zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachte in Suriname neergeschoten door de politie

Verdachte in Suriname neergeschoten door de politie

-

Does Travel - naar Suriname

De 23-jarige Rafael P. is op donderdag 6 juni door een lid van het Regio Bijstand Team Politie (RBTP) neergeschoten in Paramaribo-Noord. Rafael wordt ervan verdacht zich schuldig gemaakt te hebben aan diefstallen doormiddel van geweldpleging. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt.

Rafael nam de benen toen hij de politie in het oog kreeg. Om deze verdachte aan te kunnen houden moest de politie vuurwapen geweld gebruiken. Rafael is in zijn linker bovenbeen geraakt en verkeert buiten levensgevaar.

De man is onder politie bewaking in het ziekenhuis opgenomen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

28 REACTIES
 1. Jammer dat hij niet doodgeschoten is!
  Nu gaat de staat, van mijn belasting, deze varken goed, heel goed zelfs, verzorgen. Alle luxe in het ziekenhuis en daarna in het gevang. Ik hoop alsnog dat hij dood gaat. Ik heb geen medelijden met dit soort mensen en ook niet met de nabestaanden. Want als zij inbreken bij mij, zijn ze ook genadeloos. De politie moet allemaal gericht doodschieten. Geen gehaald en getrek. Direct afmaken.


  Maak melding
 2. Hopelijk beseft deze crimineel wat hij met zijn daden de medemens aandoet. Hij mag van geluk spreken dat hij niet op een vitale plek geraakt is.


  Maak melding
 3. Breaking :

  (Off topic)

  Zeer ernstige financiële crisis op komst !

  Banken staan er heel fragiel bij !

  De economie is gecrashed !


  Maak melding
 4. Linker bovenbeen geraakt!
  Aan de wond te zien is hier sprake van een ingang of uitgang in de onderbuik van iets net boven de rechterdij .
  Ik zie nergens een wond in de rechter bovenbeen .
  Maar dat hij zwart is staat als een paal boven water tenzij de foto is gefotoshopped.
  Dus denk je dan “alweer een bl…mang” kan ook een (blaka Snesie zijn of een donkere dogla of een in de felle zon werkende Hindoestaan.
  Even alle grappen opzij. Aan de wond te zien zou je denken dat hij het niet zal overleven, teveel inwendige beschadigingen


  Maak melding
 5. Deze gasten moeten in een werkkamp. Werken en opnieuw opvoeden en bijscholen. In de gevangenis worden deze jonge kundu ede’s alleen maar erger.


  Maak melding
 6. Laat de leerplicht ook omhoog gaan naar 18 desnoods naar 21 zelfs, want deze lummels zijn al vroeg van school. Straat is hun school geworden. Lummels.


  Maak melding
 7. A LA een verdwaalde ex- mini-ster van de “lijder” van paars meneer halve bal Eugine alias” kort lontje”. Ik persiteer in de analyse dat de kliek van de Natonale Dieven Partij bezig is en voor een groot deel erin geslaagd is om een nieuwe elite dwars dor etniciteit te kweken die uiteindelijk door de inmiddels bekende praktijken van deze partij aan de macht zal proberen te blijven. Dat lullo’s als Waidoe ook voor deze praktijken vatbaar zijn, zegt veel over de malaise van de Surinaamse samenleving en de honger naar materieel gewin.


  Maak melding
 8. Toekomstig crimineel gedrag zijn namelijk:

  – weinig vrije tijd samen met de vader besteed

  – probleemgedrag op jonge leeftijd

  – autoritaire ouders

  – psychomotorische impulsiviteit

  – laag gezinsinkomen

  – lage niet-verbale intelligentie

  – ouders met gebrekkige opvoedingsvaardigheden.

  Onderzoek wijst erop dat ongunstige economische omstandigheden op indirecte wijze een invloed hebben op crimineel gedrag. Economische stress is er bijvoorbeeld oorzaak van dat ouders minder toezicht houden op hun kinderen, of de ouders treden hardvochtig op, ze zijn minder consequent en de hechting tussen ouder en kind wordt er ongunstig door beïnvloed.

  Wat wordt bedoeld met economische stress: dit is een psychologische toestand voortkomend uit een vermoedelijk verband tussen factoren zoals werkloosheid en armoede en de motivatie van het individu om een misdrijf te plegen.


  Maak melding
 9. Onderzoek wijst erop dat ongunstige economische omstandigheden op indirecte wijze een invloed hebben op crimineel gedrag. Economische stress is er bijvoorbeeld oorzaak van dat ouders minder toezicht houden op hun kinderen, of de ouders treden hardvochtig op, ze zijn minder consequent en de hechting tussen ouder en kind wordt er ongunstig door beïnvloed.

  Wat wordt bedoeld met economische stress: dit is een psychologische toestand voortkomend uit een vermoedelijk verband tussen factoren zoals werkloosheid en armoede en de motivatie van het individu om een misdrijf te plegen.


  Maak melding
 10. Buitengewoon! Hele goede zaak vd politie met alle respect en ga zo door!! Schiet de criminelen aan flarden!!! mi ey begi! ik smeek aub!! schiet ze dood!! hierdoor zullen velen en nog eens vele veilige voelen!!!

  Sribi switi ini eygi oso!! Het val vele malen op!! kijk naar de rotte kleur!!


  Maak melding
 11. @Armoe
  7 juni 2019 at 20:24
  Onderzoek wijst erop dat ongunstige economische omstandigheden op indirecte wijze een invloed hebben op crimineel gedrag. Ik prik door jouw colleges heen en stel jou de vraag. Worden alleen de blakamans door de ongunstige economische omstandigheden getroffen en de rest van de Surinamers niet ? Waarom is juist onder de blakamans het crimineel gedrag zo schrikbarend hoog ? Trouwens niet alleen in Suriname maar ook in West Europa en de VS is de blakaman het meest bij crimineel gedrag betrokken. Leven ze in in de VS en West Europa in ongunstige economische omstandigheden ???


  Maak melding
 12. Als de inborst al slecht is,gaat geen enkele scholing dat verwijderen.Misschien voor enige tijd onderdrukken maar de slechte inborst zal weer te voorschijn komen als het de gelegenheid krijgt.Bijvoorbeeld zal zo een slechte inborst het gras aan de overkant groener zien en het begeren.
  In Sur zegt men ook “leri no e puru don”.


  Maak melding
 13. Ik heb geen medelijden met rovers
  Heb nog geen week geleden behoorlijk last van deze gasten gehad.
  Via het dak zijn ze het huis binnengekomen
  Alarmsysteem uitgeschakeld.
  Tv’s magnetron ventilatoren en nog een paar andere spullen meegenomen.
  De politie heeft mijn zegen hard optreden tegen deze gasten.


  Maak melding
 14. Sinds 2010 is het aantal rovers stijgends, sinds oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s, de allergrootste rovers binnen de ndp als leiders wilden. het gros der rovers is 99% ndp getint. neks no fout efoe baas, Boefdraad e roof land en volk, dan wie zijn we, neks.


  Maak melding
 15. @ de ndperlafoe: 100% eens. Ze pissen op je been en vertellen je dat het regent. Aan een surinamer kun je broodje aap verkopen maar niet koelkast aan een Eskimo.


  Maak melding
 16. Gewoon zo negetief doorgaan ,positief dicuseren zonder de verwenzingen zou verstandiger zyn,maar het lykt erop dat sommigen erger zyn dan die persoon waar het over gaat


  Maak melding
 17. Hierna gaat hij weer voor geweldpleging
  en op dievenpad. Wie zijn de volgende slachtoffers van deze jongeman??? Jij of je familie.


  Maak melding
 18. @ Zonnepaneel Koning

  Zou dat helpen denk je ?? Hoe hoger de opleiding hoe meer ze mensen gaan bedriegen, ( financiele fraude bij grote bedrijven ) Deze kleine criminelen moeten ze gewoon laten werken in een werkkamp totdat ze de pijp uit zijn ! Of langdurig de bajes in en als ze uit zijn, goed resocialiseren dat ze terug kunnen komen in de maatschappij als een goede burger. Maar dat zal wel weer niet lukken omdat deze soort lieden, schijt hebben aan alles wat normaal is.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 19. @ Jaichand,
  Uit jouw posting blijkt duidelijk dat je niet weet waarover” je praat !!!
  Zeker nooit gehoord van de RK/EBG zendings-misiewerk al eeuwen in het binnenland !!!
  Het is gewoon een “dierlijke” metaliteit dat deze boslandbewoners kenmerkt.Altijd vanaf de slaventijd ,hebben ze geroofd en gemoord in tegenstelling tot de stadscreool en andere etnische groepen.Indianen leven ook in armoede en vaak primitief, maar doen niet aan roofmoord en diefstal.
  Misschien krijgen deze naar de stad en omgeving gevestigde boslandbewoners een exstra impuls van al de
  nieuwe “awarie-domrie’s” zoals Misjieka-bakka en die ene uit Afrika die te keer gaat aan de Nw.Weergevondenweg .Overal hebben deze nieuwe “awarie-domrie’s” hun stelende en rovervende achterban,geen morele waarden en normen !!!


  Maak melding
 20. Wat een racistische theorieën weer hier zeg. Men vergeet de mokro’s in West-Europa te noemen en de moslims in de VS en in Australië. Waarom wordt er zoveel gewicht aan gegeven als een blakkamang iets crimineels doet? Criminaliteit is nooit en never goed te praten. Er zijn volkeren die zichzelf opblazen ten behoeve van hun god. Er zijn volksstammen die anderen zonder enige reden omleggen, ook ten behoeve van hun god of zogenaamde ideologie. Maar daar hoor ik de betweters hier niet over kletsen.


  Maak melding
 21. Het zal je zoon wel zijn hadden de reacties anders geweest. Na sma e gi sma libi of na gado e gi sma libi en tik ing baka. Gaan jullie je kop brainwashen hor. Mi hoop wan fu unu tjieng go furu toe mik skoetu sut ding in hun kop dan gaat t onnodig gelul van jullie stoppen. If ieno man reageer ga ni drama doen want a mang no kiri sma tak a mus dede, ebbes alweer!!😅


  Maak melding
 22. Wat voor deze mensen geldt:

  Je kan de mens uit het bos halen,
  Maar je kan het bos niet uit de mens halen.

  Dit geldt voor het meren deels voor dit ras, waar ook ter wereld ze wonen.
  Verdoemd te mislukken.
  Een straf van God.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES