maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Bidden is niet saai' was de boodschap op de Nationale Kindergebedsdag

‘Bidden is niet saai’ was de boodschap op de Nationale Kindergebedsdag

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Nationale Kindergebedsdag gehouden in de Congreshal van Suriname. Stichting Weid Mijn lammeren (WML)  organiseerde deze dag in samenwerking met het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken. De gedacht achter deze dag is het belang van het gebed en dan vooral de gebeden van kinderen. Stichting WML gelooft sterk in de kracht van kindergebeden. Kinderen huichelen niet en zijn vaak oprechter en eerlijker dan volwassenen in hun geloof en vertrouwen op God.  

“We zien een duidelijke groei in deelname en betrokkenheid. Vooral de groep trouwe vrijwilligers die de gebedsworkshops leiden of achter de schermen koken en de zaal versieren verdiend alle waardering. In de eerste jaren waren kinderen heel vaak verlegen om zelfs in een kleine kring hardop te bidden maar het gaat steeds beter. Het is belangrijk dat kinderen geestelijk weerbaar zijn. Door het gebed worden zij zich bewust van Gods aanwezigheid en dat geeft een kind kompas om de juiste keuzes te maken in het leven.” aldus een zeer tevreden WML directeur Gloria Lie Kwie Sjoe.

Minister Mike Noersalim verwelkomde de kinderen vooral zij die van verre waren gekomen. Samen bidden is een kostbare vrijheid die niet in alle landen vanzelfsprekend is. In Suriname zijn wij vrij om te bidden, en het Ministerie vind het daarom ene goede zaak die alle steun verdiend. Minister Noersalim bemoedigde de kinderen om te bidden voor elkaar en op school niet mee te doen met pesten.  Vooraf was er een record aantal registraties van 310 kinderen uit kerken, scholen en tehuizen. Daarnaast kwamen er ook veel ouders met kinderen op eigen gelegenheid. Het kinderkoor van de Gemeente Gods Rainville, gekleed in feestelijk rood tenue, bracht twee ritmische accappella liederen te gehore.

Dit jaar waren er weer kinderen uit verschillende districten de delegatie van stichting Open Poort uit Nickerie was het grootste.  Door te dansen of te schilderen konden kinderen hun persoonlijke gevoelens uiten. De kinderen deden enthousiast met de dansworkshop. Bidden is niet saai. Dat was de duidelijke boodschap van deze zevende Nationale Kindergebedsdag. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Goed hoe deze nieuwe generatie naar het ouder worden begeleid. Voorbeeld hoe het wel moet. Ipv de onderkruipsels in de oudere generatie van drugs alcohol verkrachting overvallen moorden afpersing en wat al niet meer.


  Maak melding
 2. Hmmm, als ze toch zo sterk geloven in “de kracht van het gebed” dan wil ik ze graag uitdagen voor de volgende challenge gewoon om te zien of de “kracht v.h. gebed” wel werkt.
  Die challenge houdt in dat ze 1 van hun vingers met een scherp mes eraf snijden en vervolgens gaan bidden tot hun god dat hij ervoor zorgt dat die afgesneden vinger weer aangroeit. Ik ben benieuwd of ze de ballen hebben om die challenge aan te gaan.


  Maak melding
 3. Bidden = opium voor de dwazen, hoe jonger ze verslaafd zijn hoe beter. Zelfs de Ndplee bischop dacht dat god hem zou redden toen hij zijn gelovigen ging dopen met zijn sperma.


  Maak melding
 4. Als ze mijn challenge aangaan en ik heb kunnen zien dat die afgesneden vinger daadwerkelijk aangroeit d.m.v. het gebed en het wordt bevestigd door een arts dan is deze atheist bereid om zich te bekeren.


  Maak melding
 5. Bidden en dan op God wachten om het werk voor ons te doen…
  zo hoort het niet!!
  Het is bidden en God vragen om ons de krachten te geven zodat wij het werk zelf kunnen doen!

  .


  Maak melding
 6. Noersalim ,jij grapjas,
  als kindergebeden zo powerful zijn , leer ze dan te bidden voor de bevrijding van Suriname van bouta ,ndp en van jou.!!


  Maak melding
 7. Oma aksi opa eeeh is het niet die mevrouw die de politiek religieuze partij DOE vertegenwoordigd. De partij waar bobo Dodjeson uit voortkwam? Oma taki fa dati a boi Dodje of wat kon lasi eng geloof en ooktoe trong wang ndprat? Opa taki, na didibri misdaad virus besmet a mang heri denki en doe. Oma taki, maaehh Breeveldt beng bidde toch dagelijks gi a mang? Opa taki ai a troe, ma te wojo jagi dan pas we si dati eeh……………….ai e sering ziel gi didibri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES