zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameJeugdambassadeurs betreuren verontrustende situatie scholen in Suriname

Jeugdambassadeurs betreuren verontrustende situatie scholen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De UN SDG Jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa, en korps betreuren de afgelopen verontrustende gebeurtenissen op de scholen te Latour, Ramgoelamweg en omgeving. Ze pleiten voor het verlenen van professionele hulp en bijstand aan de leerkrachten en leerlingen die getraumatiseerd zijn door de gebeurtenissen.

Gelet op UNSDG Goal 4: Quality Education, is het belangrijk dat de jeugdvertegenwoordigers het doel van duurzaam onderwijs onderstrepen, aldus de ambassadeurs die zeggen: “De kwaliteit en duurzaamheid van ons onderwijsproces moet gegarandeerd zijn en moet ten alle tijden geschieden in een veilige omgeving. De jeugd staat centraal in deze en moet ervoor zorg gedragen worden dat de veiligheid op alle scholen over het hele land gewaarborgd wordt.”

In een persbericht melden de ambassadeurs dat ze het toe juichen dat de regering terstond maatregelen getroffen heeft, waarbij de minister van Justitie en Politie, de heer Stuart Getrouw, en de directeur van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en cultuur, mevrouw Natasia Bennanon, zijn uitgekomen.

“Wij spreken de leerkrachten die dagelijks hun krachten geven op de verschillende scholen moed in om door te gaan met het goede werk dat zij dagelijks verzetten. De jongeren die getuige of zelfs ook slachtoffer zijn geweest van dit voorval roepen wij op om niet op te geven. Wij als jongeren zijn de toekomst van het land, laten wij ervoor zorg dragen dat wij elkaar de hand toereiken om samen dit schooljaar succesvol af te ronden. Wij zijn sterke jongeren van dit land en zullen als nooit tevoren hard moeten werken aan de ontwikkeling van ons geliefd land Suriname!”

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Jeugdambassadeurs betreuren verontrustende situatie scholen in Suriname:::: wordt er nu pas gereageerd vanuit hun zijden. Soms vraag ik me af wat ze eigenlijk doen voor de jeugd, maar misschien mis ik bepaalde info.


  Maak melding
 2. De overheid en komende overheden zullen structurele aanpassingen moeten plegen.

  1. Veel minder in het buitenland gestationeerde diplomaten.
  Het kost onnodig geld en is vaak on familie en vrienden op staatskosten een lux levendje te bezorgen
  2. Veel minder gecreeerde banen, adviseurs, jeugd parlementariers en zelfs parlementariers.
  3 Veel minder ambtenaren en ministeriies
  4. Slechts 1 jaar of korter een tegemoetkoming voor hoogwaardigheids bekleders of parlementariers na vertrek.
  Geen huizen huren voor ministers en hogere personen.
  Alle regelingen voor gewezen ambtsdragers in kaart brengen en naar rechtvaardigheid saneren.
  5 de 1 werkt 30 jaren voor pensioen de ander 1 jaar. Dat moet definitief gestopt worden.
  6 Grond aanvragen mogen niet meer. Iedere Surinaamse ingezetene wordt opgeroepen om een stuk terrein te krijgen. En voor landbouw.
  7 Geen concessie aanvragen meer.
  8 Grond wordt specifiek aangeboden aan professionele boeren en bedrijven uit de rest van de wereld met ontbindingsvoorwaarden enz.
  9 Geen onderhoudsintensieve bermen en pleinen meer. Verharde en met langzaamgroeiende grassoorten beplante bermen.
  10 Geen goten ophalen met poclains meer, maar damwanden , talutbescherming enz voor kanalen en trenzen.

  KORTOM GEEN GELD VERSLINDENDE SMERIGE ZAKEN.
  GEEN MODDERPOELEN MEER IN ONS LAND.
  GEEN LUILAKKEN MEER
  GEEN MODDER TROTTOIRS MEER.

  MAAK HET LAND NETJES EN ORDELIJK.


  Maak melding
 3. De situatie op scholen is kenmerkend voor het paars geestelijk en moreel verval, te beginnen bij de leiders van dit land en dwaze volgelingen. De gehele ndp, is en staat voor onrecht en wetteloosheid. Als men kijkt hoe mensen in de steeds groter wordende paarse maatschappij, te beginnen bij de leiders, de tien geboden, letterlijk en figuurlijk, in woord en daad tegelijkertijd overtreden, dan moet het niemand verwonderen als hun dwaze idiote aanhangers dat ook doen en hun kinderen het slechte voorbeeld volgen. Oma taki, ieja toch kijk na de president zijn zoon en zgn stiefzoon, allemaal wetverachters en verworden misdadigers. Opa taki, Abra Broki na 80% nationale dommen partij aanhangers. Altijd is het neks no fout, want ook onze prseident doet het ook zo, kijk naar Boefdraad hoe hij ons steeds weet te beroven.


  Maak melding
 4. Een nutteloos persbericht gelanceerd door een stel nutteloze ‘jeugdambassadeurs’ die interessant willen doen.

  Dat hele NJP gedoe mag voor mijn part afgeschaft worden, dat zal een hoop geld besparen en bovendien levert het NJP toch geen zinnige bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd.
  De meeste jongeren stemmen trouwens helemaal niet bij de NJP verkiezingen dus dat toont duidelijk aan dat dat ‘instituut’ niet gedragen wordt door de jeugd.


  Maak melding
 5. Ambassadeurs juichen jullie de maatregelen van de regering. Het is voor korte duur. Want na 25 mei 2020 zijn ze jullie vergeten en staan de overvallers opnieuw aan de deur.

  Dit alles wat de regering nu doet is een politieke stunt voor 2020. En alles jullie dat met jullie blote ogen niet kunnen zien, dan is het gebeurt met Su na 2020.

  Want alle mini-sters huppelen alles geile konijnen om zieltjes te winnen. Na 2020 wordt het volk als konijnen gen**kt.


  Maak melding
 6. Nutteloze jeugdambassedeurs, die zo verontrust zijn, deze kunnen beter verontrust zijn over de koers waarbij hun paarse criminele partij op af stevend.


  Maak melding
 7. elk volwassen man kykt met respect naar een school wetende dat daar zyn kind of die van zyn zus naar school gaat en de schoften die het in hun hoofd halen om nogmaals een school tebetreden met als doel daar huis te houden zal het berouwen, want als de politiek het laat afweten en de politie doet niet wat van hun verwacht wordt dan is het de plicht van iedereen die schoolgaande kinderen heefd opte staan en elke school tegaan beschermen,want de school is van onze kinderen en die doen niet aan politiek en ook niet aan criminaliteit dus laat dat gezegd zyn vandaag


  Maak melding
 8. Er zijn hier toch ook jongerenorganisaties die zich met het totale beleid bezighouden? Denk aan de CNV jongeren. Denk aan het LAKS mbt examens. Denk aan jongerenorganisaties die demonstreren tegen klimaatverandering. Ik vind het juist goed dat er jongerenorganisaties zijn want dan hebben jongeren tenminste een aanspreekpunt voor kwesties die jongeren bezighouden. Van mij mag het NJP in Suriname blijven bestaan. Ze zijn goed bezig, want ze maken een aanzienlijk percentage uit van de bevolking in Suriname.


  Maak melding
 9. Hr Daniel ik kan my vinden in het geen u voorlegt het zyn punten die duidelyk verandering verdienen sommige moeten beeindigd worden diplomaten waar geen enkel surinamer naar toe gaat en boven al het hoeveelheidt ambtenaren moet drastisch omlaag geen enkel regering heefd het nog aangedurft met nieuwe verkiezingen in zich komen er weer duizende erby de salaris wat men mee krygt kortom er moet een economische omslag plaats vinden en er moet voortaan een gekozen president zyn politiek onafhankelyk ik vraag me wel af als Surinamers wel onafhankelyk kunnen zyn


  Maak melding
 10. RBrown.
  Zolang het beleid onrechtvaardig en verkwistend is, zal dit land in de malaise blijven.
  Let wel, dit geldt voor elke regering.
  Men weet bliksems goed dat ze verkeerd bezig zijn.
  Wat ik wel erg vind is dat het gewoon volk wel tig jaren moet zwoegen voor een gedevalueerd pensioen
  En anderen het na een jaar al krijgen.
  Ook de oude ambstdragers genieten van de weelde.
  Ook kunnen de politici en familie en vrienden ieder jaar op reis. Maar een hbo onderwijzer verpleger of ondernemer mag ervan dromen.
  Waarom zegenen parlementariers en ministers zich met grond?
  Waarom dat is toch onethisch.
  Niet iets van nu.
  Men komt in de politiek niet om Su te helpen.
  Maar om hun eigen gewin.
  Laat men nu een ommekeer maken mang.
  Grtn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES