zondag, mei 26, 2024
HomeFotoLeerling Lyceum 1 pleegt zelfmoord, geruchten over pesterijen niet bevestigd

Leerling Lyceum 1 pleegt zelfmoord, geruchten over pesterijen niet bevestigd

-

Does Travel - naar Suriname

Een student van het Mr.Dr. J.C. De Miranda Lyceum (Lyco 1) in Suriname, heeft afgelopen week zelfmoord gepleegd. Het gaat om een jongeman uit de 5e klas die donderdag een verdelgingsmiddel zou hebben ingenomen en in het weekend zou zijn overleden. Op social media wordt zijn zelfmoord in verband gebracht met pesterijen.

Op diverse Facebook pagina’s wordt aangegeven dat deze jongeman zwaar werd gepest vanwege zijn seksualiteit, huidskleur of geloof. De jongeman zou zelfs in de schoolbus gepest worden, waar niemand naast hem wilde zitten.

Balram Soemeer, directeur van de school door de redactie van Waterkant.Net om een reactie gevraagd, bevestigd het ongeval. Echter laat de directeur optekenen dat het exacte motief van de daad nog niet bekend is. “Via mijn collega’s heb ik begrepen dat hij een heel lief en aardig persoon was. Klachten over pesten van de leerling hebben mij niet bereikt”, aldus de directeur.

De schoolleiding is met de familie in contact zodat er meer informatie verkregen kan worden. Soemeer hoopt dat er in de loop van de komende dagen meer duidelijkheid komt in deze zaak.

De jongeman in kwestie – Tjesron Jhakry

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Op het lyceum word er inderdaad veel gepest. Vooral door de “elite” studenten. Want zij vinden dan ook dat jij als middenklasse daar niet thuis hoort.
  Mede dankzij deze verotte en verwende idioten heeft men op de middelbare scholen uniformen geïntroduceerd 15 jaar geleden. Want als je niet ” modieus” gekleed was, hoorde je er niet bij.
  Deze stinkerds gaan naar school om alles, behalve studeren. Vooral de meiden….


  Maak melding
 2. In vele scholen in de VS hebben ze ook last van pesterijen. Een enkelin g pleeg t zelfmoord. Een andere enkeli ng bregt een pistool naar school en schiet dood een van pesters. Deze oplossing niet iets alle daags.
  Sommige scholen benoemen een paar potige jongens als pesterij breekers. Het werkt.
  Als de vaders van de pesters hoge ndp politici zijn dan zijn de jongens onaantastbaar. Of is dat niet zo? Laat niet meer jonge kinderen doodgaan. Maak regels om ze te beschermen tegen pesten. Uit school trappen als hoogste straf.


  Maak melding
 3. Alles wat tegen de natuurtijk is vraagt anno 2019 om erkenning en aandacht, met gevolg ook pesterijen. Ook na Abra Broki heb je vele manwijfen ( Damsco) en wijfmannen ( Dagoebalsing). Inplaats dat ze zich beschamend en onopvallend gedragen, krijsen ze openlijk…eeh ikke ben gay eeeh ikke ben lesbienne, eeh ikke ben travestiet, eeeh ikke ben bi-sixueeel. De manier van lopen en pratend gesticulerend is een ergernis voor velen die natuurlijk van aard zijn. Ook binnen de ndp heb je vreselijk veel van dit soort rare mensen, die hun onnatuurlijk sexueel gedrag opdringen aan de maatschappij. Die hele genderbeweging is een pot nat. Man en vrouw zorgen voor nageslacht. Maar boelers, en kuutzuigende vrouwen niet. Dan heb je ook al die pedofielen en knapenschenders binnen de ndp met jas en das, alsook in vele kerken en moskeen. Oma en opa blijven erbij, het land is nu als Sodom en Gomorra.13 jarige jongen randt moeder van zijn klasgenoot. Vier jonge kloters verkrachten een meisje van 13 jaar. Ga zo maar door. Kondre kong trong leki Zimbabwe. bonuman verkracht vrouw etc. Ndp neukkt het gehele volk etc.


  Maak melding
 4. Op de AMS pesten we elkaar niet, daar zijn we gwoon like brothers and sisters who stands up for each other.❤.En Nina j hebt gelijk


  Maak melding
 5. Het is de taak van de school directeur om hard in te grijpen, en er voor te zorgen dat studenten elkaar met respect omgaan. Overal in de maatschappij heb je van dit soort voorvallen, echter moet in dit geval heel ernstigers aan de hand zijn. De school directeur ontkend echter dat hij weet heeft gehad van pesterijen. Het gaat mij te ver wanneer niemand in de bus naast hem wil zitten. Mogelijk dat hij gay zou zijn? Het blijft een vraagteken zo lang het onderzoek over de juiste toedracht niet is afgerond. Dan pas kunnen wij een mening vormen.


  Maak melding
 6. Heel erg triest. Hele mooie jongen. Denk niet dat de pesterijen van uit school alleen kwamen. Jammer dat hij niemand had om mee te praten.
  Ook ouders moeten achter hun kinderen staan. Maakt niet uit wat hun sexuele geaardheid is. Samen zijn jullie sterk.


  Maak melding
 7. Het wordt tijd dat in Suriname leerkrachten weer veel méér gaan inspelen op het ethisch en moreel besef van leerlingen.

  Hun zal moeten worden bijgebracht dat Suriname een multi-culturele samenleving is die zich kenmerkt door diverse leefstijlen. En als deze afwijkt van de eigen leefstijlen en voorkeur dit nog geen aanleiding moet zijn op onheuse of onwaardige bejegening.

  Men moet niet vergeten dat het de jeugd is die een grote bijdrage moet leveren voor een vreedzame samenleving waar het voor een ieder goed vertoeven is.

  Moge deze jongen, om welke reden dan ook gestorven is, z’n ziel in vrede rusten. Aan z’n dierbare nabestaanden wens ik sterkte toe.


  Maak melding
 8. Je familie staat achter je ,het geeft niet of je ander bent dan hun.Triest dat sommigen de makkelijkste uitweg kiezen om verlost te zijn van alle problemen zonder de moeite te doen gevecht te leveren en te bewijzen wat ze waard zijn.
  Degenen wie op dit moment veel te lijden hebben zijn de familieleden die nu in pijn .De jonge vent is verlost van zijn problemen maar heeft de wereld verlaten en rouwenden achtergelaten.De rest van zijn familie gaat verder moeten leven met verwijten,stigma en trauma.
  Een zware straf veroorzaakt door de slachtoffer zelf.


  Maak melding
 9. Hier wordt bij mijn thuis ook veel pesten en treiter ,wij krijger geestelijke klachten ,is heel triest voor de mensen die op deze manier overleden zijn en er wordt niks gedaan ,is wettelijk strafbaar ,is vak te maken met voetballen wetstrijd een soort sportwedstrijd pest show dat mensen verplicht weg moeten zoals schoolpest, straatpest, politiepest , burenpest, hoffeest ,sportlesje pest nog familie pest overal waar mensen op de vlucht naar toe ga blijven ze pesten en treiter ook in ziekenhuis ,


  Maak melding
 10. Nou we zullen wel horen wat het resultaat v.h. onderzoek zal zijn en of het inderdaad vanwege pesterij is dat die jongen zichzelf van kant heeft gemaakt.

  Over het algemeen wil ik wel zeggen dat wie gepest wordt gewoon terug moet vechten, win or lose dat maakt niet uit want door terug te vechten toon je aan dat je niet met je laat sollen en daar dwing je respect mee af waardoor men je niet/niet zo makkelijk meer gaat pesten.

  Uiteraard is het HUN leven en mensen hebben het recht om te doen met HUN leven wat zij willen MAAR ik heb het wel altijd al een zwakzinnige reden gevonden om jezelf te doden vanwege pesten of liefdesverdriet.
  Ik zal ook eerlijk zeggen dat ik geen problemen heb met wat minder zwakzinnige mensen op deze planeet. Uiteindelijk is het survival of the fittest.


  Maak melding
 11. Gewoon de school afschaffen!!!!of de studenten(die gingen pesten)op zodanige manier les laten leren door de politie dat ze gaan vergeten om met iemand in vriendschap te gaan..gewoon geen manieren!!!echt!!ga op andere scholen na hoe beter en leuker daar is met je mede student..


  Maak melding
 12. In de kop van het bericht wordt vermeld dat de geruchten over pesten niet bevestigd zijn. Het is derhalve gepast om voorzichtig te zijn met het trekken van conclusies. Het is uiteraard betreurenswaardig wat is gebeurd en als na onderzoek blijkt dat inderdaad pesterijen ten grondslag liggen aan de zelfmoord van deze jongen , moeten de verantwoordelijken hierop zeer ernstig aangesproken worden en wat mij betreft van de betreffende school afgehaald worden .


  Maak melding
 13. Sterkte aan de familie 🙏. Maar dit moet toch opvallen? de gedragingen veranderen van iemand, op school, thuis etc , is er niemand geweest die dit heeft gezien om desnoods te praten met de persoon of aan de bel te trekken?


  Maak melding
 14. doet my denken aan een gezegde ,als de kalf verdronken is doen jullie allemaal als heiligen, onze hele samenleving is zo verrot dat de kinderen alles overnemen verbaas my niet .en dit zal zich ook tegen de opvoeders keren. We hebben deze kinderen verkeerd opgevoedt,verkeerde skills mee gegeven .
  Pesten is voor losers een manier om op een goedkope manier van je aftezetten,en om by de kude te horen
  kyk wat jullie met die jongeman hebben laten gebeuren,ik hoop dat jullie nu gelukkig zyn hy is jullie voor gegaan en ik hoop dat hy daar gelukkiger is dan jullie mislukkelingen FOEI trots op een school met zulke sukkels


  Maak melding
 15. @@de ndp bespotte!! jij bent bij mij binnen. Je haalt de woorden uit mijn mond!!en zolang de strontvliegen er zijn, blijft dit soort tafarelen door spelen, tot dat de Surinamers opstraat gaan bedelen! Bedel cultuur is er allang bij hun, sinds de terroristen aan het terroriseren zijn!!

  GOD ZIJ MET ONS SU!! maar volgens mij heeft GOD ook Suriname verlaten door de paarse parasieten!!!!

  A tori no bung!!!


  Maak melding
 16. er bestaat zoiets als geestelyke mishandeing maar het wordt in geen enkel wetboek van strafbare feiten onderkent ,wat jammer is .Want er worden in Suriname strafbare feiten gepleeg die onder deze strafbare wetgeving vallen maar niet worden bestrafd omdat het lang niet tebewyzen valt en er is geen agent of rechter die zich aan dit soort zaken wil lenen, dus heeft geestelyk mishandelen vryspel er is niets dat hun in de weg staat. Pesten is een vorm van geestelyk mishandeling, en daar moet een wet voor komen als die nog niet bestaat


  Maak melding
 17. Jammer dat de slachtoffer bij de eerste pesterijen niet heeft gezegd, dat hij niet van gediend is, om gepest te worden ! Hij had de gasten die hem zo gepest hebben ) hadden, een houten balk in de nek moeten leggen !
  Erger nog een mes tussen hun ribben moeten planten, dan was het afgelopen met de pesterijen. Jongen rust in vrede, jammer dat zo moet aflopen, en heel veel sterkte voor de familie ohm ohm ohm !!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 18. Triest weer iemand die omdat er van die kortzichtige en intolerante figuren zonodig iemand het leven zuur moeten maken, omdat hij een andere sexuele voorkeur heeft dan wat “zij” natuurlijk achten, zichzelf van het leven beroofd, diep triest anno 2019, over primitievelingen gesproken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES