dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurOok aandacht voor Wereld Oceanen Dag in Suriname

Ook aandacht voor Wereld Oceanen Dag in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Green Heritage Fund en haar partners hebben op Wereld Oceanen Dag, 8 juni, ter ere van de oceaan het ‘March for the Ocean’ evenement aan de Waterkant in Suriname georganiseerd. Wereld Oceanen Dag is door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het Klimaatverdrag van 1992 (Earth Summit Rio de Janeiro om internationaal aandacht te vragen voor de grote rol die oceanen spelen voor het reguleren van het klimaat, maar ook als bron van bijvoorbeeld zuurstof en voedsel.

De oceaan en al het waardevol leven dat daarin voorkomt moet beschermd worden. Daarom hebben verschillende Surinaamse overheidsinstellingen en andere organisaties het publiek bewust gemaakt van het belang om zorgvuldig om te gaan met afval, zodat het niet in onze oceanen terechtkomt.

Het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost was vertegenwoordigd door de afdelingen Milieu en Gezondheidsdienst en Burger Informatie Centrum. Verder hebben ook de Kustwacht Suriname, DP world, Zero Waste, WWF en Gaiura geparticipeerd aan de activiteiten in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Hoop van harte dat dit bijdraagt aan bewustwording van onze bevolking. Sommigen komen enkel op de eettentjes af de rest interseert hun niet. De opvoeders thuis en op scholen kan vooral de jeugd ook hier iets van leren. Jong geleerd is oud gedaan. Trouwens hoe zit het met de vreemdelingen in.ons land worden die ook hierbij betrokken? Wantwoord de Braziliaanse gemeenschap maakt er ook een rotzooi van.


    Maak melding
  2. Bijna iedereen, zelfs de vuilophalers, vinden het normaal om alles maar overal neer je te gooien. Zonder zich te schamen. Kijk naar de sloten en kanalen, De Waterkant, Surinamerivier, Centrale Markt, noem alles maar op.
    Inderdaad als je ogen sluit zie je niets!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES