Nederland verbiedt contante betalingen boven 3.000 euro

39

Het kabinet van Nederland heeft besloten dat contante betalingen boven de 3.000 euro verboden worden. Handelaren die toch grotere bedragen in contanten aannemen zullen beboet worden, schrijft De Telegraaf. De nieuwe maatregel is bedoeld om witwassen tegen te gaan en naar verluidt wordt het vandaag gepresenteerd door het Kabinet.

Volgens De Telegraaf willen ministers Hoekstra van Financiën en Grapperhaus van Justitie en Veiligheid met hun ’plan van aanpak witwassen’ moeilijker maken voor criminelen om verdiensten uit de onderwereld in de bovenwereld uit te geven. Voor een particulier die bijvoorbeeld iets via Marktplaats verkoopt, geldt deze maatregel niet.

Daarnaast gaat Nederland er in Europa ook voor pleiten om het 500-eurobiljet, favoriet bij drugscriminelen, permanent uit de omloop te halen. Het kabinet zal het voor banken onderling ook makkelijker maken om witwassen tegen te gaan. Zo mogen zij binnenkort informatie met elkaar delen over geweigerde verdachte klanten.

39 REACTIES

 1. Haha,
  Surinamers doen ook inkopen in Nederland!!

  Maar waterkant plaatst nieuws uit Suriname en Waterkant.
  Is dat je nu pas opgevallen?


  Maak melding

 2. Als 500 euro biljetten ongeldig verklaard,wordt het probleem van overschot van centrale bank van Suriname opgelost.ik zou mensen advieseren 500euro biljetten snel wisselen.


  Maak melding

 3. Dit zal vooral Suriname treffen, omdat het bekend is dat deze narco staat veel witwas geld middels contante betalingen in omloop brengt. het hek rond deze criminele bende met aan het hoofd DDB begint zich langzaam te sluiten


  Maak melding

 4. Alleen de Witte Boord criminelen hebben nog rechten in dit land. Alle wetten zijn gebaseerd in hun voordeel.
  Lang leve de moderne slavernij.

  Als burger heb je geen privacy in dit land.
  Ze weten ook hoeveel keren je naar de toilet gaat. De slavernij van toen werkte niet. Deze manier wel. Eet, drink en slaap goed, maar je werkt voor mij. Houd je lichaam ook fit en ontspan je, zodat je voor mij kunt werken.


  Maak melding

 5. Pffff witwassen valt natuurlijk niet goed te praten maar met deze maatregel willen wij Nederlanders weer het braafste jongetje van de klas uithangen . Trouwens waarom staat dit bericht op waterkant????


  Maak melding

 6. Minister Grappenhuis denkt grappig te doen. Als er een 1000 euro biljet bestond zou dat logisch de favoriet van de criminelen zijn. Beste minister, criminelen zijn ook dol op 250 en 100 eurobiljetten. Ga je die ook wegdoen? Denkt u dat deze maatregelen gaan helpen de xtc labs in Nederland terug te brengen of de cocainestroom af te remmen. Denk je dat de voorraad crystal meth zal afnemen? Ieder jaar wordt er steeds meer drugs binnengehaald en die worden steeds verscheidener. Het volgende dat minister Grappenhuis gaat verbieden is het kopen van goud boven een bepaalde waarde en bitcoins. Criminelen zijn daar ook dol op. Welke is de volgende favoriet van de criminelen die door de minister verboden zal worden?


  Maak melding

 7. Se weten niet eens hoe ze problemen moeten oplossen. De witteboord criminelen gaan ze toch niet kunnen aanpakken. Voor Su gaat het geen moer uitmaken. Die Afrikanen hebben genoeg andere manieren om hun dingen te doen. Laten ze hun aanpakken.


  Maak melding

 8. Het mooiste is als Nederland Suriname totaal boycot en 200%controle op shiphol. Erg goed van Holland het begin is er en er komt nog veel meer.


  Maak melding

 9. Modi heeft Rutte advies gegeven.
  Jammer Als Bouta naar Modi was geweest, zou hij ook advies krijgen. en Gratis nog.

  Jammeer Bouta is niet naar Modi voor advies……………Gratis advies ipv betaalde advies vanuit Cuba of China.


  Maak melding

 10. Een perfecte maatregelen tegen mensen die in de criminaliteit zitten en hun centjes op deze wijze witwassen.
  De privacy van niemand wordt aangetast, want de meeste(verstandige) mensen zitten niet in de criminaliteit en doen hun zaken via de bank.


  Maak melding

 11. Zij willen dat mensen meer werken met elektronisch betaling. Zo kan volgen betalingverkeer van individu. Als eenmaal gewend aan elektronisch betaling dan niet meer behoefte komen voor cash. Mensen ook al lopen met chip in lichaam en daarmee betalen. Criminelen zelf ook al werken veel met digitale betaling en currency, zij ook meegaan met ontwikkelingen. Als criminelen vele gelden maken dan logisch zij ook denken om gelden veilig te stellen. Via elektronisch veel makkelijker en sneller miljoenen en miljarden wegsluizen en verduisteren. Met contanten niet makkelijk zo. Dus ik niet denken criminelen wakker liggen van maatregelen deze. Cybercrime al veel gebeuren met gelden en gevoelige informatie. Criminelen ook vindingrijk zijn, niet allemaal is dom.


  Maak melding

 12. Heel brilliant.
  Goed zo ,in Suriname kent witwas praktijk geen grenzen.
  Bouta is synoniem voor witwas.Nederland bewaakt zijn grenzen en dat maakt de surinamers boos.,wel bepaalde dan.Leer wat van Nederland surinamers.


  Maak melding

 13. Met deze maatregel wilt men gaan richting uitbanning van cash geld en richting betaling via de bank. Laat het duidelijk zijn voor de blinde, domme en makke schaapjes dat dit 1 v.d. plannetjes is uit de koker van de New World Order om de bevolking te knechten. Als men in de toekomst alleen maar betalingen kan en mag verrichten via de banken dan wordt men afhankelijk gemaakt van de banken en krijgen banken nog veel meer macht.

  Het nadeel daarvan kan zijn dat een kwaadwillende overheid inzage kan verkrijgen in de betaalgegevens v.d. mensen om zo het koopgedrag van mensen in kaart te brengen met als gevolg een verlies van privacy voor de bevolking.
  Een kwaadwillende overheid zou ook aan de banken de opdracht kunnen geven om de bankrekeningen van ‘lastige’ burgers te bevriezen met wie de overheid een appeltje te schillen heeft met als gevolg financiele onderdrukking.
  Het wordt ook makkelijker voor de gelegaliseerde boevenbende v.d. Staat (de belastingdienst) om mensen helemaal uit te zuigen van hun zuurverdiende gelden.
  Met een grote elektra- of computerstoring zullen de mensen met alleen een bankpas ook lelijk op hun neus kijken want men zal dan niet kunnen betalen. Zoals laatst in NL gebeurd is.
  Nee hoor, voor mij is cash nog altijd king.


  Maak melding

 14. Mensen die grote sommen geld hebben vinden altijd een manier om het wit te wassen. Voor de bovenwereld blijft het verleidelijk en ze zullen daar ook gretig aan meewerken want geld blijft geld. Voor de mensen die ervan houden maakt het geen moer uit wat de herkomst ervan is. Iedereen is om te kopen of om te buigen.


  Maak melding

 15. Ndp bespotter je hebt gelijk. En. Zing uit volle borst. Piet heiyn piet heiyn zijn naam was klein maar zijn daden waren groot. De bakkras zijn altijd al de grootste rovers en boeven geweest.


  Maak melding

 16. Waarom zo een ophef over deze goede maatregel in NEDERLAND? Hoeveel van de forummers hier betalen zaken boven de 3000 euro met cash geld?
  De meeste hebben niet eens genoeg om toillet papier te kopen om hun gat te vegen…..


  Maak melding

 17. Jullie trollen hier moeten duidelijk gedekoloniseerd worden. Al die lof uitingen aan Nederland, de grootste narcostaat en het grootste drugslaboratorium ter wereld wordt door jullie EZELS de hemel in geprezen. Jaarlijks wordt er in Nederland voor 16 miljard Euro witgewassen!! En maar lullen over Suriname! De grootste crystal meth vangst ter wereld ooit, in Nederland geproduceerd!! En maar lullen over Suriname! Een overheid die een nationaal ziekenhuis gebruikt oom cocaïne te produceren!! En maar lullen over Suriname! Een land dat de wetgeving klaar heeft om op grote schaal legaal cannabis te telen om te kunnen concureren met Marokko! En maar lullen over Suriname?…Ey, un go dok yerreh!!


  Maak melding

 18. @@@Luciën
  Ik ben met je in andere collums niet of was gedeeltelijk eens. Maar dit keer sla je de spijkers op de kop. Ik ben volledig met je eens. En ik denk heel veel lezers zullen je toejuichen.

  Nederland is de grootste narco Staat van de 21ste eeuw. Je gaat naar een koffiehuis om een bakje te doen, maar in plaats van koffie krijg je drugs voorgeschoteld.
  En wat hoor je achteraf, dat ze wel drugs mogen verkopen. Mag niet via de voordeur worden aangeleverd door de handelaren maar via de achterdeur wel. Wat een hypocrite regering met een hypocrite Staat.
  Gewoon schaamteloos. De grote boys worden niet gepakt maar wel de kruimel handeltjes.

  De nederlandse feestjes tiert van drugs en niemand wordt gepakt. Het is zogenaamd verboden drugs te gebruiken maar wordt oogluikend toegelaten. Van heinde en ver komen de gasten speciaal in Amsterdam om joints te roken. Maar nee ook hier is verboden om drugs te gebruiken. En optreden nee nee hoor, brengt geld in het laadje. Heb je € 3100 thuis gespaard, dan mag je niet contant betalen en wordt gekwalificeerd als zwart geld. En waarvoor dient onze privacy wet dan. Alleen om de macht van de rijken en de nakomelingen van de slavendrijvers te verstevigen.


  Maak melding

 19. De financieele sector in Suriname draait geweldig.
  Rara hoe komt dit?
  Ik heb iemand horen zegen dat de maatregels van de Surinaamse Overheid en de CBVS heel perfect.

  @Lucien en DJakkie,

  Hoe zit het ook weer met de 19 miljoen Euro.

  Gisteren overigens Nieuwsuur gezien hoe de criminelen hun geld witwassen (dure autos en vast goed), misschien een idee om ff naar het programma te kijken.


  Maak melding

 20. Ik zie een toerist aan de kalverstraat diamanten kopen voor meer dan € 3.000 en hij wilt contant afrekenen.
  De baliemedewerker(ster) verteld dat dit niet mag.
  Hoe denk je dat de roerist zal reageren?
  Naar de buurman lopen met zijn contant geld?
  Als je dit wilt laten gelden in Nederland moeten alle EU landen meedoen anders zal zo een maatregel niet werken.
  Ik zie het al in Turkije en de Balkan landen nog niet zo één twee drie gebeuren


  Maak melding

 21. Maar op Nos journaal wij krijgen te zien elke dag hier in Surinaam ochtend middag en avond nieuws. Fiod van Holland in interview zeggen in Holland is witwassen tussen 15 miljard en 20 miljard Euro. Is wel heel vele gelden.


  Maak melding

 22. Bigi Sma@
  En jij denkt dat de moderne toerist met tientallen duizende euro’s op zak loopt , alleen de fantasie overtreft de waarheid.
  Een beetje onnozel is het wel jou opmerking


  Maak melding

 23. @@@Bert van Marwijk
  Ik heb dat programma gezien.
  Nederland meet met vele maten als het land maar beter van wordt. Want het lijkt zwart geld dat wit wordt gewassen. Maar het meeste geld komt van het buitenland die hier wordt uitgegeven. Dus Ned spint er garen mee, het zijn weer ned produkten die gekocht worden. Goed voor de interne markt. Bovendien wordt direct 21% btw betaald of 21% omzetbelasting ingehouden. Daarnaast weer winstbelasting voor bv’s(vennootschapsbelasting) betaald. En voor de ondernemer of zzp ‘r wordt meegerekend naar de winst toe waarover directe belastingen en sociale premies worden betaald. Ook voor de ziekenfonds krijgen ze een aparte aanslag. De regering zogenaamd klagen over zwart geld, maar halen vanuit dat bedrag ruim 50% binnen en de domme burgers snappen toch niets van.

  En geloof mij, zonder zwartgeld is niet mogelijk om de onderkant van de economie draaiende te houden. Of is iemand een andere mening toegedaan.

  En hebben nederlandse burgers nog privacy. Dacht van niet. De regering weet alles over ons. Ook de gesprekken zijn niet waterdicht, iedereen luisert mee. Zelfs de slaapkamer is niet veilig genoeg en de overheid controleert de financiën tot in de woonkamer toe.

  Er ligt een oude fiscaal draaiboek klaar ten tijde van de regering wijlen Ruud Lubbers. Hierin staat vermeld dat allen omzetten/aankopen op de interne markt via het sociaal fiscaalnummers van de burgers moet worden gedaan. Zo kun je per individu op jaarbasis precies controleren hoeveel die verdiend heeft, uitgegeven heeft en gespaard hebben. Maar tot heden is die in ingevoerd. Wie heeft dit eigenlijk tegengehouden?
  Waarom en welke belang hebben ze hierbij?
  Het was toch zo simpel om het totaal financieeel plaatje per jaar inzichtelijk te maken. Zo kon je zien wie meer heeft uitgegeven dan inkomsten heeft genoten.


  Maak melding

 24. @@@Bigi Sma
  Wat ik ook uit de teksten en intervieuws begrijp is, dat wel met meer dan 3000 euro’s contant mag worden betaald, maar de betalingen moeten gemeld worden aan de controlerende orgaan of autoriteiten.
  Hopelijk begrijp ik het goed.


  Maak melding

 25. @Lucien.
  Medicinale heroïne wordt geproduceerd in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam voor drugsverslaafden die verslaafd zijn aan heroïne.Ze moeten het in speciale klinieken die door de overheid zijn aangewezen onder streng medisch toezicht gebruiken.Naar buiten smokkelen mag niet.Deze behandeling vindt in meerdere Europese landen plaats.In aanmerking komen heroïneverslaafden bij wie geen enkele behandeling om af te kicken heeft gefaald.Cocaine wordt nooit aan patiënten toegediend.


  Maak melding

 26. @ DJakkie,
  De tijd van Lubbers liggen ver achter ons.

  Heb je de peperdure auto’s van de criminelen gezien die ik het kader van wet “plukze”in beslag zijn genomen.
  Heb je het wel begrepen?
  Vergeet niet er is een “meldingsplicht vanaf €100.000”, helaas werkt deze wet onvoldoende.

  In België bestaat deze maatregel al maar ik heb nooit iets in de pers vernomen.
  De Hollanders hebben ik niet horen klagen omdat ze weten dat de criminelen zwartgeld witwassen.
  Normaal klagen de hollanders over alles, het heeft er veel van dat de Surinamers dit gedrag hebben gekopieerd. Ga er van uit/hoop dat jij niet tot die groep behoort.


  Maak melding

 27. Beste Percival, als de coce-productie door de Nederlandse staat via het Slotervaart ziekenhuis, dat nu failliet is en gekocht is door ja, de gemeente Amsterdam, zuivere koffie was, is het wel frapant dat er in de 2e kamer vragen over gesteld zijn nadat het openbaar werd gemaakt door een bepaalde krant. Niemand wist ervan totdat een onderzoekjournalist is gaan graven!! Dus probeer ons geen zand in de ogen te strooien!! Het was foute boel gepleegd door een drugstaat!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.