Ophef over foto jongen die staat op motorkap nieuw politievoertuig

27

In Suriname is er maandag ophef ontstaan over een foto van een jongen die staat op de motorkap van een nieuw politievoertuig en het ‘peace-teken’ wijst. Een vriend van de jongen zou de foto gemaakt hebben en vervolgens op Facebook hebben geplaatst.

De foto circuleert momenteel naast Facebook ook op andere sociale media kanalen zoals Twitter en Instagram en is inmiddels honderden keren gedeeld. Op Facebook vragen mensen zich af waar de politieambtenaren op dat moment waren en de handeling van de jongen niet gezien hebben.

Verschillende instanties en burgers hebben hun misnoegen geuit na het zien van de foto. Zij vinden het gewoon onvoorstelbaar. ‘Wat als een ieder nu zo een foto maakt’, vroeg een docent bezorg op Facebook. Volgens de burgers moet de politie de jongen in kwestie opsporen en flink aanspreken. Dit omdat de politie gerespecteerd dient te worden voor hun inzet binnen de samenleving.

Maar er zijn ook mensen die beweren dat de foto fake is en zodanig bewerkt is dat het erop lijkt dat de jongeman er daadwerkelijk op staat.

- Advertentie -

27 REACTIES

 1. Het is een bewerkte foto, er is geen reflectie van die heren op de voor ruit tevens zij ruiten van de politie wagen. Gewoon fake.

 2. Hij laat waarschijnlijk blijken dat hij letterlijk en figuurlijk schijt heeft aan het korps.

 3. Draaien of keren. Dit is echt geen geslaagde actie van deze jonge en domme gasten. Moeilijk te zeggen of het een foto is waaraan gesleuteld is. Maar de actie op zich spreekt boekdelen. Respectloosheid. Waarschijnlijk dachten ze de popiejopie uit te hangen. In de goede oude tijd gaf je dit soort gasten gewoon een mooie trap tegen een bepaald gedeelte. Zelfs nu zou het niet misstaan.

 4. @Lobo het Surinaamse volk behoort tot een van het laagste soort; na 45 jaar onafhankelijkheid kan het nog steeds niet zelfvoorzienend zijn. Ondanks dat in de grond voor 200 miljard aan bodemschatten zit kan het nog steeds niet exploiteren. Liever houdt het de handjes op in het buitenland. Verwacht daarom niet dat het volk initiatieven zal ontwikkelen.

 5. Weer een Aap niks geleerd van de slaven verleden en maar eisen.En klagen…. kom up bouterse koers moet nog hoger zulke figuren systematische uitroeien.

 6. ophef om niks
  Gewoon jongens die om aandacht vragen.
  Foto maken, via social media plaatsen en dat werkt goed.

  In de hele wereld lopen er journalisten/fotografen die loeren op gewaagde foto’s. (ontwikkeling)

  In Suriname zijn er echter heel veel andere zaken die om echte aandacht vragen.
  Laten we ons daarop concentreren.

 7. “Een biertje drinken of snel even wat sex.“ zegt @Diana.
  Diaantje weet van wanten. Het is goed geld verdienen voor Diaantje wanneer de agenten inDiaantje spelen.

 8. @ Lobo
  Citaat: Lobo het Surinaamse volk de creolen behoort tot een van het laagste soort

 9. Goed oefen schietschijf voor de agenten en veiligheids mensen !! Jammer dat dem ben dok of hielden de wacht bij een prive-tent van Bouva !!!
  SPSB lijkt een” kajana-gramang” te zijn geworden !!! Alles in de doofpot !!! Niemand die nog over deze vermeende corruptie zaken praat !!! Dem kon,dem nak-dem-slag en alles was in de vergeet pot zoals gebruikelijk !! Stukken zijn niet meer te vinden, zullen we horen !!!

 10. Normen, waarden, respect, wetgeving, gezag enz

  Deze luitjes laten duidelijk zien dat ze daar geen kaas van hebben van deze zaken en laten met een plastic beker met drank erin duidelijk merken, op de politieauto te staan, wat zijn/hun plaats is en waar de politie staat.

  Wat de politie kan doen, nu het bewijs dik ligt met de foto is opsporing te verrichten en als ze hen hebben een proces-verbaal te maken en een rechtszaak komt, een vonnis van de rechtbank dat aan duidelijk niet te wensen over laat. Hierdoor zouden dit soort zwakzinnig hun plaats duidelijk worden en de gevolgen van hun gedrag.

  In een maatschappij zijn er regels, waaraan de burgers zich dienen te houden en wie deze regels niet kent of vertrapt moet voor de gevolgen instaan.

  De agenten van deze politieauto heeft dus wat uit te zoeken en er zorg voor te dragen dat er orde op zaken komt, tot die tijd is hij/zij/ze de sjaak!

  Iedere burger behoort de wet te kennen.

  Boen Sari (s)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

 11. Waar zyn we mee bezig, dit is heel erg misplaats en dom, laten wy duidelyk zyn de POLITIE heefd in de gemeenschap een respectable status en dat moet onherroepelyk zyn .
  men moet geen bespottelyk instituut van maken laat dat duidelyk zyn

 12. Wanneer je de spoor van de schoenen volgt van de jongen op de motorkap, dan lijkt het inderdaad op een fake foto.
  Maar de schaduw laat duidelijk zien dat hij op dat moment op de motorkap staat.
  Dus geen twijfel mogelijk.

  En natuurlijk moet de politie deze jongens opsporen en de boodschap mee geven wie hier eigenlijk de baas is. Doe je dat niet worden zij alleen maar crimineler in hun gedrag. Ze moeten beseffen dat hier een grens wordt overschreden.

 13. Ik zoek nr hun schaduw.
  Ik denk niet dat iemand dit graphe in Su uithaald. Politie trapt he met stoel en al in de hoek op ht buro.
  Maar het zijn bewust creolen. Als ik op die foto was zou ik vragen wie dit heeft gedaan. Was ook 1 tje van geit in ebs pick up bak. Ook fake

 14. Op de auto is er duidelijk schaduw zichtbaar. De zon staat bijna recht boven de jongen.

  Dat er geen reflectie zichtbaar is, heeft te maken met de hoek waarin de foto is gemaakt.

 15. Foto is helemaal niet bijgewerkt. Dit was altijd een normaal verschijnsel sinds de mislukte revo, waarschijnlijk is een familielid werkzaam bij de poltie, want zomaar gaat men dit soort foto’ s niet amken zonder besef hardhandig te worden aangepakt. Opa en oma zuchten, ai na de paarse jeugd anno 2019, weinig of geen respeki de moro, sinds ddb en co no habi respeki gi a grondwet sa deng paarse beest adviseurs foe eng verkracht nanga a I’m nastywet.

 16. Hai baya,
  Mensen hebben niks meer om te doen.
  Dit is macho gedrag toch van mannen, maar degene die de foto heeft gepost heeft gras in de bovenkamer. Ik vraag me zelve af als zo een foto voor zo een medium is. Want dit gedrag is niet alleen een Surinaams fenomeen. ’t gebeurd overal ter wereld. Want ik las in 1 van de reactie over gedrag van apen, 45 jaar bedelgedrag, wel, heelwat Surinamers zijn gevlucht naar Nederland, gevlucht van hun verantwoordelijkheden en hebben van de andere zijde van de wereld het grootste woord. We zijn een land in ontwikkeling en het is een proces die jullie (vluchtelingen) niet meemaken en waarschijnlijk ook niet zullen meemaken. Kijk de wereld rond waar er ergere dingen gebeuren dus vergelijking van ’t apengedrag etc. is belachelijk omdat degene die dat als opmerking heeft geplaats weet heel goed hoe een aap zich gedraagt, want met het taalgebruik wordt het duidelijk dat de aap hun soortgenoten heel goed herkend.

 17. Wat is dit nu weer voor rarigheid. Die jongens hebben weinig respect voor de politie. En paar daagjes in de cel zou misschien kunnen helpen bij heropvoeding.

 18. Het is geen bewerkte foto ..alleen op albina kan het…..er gebeuren nog ergere dingen op albina jullie slapen .

 19. Kan de politie weinig aan doen. Ze moeten toch gewoon hun auto ergens kunnen laten staan zonder dat dit gebeurt. Was waarschijnlijk inderdaad stoerdoenerij van jongens rond die leeftijd.

 20. Het is geen fake foto ofzo hy staat letterlyk OP dat voertuig zoomen en kyken jullie schaduw vn hem OP dat hood vn dat voertuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.