  Nederland is een land waar vrijheid en gelijkheid, in het land waar je wordt opgenomen met huisvesting, uitkering en begeleiding op alle fronten zou ik niet associëren met alles wat maar een hint met Suriname heeft.

  Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is dat Surinamers in de achteruitkijkspiegel zijn eigen onderdrukking zien, als ze in 2020 hun verstand niet de voorkeur geven.

  Nederland is een land dat iedereen de kans biedt om gelukkig te zijn en velen grijpen het met hart en ziel aan. Waarom, biedt Suriname haar bevolking het niet? Het is een retorische vraag.

  Surinamers maken duidelijk dat ze liever bij een regering willen horen dat alleen aan zich zelf denkt en haar bende.
  Surinamer die de gesschiedenis niet kent, scheiden zich af van alles wat anders c.q. Nederlands is. Behalve het rijkdom.

  De groeten en ik wens een ieder,heel veel gezondheid, vrijheid en vrede.


  Maak melding

 24. Is een Staatshoofd nog wel Staatshoofd waardig. Die vraag moet eerst worden beantwoord.
  Het gaat hier om een labiel persoon die ook nog onder drankinvloed verkeerde. En zijn uitspraken kan hij ook niet waar kunnen maken.

  En de frustratie die hij heeft geuit is wel om even na te denken door de Staatshoofd, waardoor zijn perceel steeds onder water loopt, terwijl de Staatshoofd zelf droog en hoog ligt. Diepe schaamte.


  Maak melding

 25. Hij is de leider van het land en daar staat overal ter wereld een straf op ..dat de tegenstanders hier hun gang kunnen gaan met schelden en beledigen.
  Laat alleen maar zien dat hun tegen geluid bullshit is.
  Zoals ze beweren dat Hij een moordenaar is een drugscrimineel en een dictator.
  In vele landen zit he met je grote bek voor de rest van je leven achter de tralies met je hele familie..en in sommige landen gaat je kop eraf.
  De beschuldigingen zijn nog niet hard gemaakt via de rechtsgang en voor hun geluk hapt de volgens hun dictator en moordenaar niet toe. Als hij dat wel zou doen zouden ze allen roepen zie je wel.

  Zoals hij ooit al zei ik ga mij niet druk maken om mensen die vast blijven zitten in het verleden en het land door haat liever de afgrond in zien gaan.


  Maak melding

 26. Tegenstaanders worden opgepakt, hij is niet de eerste.
  Enige tijd geleden waren het demonstranten als Curtis H.

  Is trouwens het plein al hersteld ?

  Men wacht op de verkiezingen van 2020. Dat zal niet geheel democratisch verlopen. Bouterse zal er alles aan doen om aan de macht te blijven desnoods met geweld.


  Maak melding

 27. Plaats dat je de man help sluit je hem op dom en achterlijk als zijn landbouw grond onder water wordt gezet voor scheepvaart doeleiden geef hem dan een ander stuk land en laat gevangen daar werken en hem helpen op het oude staat tebrengen snappen jullie wel dat je nooit voedsel schuur word zo de man verdiend zo een behandeling niet uit radeloos heid en wanhoop ontstaan zulke acties een ieder in zijn plaats zou het gedaan hebben.


  Maak melding

 28. Plaats dat je de man help sluit je hem op dom en achterlijk als zijn landbouw grond onder water wordt gezet voor scheepvaart doeleiden geef hem dan een ander stuk land en laat gevangen daar werken en hem helpen op het oude staat tebrengen snappen jullie wel dat je nooit voedsel schuur word zo de man verdiend zo een behandeling niet uit radeloos heid en wanhoop ontstaan zulke acties een ieder in zijn plaats zou het gedaan hebben.


  Maak melding

 29. Damsco hoe smaakt die poep vn bouka elke dag afwisselend? Massala ketjap of aln maar pom? Jy bnt n vernietiger evenals jw meester anders zou je willen inzien dat ht zo niet verder kan mt land n volk.n rasechte egoiist bn je rot op man.


  Maak melding

 30. Damsco 5 juli 2019 at 10:54
  Goed zo BOUTA srotto ding boerikie nanga bigie moffo.

  Deze ex paarse rot stond veel hoger dan jij op baas zijn ranglijst.


  Maak melding

 31. Ik zou het niet raar vinden als deze man een tweelingbroer is van die beruchte Surinamer. Zelfde loop, postuur, buik, oogopslag, kaalheid, hoofdhaar, lang leger groen, etc.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. Bouterse is een crimineel. Hij zal de geschiedenis ingaan als de meest waardeloze en mislukte president van Suriname ooit. Zelfs een aap uit de Paramaribo Zoo of een kip zonder kop had het beter dan Bouterse gedaan als president v.h. land. Dus f*ck bouta !!!!

  Laat de (r)overheid maar proberen om tegen mij op te treden vanwege mijn mening maar ik laat me niet censureren of monddood maken.


  Maak melding

 33. Voor president Bouterse heb ik totaal GEEN respect want hij verdient dat NIET. Gelet op de resultaten van zijn wanbeleid is het duidelijk dat hij een grote mislukkeling is als president en het kan me ook geen moer schelen wie een probleem heeft met mijn reactie want de waarheid is keihard maar het moet gezegd worden. Wie een probleem heeft met mijn reactie mag voor mijn part maar van de Bosje brug springen.


  Maak melding

 34. Over trump wordt heel veel gezegd, wie denkt de grootste en gevaarlijkste en domste president die Suriname tot nu toe heeft gehad dat hij wel is.

  Is hij het niet geweest die anderen zwaar beledigd heeft, enz.

  Deze man beledigt het Surinaamse volk dagelijks.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Man loop naar de pomp.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.