dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStarnieuws: 'Miljoenen aan drugs uit Suriname onderschept in Jamaica'

Starnieuws: ‘Miljoenen aan drugs uit Suriname onderschept in Jamaica’

-

Does Travel - naar Suriname

De Jamaicaanse politie onderzoekt een enorme cocaïnevangst in de Jamaicaanse haven Port Bustamante. De cocaïne met een gewicht van 12 kilo werd donderdag gevonden in een lege container uit Suriname, aldus de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Volgens Starnieuws zouden de drugs een waarde hebben van US$ 17 miljoen(*).

De Jamaica Customs Agency zou vrijdag hebben gemeld dat leden van het Contraband Enforcement Team, de Narcotics Division en andere diensten een operatie op de haven uitvoerden. Daarbij zijn ze gestuit op tien pakketten met de illegale drug in een lege container uit Suriname. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

(*)Verschillende Jamaicaanse nieuwssites waaronder The Gleaner en RJR News melden dat de vangst een waarde heeft van 17.688.000 Jamaicaanse dollars, hetgeen neerkomt op ruim US$ 130.000. Hoe Starnieuws aan 17 miljoen US$ komt is vooralsnog onduidelijk.

SR Herald maakt het nog mooier: drugs ter waarde van 125.000 miljoen!

UPDATE: Starnieuws is wakker en heeft het bericht aangepast:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Ja hoor… het wekelijkse mislukte transport van de Bouta-maffia. Volgens de hersenloze paarse betweters Paki-RAT-igri, Damsco, Milton etc. zijn die transporten altijd voor Europa. De praktijk wijst wel anders uit. Drugsduikboten, drugsvliegtuigen, drugshelicopters, drugscontainers, drugsschoenzolen , drugssiroop, wereldwijde drugsvangsten afkomstig uit Suriname, drugsveroordeelde president met een drugsveroordeelde zoon. FAILED STATE !!!!


  Maak melding
 2. Keek net ook op starnieuws die geven ook 12 kilo aan. 17 miljoen ÷ 12 komt neer op ruim 1,4 miljoen p/kg!!!.

  Is dit een nieuwe super coca???


  Maak melding
 3. Als er zoveel drugs uit Suriname wordt uitgevoerd. Reist onderhand de vraag, wordt deze drugs in Suriname geproduceerd. Als dit het geval is, zijn deze plekken echt zo onvindbaar, traceerbaar of opspoorbaar.

  Als niet, hoe en waar komen deze grote hoeveelheden ons land binnen. Wie helpt daaraan mee. En wie zijn de belanghebbenden?


  Maak melding
 4. Weljaaaa daar gaan we weer!!Dit ding gaat door als een lopende band.De ene na de andere coke vangsten.Baas Bouterse zal niet blij zijn, want zijn smokkel word over onderschept.Ben je geïrriteerd Bouta?Jou regering zal vallen en jij mag straks de bak in voor moord!!


  Maak melding
 5. Het blijft maar doorgaan. Suriname maakt haar reputatie als drugs faciliterend land weer waar. Wat mij wel opvalt aan dit bericht is de genoemde straatwaarde en de genoemde hoeveelheid. Die staan niet in verhouding tot elkaar. Wellicht dat men 112 Kilo bedoeld i.p.v . 12. Trouwens de hoeveelheid maakt mij niks uit , het blijft een verderfelijk spul . Dat de Surinaamse president continu zwijgt bij deze drugsvondsten vanuit zijn land zegt mij genoeg .


  Maak melding
 6. Kan gebeuren in sur vn nu kan je vn alles verwachten. Wie wordt gepakt die gaat de bak in. Wie gezegend is mt geluk n niet word gepakt die wordt overnight miljonair.sur is verworden tot n gokland.


  Maak melding
 7. Heb even verder gekeken op mckoysnews. Het gaat om 10 pakken van 12 kg…

  Jamaica Crime News, Kingston: A joint operation which was carried out by members of the Narcotics Division and the Jamaica Customs Agency, led to the seizure of over $18-million worth of cocaine, at a wharf in Kingston, on Thursday, May 30.

  No one has been arrested in connection with the seizure so far. Reports by the police are that on Thursday afternoon, the officers carried out an operation at the wharf, where they searched a number of containers. During the search of a specific imported container, the lawmen discovered ten packages of cocaine weighing approximately twelve kilograms. The cocaine which is estimated at over $18-million Jamaican dollars, was seized.


  Maak melding
 8. Onderschepping van 12 kilo coca met een waarde van $ 17 miljoen komt niet echt geloofwaardig over. En dat dit verderfelijk spul in een verder lege container werd aangetroffen is ook ongeloofwaardig. Of de vangst is groter dan de geschetste 12 kilo of werd het niet in een container maar inneem boodschappen tas van de Jumbo aangetroffen. Ik denk dat het hier om 120 kilo coke gaat met een waarde van $17 miljoen. De volgende stap van mevrouw Yildiz is snel een samenwerkingsverband opzetten met Jamaica.


  Maak melding
 9. Volgens de plee van Suriname is het een kwestie van vraag en aanbod. Bij deze vraag wordt Suriname door criminele organisaties gebruikt als doorvoer land en is geen producent. Hoe de haven van Suriname voor de vele transporten gebruikt wordt is de plee een raadsel. Wel is bekend dat 9 aviation alleenrecht heeft om op de Tagelberg te landen en te stijgen. Blue Wings mag geen gebruik maken van de faciliteiten op Tafelberg. Dit kan alleen met toestemming van 9 aviation. Wie de leiding over 9 aviation heeft is onbekend. Su is verworden tot een nacro-failedstate. Stem paars en eet de paarse MARS.


  Maak melding
 10. Bouta en ze bende Hindoestaan? DOE Bye dan ben jij zeker van IJsland Enne 12kg beetje weinig uiteraard voor 1.7 milj US het kost €40/€70 € per gram via google gelezen dus reken ff mee. 1kg=1000gram stel het kost €70 is het 70*1000=70.000€ per kg. *12=€840.000 stel het is 120kg dan kom je op €8.4milj dus conclusie. Nepnieuws


  Maak melding
 11. Ik las ook te snel, het gaat om Jamaicaanse dollars en niet om US dollars.

  1 JMD = 0.00740 USD, dus het kan wel kloppen…


  Maak melding
 12. Dankzij de vervloekte ndp in zijn geheel, is het land een verworden verarmde narcostaat. Alle ndper’ s zijn debet aan al deze drugstransporten, moorden en berovingen, want willens en wetens stemden deze oerdomme paarse stommelingen op onberechte moordenaars, drugscriminelen en bankrovers. Oma taki, ai soso bouta misdaadvloek van a-z deng vervloektoe ndp didibri dagoe sma tja gi kondre. Opa taki, dan heb je nog die paarszieke knettergek ddb bezeten ndp zombies die in 2020 weer voor een derde keer op deze mpp bouta ndpvloek gaan stemmen. Boi dan na soso droga zombies, moord en roof 1×12 uur per dag. Wo ka.


  Maak melding
 13. Ik ken een bop maarlie hij wonen Indira Ghandiweg zijstraatje. Hij wonen met zijn vrouw Amrita. Zij gepensioneerden zijn. Hij niet met deze dingens bezig zijn ik denk niet hoor.


  Maak melding
 14. Dan proberen de Surinaamse autoriteiten nog de schijn op te houden alsof men in SU serieus bezig is met drugsbestrijding maar ik trap daar niet in want als men eerlijk is dan zal men moeten toegeven dat er in het buitenland veel meer drugs afkomstig uit SU onderschept wordt dan men in SU zelf onderschept. D.w.z. dat de bestrijding van drugssmokkel in SU ernstig faalt wat niet zo gek is gelet op het feit dat een veroordeelde drugscrimineel de scepter zwaait als president en alle instituten belast met drugsbestrijding de afgelopen 9 jaren (bewust) verzwakt zijn geworden.
  Maandblad Parbode had niet zo lang geleden een heel goed onderzocht artikel daarover gepubliceerd.


  Maak melding
 15. ben benieuwd of dezelfde surinamers die zo trots waren op de prestaties van 2 voetballers ook zo trots zijn op dit 1e klas export product


  Maak melding
 16. Iedereen heeft drugs van iemand uit Suriname. Ik vraag mezelf af of Suriname zelf meer informatie zoekt. Er kan zoveel gebeuren onderweg. Je ontvangt $12.000 van iemand uit Su. Ok ik denk dat het een bekende van he is. Even zeggen waar de zaak beklonken is. ls ze zeggen Su dan zoek je die richting ook al komt het van zee.


  Maak melding
 17. Ik vraag me af of de doorvoer agdnt zijn commissie krijgt wanneer de cocaine veilig door komt. Of moet de doorvoer agent de drugs kopen van de originele exporteerder? Tegen een lagere prijs dan de marktprijs. Als de drugteam over alle informatie toegang heeft kunnen ze de money transfer volgen. zInclusief de buitenlandse partners. De internet kan een verdoezelende rol spelen.Veel geluk met de jacht. Vooral na mei 2020.


  Maak melding
 18. @ bra wat klets je nou ? Wat heeft Den Haag hiermee te maken ? En je bent een belhamel van het laagste soort door Santokhi bij te betrekken.


  Maak melding
 19. Politiek Den Haag heeft een gatenbegroting ingediend bij DNA !

  Politiek Den Haag heeft de koers van 1 op 3 naar 1 op 10 gezet !

  Politiek Den Haag heeft bij SPSB gegraaid in de bank-kas !

  Politiek Den Haag heeft een NEP-amnestiewet via DNA goedgekeurd !

  Politiek Den Haag voert het Drugsstrafvonnis van ELF jaar niet uit !

  Politiek Den Haag heeft in het GEHEIM, drie MILJARD ongedekte SRD-
  bankbiljetten gedrukt en heeft deze uitgegeven in Paramaribo !

  Politiek Den Haag heeft SPSB leningen verstrekt aan de directeur van
  deze bank en aan de nieuwe BRANDSCHONE governor van de Centrale
  Bank van SURIBABWE !

  PS : Binnenkort komt de KRIJGSRAAD van Paramaribo met een KEIHARD
  Strafvonnis voor de FOLTERAARS en MOORDENAARS van de 8 December/
  MASSAMOORD !

  DE SRANAN RECHTSSTAAT ZAL OVERWINNEN !


  Maak melding
 20. Dit zijn geen kleine jongens. En het is ook geen surinaamse drugs. Want suriname produceert geen drugs. En een lege container, dat zegt alles. Is een afleidingsmanufreu om nog grotete aantallen drugs door te sluizen. Zijn grote maffia’s en dit laten ze met opzet onderscheppen. Douaniers en hooggeplaatsten worden omgekocht en die drugs zijn allang onderweg naar Europa.


  Maak melding
 21. K heb een vraag kn iemand mij vertellen hoe het kan dat er elke week drugs uit SWIT Sranan wordt gevonden.Op JAP staan er Surinaamse en Nederlandse agenten op de luchthaven en ook is bij mij bekend dat er Amerkaanse agenten in SWITI Sranan actief zijn.Leggen jullie me dan eens goed uit hoe dit kan.Hetzelfde geld voor al die Nederlandse criminelen met een NEDERLANDS paspoort die steeds naar SWITI Sranan vluhten op Schiphol en langs de Nederlandse grenzen staan bij mij weten geen Srananmans.
  En laat jullie eerst goed info voordat jullie onzin uitkraaien hier op WKN.


  Maak melding
 22. Het verbaasd me dat sommigen onder ons doen alsof ze schrikken als ze dit horen.

  Dat onze zgn president drmee te maken heeft of niet,de vingers zullen ongetwijfeld zijn richting wijzen.

  In spanje portugal belgie etc zijn er al duizenden kilos onderschept en dit doet men al jaren….alles via suriname.

  Bouta & friends spelen met vuur dr is altijd baas boven baas …en de baas waarvoor bouta werkt rekend dr op dat bouta zorgt dat zn transporten goed aankomen!

  Bouta moet zn collegas uit het buitenland tevreden stellen anders zwaait dr wat!!
  Deze gasten pakken niet alleen degene maar ook de hele familie!!!

  Ooit zal bouta op een wrange manier wakker worden en weten dat die dag het einde is.

  Hij houd de bevolking voor de gek …maar zn coke collegas kan hij niet voor de gek houden.


  Maak melding
 23. De overheid is niet effectief genoeg in de aanpak van ondermijnende en georganiseerde criminaliteit. Daarvoor ontbreekt voldoende capaciteit bij politie en justitie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES