zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijComedian zet zwerver in het zonnetje op vaderdag, filmpje gaat viraal

Comedian zet zwerver in het zonnetje op vaderdag, filmpje gaat viraal

-

Does Travel - naar Suriname

Een filmpje waarin de Surinaamse comedian Don Gill een zwerver in de binnenstad van Paramaribo een portie eten, drinken, geld en zijn t-shirt op vaderdag geeft, is zondag al meer dan één miljoen keer bekeken op Facebook. Het filmpje is populair in Suriname, maar levert ook veel reacties in het engels op.

Don Gil zegt tegen Waterkant dat hij de man niet kent. Hij zag hem zondag lopen en dacht op dat moment gewoon; deze man moet ik even in het zonnetje zetten op vaderdag. Het is niet mijn vader zegt hij zojuist in een telefonisch gesprek met de redactie.

Het filmpje is zondag meer dan 21.000 keer ge-liked en meer dan 42.000 keer gedeeld. Het wordt internationaal veel gedeeld en gaat ook in het buitenland viraal.

UPDATE: het filmpje heeft op Facebook al meer dan 3 miljoen views.

Bekijk het filmpje hieronder:

https://www.facebook.com/DonGill.Sin/videos/2746532512083478/

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. Kom nou toch lieve mensen, stop eens met die valse sentimenten.
  Als je goed wilt doen, doe het dan gewoon en maak er niet gelijk een promo van jezelf van.
  Dat wisten ze bijna 2000 jaar geleden al.
  Ik doe niet aan godsgeloof e.d., maar bij het lezen van de kop alleen al moest gelijk ik denken aan “Mattheüs”, 6:1-4 om precies te zijn:
  1 Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Wees goed voor andere mensen. Maar doe dat niet om iedereen te laten zien hoe geweldig je bent. Want dan krijg je geen beloning van je hemelse Vader. 2 Als je een bedelaar iets geeft, laat dat dan niet aan iedereen weten. De schijnheilige mensen in de synagogen en op straat doen dat wél. Want zij willen graag door de mensen geprezen worden. Luister goed! Ik zeg jullie dat ze hun hele beloning al hebben gekregen. 3 Maar als je een bedelaar iets geeft, zorg er dan voor dat je linkerhand niet weet wat je rechterhand doet. 4 Zo is het geheim wat je gedaan hebt. En je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.”

  Er bestaan geen goden, het is de vraag of Jezus heeft bestaan en er staat een hoop onzin in de Bijbel, maar ik geloof dat dit een les is die iedereen tot zich moet nemen.


  Maak melding
 2. Het filmpje kan andere mensen ook stimuleren om iemand te helpen. Veel mensen kijken neer op daklozen personen of mensen die niets hebben. Maar delen en wat geven, dat zouden we allemaal moeten doen en ik weet dat het ook gebeurt. Wij kunnen allemaal in een positie komen om ook zo dakloos te worden. Laten we positief zijn in het leven wat ons geven is.


  Maak melding
 3. Don Gill. Jij bent een jongeman met een goud hartje en je hart op de juiste plaats. Een goed voorbeeld. God Bless you. Je kunt de ribben van deze zwerven tellen. Uitgemergeld tot op het bot. Ik kreeg tranen in mijn ogen om te zien wat jij deed voor deze zwerver op Vaderdag. Ookal zou hij geen kind nog kraai hebben of familie. God slaapt niet. Je bent een Engel op aarde. Boefdraad kan hier een voorbeeld aan nemen. Er hoort dag en nacht opvang te zijn voor de minst bedeelden in ons land. Deze mensen zijn tussen wal en schip geraakt. Niemand wil zo een leven. Het is triest dat er zoveel rijkdommen in ons land zijn, die voor een appel en een ei worden weggegeven aan buitenlanders. Onze mensen gaan letterlijk dood van de honger.
  Ik hoop dat er meer Engelen op staan en de zwervers een goede douche geven, naar de kapper kunnen brengen. Het is mij opgevallen dat sommige zwervers niet meer kunnen praten. Onze gemeenschap communiceert niet met ze. De zwervers zijn bijna onzichtbaar in onze gemeenschap. Ik hoopte dat het elke dag Vaderdag was.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 4. @@@Billie
  Ik ben eens met jou opmerking.

  Maar hier gaat het om iets aparts. De mensheid is in verval geraakt. Dit is een mooi moment om iedereen weer te herinneren waarvoor wij met z’n allen ten opzichte van de maatschappij voor verantwoordelijk staan. En zouden meer belangrijke personen en rijken op bijzondere dagen van het jaar hun bijdrage moeten leveren aan zieken, zwakkeren en kansarmen in de samenleving. Dan pas kun je spreken van een saamhorige natie die elkaar van moraal gedijt.


  Maak melding
 5. Bepaalde mensen zijn van nature aandachts geil . De goedkoopste portie wat hij kon kopen. Geef dan meteen een volle bak als j wilt opvallen geef dan ook meteen j gouden ketting tog bigie mang.


  Maak melding
 6. Ik vraag me af waarom hij het moest filmen en op internet moest gooien. Was hij soms op zoek naar aandacht??? Als je echt mensen wilt helpen doe dat maar op een onbaatzuchtige wijze en wees bescheiden daarover.
  Het is bekend dat heel wat van die zwervers zo geworden zijn als gevolg van een drugsverslaving. iedereen moet natuurlijk zelf weten of hij/zij zulke mensen wilt helpen maar ik zou zelf geen junkies gaan helpen.


  Maak melding
 7. Een junkie is ook een mens. Waarom een junkie uiteindelijk junkie is geworden, dat weet hij/zij alleen.
  Een junkie iets te eten en te drinken geven is een heel mooi gebaar. Geld aan een junkie geven zou ik niet doen.
  Onder de Surinamers zijn er genoeg rijken die van gekkigheid niet weten wat te doen met al dat geld. Kunnen deze puissant rijken geen opvanghuis bouwen voor de zwervers? Een plek waar zij kunnen douchen, eten en slapen?


  Maak melding
 8. Ik zeg het altijd niet elk mens dat overstraat zwerf is een junki, want vaak genoeg hoor je mensen zeggen dat na smoko pot ding na stratie en njang uit dot baki. Wel ze zijn gezond en mi nanga Joe nanga boeng boeng verstand in wang jari omin lesy we ga datra. En het hoef ook niet zo te zijn dat na smoko mik sma e zwerf trawang na na wis de wis ding pot trawang wis was mik de doro so fara


  Maak melding
 9. @Jyani, hoe was je vakantie? Don is niet dom, Don is media geil. Een goede daad voor de zwerver , een zwerver. Verzamel ze allemaal op het volksplein, en laat ze schanderen dat ze ook recht hebben op een menswaardig bestaan. Don, een stap in de goede richting, nu de rest.


  Maak melding
 10. Er zaten ook ex militairen tussen had ik vernomen die de oorlog van jaren 80 niet konden verwerken. Zij zijn keihard in de steek gelaten. En de leiders genieten nu van alles wat er maar is. En worden nog gesteund ook. Grapjassen.


  Maak melding
 11. heel simpel; knap een vervallen gebouw op en ze hebben een dak met voorzieningen en natuurlijk ervaren mensen om ze te begeleiden en bewakers (werkgelegenheid) je bezorgt ze zo ook een mooi menselijk bestaan.Geeft ze na een periode ook een baan via een systeem om percelen/goten/straten en de stad schoon te maken. ooit heeft een zwerver tegen mij gezegd dat ik met twee maten meet omdat ik het zelfde heb gedaan. Dat heeft mij aan het denken gezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES