Geestelijk gestoorde man gewapend met houwer betreedt school in Suriname

13

Een geestelijk gestoorde man gewapend met een houwer begaf zich vrijdag op het schoolerf van de Ugenio Pacellischool. De politie die snel arriveerde moest waarschuwingsschoten lossen alvorens de man de houwer neerlegde en zich overgaf.

De politie van Lelydorp kreeg vrijdagochtend een melding binnen dat een man gewapend met een houwer zich op het schoolerf bevond. Twee politieambtenaren van het bureau gingen zo snel mogelijk naar de school. Toen de man de politieambtenaren zag, rende hij hun richting op met de houwer in de hand. De agenten brachten zichzelf in veiligheid en vroegen om assistentie van andere collega’s.

Op een gegeven moment rende de man weg. De twee agenten gingen hem achterna samen met andere collega’s die assistentie kwamen verlenen en wisten de verdachte middels waarschuwingsschoten op andere gedachte te brengen waarna hij zich overgaf.

Hierna werd hij door de politie aangehouden, maar het ging niet zonder slag of stoot. Twee agenten liepen kneuzingen aan hun armen op en moesten medisch behandeld worden. De man maakte een verwarde indruk.

Nadat de man naar het politiebureau was gebracht deed een broer van hem het bureau aan. De broer verklaarde dat de man de 44- jarige Eduard K. is en dat hij behandeld wordt bij het Psychiatrisch Centrum. De politie zal na overleg met het Openbaar Ministerie de nodige maatregel treffen tegen Eduard K., meldt de politie Public Relations.

13 REACTIES

 1. Ik ben blij te lezen dat die verwarde man niet is neer geschoten. Heel professioneel gehandeld door de politie. Hopelijk word er meer aandacht en zorg besteedt aan deze hulpbehoevende man. Fam. maak er werk van want bij een volgende gelegenheid zullen ze misschien geen rekening mee houden dat hij psychisch niet in orde is. Take care!


  Maak melding

 2. Hij is een dolgedraaide dwaze ndper, die zodanig in de war is geraakt vanwege het steeds uitblijven van beloften van zijn lijder. No joke, veel ndper’ s zijn sinds 2010, zwervers, drugsverslaafden, rovers, dieven, oplichters en criminelen geworden, zoals Dinko en Meribka.


  Maak melding

 3. Een angstige moment. Het kon anders afgelopen zijn. De man is onder psychiatrische behandeling. Heeft hij door medicijn schaarste in het land zijn medicijnen die morgen niet gekregen? Of is er geen geld voor een plaats in een pscych inrichting? Gezondheidszorg, geld en medicijnen de basis voor mental health.


  Maak melding

 4. Zo gek lijkt mij de man niet omdat hij na waarschuwingsschoten het gevaar zag in het niet opvolgen van een bevel van de politie.
  Hij onderkende dus wel dat hij op dat moment niet gek was want hij kon worden neegelegd met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 5. Als je gek bent is er een steekje los, een disconnectie!!

  Wil dat dan zeggen dat je je verstand helemaal kwijt bent? Absoluut niet.

  In psychiatrische klinieken en buiten de klinieken zitten mensen die gek zijn maar heel nuttig werk doen voor de gemeenschap.
  Ik weet niet hoe het nu aan toe gaat maar in het voormalig LPI deden die gasten aan tuin en landbouw, ze hielpen in de keuken, de wasserij etc.

  Hier op waterkant plaatsen sommige mensen soms reacties die bij mij de vraag doet reizen of ze een of meerdere steekjes los hebben.


  Maak melding

 6. Ik ken deze man. Hij is al jaren aan drugs verslaafd en heeft psychische problemen hieraan overgehouden.
  Dat er geen echte professionele hulp voor deze mensen is, is reeds jaren bekend. Zo komen er nog meer van deze mensen erbij. De jongeren gaan ook deze kant op.Overal kun je drugs kopen in ons land. Er lopen nu al velen als zombie’s rond. Veroorzaken overlast. Het wordt wat in ons land. Deze mensen zijn ontoerekeningsvatbaar. De familie zit hierdoor met een groot probleem en onze bevolking met een nog groter probleem. Het zal je familie zijn.


  Maak melding

 7. Bert van Marwijk
  Ik kan je deels volgen maar niet geheel.
  Dat mensen in klinieken heelk nuttig werk doen is waar maar met dien verstande dat zij dit doen op automatisme die ze zijn aangeleerd.
  Niets meer of minder maar dat wil niet zeggen dat ze ineens helder kunnen denken.
  Als je goed en kwaad kunt scheiden dan ben je niet 100% gek want een gek springt net zo makkelijk voor een rijdende trein als vootr een fietser.
  Dat een gek een schot uit een pistool herkent maakt hem voor mij nog geen 100% gek.


  Maak melding

 8. Ik las dat het gaat om een gestoorde junkie. Nou president Duterte v.d. Fillepijnen weet precies hoe hij moet omgaan met junkies en drugsdealers. Helaas kiezen wij in SU, net als in de Westerse wereld, voor de zachte heelmeesters aanpak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.