Ereconsul Israël wil samenwerking met Suriname versterken

24

De ereconsul voor de Republiek Suriname in de Staat Israël, Joseph Haim Harrosh, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken (BUZA), Yldiz Pollack-Beighly. Tijdens dit onderhoud, op 26 juni 2019, heeft de ereconsul aangegeven de samenwerking met Suriname te willen versterken op, onder anderen de gebieden van: landbouw, gezondheid, educatie, cultuur, toerisme, ICT en veiligheid.

De ereconsul Joseph Harrosh geeft verder in een interview met het Nationaal Informatie Instituut (NII) aan, dat Israël trainingsprogramma’s en studiebeurzen beschikbaar zal stellen aan Suriname, op verschillende onderwijsniveaus en in het bijzonder op het gebied van landbouw. 

De ereconsul zegt gezien te hebben dat Suriname veel mogelijkheden biedt. Volgens hem is het land prachtig en rijk aan natuurlijke hulpbronnen. Hij houdt van Suriname om haar schoonheid, de verschillende culturen en de vrijheid van Godsdienst. Suriname is een voorbeeld voor de wereld, omdat ondanks de verschillende geloofsovertuigingen men vredig samenleeft. Uit dit alles spruit zijn drijfsfeer voort om de relatie tussen beide landen te intensiveren.

“Jullie zijn bevoorrecht, want jullie wonen in een heel speciaal land, God heeft jullie gezegend met natuurlijke hulpbronnen zoals: voldoende water, veel mineralen en zonneschijn. Suriname heeft alles om de voedselschuur te kunnen worden voor het geheel Caraïbisch gebied. Ik geloof er sterk in dat de toekomst van Suriname op verschillende gebieden leidinggevend kan zijn in de hele regio; En dat Israël door zijn ervaring Suriname kan bijstaan”, aldus de woorden van de ereconsul van Israël.

24 REACTIES

 1. Suriname gaat zijn ziel verkopen aan zionisten, wat een falend beleid in Suriname. Het wordt tijd dat Bouterse regering de 2020 verkiezing gaat falen, de economie belofte zijn een leugens en de drugshandel worden we gezien als hoofdleveranciers van zuid Amerika.


  Maak melding

 2. Sorry maar ik kotst van zulke berichten waarom gaat suriname met zulke landen in zee.
  Ghana/indonesie/india/marokko/Israel wat bezielt deze regering in godsnaam???
  Liever werken jullie samen met nl en Amerika hun kunnen suriname zo omhoog krikken.
  IK schaam me kapot om SURINAMER te zijn.
  ME land geeft me schande!!
  HET lijkt alsof ze zonder andere landen nietssssss kunnen.
  Van mij part kunnen ze 2020 weg gesteld worden. Alleen geld lenen kunnen ze en schulden maken.
  Er kloppen dingens niet opeens gaat suriname met heel wat landen samenwerken.
  Waarom niet met Nederland in zee gaan.
  Nederland wilt suriname helpen laat die regering aub zijn trots aan een kant zetten en met die Hollanders samenwerken.
  Dat is suriname redding, want wat ik zie suriname gaat net als Venezuela worden.


  Maak melding

 3. Ik kosts hiervan echt waar!!!
  Deze regering werkt met landen samen die in feite suriname gaan leeg roven!! China rooft suriname al leeg, wie is de volgende Marokko?
  5 jaar geleden heeft deze regering heel veel geld geleend en waar is het?
  Nu gaan ze met bepaalde landen samenwerken waarvoor en waarom?
  Oja ze bedelen weer want mijn land suriname kan nietssssss zelf realiseren.
  Zelf straten renoveren moeten ze hulp krijgen van China.
  Belachelijk hoor!!!
  Wanneer gaan ze met Haiti samenwerken hahhahahhahhahaa


  Maak melding

 4. Nl hou aub die 19,5 miljoen is gestolen geld van het Surinaamse volk.
  Geef die 19,5 vrij als een goed beleid in Suriname komt.
  Schande !!!!! tekeer gaan om 19,5 maar die mensen Pinaren in Suriname. Waarom hebben ze die 19,5 niet gebruikt om op zijn minst 50 duizend woningen te bouwen en op zijn minst 10 scholen. Waarom hebben ze die 19,5 niet in Suriname gepompt inplaats het geld weg sturen.
  Kande oe reke deng witmang dong. Deng witmang no dong.
  Dat geld krijgt suriname niet. Nl weet exact wat ze doen.


  Maak melding

 5. Alleen maar nonsens verhalen. Als eerste een ere cosul heeft zeggenschap en macht.
  Tweede, Israël wordt door America in stand gehouden. Israël is een woestijn staat. Daar groeit niets in de natuur. Alleen maar hydra landbouw. Welke Israeler gaat op vakantie naar Sur. Geen één. Welke sur gaat de woestijn bezoeken. Geen één. Sur heeft niets aan Israël. Misschien dat zij ook op de rooftoer zijn voor mineralen en hout. Beighel kon lekker haar kont wrijven tegen ………….


  Maak melding

 6. Israël wil samenwerking met suriname versterken. Ik vraag mij af; op welke gebieden is er reeds sprake van ,,samenwerking,, die je wilt gaan versterken. Ik ken er geen één.


  Maak melding

 7. bla bla bla bla weer zo een inhoudsloos bezoek met veel geklets, maar weinig daden of resultaat. Over een week is iedereen dit nikszeggend bezoek vergeten en gaat men weer over tot de orde van de dag. Staat de minister weer super trots op de foto van kijk mij maar weer eens interessant doen. Effectiviteit. 0,0 %
  Trouwens waarom zou je bevriend willen zijn met Israël een land dat systematisch de mensen rechten van de Palestijnen schendt en schijt heeft aan de mening van de wereld gemeenschap.


  Maak melding

 8. De regering Bouterse / Adhin / Hoefdraad loopt overal te lenen tegen dure voorwaarden. Ze krijgen donaties en giften voor toezeggingen.

  En het volk moet niet klagen maar zijn mouwen oprollen en zijn handen zelf in de modder steken. En de leningen afbetalen.

  Het NDP-volk vindt het best, want hun baas doet zo zijn best om geld te lenen. Dus het volk moet mee helpen door zelfvoorzienend te zijn en voorzienend voor hun baas. Uit dank krijgen ze af en toe een voedselpakket.

  Is slavernij in Suriname afgeschaft ? Of is Bouterse de nieuwe kolonisator ?


  Maak melding

 9. Wat is de werkelijke bedoeling van “samenwerking” met bepaalde typische landen zoals Cuba, etc. ?

  Deze samenwerking maakt de weg vrij voor de leiders van de NDP om het gestolen geld veilig op te slaan.


  Maak melding

 10. ALS ER EEN PARTIJ IS DIE SURINAME NU UIT DE SCHIJT KAN HALEN WAARIN SURINAME NU ZIT. DAN STEM IK 100000% OP DIE PARTIJ MAAKT VOOR MIJ NIET UIT WELKE ETNICITEIT DIE PARTIJ HEEFT.
  MAAR JWZ ZE BELOVEN ALLEMAAL VAN ALLES EN EINDE VAN DE RIT SO-SO…… JANG MONI ETC.
  IK SNAP HET GEWOONWEG NIET MEER WAAROM IN GODSNAAM MET BEPAALDE LANDEN IN ZEE GAAN.
  MET WIE ZE IN ZEE MOETEN GAAN JUIST DIE SCHELDEN ZE UIT.
  ALS SURINAME MET NEDERLAND IN ZEE GAAT DAN KOMT ALLES GOED.
  CONSTANT BEDELEN EN LENEN WANNEER GAAN ZE HET AFBETALEN.
  IK HEB VAAK WITMANG HOREN ZEGGEN SRANANG MANG DONG IK ZIE EN MERK HET NU OP.
  ALS IN 2020 MENSEN HUN OGEN NIET OPEN GAAN DA OE DONG MORO SOPO.
  ZELF EEN KIND VAN 5 JR ZIET DAT SURINAME MET DE DAG ACHTERUIT GAAT. DIE MINISTERS DIE HANDJE SCHUDDEN MET BEPAALDE MENSEN UIT HET BUITENLAND
  SCHAMEN JULLIE JE KAPOT !!
  WANT JULLIE STAAN HEEL TROTS OP FOTO MET MENSEN. MAAR GEEN MOER VRETEN JULLIE UIT. NA SO-SO JANG MONI EN DENKI OENOE FAMIRIE ETC
  MET HET VOLK HEBBEN JULLIE GEWOONWEG SCHIJT.

  2020 WORD SPANNEND IN SURINAME!!
  KIJK NAAR DE STAD, SINDS IK KLEIN BEN IS DE STAD HETZELFDE GEBLEVEN.
  DIE STRATEN HETZELFDE!!!
  IK ZIE HELEMAAL GEEN VOORUITGANG.
  IS ME VOLK SLIMMER OF DOMMER GEWORDEN???

  TIME WILL TELL


  Maak melding

 11. Het schelde een haartje, was vandaag de dag Suriname “Israel geheten, weten/wisten jullie dit ?
  Schip met joden 1945, vaarde en dobberde op zee, ze mochten nergens naar toe, totdat sein gegeven werd vaar richting Suriname, Nederlands Kolonie, op het laatse moment werd koers gewijzigd richting Palestina/nu het huidige Israel opgericht in 1948


  Maak melding

 12. @Batman, Shakira,Djakkie,Freddyyy<Para Express
  Jullie hebben allen groot gelijk. Deze Vetklep Yildiz, maakt ons land steeds meer te schande.
  Israel heeft Suriname niets te bieden, zo ook de andere landen niet waarmee deze hersenloze vrouw in zee gaat om steeds weer snoepreisjes te maken van onze gemeenschapsgelden. Zij is steeds bezig met belangen verstrengeling. Minister van Handel en Transport is ook steeds bezig dezelfde items te promoten. Hier moet je toch van kotsen. Soso njang money. En zo spek zij haar buitenlandse rekening. Trouwens misschien doet zi dit om weer een paar laptops in ontvangst te kunnen nemen, die zij weer verkoopt. Deze hufterige vrouw moet echt het veld ruimen. Schiet de gemeenschap niets mee op. Zij is de rechterhand van Bouta om Suriname te promoten, ondanks mensen hier pinaren. Kijk en doe eerst iets voor eigen land. De criminaliteit, roven, stelen,liegen en bedriegen daar is deze vrouw heel goed in. Het zijn enkel mooie woorden die kant nog wal raken. Ons land is een grote chaotische bende. Onze eigen veiligheid hangt hier aan een zijden draadje en Yildiz loopt mooi weer te spelen. Opzouten met haar. Steeds maar op de foto gaan met haar dikke reet en een grijns op haar vette smoel.Onze gemeenschap zal straks de tol moeten betalen.


  Maak melding

 13. Aldus het NII……..dan weet je al genoeg. 1 grote paarse populistische list & bedrog machine. 200 miljard in de Surinaamse grond, maar toch wereldwijd klagen, vragen, bedelen en lenen. FAILED STATE.!!!!!!!


  Maak melding

 14. srael heeft Suriname veel te bieden op het gebied van wetenschap en ICT technologie. De technische ontwikkeling (zie ook de medische wetenschap) van Israel staat zeer hoog aangeschreven in de wereld.
  De vraag is alleen of Israel bereid is om die kennis met een land als Suriname te delen. Dit is uitgesloten aangezien Israel nooit zal toestaan dat een 3e wereldland zich ontwikkelt. Aan de andere kant ben ik zeer verbolgen dat Suriname samen met Israël wenst te werken. Suriname het land dat altijd de mond vol heeft over racisme en discriminatie heeft het voornemen samen te werken met een van de meest racistische landen in de wereld. Vergeet niet dat het Israel was die samen met Zuid Afrika in de jaren 80 een etnische atoombom wilde ontwikkelen om alleen de zwarte Afrikanen te doden. Dit is algemeen bekend alleen in Suriname kijkt de huichelaar de andere kant op.
  Een ander item dat mevr. Yildiz Pollack kan aankaarten is de schadevergoeding die Israel aan de Surinaamse nazaten van de slavernij verschuldigd is. Immers de VOC was in handen van Portugese Joden en zij hebben op grote schaal slaven uit Afrika naar Suriname en het Caribisch gebied gehaald. Waarom Suriname steeds de schuld van het slavenverleden bij Nederland legt, heb ik nooit begrepen. Of kent de Surinamer de ware reden en schuldige niet ?


  Maak melding

 15. Jullie hebben allen gelijk !! Wie gaat een ere-consul benoemen in een land dat “stelselmatig” zonder vorm van proces onschuldige burgers(Palesteinen) dood schiet,hun dorpen wegdozerd, land steelt en bezet houdt !!!
  Alleen een corrupte regering geleid door een door God gezonden volkspresident kan tot zo een daad komen!!
  Servie en Roemenie uit hetzelfde hout gesneden !!!
  Weer gaan de “Surinaamse belastingbelalers opdraaien voor de kosten” !!


  Maak melding

 16. Religieuze intolerantie in de vorm v.h. dogma “mijn god is de enige ware en de rest is vals” is begonnen met het jodendom en vervolgens hebben zowel het crhristendom als de islam dat dogma overgenomen. Religieuze ‘heilige’ oorlogen en geweld zijn dus mede te wijten aan het jodendom.

  Laten we ook niet vergeten dat SU opgescheept zit met een lening van Israel voor een studentencampus en joden maken geen grapjes als het gaat om leningen, rentes en de terugbetaling daarvan. Ze zullen keihard gaan voor hun pond vlees. SU moet dus goed oppassen met het zaken doen met Israel.


  Maak melding

 17. In zee gaan met de staat Israël?????. Dit wordt braken en loesbereh. De meest moorddadige staat die maar teert op de Shoa, terwijl zijzelf de Palestijnen langzamerhand uitroeien


  Maak melding

 18. God heeft eens gezegd:

  ‘Wie Israel zegent, wordt gezegend.
  En wie Israel vervloekt, wordt vervloekt’.

  Da ga jullie kijke nu noh, wat er nu met die vijanden gebeurt.
  Jullie zijn helemaal gebrainwasht door de media (Illuminati).


  Maak melding

 19. Samenwerken met China en Israel? Beide landen hebben concentratie kampen zonder gaskamers. De uighers, moslims zijn bij de miljoenen opgesloten in concentratie kampen in westelijk china die ze heropvoedings kampen noemen en Israel bezet palestijns territory en de gaza strip is ook een concentratie kamp.


  Maak melding

 20. Dit gaat echt mijn pet te boven, Suriname hoeft maar te kijken wat die Zionisten met buurland Venezuela hebben gedaan om te beseffen dat ze helemaal geen goede bedoelingen hebben. Plunderen, uitbuiten en zichzelf verrijken is het enige.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.