vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentCaribbean Combo schrijft comedy geschiedenis; Ahoy twee keer gevuld

Caribbean Combo schrijft comedy geschiedenis; Ahoy twee keer gevuld

-

Does Travel - naar Suriname

Murth Mossel, Jandino Asporaat, Howard Komproe en Roué Verveer hebben Ahoy dit weekend twee keer achter elkaar gevuld. Maar liefst 15.000 mensen zagen de vier bekende comedians, die voor de gelegenheid optraden als Caribbean Combo, schitteren in ‘Mission is Possible’, hun allergrootste show ooit.

De show was een groot succes, helemaal omdat deze geheel in eigen beheer werd georganiseerd. De mannen hebben hiermee comedy geschiedenis geschreven. Opmerkelijk is dan wel weer dat bijna geen enkel mainstream medium in Nederland aandacht hieraan heeft besteed.

Een grote ‘zwarte’ comedyshow van vier ‘zwarte’ comedians, georganiseerd door ‘zwart’ management en dan twee dagen achter elkaar uitverkopen in het grootse Ahoy. Dat moet toch op z’n minst op wat aandacht kunnen rekenen van ‘witte’ media? Waarom dat niet of nauwelijks gebeurt is, is een raadsel.

Het aanwezige publiek heeft in ieder geval flink genoten, blijkt uit de talloze positieve reacties op social media.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. “Allochtonen” (eigenlijk een scheldwoord voor niet-autochtone-Hollander) mogen best meer initiatieven nemen !

  Deze jongens, de bekende sporters en de bekenden in de muziekwereld laten zien dat het kan.

  Maar er is ook ruimte voor grote marketing – en media bedrijven die geleid worden door Surinamers zelf.

  Als de witte media selectief is neem dan als Surinamer het initiatief en bepaal zelf het beeld. Want iedereen wilt meer kleur en meer cultuur !

  Laat zien dat zwart, rood, bruin en geel WEL verkopen !

  Geef er zelf aandacht aan. Internet is vandaag de dag misschien wel belangrijker dan de krant en TV in ieder geval wel goedkoper.


  Maak melding
 2. Surinamers moeten hun eigen ding doen en niet wachten tot dat witte hun in beeld brengen.

  Nederland is een mij die aan een ieder de kansen geeft/biedt, alleen worden die niet benut en is men zich goed van bewust en willen vooral heel grote delen van afstammelingen Afri-SuriNeds dat witte Nederlaners medelijden met hen moeten hebben en beroepen zij zich vaak op wat “alle” witte Nederlanders hun voor-ouders hebben aangedaan. De witte Nederlanders kijken ernaar en maken ook grapjes over en drijven de spot men hen, wat hun nog verder van hun eigen doelen om te overleven brengt en ze dan ook terug grijpen op discriminatie.

  Surinamers, de Afri- Surinamers, moeten gaan ondernemen. Goede opleidingen volgen en hun geld bij elkaar sparen voor een startkapitaal.

  Ook de grote Surinaamse ondernemers, oa Fernades Bakkerijen, Wippy pindakaas, Parbobier, kledingszaken enz, in Suriname moeten in komen ondernemen. Er wonen in Nederland bijna net zoveel Surinamers als in Nederland, wat deze ondernemers in Suriname kunnen, zouden ze ook in Nederland kunnen. SuriNeds, comedians, toneelwereld, van de televisie, muziek, bekende Surinamers in Nederland, enz zouden allemaal kunnen optreden als trendsetters voor deze Surinaamse producten. Het zou ook voor veel werkgelegenheid kunnen zorgen, waardoor de werkgelegenheid onder Surineds in Nederland ook veel lager wordt.

  Nederland is een zeer geschikte plaats voor Surinaamse ondernemers, om zaken die ze in Suriname doen, ook in Nederland te doen, de Surineds zijn er en kennen de producten al. Waarom moet een Nederlander nep Surinaamse puntjes, puntbroden verkopen aan Surinamers, terwijl Fernandes Bakkerijen dat ook kan doen en alle Surinaamse afhaalbroodjes zaken en Surinamers, enz van onze Surinaamse puntjes kan voorzien. Zie ook wat dit kan betekenen voor de werkgelegenheid voor de Surinamers in Nederland. De omzet/afzet zal niet onder doen voor Suriname gelet op het aantal SuriNeds In Nederland. Alle grondstoffen die men nodig heeft worden door Nederlandse ondernemingen al naar Nederland gehaald. Kwestie gewoon van investeren in een grote bakkerij van Fernandes i oa Utrecht met Surinaamse bakkers in Suriname en met vrachtwagens van Fernandes die de Fernandes producten in het hele land gaan distribueren voor supermarkten of in Surinaamse afhaalbroodjes winkel. Disign alles kunnen ze uitproberen in Nederland.

  De hoogste tijd dat er een Surinaamse spijkerbroeken op de markt komt met een Surinaamse naam erop. Genoeg kleermakers zaken in Suriname, die het ook in Nederland kunnen opzetten, ontwerpen en in Azië laten maken.

  Surineds moeten zich ook meer gaan toeleggen op disign, kleding, schoenen, kortom producten te kunnen ontwerpen en op de markt brengen.

  De Afri-SuriNeds zullen dan zien hoe hun hele leven zal veranderen en ze ondernemers worden. Ik ken er een paar die het al doen.

  Surinaamse ondernemers in Suriname de Nederlandse Mij is een zeer goede plaats om ook hier jullie ondernemers op te zetten. Wat jullie in Suriname kunnen, kunnen jullie hier ook doen. Genoeg SuriNeds die uw producten kennen en Surineds kunnen als trendsetters functioneren. Onderschat de plaats en rol van SuriNeds in Nederland se Mij niet, ondanks de grappen die over ons gemaakt worden. Er zijn ook positieve zaken van de SuriNeds in Nederland.

  Aan dat deel van de Afri-Surineds die worstelen met hun verleden zou ik zeggen, kijk vooral naar de toekomst en maak er het beste van. Je (klein)kids zijn en zullen Nederlanders zijn en maken jullie het beste van wat de mij van u vraagt en weet wat goed is voor u om te overleven. Haal het beste uit jezelf, talenten, aanleg, kennis, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Dit moet het begin zijn voor de Surinaamse ondernemers om te gaan beseffen dat zij het heft zelf in handen moeten nemen. Neem Amerika als voorbeeld verenig je zelf wacht niet op de witte man wees vooral solidair en maak een vuist, hierdoor heeft de witte man geen schijn van kans. Kijk naar de media is totaal in handen van de witte menskijk vooral naar de rol van de zwarte mens in deze, schandelijk gewoon . Het is te hopen dat de zwarte mens in deze samenleving wijzer wordt en alles wat hen toekomt in deze pluriforme samenleving zelf in handen gaat nemen


  Maak melding
 4. Surinamers praten teveel lullen maar door elkaar,spelen slachtoffer terwijl je andersom meer bereikt.Zie de turken in de 2 de kamer.Je hoeft niet naar ze te luisteren maar rekening houden met kuzu zal je wel moeten ,ze worden nog groter als partij.Hebben hun eigen slagerij,groenteboer,importkaas,fruit en nog veel meer.In Rotterdam heeft geen ene surinamer een fatsoenlijke winkel.Elke neger rent naar Schell voor hun plofkip en klagen over de prijs maar ga iets ondernemen.Dan komen ze rondhangen,klagen over politiek in Suriname,mensen vies aankijken,nutteloze discussies maar kopen ho maar.En ik verwacht wat haat reacties hier maar doet me niks;zelfkritiek en discussieren staan we niet om bekend!


  Maak melding
 5. Laat wat deze comedians doen een opmaat zijn voor de blakkaman dat ze ondernemend en productief moeten worden. Het hef in eigen hand nemen. Jullie hebben wel heel veel te bieden op talrijke terreinen. Het gaat om een goede plan van aanpak, naast kennis en geld en dan ondernemen. Die markt, cultuur, muziek, et cetera, van jullie heeft wat te bieden in Nederland, Suriname, het caribischgebied, de wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Dit is gebruikelijk in nederland. Ik werk zelf als theatertechnicus in diverse theaters. Ze zullen je eerst wijsmaken dat er geen animo of vraag is naar dit soort voorstellingen, ze laten je gewoon barsten. Maar wanneer de zalen eenmaal gevuld zijn en hun scouts verslag uitbrengen, moet je straks zien wat er gaat gebeuren. Men denkt nog steeds dat theater en comedy uit de witte wereld komt. These guys proof them wrong. Ik ben blij voor ze


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES