‘In beslag genomen vliegtuig met USD 1,37 mil­joen aan boord vaker in Suriname’

30
In beslag genomen vliegtuig met USD 1,37 mil­joen aan boord vaker in Suriname
Foto : Het desbetreffende vliegtuig op 23 april 2018 gefotografeerd op Zanderij.

Een pri­vé­vlieg­tuig dat volgens de Surinaamse krant Times of Suriname wel eens op Zan­de­rij is ge­sig­na­leerd, is met USD 1,37 mil­joen aan boord in be­slag ge­no­men in Ni­ca­ra­gua. Het vlieg­tuig stond op het punt naar Ve­ne­zu­e­la te ver­trek­ken, aldus de krant die meldt dat er drie per­so­nen zijn aan­ge­hou­den. Zij be­we­ren niet er­van op de hoog­te te zijn dat het geld aan boord van het vlieg­tuig was.

Het bericht zou de wereld in gebracht zijn door de Ve­ne­zo­laan­se site El Pi­t­azo. Die meldt dat het vlieg­tuig meest­al ge­par­keerd staat op de Johan Adolf Pen­gel­lucht­ha­ven in Su­ri­na­me. Hoe­wel het een Ve­ne­zo­laans re­gi­stra­tie­num­mer heeft, zou het nau­we­lijks Ve­ne­zo­laans grond­ge­bied aan­doen.

Een foto van het vliegtuig in kwestie, een Beechcraft Baron met registratienummer YV2887, geplaatst op de internationale site jetphotos.com, laat inderdaad zien dat het vliegtuigje weleens in Suriname staat. Bij de foto, die op 23 april 2018 op de Johan Adolf Pengel luchthaven (Zanderij) is gemaakt, staat als notitie dat het vliegtuig enkele dagen op de luchthaven stond geparkeerd na aankomt uit Boa Vista, Brazilië.

On­der­zoe­kers heb­ben nog geen ver­ban­den ge­legd, maar gaan na of het geld af­kom­stig is uit cri­mi­ne­le ac­ti­vi­tei­ten. Ook is niet duidelijk of er een link bestaat met personen in Suriname.


30 REACTIES

 1. Dat is een nieuwe tegenvaller voor de regering op het terrein van de “witwassen en drugstransporten” en een nieuw bevestiging dat Suriname en Venezuela actief zijn in de cocahandel.
  De buitenlandse arbeider en piloot hebben in hun verklaring in de rechtbank namelijk ook al aangegeven dat hun vliegroute Suriname -Venezuela vv was onze grote Duikboot bouwer en Drugstransporteur Oedit een van die nu ziek in Nederland verblijft.


  Maak melding

 2. Er staat nergens dat het geld uit Su komt. 2018 is wel vorig jaar. Als het vliegtuig in Su landt en de papieren zijn niet in orde gt het hier blijven.
  Waar zou het anders moeten blijven??
  Die 2500 kg crystal meth in Nl is meer sensatie. Weet je wat het resultaat van gebruik hiervan is??
  Alle coke gaat naar nederland. Waarom?? Veel gebruikers daar.
  Als het iets met Su was was het wereldnieuws. grootste drugsland is Nederland


  Maak melding

 3. @ Bigi Sma 27 juni 2019 at 13:03
  Mooi toch dan wordt er extra opgevoerd op de begroting 2019″

  Volgens mij verdwijnt het in de Paarse zakken.


  Maak melding

 4. Wendy 27 juni 2019 at 13:12

  Die 2500 kg crystal meth in Nl is meer sensatie. Weet je wat het resultaat van gebruik hiervan is??

  Het resultaat is dat we je verhaal hebben begrepen. Om je jaloezie enigszins te temperen sturen we de helft,
  !250 kg richting Su.
  Wel op toezien dat ze de bezorger netjes behandelen!! Oke?


  Maak melding

 5. Drugsmaffia zitten in de hoogste regionen van de paarse corrupte regering, waar pres en zoon drugscriminelen zijn, alsook zijn naaste medewerksers, trawanten en het gros der ndp elite. Opa en oma weten een ding 100% zeker, Amerika e loeroe alles wat uit Su. afkomstig is, van klein tot groot, jong en oud. Soso hebi a vervloektoe ndp regering tjarie kondre, maar gelukkig is ze ook een vloek voor zichzelf geworden door steeds maar te blijven liegen, bedriegen en land en volk te bestelen, te verdelgen en te verderven, alsook hun eigen dwaze idiote oerdomme ndp paria’ s. Neks no fout, met de na dagoepoepe partij is het gratis dagoeballen vreten om te overleven. vraag het aan Dagoebalsing, die al een paar maanden paarsziek is van het steeds eten van dagoeballen in combinatie met bouta’ s bal.


  Maak melding

 6. Laten we het afwachten, wij allemaal weten nog niets.Dat het vliegtuig vaak op Zanderij staat zegt nog niets, het kan dat dit vliegtuig een tussenstop maakt om bij te tanken.


  Maak melding

 7. Furdon
  Afwachten is een prima idee. U kunt echter gevoegelijk aan nemen dat een Venezolaans vliegtuig dat zelden in Venezuela te zien is maar wel in Brazilie etc. niet langs Zanderij komt om even te tanken op door reis. Dat is extreem om en het vliegen met een dergelijk vliegtuig is niet goedkoop en moet per uur afgerekend worden.

  Dat een dergelijk vliegtuiog in Suriname koimt zal de DEA niet ontgaan want op de US ambassade staat heel wat monotoring apparatuur die mee luistert met alles en de transponders van alle vliegtuogen kan volgen.

  laten we afwachten of het nog eens boven komt in een van de vele fraude en coke zaken die de komende tijd onthult gaan worden.


  Maak melding

 8. Suriname is de thuishaven van drugsvliegtuigen, drugshelicopters, drugsduikboten en een drugsveroordeelde president. Dit is inmiddels wereldwijd bekend.


  Maak melding

 9. Op de Kaiman Eilanden staat ettelijke triljoenen aan dollars geparkeerd. Geen haan die er naar kraait. Maar wel ophef maken over een miljoentje..


  Maak melding

 10. de zaak wordt6 gedeponeerd bij de P G en verder hoor je niks meer over..

  die p g is ook medeplichtig in het hele kartel..

  hij heeft in de afgelopen 9 jaren nooit een zaak openbaar gemaakt/ uitgesproken.. dus denk zelf na..
  hij is gewoon een zet baas van de moordenaar een soort pion..


  Maak melding

 11. Concentreren wat er hier gebeurt en niet in Suriname .
  Hier hebben zijn weer drugs gevonden die naar Amerika en naar Australië zou worden getransporteerd


  Maak melding

 12. De bemanning weet altijd wat ze vervoeren en een vliegtuig dat illegaal voor miljoenen aan valuta vervoert vervoert met grote zekerheid regelmatig illegale goederen en valuta.

  @Wendy je reacties tonen aan dat jij totaal gestoord ben met je onzin. Verbaas mij dat je nog iets kunt typen met je lage IQ.


  Maak melding

 13. Nooit een naam maar wanneer het mensen zijn die op mij lijken heb je altijd initialen of soms gewoon de naam.Maar als ze oranje kleren dragen dan hoor je niks …..Ik ben benieuwd


  Maak melding

 14. blijft toch leuk die mensen die vinden dat drugs en criminaliteit gewoon eigenlijk prima zijn. voormalig koloniaal Nederland heeft veel meer drugs toch in huis? waarom nu zo zeuren over Suriname ? en zo worden dus de gangsters politici en wordt suriname langzaam een geisoleerd land. criminal state in the making. normaal denkende mensen verlaten het land en wat achterblijft is een soep met schooiers, gangsters, dieven, rovers en allerlei ander gespuis dat in elk georgansieerd land allang in een cel gezet zou zijn. maar natuurlijk niet in switi sranang. daar lopen ze lekker vrij en blij rond alsof ze het gemaakt hebben. sari tori.


  Maak melding

 15. dat moet je net vinden,een volle tas,Prabier dat werd me vaker verteld vroeger als je goed geld,zoekt, moet je daar zijn,dat zijn geld van drugbazen handelaren,waar de zaken nog voor lopen dacht ik, mango laat ze zo een volle tas vallen in je achtertuin,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.